Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידן, בדוק שוב את הגדרת התמרור. הוא מוגדר כמקום חנייה לנכה משותק רגליים ולא כמקום חנייה לנכה. שים לב טוב להגדרה שמותק רגליים. לא כל נכה בגלל רגליים הוא משותק רגליים.

אני לא מסכים עם ההגדרות האלה אבל מה לעשות שזו ההגדרה שהמחוקק קבע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהג לילה צודק. חניות נכים מיועדות לבעלי תו כחול. היינו נכים מוגבלי ניידות. בגדול ניתן לקנוס כל בעל תו ירוק(נכות כללית) שמחנה שם, אבל אף אחד לא מתעסק איתם ובצדק כי בכל זאת, מקבלים את התו בגלל סיבה מסויימת.

בגדול אני חושב שהגיע זמן למבצע משטרתי ליד קניונים וסופרים כדי שמי שיש לו רקוב משפחה במוסד שיקומי או אחר והוא קיבל על שמו תו ומשתמש בו בלי בושה, ישלם על החוצפה.

פורסם

עד שסבא שלי נפטר לפני מספר חודשים, לרכב שלו היה תו נכה.

עוד הרבה לפני זה כבר הייתה לי מודעות גדולה לנושא, פשוט כי זה מעצבן לראות בן אדם בלי תו שחונה בחניית נכה.

עזבו את הצד החוקי שבעניין, לדעתי הצד המוסרי הרבה יותר בעייתי.

לחנות בחניית נכה כאשר אתה לא באמת נכה, זה פשוט לשים ז*ן על החברה. זה להגיד לכולם "אני יעשה מה שבא לי פשוט כי בא לי".

כבר המון זמן חשבתי לפתוח איזה קבוצת פייסבוק שנקראת "לא חונים בחניית נכים!" ולהעלות לשם תמונות של רכבים ללא תו חונים בחניית נכה. השאיפה היא להגביר את המודעות לעניין ואולי גם להעביר את התמונות למשטרה/לעירייה על מנת שינפיקו דו"ח.

לדעתי כל אדם שאינו יכול ללכת בצורה נורמלית, רשאי לקבל תו נכה. לא רק משותק בכסא גלגלים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

במקרה נגעת בנקודה רגישה.

יש לי אחות 100% נכה, מצב סיעודי מלא, לא יכולה לעשות כמעט שום דבר לבד.

מאז שהובחנה והוכרה כילדה נכה אמא שלי עברה המון כאבי ראש עד שאישרו לנו תו נכה לרכב (לפני 14 שנה היה הרבה יותר קשה להוציא תו נכה). עד שכבר אישרו לנו תו נכה לרכב + מקום חנייה מיועד לרכב של אמא שלי, היה לנו איזה שכן חוצפן שהיה מחנה לנו באופן קבוע פעמיים בשבוע בחניית נכים שהוקצה לנו ברחוב הקרוב לביתנו. ולא, המשטרה לא עזרה לנו בנושא הזה אף פעם כי היו להם נושאים יותר חשובים לטפל בהם, לפני 14 שנה האכיפה בנוגע לחניות נכים לא הייתה חשובה ובעלת עניין כמו היום לצערי. את השכן הזה לא עניין שאמא שלי צריכה בגללו לחנות רחוק את הרכב ולהרים את אחותי עד הבית.

אחותי לעולם לא תוכל לנהוג, אני חלילה לא מנצלת לרעה את התו נכה אבל אני מודה שכשאני מחפשת חנייה ולא מוצאת, ויש מקום חניה פנוי לנכים, אני מחנה את הרכב במקום.

לא פעם ולא פעמיים העירו לי חברים קרובים על העניין, דיברתי על זה עם אמא שלי והיא הסבירה לי שכשהיא נוסעת מידי פעם לביקורות בקופות חולים/ בתי חולים, החניות נכים כמעט תמיד תפוסות (כי היום הרבה יותר קל להוציא תוי נכה לרכב) והיא נאלצת לחנות רחוק, ולא קרוב לבניין שאליו היא צריכה להגיע.

אז מרפי לא משחק לטובת הטובים באמת וזה ידוע, אבל אני לא חושבת שיש מקום בכלל להתחיל לשפוט אנשים שמחנים בחניית נכים אפילו שהם לא הנכים באמת.

פורסם

^^^, יש מקום ועוד איך. שימוש בתו נכה, כאשר נכה עצמו אינו ברכב הינה עבירה על החוק. כל ההתחסדות הזאת של "גם ככה אחותי מסכנה ואני מטפלת בה, לכן מגיע לי" פשוט לא לעניין, עם כל הצער שבדבר. גם לי יש זכות לתו, אבל אני אפילו לו שולף אותו מהארנק, בוודאי שלא מדביק על השמשה. מי שיכול ללכת - יתכבד וילך. לאומת זאת חמי ששוקל 150 קילו ומתהלך עם מקל למרחקים של עד 20 מטר, אחר כך הוא צריך לשבת, כבר שנתיים נלחם עם משרד הבריאות לקבל תו.

המקום היחיד שבו אני מוצא סיבה נכונה וראויה להשתמש בתו נכה בלי קשר לסוג הנכות - חניה בכחול לבן.

פורסם

מעין, עם כל הכבוד לזה שאחותך נכה שזכאית לתו אם את חונה בחניית נכים כשאחותך לא ברכב אז את לא שונה מאותו שכן חוצפן שהחנה בחנייה שלכם.

פורסם

אספר לך סיפור שקראתי בפייסבוק פעם. על בחורה צעירה בעלת תו נכה שביקשה לעקוף בתור בקופה בה רשום "בקופה זו משרתים נכים ללא תור". מיד קפצה עליה זקנה דתיה ואמרה לה שהיא צעירה ויש לה כוח והיא בטוח לא נכה ועוד צירפה מגוון ברכות השם.

סוף הסיפור: הבחורה הציגה תו נכה שניתן לה על נכות נפשית (פיזית היא בסדר גמור) ושמזכה אותה בכל ההטבות להן נכה זכאי כולל חניה בחניות הכחולות המופלאות ודילוג על תורים. לעולם אין לדעת מה יש לאותו אדם שהפך אותו לנכה.

דוגמא שניה. אבא שלי. אם היה בעל רכב היה יכול לקבל תו נכה. אם תראה אותו סתם תחשוב שהוא עצלן ובכ"ז הוא זכאי לתו כזה אף על פי שהוא הולך ומתפקד פיקס והכל בסדר, יש לו את הסיבות שלו.

עוד דוגמא. אני, יצא לי לחנות פעם או פעמיים בחניית נכה בעזרת הרכב של אמא. אם מישהו הסתכל הוא בטח קילל והתעצבן. אני מקווה שהוא גם היה שם כדי לחזות בי מלווה לרכב אישה שנעזרת במקל הליכה.

לא הכל שחור ולבן.

מצד שני - מי שחונה בחניה כזו ללא תו. בין אם הוא נכה או לא. מגיע לו עונש. חוק זה חוק. אם יש תו, תהנו מהחניה. אם לא. פנו אותה למי שבאמת זקוק לה.

עריכה: ייתכן ואתם צודקים בנוגע לחניה לנכה משותק רגליים. למישהו יש ציטוט של החוק?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

במבה, כמו שתו על האוטו הוא לא ערובה לצורך בחניית נכים כך גם חוסר תו הוא לא ערובה לאי נחיצות השימוש בחנייה זו.

לפני כחודש נקעתי את הרגל באופן יסודי שהצריך אותי להעזר בקביים למשך כשבוע וחצי עד שהתחלתי לדדות בלעדיהם. בתקופה הזו כשהגעתי למקום נטול חניות במרחק שמאפשר לי ללכת חניתי כן בחניית נכים והשארתי פתק בכתב יד על החלון בצירוף מכתב השחרור מהמיון.

פורסם

משתמש בתו נכה כדי לחנות בכחול לבן.

לעולם לא חושב אפילו על חניית נכים.

כמובן אלא אם חמותי איתי.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לא סתם בחניית נכה יש ציור של כיסא גלגלים. החניות האלה מיועדות להנכים בכיסאות גלגלים ולא לכל נכה באשר הוא.

ניסיתי להתאפק אבל זאת ממש שטות. אבא שלי נכה חסר רגל ימין. הוא לא רוצה להרגיש נכה ולא מוכן להיות בכיסא גלגלים לכן הוא מתנייד עם רגל תותבת עם מקל הליכה או קביים. זה שהוא מסוגל ללכת אומר שהוא פחות נכה ממישהו אחר?

כאשר אני מבקר קרובי משפחה אני רואה את השכנה שלהם שנוהגת ברכב ספורטיבי חדיש עם תו נכה שרשום על אביה. הוא עצמו בקושי הולך כך שהיא ממש לא לוקחת אותו למקומות כלשהם אלא רק משתמשת בתו שלו.

אני לא מבין מה הבעיה פה. אבא שלי עכשיו מחפש רכב, אני משלם חלקית על הרכב, זה אומר שאסור לי לנהוג ברכב?

יש תו נכה על המכונית של אמא שלי ואנחנו נוהגים עליה זה הופך אותנו לפושעים שחונים בחניית נכים?

מודה, חניתי פעם אחת בכחול לבן עם התו נכה כשאבא שלי לא היה ברכב (הסעתי אותו לתל השומר, משם נסעתי לעבודה ולא מצאתי חניה מסודרת - מתחם הארבע בת"א) תירו בי

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

חניית נכה יש לה מטרה אחת: להקל על אלו שקשה להם (כי יש להם נכות מסוימת) להגיע מהרכב עצמו עד למחוז חפצם.

מי שיש לו נכות שלא מקשה עליו כלל לעבור מהרכב למקום אליו הוא רוצה להגיע - לא רק שהוא מניאק, אלא הם גם פוגע בצורה ישירה באלו שצריכים להגיע ולא יכולים. מי שיש לו כרטיס נכה כי אבא שלו נכה והוא מחכה בחניה ("רק 5 דקות") אז הוא מניאק כפליים.

פורסם
ניסיתי להתאפק אבל זאת ממש שטות. אבא שלי נכה חסר רגל ימין. הוא לא רוצה להרגיש נכה ולא מוכן להיות בכיסא גלגלים לכן הוא מתנייד עם רגל תותבת עם מקל הליכה או קביים. זה שהוא מסוגל ללכת אומר שהוא פחות נכה ממישהו אחר?

קודם כל אתה לא צריך להתאפק. לא אני ניסחתי כך את הגדרת התמרור ולא אני אוכף אותו. אבא שלך לפי ההגדרה זכאי לתו כמו נכה משותק רגליים (ואם אתה מדבר על אבסורדים, אתה יודע שמשרד הבריאות לא מוכן לממן תותבת למי שלא מסוגל ללכת עם קביים?) ראה את הקישור שרוני הביא לבג"ץ מלפני שנה ותבין שלא אני החלטתי כך.

אני לא מבין מה הבעיה פה. אבא שלי עכשיו מחפש רכב, אני משלם חלקית על הרכב, זה אומר שאסור לי לנהוג ברכב?

יש תו נכה על המכונית של אמא שלי ואנחנו נוהגים עליה זה הופך אותנו לפושעים שחונים בחניית נכים?

מודה, חניתי פעם אחת בכחול לבן עם התו נכה כשאבא שלי לא היה ברכב (הסעתי אותו לתל השומר, משם נסעתי לעבודה ולא מצאתי חניה מסודרת - מתחם הארבע בת"א) תירו בי

אין לי שום בעייה אם תשתמש בתו בכל מקום שלא מפריע לנכה אחר, נהגים אחרים או להולכי רגל. אם היית חונה בחניית נכים או חוסם מדרכה אז הייתי אומר שאתה פושע.

פורסם
אין לי שום בעייה אם תשתמש בתו בכל מקום שלא מפריע לנכה אחר, נהגים אחרים או להולכי רגל. אם היית חונה בחניית נכים או חוסם מדרכה אז הייתי אומר שאתה פושע.

נכון, בגלל זה להאשים את השכנה רק בגלל שהיא משתמשת ברכב לא נכון

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.

• תוכן חדש...