Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים בימים האחרונים קורה לי שלפעמים כאשר אני מניע את הרכב ההגה נותר קשה, ולפעמים בהנעה רך.

במוסכים מנסים לגרום לי להחליף משאבת הגה חשמלית.

ההיגיון שלי לא מסתדר שפעם זה עובד ופעם זה לא.

אשמח לעזרתכם!! רעיונות לבדיקה?

תודה רבה!

נ.ב אציין כי לפני שבועיים בערך היה חסר קצת שמן הידראולי והוספתי, מיד לא יציבה כך כך נשפך לי כמות די גדולה בצידי בפתח.

פורסם

דבר ראשון שצריך לעשות בזמן שקיימת התופעה של הגה קשה היא לבדוק עם רב מודד האם בכניסה למשאבה מתקבל לפחות 12v

זהו התקע עם שני החוטים העבים ולא התקע מרובה החוטים

אם קיים 12v או תקלה נפוצה נוספת בדגמים הללו שהיא הימצאות שמן הגה בתוך אחד מהתקעים או שנייהם אז מדובר בתקלה של משאבה.

אולם במקרים רבים נפתרת הבעיה ע״י החלפת הפיוז משאבה הראשי שממוקם על המקסי פיוז שנמצא מתחת לבית הפיוזים שבתא המנוע, אל תסתפק בלבחון אם הוא שרוף כי ההגה כן פועל לפעמים, החלף אותו לפעמים הרגליים של הפיוז קצת מפויחות ולפעמים עייפות החומר משפיעה ואז נוצר סוג של מפל מתח.

בשלב הראשון הייתי מחליף את הפיוז ונוסע מספר ימים לראות האם התקלה חוזרת על עצמה במידה ולא קיבלת תוצאה ברב מודד.

פורסם

בימבה אני מודה לך מאוד על התשובה המפורטת, האם תוכל לכוון אותי יותר איך למצוא את הפיוז?

אני יודע שליד המצבר יש את קופסת הפיוזים, מה זה אומר מתחתיה?

והאם השקעים מחוברים על המשאבה? צריך להוריד את חיפוי הגלגל בכדי להגיע אליהם?

פורסם

נסה לבדוק אם יש נזילת של שמן ממשאבת ההגה כוח דרך החיבורים,בדרך כלל הגה שמאבד תגבור לסירוגין, התקלה במכלול משאבת לחץ הגבוה,כנראה יהיה צורך בהחלפת המכלול כמו שכבר אמרו לך.

פורסם

רק על דרך ההגיון הפשוט אם זאת היתה בעיה של חוסר שמן התופעה היתה אמורה להתרחש בכל פעם ולא לסירוגין.

פורסם

השקעים מחוברים על הבסיס התחתון של המשאבה אם תרים את הרכב עם ג׳ק בצידו הימני של הרכב ותאבטח עם בוק או בול עץ תוכל להכנס מתחת לרכב בשכיבה ולבדוק, כמובן לבדוק רק כשקורת התקלה אחרת זה לא אינדיקציה.

המקסי פיוז ממוקם מתחת לבית הפיוזים שבתא המנוע, יש לנתק אוזן מצבר בזהירות לא לגרום לספייקים ואז לנתק את חיבורי בית הפיוזים, אום אחד יתאים לבוקסה 13 מ״מ והשאר זה שלושה תקעי הזזה ומשיכה כלפי מעלה ועוד שני תקעים עם לחצן לשיחרור.

לאחר מכן קח מברג שטוח דק משוך בעדינות את בית הפיוזים כלפי מעלה בזמן שתרחיק מעט את הדפנות המקיפות את בית הפיוזים לצדדים, זה יגרום לשיחרור הקליפסים אשר תופסים אותו לבסיס.

הרם את בית הפיוזים לבחוץנלתגלה בית פיוזים גדולים נוסף מתחתיו, אם אני זוכר נכון הפיוז המשאבה ממוספר שם ב-1 או 2 והוא או 40A או 50A החלף אותו והסתכל פנימה לאחר הוצאתו לראות האם הרגליים שאוחזות אותו בבית לא התפייחו כבר.

סוויץ כמובן כבוי מתחילת התהליך ועדיף לשים את המפתח בכיס בשביל למנוע אי נעימויות !!!

פורסם

בימבה אני ממש מודה! יכול להיות שחסכת לי המון כסף,

פתחתי את קופסת הפיוזים כמו שהסברת לי, פיוז מספר 2 של המשאבה היה פשוט שחור והיה בו חור ושמן,

בנוסף היה קצת שמן בתיבת פיוזים ממש מוזר, בכל מקרה נקיתי הכל החלפתי פיוז ולבנתיים לפחות ב24 שעות האחרונות הבעיה לא חזרה.

פורסם

כאשר יש שמן בתיבת הנתיכים זה אומר ש:

כאשר יש בריחת לחץ שמן מהמשאבה ההידראולית לכיוון התקע החשמלי (של ההגה במקרה של 307, או של המערכת ההידרופניאומטית במקרה של C5) זה עובר בתוך החוטי חשמל העבים עד שמגיע לתיבת הנתיכים.

מאחר והתקעים אטומים ברמה חזקה מאוד, מצליח לעבור בהם השמן.

בעבר היו גם מקרים של נוזל קירור שהצליח לעבור עד למחשב הזרקה במקרים בהם החיישן טמפ' נוזל הקירור היה דפוק ודלף נוזל קירור לתוך התקע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק אני מודה לך על התגובה, זה שהיה שמן בתיבת הפיוזים זה אומר שהתיקון של החלפת פיוז ראשי וניקוי התיבה הוא בעצם זמני ויש סבירות שהתקלה תחזור?

האם בריחת לחץ מהתיבה יכולה להגירם מכך שבמקום שמן הידראולי יש במשאבת הגה שמן רגיל שגם מרגיש לי מאוד דליל?

פורסם
איציק אני מודה לך על התגובה, זה שהיה שמן בתיבת הפיוזים זה אומר שהתיקון של החלפת פיוז ראשי וניקוי התיבה הוא בעצם זמני ויש סבירות שהתקלה תחזור?

האם בריחת לחץ מהתיבה יכולה להגירם מכך שבמקום שמן הידראולי יש במשאבת הגה שמן רגיל שגם מרגיש לי מאוד דליל?

סיכוי נמוך שזה בגלל שאתה מרגיש שהשמן שם דליל.

במשאבה יש שמן שצבעו כמו של שמן מנוע, זה שמן סינטטי מיוחד למערכות הידראוליות ו*אסור* לשים שמן DEX-3 אדום.

אני מאמין שמדובר בעניין של בלאי, סה"כ מדובר ברכב בן 7-8 וכבר נתקלתי, בעבר, ברכבים צעירים יותר עם התקלה הזו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נשמע מדוייק, בכדי לוודא שזה באמת שמן מההגה פתח את שני התקעים שיושבים על המשאבת הגה כוח ותבדוק להמצאות שמן בתוכם

במקרה שכן אז יש צורך להחליף משאבה והחלפת הפיוז זה פיתרון זמני לחלוטין

• שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
כאשר יש שמן בתיבת הנתיכים זה אומר ש:

כאשר יש בריחת לחץ שמן מהמשאבה ההידראולית לכיוון התקע החשמלי (של ההגה במקרה של 307, או של המערכת ההידרופניאומטית במקרה של C5) זה עובר בתוך החוטי חשמל העבים עד שמגיע לתיבת הנתיכים.

מאחר והתקעים אטומים ברמה חזקה מאוד, מצליח לעבור בהם השמן.

בעבר היו גם מקרים של נוזל קירור שהצליח לעבור עד למחשב הזרקה במקרים בהם החיישן טמפ' נוזל הקירור היה דפוק ודלף נוזל קירור לתוך התקע.

איציק

בפיג'ו 307 שלי מצאתי נוזל זהוב בתחתית תיבת הנתיכים. במשאבת ההגה הנוזל עומד על מינימום ואין בעיות בתגבור ההגה. מסביב למשאבת ההגה הכל נראה יבש. לא ברור לי איך ממשאבת ההגה שיושבת נמוך בצד ימין של תא המנוע מגיע נוזל לצד שמאל למעלה. האם בהכרח התקלקלה משאבת ההגה?

עריכה אחרונה על ידי The REAL B.r
  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

איזה שמן/נוזל לקנות להגה כח של פיג'ו 307 מנוע 2000 בנזין מודל 2003?

מעדיף לקנות עצמאית ולא להיכנס בשביל זה למוסך.

• תוכן חדש...