Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש רכב חסכוני בכללי.

נוסע 40,000-50,000 ק"מ בשנה.

חושב שעדיף רכב קטן בשביל לחסוך בדלק.

מתכוון לרכוש קיה פיקנטו חדשה, אוטומט, מנוע 1250 , בסכום 77400 ש"ח .

מישהו ממומחי הפורום יכול להעיר את עיני? האם זאת רכישה חכמה?

אודה מאוד לעונים.............

פורסם

40-50 אלף ק"מ בשנה? נסועה מטורפת למדי.

אין מה לדבר על רכב בנזין בכלל.

לפניי ההתייקרות, אני מציע לך לבחור ברכב טורבו דיזל חסכוני. אפשר רנו מגאן, אפשר רנו פלואנס, אפשר סיטרואן C3 HDI, סיטרואן פיקסאו C3 HDI. אולי עוד יש את המבצע על הטנדרון של סיטרואן ב90 אלף ש"ח עם מנוע דיזל, זו עסקה די משתלמת וטובה בשבילך.

עם נסועה כזאת הייתי מעדיף רכב מרווח ונוח, וכמובן חובה שיהיה חסכוני.

הפיקנטו לא תשיג לך נתונים שתשיג עם רנו מגאן דיזל. מחוץ לעיר אפשר לעשות איתה 1:21-1:22. בנהיגה פחות רגועה עם מזגן ונוסעים 1:20.

הפיקנטו לטעמי לא תעשה יותר מ1:15.

במקרה של נסועה כזאת, אין מה לדבר שאפילו עוד 5 ק"מ על ליטר דלק הם מהותיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בנסועה כזאת קודם כל תחשוב על הגב שלך, קח כמה רכבים ותבדוק איפה הכי נוח לך ואיפה המושב הכי אוחז אותך.

לאחר מכן תחפש את הרכב הזה בגרסת דיזל.

אם אתה מוגבל בתקציב, שקול גם יד שניה.

משיטוטי כאן בפורום אני מעריך שרנו מגאן\פלואנס דיזל יבואו לך בטוב.

פורסם

תודה למשיבים

עלות הדלק לשנה בקיאה פיקנטו אם לוקחת 1/14 ומחיר 8 ש"ח ליטר

28571 = 8 * 14 / 50000

עלות הדלק לשנה ברכב דיזל חסכוני אם לוקחת 1/20 ומחיר 8 ש"ח ליטר

20000 = 8 * 14 / 50000

ההפרש 8000 ש"ח לשנה לטובת הדיזל

אבל!!!! הקיאה פיקנטו חדשה והדיזל יד 2 אחרי 50-70 אלף ק"מ

כלומר!!!!!!!!! ה-8000 ש"ח שחסכתי בדלק הולכים למוסך......

כי במחיר של קיה פיקנטו חדשה אפשר לקנות דיזל רק יד 2

אז זה מתאזן, ולכן עדיף חדש בלי סיכון של הוצאות לא צפויות על מוסך

פורסם
אבל!!!! הקיאה פיקנטו חדשה והדיזל יד 2 אחרי 50-70 אלף ק"מ

כלומר!!!!!!!!! ה-8000 ש"ח שחסכתי בדלק הולכים למוסך......

אז זה מתאזן

זה לא מתאזן. אם אתה קונה רכב ל5 שנים וכל שנה חוסך 8K, הרי חסכת 40K. כלומר מחיר של 77K+40K זה 107K וזה בערך מחיר של רכב דיזל חדש שאפשר לרכוש.

ואם בכל זאת אתה קונה משומש עם 70K - זה כלום לדיזל ואני לא חושב שיבואו תיקונים רציניים לפני 200K+. על רכב משומש יש פחות ירידת ערך, אתה תחסוך מלא כסף על דלק ועוד תמכור רכב מבוקש וחסכוני. כך שאתה תספיק גם לחסוך וגם להנות מאמינות. :)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הקאיה די תתפגר אחריי 4-5 שנים עם נסועה כזאת, מנוע דיזל ב250-300 אלף ק"מ עדיין עובד יפה. (לא שלא יכולות להיות הפתעות לכאן או לכאן, אבל דיזל נחשבים מנועים אמינים שבנויים להרבה עבודה, עובדה שנהגי מוניות לרוב קונים דיזל ולא בנזין)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תשחק שם בצד עם ההגדרות, תוכל לראות את כל האפשרויות קניה.

ובכלל לפי מה שראיתי יש הרבה רכבי דיזל חדשים 2013 במחיר של עד 100K.

חבל קרסו הטיפשים לא הביאו את הקליאו 4 DCI החדשה.. מומלצת ומוצלחת בעולם.

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

פורסם

במחיר עד 100000 , דיזל, אוטומט, 2013

הוא נותן 4 דגמים

פיג'ו 208 Active STT אוט' 1.4 דיזל (68 כ"ס)

סיטרואן C3 Comfort דיזל אוט' 1.6 - 92 כ"ס

פיאט קובו / QUBO Active אוט' 1.3 דיזל (75 כ"ס)

יונדאי i25 Inspire אוט' דיזל 1.6

מה אתה חושב ? יש משהו עדיף?

פורסם

מצטער לא התכוונתי להטעות אותך, אבל כנראה ביד2 רוב הנתונים לא נכונים, חלק מהדגמים לא מובאים עם דיזל והמחיר בכלל גבוה הרבה יותר.

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

פורסם

אתה באמת מתכנן לנהוג 40,000/50,000 ק"מ בשנה עם הפיקנטו?

הרכב לא בנוי לכך, הן מבחינת מכלולים, הן מבחינת נוחות.

מעבר לזה, נראה לי שיהיה לך מאוד קשה למכור את הרכב לאחר כמה שנים. תחשוב בהיגיון כמה קיה פיקנטו יהיו בשוק שעברו קילומטרז שנתי עירוני של 12-15 אלף ק"מ. מה תציע לרוכשים פיקנטו עם קרוב ל 200,000 ק"מ?

בנסועה שכזאת, רק דיזל!

לדעתי יש היום מגוון רחב יחסית בהיצע הדיזל כך שאתה לא מוגבל רק ל'סקודה אוקטביה' :)

פורסם

מתכוון לרכוש קיה פיקנטו חדשה, אוטומט, מנוע 1250 , בסכום 77400 ש"ח .

מישהו ממומחי הפורום יכול להעיר את עיני? האם זאת רכישה חכמה[/size]

ממש לא.

לעשות כל כך הרבה קילומטרים בשנה במכונית קטנה כמו קיה פיקנטו זאת פשוט הגזמה. מדובר במכונית עירונית, לא ברכב שמיועד לנסוע כל כך הרבה קילומטרים בשנה. הוא יכול לעשות את זה, זה נכון. אבל גם אני יכול לאכול כל היום פלפל חריף. זה לא אומר שכדאי לעשות את זה, לא כדאי לעשות כל מה שאפשר.

מילא אם הפיקנטו האוטומטית הייתה חסכונית במיוחד, ניחא. אבל גם לקבל צריכת דלק לא הכי טובה, גם לשלם על זה בנוחות בינונית מינוס מחוץ לעיר וכל זה בשביל לנסוע ברכב שכתבי רכב היללו?

מה אני אכתוב לך? לך על זה. קנה גם שקית של פלפל חריף ליתר ביטחון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני יסכם את הכל ב2 מילים.

טורבו דיזל.

בנזין והפיקאנטו שלדעתי זה קופסת פח עם גלגלים והגה בכלל לא אופציה.

מגאן/פלואנס/קנגו/פאביה וכו׳ יהיו פתרון טוב.

וההשוואה שלך לא רלוונטית. אתה ממלא סולר ב7-7.10. תמצא תחנה זולה.

אני עם גולף טורבו דיזל ואי אפשר להשוות בכלל למכוניות בדיחה האלה. מומנט בכל סל״ד. נוחות נסיעה.

העם עם הגרמניות.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

לא רק הפיקנטו לא תעמוד בנסועה של 40-50 אלף ק"מ בשנה, אלא גם כפי שאמרו - גם הגב שלך לא יעמוד בזה אם תיסע בפיקנטו או בכל רכב קטן אחר.

אתה חייב, אבל חייב גם רכב נוח, שלא ישבור לך את הגב.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...