Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים. אשמח אם תנסו לקרוא את כל השרשור וגם להגיב, חשובה לי הדעה שלכם.

אז בשרשור הקודם שלי בעניין הסברתי לכם שכנראה אני עתיד לרכוש את הרנו קנגו שלי,

יותר נכון של אבי ואם ממש יש צורך לדייק אז של העבודה של אבי, הנה לינק שמסביר את הכל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477403

אני לא רוצה להיכנס שוב לעניין אבל חשוב לי לציין ולהפגין את האהבה הענקית לרכב הזה,

שעבר איתי 4 שנים מדהימות ושאני מרוצה ומאוד מאוד מחובר לרכב, מעורב באחזקה שלו

ושומר ומטפל בו באהבה ענקית.

הייתי אמור לקנות את הקנגו ולהתחיל איתה כמכונית ראשונה, כבר היו דיבורים על מכירה שקרבה

ואפילו על רכישה במחיר נמוך יותר במיוחד בשבילי, אחרי הכל אני זה ששמר כל כך על האוטו הזה.

המצב כיום הוא כזה:

הבעלים של החברה שבה אבי עובד דפקו לי ברז, הם לא מעוניינים להחליף לנו.

הם החליטו להחליף את הרכבים כמעט לכולם ואבי לא עומד בקריטריונים

עקב והרכב שלנו במצב טוב מאוד וחבל יהיה למכור.

בעיקרון הם צודקים אבל זה סוג של עונש, שכל כך שמרנו עליו ועכשיו אנחנו אוכלים אותה.

עובד אחד עם עוד קנגו מאותה שנת ייצור, שהקנגו שלו שבורה מכל מקום מקבל פרס- מחליפים לו.

אני משתדל לא לבכות על חלב שנשפך ולהסתכל על חצי הכוס המלאה, היינו אמורים לקבל במקום הקנגו שלנו פיאט קובו,

שלא ממש אהבתי אותה אז לפחות אין אכזבה לגבי הרכב החדש.

הקנגו אמנם לא תהיה שלי על הנייר אבל אמשיך להינות ממנה ולנסוע בה.

כיום אני כבר משוחרר ולאחר שבועיים מהשחרור מצאתי עבודה ואני עובד במקום עבודה שמחייב אותי ברכישה של רכב.

אני עובד במקום שהוא כ- 10 דקות נסיעה מהבית שלי אך מצריך 3 אוטובוסים ולא פחות משעה ורבע של נסיעה,

ניסיתי את שיטת ה''טרמפ מאבא'', זה לא ממש עובד, אבי לוקח אותי ומחזיר בכל יום אבל אני מרגיש שאני מקשה עליו בעניין,

אז אבי ואני הגענו למסנקה שאני צריך לקנות רכב כבר מעכשיו במקום לחסוך ולקנות עוד כמה חודשים.

הרכב שאני עומד לקנות הוא זמני, עד שאתארגן על כסף מספיק כדי לקנות מכונית חדשה יותר ומודרנית יותר

(אני חושב כיום על I30 או סיד, עדיין מתלבט ויש לי כמה חודשים טובים לחקור ולבדוק).

הדרישות שלי מהרכב הן כאלה:

מכונית שתהיה אמינה, עם ק''מ לא בשמיים, מכונית שמורה וזולה לאחזקה ובביטוחים,

ואם אפשר מכונית שתהיה מספיק מרווחת בשבילי (גובה של כמעט 2 מטר).

צריכת הדלק היא חשובה אבל היא לא בצמרת סדרי העדיפויות כרגע מפאת העובדה שזה הולך להיות רכב

שלא ייסע יותר מ- 70 ק''מ בשבוע.

חשבתי בעיקרון על סיוויק נושנה.

מכונית עם תדמית מעולה, אחת שמורה ונחמדה לא אמורה לעשוק אותי יותר מדי.

בנוסף אני חושב על סופר לנסר, האמת שזו לא מכונית שאני הייתי מחפש ומשקיע מאמצים במציאת אחת, מה שדווקא

אפשר לומר על סיוויק אבל מצאתי אופציה מעניינת:

אחת ממודל 97, 165K ק''מ על השעון, מושקעת מאוד ושמורה מאוד, מקורית ויפייפיה,

יד שנייה עם בודי נקי לגמרי, מאוד מאוד שמורה ב- 10K ש''ח.

יש אופציה לרכישה עם מערכת משוכללת (שלא ממש מדברת אליי אבל יש מסך ורמקולים, יכול להיות נחמד), ב- 14K ש''ח,

אני מאמין שאוכל להתגמש איתו בעוד 1K ש''ח ואולי קצת יותר.

אשמח מאוד לקבל מכם עזרה בנושא, איזו מכונית לרכוש, האם לחפש סיוויק שמורה מאדם מבוגר

או לנסות ללכת על הסופר לנסר? או שאולי עדיפה אופציה אחרת.

שלומי.

פורסם

קודם כל ברכבים שציינת לא בטוח. שיהיה לך נוח מפאת הגובה.

שנית, עדיף בשנתונים ובסכומים האלו לחפש משהו ידני עם כמה שפחות חשמלים ובלאגן. טעמו המתוק של המחיר הנמוך......

אני הייתי מציע לך לחפש קנגו כמו שאתה אוהב, אפילו אחת שהוחלף בה מנוע. אתה מכיר את הרכב, הוא נוח לך, נעים לך, אז למה לא?

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

עדיף לרכוש רכב קבוע ולא זמני.

קח הלוואה קצרה על יתרת הסכום, יותר משתלם מלקנות ולמכור גרוטאה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מחזק את דבריו של סולל הדרך. התעסקות עם קניה ומכירה (בעיקר מכירה) של רכבים היא מעצבנת ולא קלה. אם אתה יכול להמנע מהצרה הזאת פעמיים פשוט קנה רכב לטעמך בתקציב גבוה יותר ותהנה מרכב יותר חדש שיעמוד בדרישותיך.

היום ישנו מגוון רחב של מסלולי מימון בחברות הליסינג וביבואנים. תוכל למצוא בקלות משהו לטעמך.

בהצלחה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כמובן שמיותר לציין שאם באמת אתה מעוניין ברכב אמין ,מרווח וישן אז כנראה

שזאת תהיה מכונית משפחתית יפנית .

לפי דעתי ההצעות שנתת הן מעולות : הונדה סיוויק , מיצובישי וכו'...

אבל רציתי להציע לך לקנות טויוטה קורולה 96-97 , רכב מעולה מניסיון !

מרווח , חסכוני (בניגוד למיצובישי) , עלויות אחזקה מגוחכות (בניגוד להונדה).

תחפש אחת שמורה עם ק"מ נמוך ורק תהנה ממנה

איתן בר 8)

פורסם

חברים, אני מודע לכך שהאופציה הכי טובה היא פשוט לרכוש בעוד תקופה קצרה רכב

אך מפאת אילוצים של גישה לעבודה אני מוכרח לקנות רכב עכשיו ולהמשיך לחסוך לרכב קבוע.

אשמח לחוות דעת על קורולה/ גראנד לאונה (או אולי אפילו ניו אייג'), לאנטיס וכדומה.

שלומי.

פורסם

מציע לך לשקול את האופציה של לא לקנות רכב.

חבל לשרוף חסכונות עבור רכב בגילך.

אני קניתי קטנוע ב17 אלף והאחזקה שלו זולה אך איך שלא תסתכל על זה כל חודש אני משלם עליו (בקרוב מסיים)

וזה מציק ולא תמיד מאפשר לשים כסף בצד ממשכורת של 5500ש"ח

תמיר.

פורסם

מבין את ההמלצה שלך אבל אני לוקח בחשבון כמה דברים.

קודם כל ביטלו לנו כרגע את החלפת הרכב מהעבודה לעוד כמה חודשים

ואני לוקח בחשבון שכבר לא יבטחו אותי לרכב הבא, אם יבטחו מה טוב אבל עדיין.

דבר שני, אני תלוי יותר מדי בהורים, זה יוצר הרבה בלאגן ומבריבות על אוטו אחד.

אני עובד במקום שאין לי אוטובוס ישיר לשם וגם לא שניים.

3 אוטובוסים הלוך ו- 3 חזור ונסיעה של כשעה וחצי כשבאוטו אני עושה את זה במקרה הכי גרוע רבע שעה.

כבר לקחתי את כל הופציות בחשבון, אני רק השתחררתי מהצבא, אני מתכוון ללמוד אבל לא כרגע,

אני מקדיש לעצמי שנתיים עם אופציה ל- 3 כדי לבנות הון עצמי, כסף שייכנס מהעבודה במלואו לבנק,

מוסיף עוד חסכונות ואני יוצא עם סכום מכובד ורכב בידיים.

אשמח בכל זאת להמלצות שיותר נצמדות לבחירות שלי.

שלומי.

פורסם

שלומי, עם רכב שתקנה ב15K יהיה לך קשה לתחזק אותו ועוד לחסוך לרכב אחר.

אני מציע לך לקנות רכב נורמאלי שיוכל לשרת אותך כמה שנים טובות בנאמנות.

סיוויק בתקציב כזה יהיה קרוב לוודאי שחוט - רכב שצעירים אוהבים ומצב בהתאם.

בתקציב שלך אפשר לקנות גולף SDI - אפשר למצאו אקזמפלר שמור. רכב חסכוני מאוד, מנוע פשוט ואמין ששורד הרבה קילומרטים. אני בטוח שמרווח הפנימי יספק אותך. בתקציב שלך בערך 2002. אני מאמין שהיא תוכל לשרת אותך בתקופת הלימודים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תנסה את שיטת האופנים\אופנים חשמליות. זה יותר חסכוני, ובריא.

במכונית פרטית אני צריך לעבור בכביש מהיר, אני מעדיף שלא להיכנס לכביש מהיר עם אופניים

וגם יהיה מיותר לעשות את הסיבוב שאוטובוס עושה.

שלומי, עם רכב שתקנה ב15K יהיה לך קשה לתחזק אותו ועוד לחסוך לרכב אחר.

אני מציע לך לקנות רכב נורמאלי שיוכל לשרת אותך כמה שנים טובות בנאמנות.

סיוויק בתקציב כזה יהיה קרוב לוודאי שחוט - רכב שצעירים אוהבים ומצב בהתאם.

בתקציב שלך אפשר לקנות גולף SDI - אפשר למצאו אקזמפלר שמור. רכב חסכוני מאוד, מנוע פשוט ואמין ששורד הרבה קילומרטים. אני בטוח שמרווח הפנימי יספק אותך. בתקציב שלך בערך 2002. אני מאמין שהיא תוכל לשרת אותך בתקופת הלימודים.

אני מבין מה אתה מנסה להגיד, ההורים יעזרו לי בתחזוקה של הרכב הזמני.

אחזקת הרכב הקבוע תהיה עדיין עם עזרה מההורים אבל מעט מופחתת יותר.

שלומי.

פורסם

שלומי אני מבין את מצבך , גם אני הייתי במצב דומה שהייתי צריך רכב זול לתקופה קצרה וקניתי !

אם אתה צריך תקנה , רק חשוב שתקנה משהו שהוא טוב .

לגביי הדגמים שהזכרת של הסובארו , מאזדה , הונדה וכו' .. יש לרכב אלה צריכת דלק גבוהה ביחס לקורולה

הקורולה 96-97 חסכונית ,זריזה ומצויינת , לך עליה ! ואל תתפשר לגביי יד וק"מ (וכמובן גם במחיר -קורולה במצב טוב תיכנס לתקציב שלך בקלות) , גם אם מציעים לך אותה בממש זול כי אחר כך יהיה לך קשה למכור .

איתן בר 8)

פורסם

למצוא מולטפליה שמורה בכזה תקציב משימה בלתי אפשרית,וגם לאנהייתי קונה דיזל ישן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...