Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז באוקטובר הקרוב אני נודד לי לחיפה ומתחיל ללמוד כנראה הנדסה אזרחית (מעוניין להתמחות בתחבורה). למה כנראה? כי במועד הקבלה היה חסר לי קצת סכם (שמאז העליתי) וכרגע התקבלתי להנדסת הסביבה :roll:, אז מחכים שמשרד החינוך ישלח תעודת בגרות מעודכנת ומקווים לטוב.

אני מתחיל ללמוד עם עוד שני חברים (הם מתחילים מכונות), כרגע בשיבוץ המעונות אני במה שנקרא "עזה" עם עוד חבר, והשלישי קיבל מעונות סנאט.

אשמח אם תשתפו בטיפים, מידע, חוויות וכל מה שיכול לעזור. (כרגע אני מתכנן למכור את האופנוע, אולי בהמשך אקנה איזה פונטו אם אראה שחסר לי תחבורה בחיפה או שהרכבת מעצבנת)

(בכל אופן, כרגע אני עומל על פיסיקה כי יש לי מבחן סף לעבור בספטמבר).

תודה מראש 8)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל מזל"ט על הקבלה.

מעונות "עזה" - כשמם כן הם. שרותים ומקלחות משותפים ללא מיזוג אויר. לדעתי עדיף לשכור דירה עם שותפים באיזור אבל זה כבר תלוי בך ובמצבך הכלכלי. ממני אישית הבעיות האלה נחסכו כי אני גר קרוב ויש לי רכב.

מעבר לזה, למיטב ידיעתי עדיף לך להחזיק דו"ג כי מותר לחנות איתם בתוך הטכניון (לא סגור על זה), מה שלרכב של סטודנט אסור בשעות הבוקר. לרכבים של סטודנטים יש מגרשי חניה מרוחקים שיעזרו לך לשמור על הכושר ולרדת במשקל + 200 ש"ח על כל שנת לימוד לאישור כניסה לרכב (מדבקה כחולה). כל זה מפורט באתר של יחידת הביטחון של הטכניון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברכות!

אמנם אני חיפאי כך שגם אני וגם בני לא נזקקנו למעונות בעת הלימודים בטכניון, אבל כמה טיפים משועל זקן:

1. עד כמה שאני זוכר מעונות "עזה" חסרי חניה נוחה. בכלל, יש מצוקת חניה קשה בטכניון. מצד שני - ההליכה בעליות טובה לכושר.

2. תתרגל לקבל ציונים נמוכים. הכיול של הבחינות בטכניון גורם לציונים להיות נמוכים בהשואה למוסדות מקבילים - 80 בטכניון מקביל ל-90 בת"א.

3. תתרגל לשעות ארוכות מול שולחן הכתיבה +\- המחשב.

4. התח"צ בטכניון די טובה.

5. הסיפור של מבחן הסיווג בפיזיקה לא פשוט, ותביא בחשבון שיש שניים. בדוק בתוכנית הלימודים של הפקולטה מתי הקורסים פיסיקה 1 ו-2. אני מניח שמדובר בסמסטר שני ושלישי כך שיש לך זמן להשלים את המבחנים, אבל עדיף להקדים כדי להקל את העומס בסמסטר הראשון, שצפוי לגרום לך להלם לא קל. אם תזק יש קורסים שיסיעו לך ללמוד ולעבור את המבחנים.

6. כידוע "חדו"א" פירושו "חשבון דכאוני ואובדני". אל יאוש. בסוף עוברים את זה.

בקו התחתון - אתה נכנס ל-4 שנים קשות. השנתיים הראשונות הן של מקצועות יסוד שמהוים בסיס למצקועות ההתמחות שלך, אבל בהמשך תגלה את חיוניותם. בשנים המתגדמות כבר תהנה מהמקצועות הייחודיים לפקולטה ולהתמחות שלך.

ולא נותר אלא לאחל לך הצלחה. מחכה לך תקופה קשה, אבל הטכניון הוא ממש לא אותו מוסד מדכא שאותושנהוג לתאר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אשתי למדה אזרחית, בת של לקוחה סביבה, אחי למד מכונות (ראשון ושני) וגם גר שנה בעזה. אם אתה צריך טיפים - אתה יודע איך להשיג אותי. כמו כן, יש חומוס מול המשרד, עם קטנוע זה בכלל יהיה לך peace of cake. ראה הוזהרת :wink:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה לכולם, ובמיוחד לsportivo שגרם לי לשעשוע קל =)

אני כרגע רוכב על אופנוע 250, שלא מתאים בעליל לנסיעות רחובות-חיפה, אני יכול כמובן לעבור לאיזה אופנוע תיור שיאכל את זה כמו כלום, אבל המטרה היא לחסוך, ולדעתי אין צורך ברכב בשנים א-ב. אם המצב שם יהיה קריטי, אקנה לי איזה 50 סמ"ק(או אופניים חשמליות:shock: ).

שנה א' יש מעונות ב500 שקל לחודש, ואני כמעט בטוח בחדר עם אחד החברים שלי - אז נראה לי שאפשר להתמודד, שנה ב' אם שלושתינו נשרוד - אולי נלך על דירה.

בכל אופן - מבירור עלויות יוצא לי שכסטודנט אשלם 70~ ש"ח הלוך חזור, כלומר 70 ש"ח לשבוע +-. שזה הרבה יותר זול מאיזו פונטו, ועוד בטח יותר זול מאופנוע 650 (כמו הורסיס, שהכי מתאים לנסיעות כאלה). יש לי אמנם סכום לא מבוטל בצד, אבל אני נוהג כדן-חסכן. חוץ מזה, מה פונטו? לא 325 קופה ידנית? לא קונה!:wink:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מעונות עזה בסך הכל נחמד. אוירה של קיבוץ או מגורים בבסיס צבאי. מבחינת חנייה זה לא כל כך משנה שהיא לא קרובה מאוד. ממילא לא תצטרך את האוטו בתוך הטכניון.

לנשור לא תנשור. מי שמצליח להתקבל בדרך כלל מסיים בכבוד. בניגוד לקודמיי אני לא חושב שהלימודים שם קשים מאוד. אם אין לך שאיפות צממיצע 95 ומעלה הלימודים יעברו די בסבבה (לרוב המבחנים בנשה השנייה והלאה למדנו ביוח שישמ בצהריים בקאמל או בערבים בג'ז קפה ז"ל)

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

1. כמו שאמרו, "עזה" קיבלו את שמם בכבוד.

אמנם לא גרתי במעונות אבל תמיד כשעברתי שם היה מאוד רועש. גם בשעות מאוחרות. קצת מבאס אם אתה צריך ללמוד לאיזה מבחן.

אם יש אפשרות להוצאה של ~500 שקל נוספים בחודש, עדיף להתארגן על דירה ליד.

2. חבל לקנות רכב.

בתוך הטכניון במילא לא צריך אותו.

פאבים ומסעדות יש במרחק הליכה. אחד מהם בתוך הטכניון עצמו.

בבוקר יש אוטובוסים שנכנסים פנימה. בלילה יש קווי לילה שעוברים בכל חיפה ככה שאין בעיה להגיע באוטובוס גם למרכז הכרמל נניח.

נסיעות הבייתה - יש בפיסבוק קבוצת טרמפים פעילה מאוד. לרוב תוכל להצטרך לטרמפ עם מישהו שגר לידך בעלות 20-30 שקל. ובכל מקרה יש אוטובוס שעובר בטכניון עצמו ומגיע לרכבת\תחנה מרכזית חוף כרמל.

3. אם כבר קנית, אל תדאג בקשר לחניה.

בגלל שאתה גר במעונות, אתה זכאי לחניה בכביש ליד (מדבקה כחולה-לבנה).

תמיד יש שם חניה וזה במרחק כמה דקות הליכה במישור (בניגוד לחניות של מדבקות כחולות) מכל מקום רלוונטי לתואר ראשון.

4. אם לא מספיק לך הכושר מההליכות, יש בריכה ממש טובה עם כניסה חינם לסטודנטים וחדר כושר במחיר ~200 שקל לכל השנה.

במקרה שניהם נמצאים ממש מול "עזה" אז אין תרוצים לא ללכת :)

5. יש חנות חוברות עם סיכומי קורסים, שקפים של הרצאות ומבחנים משנים קודמות.

מאוד שימושי וחוסך כתיבה מיותרת.

6. הכי חשוב, את זה כבר קנית? :lol:

2529013.jpg

• תוכן חדש...