Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

 

מכר שלי נתפס נוהג תחת השפעת אלכהל.

 

הרקע: חתונה של ידידה הוא נהג תורן היחיד בין כל החברה שלא שותה ואם כן אז עד שליש בירה לא יותר .

הפעם גם כן שתה שלישי בירה ולאחר כשעה וחצי יצאנו לנו חזרה הבית.

אנחנו 3 חברה , הנהג שלא שתה , אני ששתיתי אלא קצת משקאות ועוד חבר ששתה אזור ה 5-7 ואף יכול להיות יותר וודקה רדבול.

 

והנה עוצרת אותנו המשטרה אנחנו לא לחוצים לא כלום כי יודעים שהוא לא שיכור . עכשיו הוא נבדק ויוצא שהוא שיכור 325 בשיא השוק אנחנו לא מבינים מה הולך פה .

 

החבר השני ששתה הרבה אומר לשוטר בוא תעשה לי גם בדיקה שאני יוכל להמשיך לנהוג כמובן זה היה בכזה חצי צחוק.

מה מתברר ? הוא עבר את הבדיקה ברגע שהוא עבר את הבדיקה בקשנו מהשוטר לעשות לבחור הראשון שוב בדיקה והוא סירב .

 

מה עושים בקטע הזה?

פורסם

מה עושים ? פונים לעו"ד שמתמחה בתחום התעבורה. אולי הוא ימצא פרצות כלשהן שיצילו את רשיון הנהיגה של החבר משנתיים פסילה.

 

מדוע ההבדל בתוצאה בין 2 הנבדקים ?

ההשפעה של אלכוהול יש לה מימד לינארי ומימד א-לינארי - ביחד.

השפעה לינארית - ככל שתכניס יותר אלכוהול לגוף - ככה רמת האלכוהול שתמצא בבדיקה תהיה יותר גדולה.

השפעה אלינארית - הגוף מפרק את האלכוהול. קצב הפירוק תלוי במטאבוליזם של אותו אדם. יכול להיות מצב בו אדם שתה מעט אך יש לו מטאבוליזם איטי - אז בבדיקה הוא יצא שיכור. מאידך, אדם ששתה הרבה ויש לו קצב מטאבוליזם מהיר - יתכן שבבדיקה ימצא שרמת האלכוהול בגוף איננה עוברת את הסף החוקי של שכרות.

 

בנוגע לנהג תורן - זה שהוא שתה שליש בירה ולא יותר מזה (בהנחה שזה נכון) - זה תלוי גם ברמת האלכוהול בבירה. ישנן בירות עם רמת/חוזק אלכוהול של עד 11%. כך שיתכן שהוא שתה בירה עם רמת/חוזק אלכוהול גבוה ובנוסף המטאבוליזם שלו איטי - ולכן נכשל בבדיקת שכרות.

אפשרות נוספת - לפני בדיקת שכרות, שוטר ממתין עם הנהג במשך 15 דקות ומווודא שאיננו שותה / אוכל / מעשן / מקיא - זאת כדי לוודא שאין גורמים שעלולים לגרום להעלאה / הורדה זמנית של רמת האלכוהול.

ישנו דבר יחיד שלא ניתן לבדוק ו/או לפקח עליו - האם בזמן ההמתנה, החבר משתעל (או כל פעולה עם השפעה של ריפלוקס - חזרת תוכן מהקיבה לגרון) ובכך גורם למעט אלכוהול לעבור מהקיבה לגרון - דבר שיתכן וגורם לקבלת תוצאה שגויה בבדיקת נשיפה.

 

שורה תחתונה - שאנשים יתחילו להפנים כי המשפט/סלוגן : אם שותים - לא נוהגים. נכון לכל מצב בו קשור אלכוהול. גם לגימונת.

 

שישתה קולה. מיץ. משקה אנרגיה - כל משקה שאין בו אפילו טיפה של אלכוהול.

 

שאלה רלוונטית - האם החבר שנהג חולה בסכרת ?? במידה וכן - האם הוא הודיע זאת לשוטר ?

פורסם

קשה בשלב זה לקבוע מה הגיוני ומה לא..

 

הכמות אינה כה גבוהה, לכן קיימת אפשרות שה"נהג התורן" שלכם שתה מעט יותר

ממה שאמר לכם.. או שאפילו הוא בעצמו סבר כי שתה מעט אך בפועל אפילו כמות

מועטה תבוא לביטוי בבדיקת הינשוף.

 

אבל הכל בגדר הנחות וסברות..

 

כדי להבין מה באמת קרה יש להתחיל לפעול בתיק, לפנות לעו"ד המתמחה בתחום

להגיש בקשה לבטל את הפסילה המנהלית וכמובן לצלם את מלוא חומר החקירה.

×
×
  • תוכן חדש...