Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית עד 40k.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:

אני צריך עזרתכם לקניית רכב משפחתי לאחי,

הדרישות הן :

-אוטומטית

-משפחתית(סטיישן גם מומלץ)

-בטיחותי הכי חשוב לי! מקום לעגלה וכו'.

-צריכת דלק לא חשוב כי הרכב בקושי יסע.

-אמינות.

-שהפתח בין הבגז לתא נוסאים יהיה רחב ולא כמו בהונדה וכו' שהפתח חסום ואין אפילו רוחב מטר.(למשל במאזדה הכל פתוח לרווחה)

עכשיו אני רוצה להיתעדכן דרכם מה ניתן להשיג היום בתקציב הנ"ל בעיקר ביזכות שהשוק יד שניה מת והמחיר מחירון כבר לא משקף את המציאות.

עוד שאלה קטנה- מה דעתכם על קורולה רובוטית מבחינת אמינות הגיר, מה הק"מ המומלץ לקניה וביגלל שזה רכב שאי אפשר לימכור אותו ביגלל השם הרע שיצא לגיר אני רוצה לנצל זאת בשביל להשיג לו רכב חדש יחסית, הוא אוהב את הגיר הרובוטי אצלי בגרנדה וגם אין לו בעיה לינהוג במצב ידני, העיקר לנצל את הסטיגמות בשוק וליקנות רכב טוב, בטוח וחדש יחסית במחיר מצויין.

לדוגמא: ראיתי במגרשי טרייד גדולים קורולות רובוטיות 07~08 שרשום עליהן מחירון שקרוב ל70K עם כ100K ק"מ- מה המחיר המציאותי לפי מצב השוק ששווה ליקנות אותו?

רכבים שאחי אהב מבחינת מראה:

מאזדה 6,3

קרוז

יש מצב גם לB3

קורולה

לאנסר פחות

יש מצב לפוקוס(אני רוצה לשכנע)

סיד CW וi30 אבל הם מחוץ לתקציב.

תודה ויום טוב!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מישהו?

אילו מכוניות אוטומטיות יכולות להיכנס לתקציב של עד 35?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הקרוז תיכנס לתקציב בקושי, וגם זה לא בטוח. גם אם כן מדובר על השנתון הראשון (2009) שלא היה כל כך מלהיב בלשון המעטה. בכללי אני די אוהב את הרכב הזה בגרסאתו המעודכנת (של סוף 2010 עם גיר מעודכן ומנוע בעל 124 כ"ס במקום 112 כ"ס שהיה בהתחלה), אבל בשנתונים הראשונים לפני העדכון המנוע היה חלש מאוד, עצל, בזבזן דלק, רועש, גיר אוטומטי 6 הילוכים אמנם, אבל נוטה להתבלבל לעיתים קרובות, עם בורות בין ההילוך הראשון לשני, ובין השלישי לרביעי. הדגם הלא מעודכן דורש רגל כבדה יחסית בהאצה מהמקום וגם בהאצות ביניים, מה שמחמיר את צריכת הדלק. גם האמינות בתחילת דרכה שנויה במחלוקת עקב כל העדכוני גרסה שבוצעו.

אם כבר קרוז אז רק את הדגם המחודש עם המנוע המחוזק, אבל הוא כבר חורג מהתקציב.

סובארו B3 היא מכונית נוחה למדי, שקטה וסבירה לשיוטים בין-עירוניים. אבל היא לא חסכונית בעליל, איטית במנוע הקטן (1.5) והמנוע הגדול בשילוב ההנעה הכפולה אולי מציע אחלה ביצועים, אבל גם הוא מספק צריכת דלק די גבוהה.

מאזדה 6 היא מכונית גדולה יותר עם כל מה שנלווה לזה. ביטוח יקר יותר, צריכת דלק גבוהה, אחזקה יקרה יותר, ארוכה יותר... אם זה מתאים לכם אז זו אופציה טובה. אבל לא מדובר במשפחתומטית 1.6 כמו המאזדה 3, קרוז, פוקוס ושאר המכוניות שאתה מתלבט לגביהן.

המאזדה 3 דור 1, מהנה מאוד לנהיגה בזכות הגה מתקשר, בעל משקל טוב, חד ושלדה טובה, איכות החומרים סבירה, הרכבה בתא הנוסעים טובה מאוד. בידוד הרעשים לא ממש גבוה, אבל לא חורג בהרבה אם בכלל משאר הקטגוריה באותן שנים. הביצועים ב-1.6 מספקים לרוב ועדיפים על הרבה מתחרות בקטגוריה (למעט קורולה, סיוויק, I30), הגיר עושה את העבודה כמו שצריך אם כי לעיתים בעליות הוא מושך את ההילוך השלישי גבוה מדי (מה שניתן לתיקון בעזרת טיפטרוניק יעיל שנותן עצמאות כמעט מלאה על בחירת ההילוכים). המרווח סביר, עיצוב לדעתי אחד המעוררים בהתחשב היותה משפחתומטית, האבזור נחמד יחסית למתחרות (6 כריות אוויר החל מהמתיחה של 2007, ABS כמובן בכל הדגמים, עיגוני איזופיקס, בקרת אקלים, רדיו דיסק מובנה שמאמצע 2008 קורא גם MP3, כרית אוויר לנוסע ניתנת לניתוק, הגה מתכוונן לגובה וטלסקופית...). תא המטען סביר בגודלו, אבל פתח ההטענה צר יחסית, מה שמקשה על העמסת ציוד גדול לתוכו וצריכת דלק ממוצעת של 1:10.5-1:11 בנסיעה משולבת. לשלילה היא לא ממש מעודנת, ההגה החד דורש קצת תשומת לב במהירויות גבוהות, המתלים הקשיחים תורמים להתנהגות הכביש הטובה מאוד, אבל לא חוסכים בהעברת מידע מהכביש לישבן, אין ESP בגרסאות ה-1.6, 4 כוכבי בטיחות בלבד ורק 2 כריות אוויר בדגמי האקטיב שלפני המתיחת פנים של 2007. בנוסף ב-35 א"ש המבחר יהיה בין הדגמים של אחרי המתיחת פנים עם ק"מ די גבוה יוצאי ליסינג או השכרה או דגם מלפני מתיחת הפנים ששם אתה יכול לשחק גם ברמות הגימור, אבל לוותר על שנתון מתקדם. בכללי לנו במשפחה יש כזו כרכב יחיד ואנחנו מאוד מרוצים ממנה.

לדעתי בתקציב הזה הכי טוב לבדוק זה את הפוקוס דור שני. מדובר ברכב מהנה החולק שלדה עם המאזדה 3, בטיחותי יותר מהמאזדה, קצת יותר נוח ויותר מרווח, אפשרות לשנתון מתקדם יותר ואם תמתח מעט את התקציב תוכל להשיג אחת המאובזרת בESP. לרעה, היא כבדה, איטית, אוכלת יותר דלק מהמאזדה (משהו כמו 1:9.5 בממוצע) אבל אם אתה אומר שזה לא קריטי לך, מדובר באחלה אופציה.

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת, היום שיריינתי פוקוס 2006 טרנדX מאובזרת יד2 פרטית עם 100K ק"מ - מה דעתכם? מציעים אותה בכ36K.

יקח כשבוע עד שאראה אותה, הבנתי שזהו דגם מאובזר יותר כולל 6 כ"א , מערכת MP3 ומגנזיום וכו'- שכחתי לישאול אם מגיעה עם ESP.

מה אתם אומרים? כדאי ללכת על הרכב הזה שהוא פרטי בשני הידיים וכניראה שמור יותר ומאובזר או לעלות בתקציב לטובת רכב מליסינג אבל עם ESP?

האמת התקציב דיי לחוץ, אבל אם אתם חושבים שעדיף להוסיף עוד כ10K לטובת גירסת ליסינג 08 (אולי פחות שמורה) לטובת הESP?

כיום חשוב לציין שאחי נוהג על קווליר קופה 96 שהיא לא הכי בטוחה- וזו הסיבה שאני לוחץ עליו להחליף.

תודה מראש לכולם!

פורסם

אשמח לעזרתכם- הזמן דיי לוחץ עלי ואני צריך לקבל החלטה.

בנוסף לא בידיוק מצאתי מה באמת תוספת האיבזור של הטרנד איקס מוסיפה, מה שאני יודע:

תוספת גלגלי מגנזים, מערכת טובה יותר של סוני עם דיבורית וMP3, ומה עוד?

האם המזגן מכני או דיגיטלי, ריפוד שונה? אשמח אם תעזרו לי להבין את ההבדלים באיבזור= בנוסף במה עלי להיתמקד בבדיקה- נקודות תורפה ברכב? (כמו בדיקת מיי קירור בפיאטים) פשוט יש לי ידע רק על ריכבי פיאט ואין לי מושג מה ליבדוק ברכב הזה.

תודה מראש לכולם!

פורסם

אני הייתי גם בהתלבטות בין הדגמים שציינת עד שיצאתי קצת מהקופסא וקניתי שברולט מאליבו 2007 אומנם הרכב כבר בן 6 אבל הוא הרבה יותר ממשפחתית ונותן תמורה הרבה יותר גבוהה לכסף מהרבה רכבים חדשים אפילו.

גם הצריכת דלק יחסית למנוע גדול(3.5 6צלינדרים) לא רעה.

את שלי קניתי ב39k.

פורסם

מה דעתך על וולבו V50 ? אפשר למצוא את השנתון הראשון שלו (2005) לדעתי באיזור התקציב שלכם. אוטו מאוד אמין וביטחותי והכי חשוב גדול לצרכים שלכם.

פורסם
אשמח לעזרתכם- הזמן דיי לוחץ עלי ואני צריך לקבל החלטה.

בנוסף לא בידיוק מצאתי מה באמת תוספת האיבזור של הטרנד איקס מוסיפה, מה שאני יודע:

תוספת גלגלי מגנזים, מערכת טובה יותר של סוני עם דיבורית וMP3, ומה עוד?

האם המזגן מכני או דיגיטלי, ריפוד שונה? אשמח אם תעזרו לי להבין את ההבדלים באיבזור= בנוסף במה עלי להיתמקד בבדיקה- נקודות תורפה ברכב? (כמו בדיקת מיי קירור בפיאטים) פשוט יש לי ידע רק על ריכבי פיאט ואין לי מושג מה ליבדוק ברכב הזה.

תודה מראש לכולם!

יש בטרנד בקרת אקלים ולדעתי גם שליטה מההגה.

חלקן הגיעו עם תא נוסעים בהיר, הריפוד נעים יותר מזה הפשוט בטרנד.

פורסם

תודה,

עוד משהו קטן- קראתי שבשנים האלה הייה לרכב בעיה עם חיישן מצערת האלקטרונית וניתוק התיקשורת בין הדוושה למנוע גרם לכניסה למצב חירום והגבלה עד 40 קמ"ש

מה עלי ליבדוק בנדון? צריך ליהיות מידע על ריקול או משהו בספר טיפולים? איך ליבדוק שהבעיה לא קיימת?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עידכון לאחר מעל חודש!

לצערי הרכב ששיריינתי לפני יותר מחודש עד היום לא הגיעה, הסוכנים לצערי מרחו אותי עד עכשיו ואין לי מושג אם המשיח יגיע לפניו :-).

אולי באמת הייתה תקלה ומוכר הרכב עדיין לא קיבל את הרכב החדש שקנה ולכן כל העניין היתעקב- אבל אני חייב רכב ומבקש המלצה למיגרש גדול אחר למציאת רכב עד 40K- אני לא מעוניין ליקנות מYAD2 כי אנחנו לא מומחי רכב וממש לא בא לי ליפול על לימון, מעדיף מחברה גדולה ומוכרת שתעמוד מאחורי הרכב.

היכן כדאי לבקר בחג הזה בחיפוש אחר הרכב?

חג שמח ושבת שלום לכולם!

פורסם

חג שמח אנשים- אשמח לקבל המלצה לבדיקת הפוקוס באזור ראשון לציון- יש לי ניסיון רק עם פיאטים לכן מבקש המלצה על מקום אמין לבעלי פורד.

פורסם

יצאתי מאוד מרוצה מרשת אוטו סנטר. אחלה שירות,הסוכנים מאוד אמינים ויודעים להתגמש במקרה בצורך.

בימים אלו אבא שלי קונה רכב מאלבר,מהנסיון שיש עד עכשיו הם גם יודעים להתגמש אבל נוטים להיות קצת אדישים כאילו לא רוצים למכור בכלל.

עריכה-לא ראיתי שכתבת הודעה חדשה והתייחסתי רק למקום שניתן לרכוש ממנו רכב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...