Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכל הכועסים והממהרים לשפוט,

אני חייבת להבהיר כמה נקודות:

1. אני כמעט תמיד מחנה בחניה רגילה (כחול לבן)

2. רק במקרים דחופים אני מחנה בחניית נכים ואם זה כבר קורה אני עושה את זה בידיעה שיש עוד מקומות חנייה פנויים לנכים (אם אני רואה שיש רק מקום אחד לחניית נכים, אני לא אחנה). אני מצטערת אם פגעתי במישהו ספציפי כי זאת ממש לא הייתה הכוונה.

3. mcyossi נראה לי שקצת הגזמת עם התגובה שלך, אני האחרונה שלא תתחשב בסביבה שלה וברור לך שבגלל שיש לי אחות 100% נכה בבית אני הכי רגישה שיש לנכים ולאנשים מוגבלים, בחיים לא אזלזל ואשים פס לא על נכים ולא על אנשים רגילים אבל כרגיל אנשים פה אוהבים לעוף על עצמם עם התגובות, כי הכי כיף להיות חכם גדול מאחורי המסך. הרי לא משנה מה אני אגיד עכשיו אתה תגיד שבושה שיש אנשים כמוני במדינה הזאת וחבל.

4. הרבה מאוד מהאנשים אוהבים להצטדק כשזה לא נוגע אליהם, הכי קל לשפוט. אני באמת מכבדת פה כל אחד ואחד מהסיפורים ומהמקרים הטרגיים. ההודעה שכתבתי אתמול נכתבה ממירמור לאור המקרים שנחשפתי אליהם בשנים האחרונות ולאוו דווקא על חניית נכים.

5. אני לא באה לבקש פה רחמים או להסביר כמה אחותי מסכנה, ההפך הוא הנכון-היא האור הכי גדול בחיים שלי.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
Cerebral cortex, לפני שאתה פותח פה על אנשים, קרא את החוק והתקנות המלוות ובחן מי זכאי לתו נכה.

אגלה לך, גם ילדים המאובחנים בבעיות התפתחויות (פיגור/אוטיזם וכיוב) מזכים את הוריהם בתו נכה.

יכול להיות שאחד הילדים היה אוטיסט ולא שמת לב? תתבייש.

אתה צודק, אני מתבייש. אני מתבייש שישנם אנשים שמשתמשים לרעה בזכות שניתנה לאחרים ובכך הם דופקים את אלה שבאמת אבל באמת זקוקים לתו הזה. זה מגיע לכזה מצב כמו בכתבה שבה פקחים מונעים מאנשים עם תו של נכה לחנות אלא אם כן יש להם כסא גלגלים ברכב.

כמו שאמרתי, אם הייתי יכול (וכן יכולתי) לצלם את כל המשפחה הייתי עושה זאת אבל אתה מכיר את הישראלים. לא רציתי להתחיל ללכת מכות עם בן אדם על כך שהוא מסרב שאני אצלם אותו. אל תדאג, זאת הייתה משפחה עם יכולת קוגנטיבית תקינה.

אז מי שצריך להתבייש זה לא אני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
Cerebral cortex, לפני שאתה פותח פה על אנשים, קרא את החוק והתקנות המלוות ובחן מי זכאי לתו נכה.

אגלה לך, גם ילדים המאובחנים בבעיות התפתחויות (פיגור/אוטיזם וכיוב) מזכים את הוריהם בתו נכה.

יכול להיות שאחד הילדים היה אוטיסט ולא שמת לב? תתבייש.

ילד מפגר ואוטיסט מסוגל ללכת. לרוב נותנים להם תוים מכיוון שהם אינם מודעים לסכנות הסביבה ועלולים לרוץ לכביש. ילד כזה לא יבוא עם ההורים לסופר, כי חייבים כל הזמן להחזיק אותו ביד. לכן מבלי לראות אני יכול לאשר שהם חנו שם בניגוד לחוק.

פורסם

הנה "הצדיק" מאתמול. כאמור, לא רציתי לצלם יותר מדיי כי פעם אחרונה זה כמעט נגמר במכות. ישראלים ממש לא אוהבים שמצלמים אותם.

למי שיש ספק אני וידאתי שיש לו תג נכה. למי שממש רוצה לרדת לפרטים אפשר לראות את התג אחרי המראה בחלון המשולש הקטן. התמונה נלקחה לאחר שהזוג סיים להעמיס את כל הקניות. הגבר או האישה לא נראו כמתקשים ללכת.

11082013802.jpg

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אם אתה חושב/בטוח כי תו הנכה לא אמיתי , או מבוצע שימוש לרעה ע"י אחרים הלא זכאים לכך .

צלם / רשום את פרטי הרכב והתו , ופנה למשרד הרישוי בתלונה .

וראה דיונים קודמים.

רוב הדברים שנכתבו נכונים - אבל שוב - אל תנתחו את האין נראה - יש לנכה תו חניה חוקי , עזבו זאת :idea:

בבקשה - אל תהיו שוטרים, בלשים, או מחנכי הדור.

אם אדם חונה בחניית נכה , עם תו נכה ( כנראה הוא נכה )

ואם לא , יבוא יומו - ושוטר יבקש , להציג תעודת נכה .. אל תרגישו דפוקים , כאילו אחרים חונים בחניה מועדפת .

החניה הזאת לא מועדפת - היא ברירת מחדל לנכים ( קשה להסביר)

- אבל , תאמינו לי , לא הייתם רוצים , את הנכות המתלוה לחניה -

ותודה ל " נהגת שודים " שלא רק , מצוטטת את החוק - אלא מבינה את המחיר , אשר נכים משלמים.

- אייל .

Nakamichi - כתב

ובהמשך לדברים אלו, הקריטריונים לקבלת תו הנכה הם לא נעימים, מדובר באנשים שאתה ממש לא מקנא במצבם הבריאותי.

יכול להיות שהוא סוס, אבל יש לו סרטן שיגמור אותו עוד 5 חודשים. או שהוא עבר תאונה וכל העמוד שדרה שלו מלא חוליות סדוקות וכאבי תופת.

תאמין לי, עדיף להיות בריא ולהסתכל מהצד על כל העניין של חניות נכים.

בסוף התשובה נרשם סיכום נכון - יש נכים מוגבלים קשות בתנועה עם תו נכה רגיל ולא תו כסא גלגלים .

סרטן ריאות - מגבלה בנשימה וחמצן לשרירים , הליכה לטווח קצר .

פגיעה בעמוד שידרה / מוטורית - אי שליטה והגבלה נכרת בהליכה ובתפקוד .

כאבי תופת והקרנות + חוסר תחושה בגפיים - הגבלה רצינית בתנועה ונפילות רבות .

אני בעד לדבר על דברים - כך מחליפים דעות , רואים עוד נקודות מבט , אבל - אל תשפטו , לא רחמים ולא חיפוש זכויות יתר ,

רק קצת התחשבות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא הייתי נכנס למי נראה כמו נכה ומי לא נראה כמו נכה. יש נכים עם פרוטזות ברגליים שאתה לא תראה אם לובשים מכנסיים ארוכים, והם מצליחים ללכת בצורה סבירה לגמרי. זה שאתה לא רואה לא אומר שאין בעיה.

על אותו משקל, יש רשויות מקומיות שמתנכלות לנכים על אף חניה ע"פ החוק והמדינה לא מחמירה איתן.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
בוקר טוב לכל הכועסים והממהרים לשפוט,

אני חייבת להבהיר כמה נקודות:

1. אני כמעט תמיד מחנה בחניה רגילה (כחול לבן)

2. רק במקרים דחופים אני מחנה בחניית נכים ואם זה כבר קורה אני עושה את זה בידיעה שיש עוד מקומות חנייה פנויים לנכים (אם אני רואה שיש רק מקום אחד לחניית נכים, אני לא אחנה). אני מצטערת אם פגעתי במישהו ספציפי כי זאת ממש לא הייתה הכוונה.

3. mcyossi נראה לי שקצת הגזמת עם התגובה שלך, אני האחרונה שלא תתחשב בסביבה שלה וברור לך שבגלל שיש לי אחות 100% נכה בבית אני הכי רגישה שיש לנכים ולאנשים מוגבלים, בחיים לא אזלזל ואשים פס לא על נכים ולא על אנשים רגילים אבל כרגיל אנשים פה אוהבים לעוף על עצמם עם התגובות, כי הכי כיף להיות חכם גדול מאחורי המסך. הרי לא משנה מה אני אגיד עכשיו אתה תגיד שבושה שיש אנשים כמוני במדינה הזאת וחבל.

4. הרבה מאוד מהאנשים אוהבים להצטדק כשזה לא נוגע אליהם, הכי קל לשפוט. אני באמת מכבדת פה כל אחד ואחד מהסיפורים ומהמקרים הטרגיים. ההודעה שכתבתי אתמול נכתבה ממירמור לאור המקרים שנחשפתי אליהם בשנים האחרונות ולאוו דווקא על חניית נכים.

5. אני לא באה לבקש פה רחמים או להסביר כמה אחותי מסכנה, ההפך הוא הנכון-היא האור הכי גדול בחיים שלי.

איך בדיוק מה שרשמת בסעיף 3, מסתדר עם מה שהעלת בסעיף 1 ו- 2 אני לא בדיוק מבין.

לפיכך ובהתאם לזאת, אני עדיין סבור ובטוח שלאנשים כמוך צריכים לשלול את הרשיון, ורק שלא יחזרו על המעשים האלה.

אם אני כאדם נורמטיבי מהסביבה מבין שזו חציית קו אדום לקחת לנכה את החנייה (ואף אחד לא יכול לצפות מראש כמה נכים יגיע לחנות בזמן שאת בדיוק ירדת לסופר או לכספומט והשארת את הרכב בחניית נכים, עדיין לא יצא לי להיתקל בחוזי עתידות שמסתובבים בינינו), אז על אחת כמה וכמה אחת כמוך שיש לה קרוב משפחה מוגבל, צריכה לגלות רגישות למצב שכזה ולא להכות על חטא, אני גם מבין שאת עושה את זה באופן סדרתי, (גם אחת ל...זה נקרא סדרתי, לידיעתך) שזה בכלל מתחת לכל ביקורת.

שוב,

בהקשר למה שציינת לעיל, או שאת ילדה בת 16 או שיש לך מודעות עצמית של ילדה בת 12 , אני לא מבין איך בדיוק את יוצאת צדיקה במה שאת כותבת.

מילא והיית רושמת שעשית כך בעבר ואת לא רואה את עצמך חוזרת על המעשים האלה, אך בכך שאת מודה שוב שתעשי את זה שוב (את מדברת בלשון הווה ולא בלשון עבר) זה שוב מפעיל בי את אינסטינקט ההקאה. באבסורד שכזה לא נתקלתי המון זמן בפורום.

במידה וזה יעזור,

תקראי שוב את מה שאת כותבת לפני שאת לוחצת על "פרסם תגובה" ואז תביני למה את ממשיכה לצאת "לא בסדר".

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

ליין מן,

שלא תבין לא נכון. זה לא שפתאום ראיתי אדם חונה בחניית נכים והחלטתי לצלם אותו. אלא, אני רואה גבר ואישה דוחפים עגלת קניות מלאה ומן הסתם כבדה, מעמיסים את המוצרים לאוטו, מעלים את הילדים וקושרים אותם בכיסאות ונוסעים. אדם נכה עם קוצר נשימה, אחרי צינטור, בעיות בגב, אחרי הקרנות או לא יודע מה לא חושב שהוא בכושר מספיק בשביל לדחוף עגלה.

וכפי שאתה רואה, הוא הם מכנסיים קצרים וסנדלים אז פרוטזות לא היו לו.

כמו שאמרתי, פעם אחרונה שנכנסתי לעומק הדברים הדבר כמעט גלש להרמת ידיים. לעולם אי אפשר לדעת עם מי יש לך עסק.

פורסם

לדחוף עגלה זה לא הדבר הכי קשה בעולם, גם לנכים. בשביל זה יש גלגלים.

אתה מתאר שהוא קשר את הילדים והעמיס מצרכים לאוטו. אתה כנראה מצפה מכל הנכים להתאים לאיזשהו סטראוטיפ שיש לך, שהם צריכים להישאר "מעוכים", בבית, לא מסוגלים לעשות שום דבר, נזקקים לטיפול צמוד ואם אפשר - מחוברים לצינתור. אז newsflash בשבילך: הרבה נכים מעדיפים לעשות אקסטרא מאמץ כדי לחיות "כרגיל", עד כמה שהם יכולים, ואם זה אומר לקשור את הילד, אז קושרים אותו למרות שכואב/בעייתי. אנשים כמוך הם מה שעומד בדרכם להשתלב יותר בחברה ובכלל לשפר את איכות החיים שלהם - כי אתה מצפה מהם לחיות כנכים, בגלל שהם נכים.

עדיף שתשמור את האף שלך בעניינים שלך. ככה הוא ישאר יפה כמו ביום שנולדת.

חצוף.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מחזק מאד את התגובה מעליי, אתה לא יכול אף פעם לשפוט/לדעת , מי נכה ומי לא, לי לדוגמא יש חבר עם 2 פרוטזות שהוא עושה הרבה יותר דברים ממה שהרבה אנשים מסוגלים לעשות, בבקשה לא לשפוט, גם כשתראה אותי עם בגדים לא בטוח שתדע שעבר עליי משהו, עדיף שכל אחד יתעסק בעניינים שלו, אם בכל זאת אתה רוצה להיות אזרח מתחשב תתקשר למשרד הרישוי ותדווח.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם
אני לא הייתי נכנס למי נראה כמו נכה ומי לא נראה כמו נכה. יש נכים עם פרוטזות ברגליים שאתה לא תראה אם לובשים מכנסיים ארוכים, והם מצליחים ללכת בצורה סבירה לגמרי. זה שאתה לא רואה לא אומר שאין בעיה.

על אותו משקל, יש רשויות מקומיות שמתנכלות לנכים על אף חניה ע"פ החוק והמדינה לא מחמירה איתן.

לדחוף עגלה זה לא הדבר הכי קשה בעולם, גם לנכים. בשביל זה יש גלגלים.

אתה מתאר שהוא קשר את הילדים והעמיס מצרכים לאוטו. אתה כנראה מצפה מכל הנכים להתאים לאיזשהו סטראוטיפ שיש לך, שהם צריכים להישאר "מעוכים", בבית, לא מסוגלים לעשות שום דבר, נזקקים לטיפול צמוד ואם אפשר - מחוברים לצינתור. אז newsflash בשבילך: הרבה נכים מעדיפים לעשות אקסטרא מאמץ כדי לחיות "כרגיל", עד כמה שהם יכולים, ואם זה אומר לקשור את הילד, אז קושרים אותו למרות שכואב/בעייתי. אנשים כמוך הם מה שעומד בדרכם להשתלב יותר בחברה ובכלל לשפר את איכות החיים שלהם - כי אתה מצפה מהם לחיות כנכים, בגלל שהם נכים.

עדיף שתשמור את האף שלך בעניינים שלך. ככה הוא ישאר יפה כמו ביום שנולדת.

חצוף.

שמע חבר, אני מבין שהיום היה חום אימים וכל זה אבל את הזעם שלך אתה מפנה לכיוון הלא נכון. שתה מים קרים, הירגע ואפילו תפנה לעזרה מקצועית של מישהו מוסמך בענף. מכאן ועד לומר שאני זה שיש לו משהו נגד שיקום אנשים קשיי יום זה הזוי. אבל היי, וולקם טו פאקינג איזראל. תמיד בין שני יהודים יהיו 3 דעות.

זה יותר גרוע לראות רע ולא לעשות כלום מאשר לעשות רע בעצמך.

"העולם לא יושמד מאלה שעושים רע, הוא יושמד מאלה המסתכלים מהצד ולא עושים דבר."

אלברט אינשטיין.

מסתבר שהבעיה של "גניבת" חניות על ידי שימוש לא ראוי בתו היא מכה שגם עמותות נכים מנסים להילחם בה.

תודה רבה לחבר פורום שהביא זאת לידעתי.

http://www.aisrael.org/?CategoryID=368

פורסם

קליפת מוח, כשאני לא יכולתי ללכת ללא קביים בסופר הייתי שם את הקביים בעגלה ומשתמש בה כמו הליכון.

נכון שרוב הסיכויים שאתה צודק אבל בגלל הספק הקטן אני לא הייתי ממהר להאשים בכזו החלטיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...