Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שרשמתי מקודם, זה אפילו לא משנה מה המשאבה עושה, כמות הדלק שנכנסת למנוע אינה תלוייה בא בכלל.

הכל בראש.

המנוע אכן מכיל נפח קבוע של גז.

אך השאלה היא ממה מורכב הגז הזה, הרי הוא תערובת של אויר ואדי דלק.

אם אתה מכניס יותר דלק אז התערובת תהיה עשירה יותר בדלק (תלחץ חזק על הגז--> יותר דלק נכנס--> תערובת הגזים עשירה יותר בדלק--> נוצרת יותר אנרגייה--> המנוע עובד יותר חזק (טורים גבוהים יותר) --> התאוצה גבוהה יותר)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משאבת הדלק לא יושבת בתחתית מיכל הדלק , מאיפה הבאת את זה ? משאבת הדלק נמצאת בתא המנוע .

בנוסף איך תסביר את האסטרטגיות בפורמולה 1 בן ממלאים דלק כמה שפחות על מנת לחסוך משקל ולהיות יותר מהירים ?

למרות כל ההסכמה הכללית איתך כאן נראה לי שעובדתית מדובר בקשקוש , אם כבר ההיפך הוא הנכון וזאת מסיבה מדעית מוכחת : פחות משקל יותר מהירות .

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

דבר ראשון- הצעתי הסבר לתופעה, לא קבעתי עובדה :-)

דבר שני- ה20 קילו הבדל (בין מיכל מלא לחצי מלא לצורך העניין) לא באמת ישפיעו על רכב פשוט שלא נקרא להגיע לקצה גבול היכולת שלו (לעומת המכוניות בפורמולה שם כן דוחפים את הרכבים לקצה גבול היכולת שלהם ובנקודה זו כל קילו /מקדם גרר משפיע)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

פסיכולוגיה רבותיי.

כשהרכב עם מיכל ריק, שלא לדבר על כך שהנורה נדלקה, נוהגים בצורה יותר שקולה ורגועה, לא מאיצים ולא בולמים בחדות, כי מפחדים שכל קיק יגמור את טיפות הדלק האחרונות...

עם מיכל מלא לא דופקים חשבון, מרביצים את הדוושה עד הסוף ונותנים ברקס מפה עד להודעה חדשה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
גם אני מרגיש את השינוי הזה

אני דווקא משליך את זה לכיוון התלקחות של הדלק

כאשר אתה ממלא מיכל מלא ("נוזל טרי") עוד לא התאדה כלום ממנו אז המנוע מגיב מצוין

וכאשר נשאר לך מעט דלק עברו כמה ימים אז מעט מהדלק התאדה והוא פחות מתלקח כמו שהוא "טרי" כביכול

כאילו האוקטן נמוך מעט

זו התחושה שלי (הסבר צולע אבל לא עולה לי הסבר יותר טוב):roll:

השאלה לאן הוא התאדה? המיכל אטום

פורסם
גם אני מרגיש את השינוי הזה

אני דווקא משליך את זה לכיוון התלקחות של הדלק

כאשר אתה ממלא מיכל מלא ("נוזל טרי") עוד לא התאדה כלום ממנו אז המנוע מגיב מצוין

וכאשר נשאר לך מעט דלק עברו כמה ימים אז מעט מהדלק התאדה והוא פחות מתלקח כמו שהוא "טרי" כביכול

כאילו האוקטן נמוך מעט

זו התחושה שלי (הסבר צולע אבל לא עולה לי הסבר יותר טוב):roll:

יכול להיות שהבחור צודק, אולי כשהדלק "נח" קצת במיכל האיכות שלו פוחתת? יכול להיות דבר כזה?

אני גם על איביזה ונוטה להרגיש כוח רב יותר לאחר תדלוקים...

פורסם
משאבת הדלק לא יושבת בתחתית מיכל הדלק , מאיפה הבאת את זה ? משאבת הדלק נמצאת בתא המנוע .

.

אם אתה מתכוון למנועי TSI/FSI/TFSI וכל המשפחה, אז אכן ישנה משאבת דלק מכאנית

בתא המנוע, אולם גם בם תמיד קיימת בנוסף משאבה טבולה חשמלית במיכל הדלק

בדומה לכל הרכבים.

פורסם

הכל שטויות. באחריות.

הרכב התערובת, כלומר כמות הדלק ביחס לאוויר הנכנסת למנוע מבוקר על ידי מחשב.

זמן פתיחת מזרקים מבוקר על ידי מחשב.

לחץ דלק מבוקר על ידי ווסת לחץ. יש לחץ קבוע כל הזמן, לא משנה מה מפלס הדלק.

מפלס הדלק במיכל לא נלקח בחשבון, היצרנים לא לוקחים אותו בחשבון כי הוא לא משפיע על כלום.

משאבת דלק בכל מקרה מספקת יותר דלק ממה שצורך המנוע. העודפים חוזרים חזרה למיכל.

אין שום הבדל. הכל פסיכולוגי בלבד.

מערכת הזרקה בכלל לא מסוגלת לעבוד כמו שצריך עם לחץ דלק לא קבוע.

פורסם

אני לא מרגיש כלום, לא מאיץ יותר מהר וגם לא קל או כבד יותר.

אני רק מרגיש שהחשבון בנק שלי הצטמצם מאט. ההיגיון אומר שאם יש פחות דלק חסכת עוד כמה קילוגרמים (וזה עשרות) בכוח העמסה של הרכב ומפה אם כבר יאיץ טיפה יותר מהר (ואתה גם את זה לא תרגיש)

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

המשאבת עזר/משאבה ראשונית שנמצאת במיכל דלק בחלק מהדגמים (אצלי אין) תפקידה לשאוב דלק מהמיכל לצנרת ולמשאבת ההזרקה שממוקמת בתא המנוע.

הלחץ שלה קבוע ולא משתנה וגם אם הוא משתנה הוא לא משפיע על כלום. מה גם שכמדומני היא נכבית אחרי כמה רגעים מפתיחת סוויץ׳.

מעבר לזה כל הניהול של ההזרקה נעשה ע״י המחשב והלחץ נבנה ע״י משאבת ההזרקה.

ברכבים עם משאבה ראשונית בתוך משאבת ההזרקה שקיימת גם משאבת עזר במצוף - עד כמה שאני יודע, תפקידה לאסוף את הדלק שחוזר מהעודפים ונשפך על קירות המיכל לאמצע המיכל ולמנוע מצב שאין שאיבת דלק אלא אוויר ונזק למשאבת הזרקה.

במרצדס ספרינטר למשל כאשר משאבה זו תקולה - הרכב לא יניע כדי לשמור על משאבת ההזרקה.

נראה לי שהתאוריה לא נכונה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
אין קשר. לא מבחינת לחץ ולא טמפרטורה. כל עוד יש דלק שעובר דרך המשאבה היא מתקררת באותו גרדיאנט.

משאבה יוצרת לחץ. לא משנה מה הלחץ של הנוזל הנכנס אליה, היא מוציאה החוצה נוזל בספיקה מסוימת כתלות בלחיצת הדוושה וממש לא בתלות ה"לחץ" עליה שאני בספק גדול אם הוא משתנה במידה ניכרת כתלות בנפח הנוזל במיכל.

פסיכולוגי.

המשאבה שנמצאת במיכל עובדת בספיקה קבועה (יחסית, כן יש קשר בין ספיקת המוצא ללחץ הכניסה), ואין שום קשר בין כמה שלחצת על הדוושה לכמה דלק היא מזרימה, והספיקה הזו אמורה להיות טיפה יותר גדולה ממה שהמנוע יכול לקבל.

הכמות הקבועה יחסית נכנסת להזרקה/קרבורטור ושם יש את חלוקת הדלק לפי מצב הדוושה, מה שלא שומש חוזר למיכל.

זה גם למה יש שני צינוריות במערכת הדלק, אחת יוצאת ואחת נכנסת.

התופעה מוכרת בעיקר ברכבים ישנים.

SCANSPEAK

פורסם

זה גם למה יש שני צינוריות במערכת הדלק, אחת יוצאת ואחת נכנסת.

במערכות מודרניות כבר אין קו עודפים.

ווסת לחץ דלק יושב על משאבת דלק במיכל, והעודפים חוזרים ממנו למיכל ישירות.

זה מחייב מחשב ניהול מהיר וחזק מספיק, שמצליח לעקוב אחרי שינויי לחץ אוויר בסעפת יניקה בתלות במידת פתיחת מצערת ומתקן את זמן ההזרקה בהתאם.

במערכות ישנות יותר אכן היה קו עודפים שחוזר מהמנוע למיכל.

וגם ווסת לחץ דלק "משתנה", שהיה משנה את לחץ הדלק בתלות בוואקום בסעפת.

• תוכן חדש...