Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב :)

ברשותי ZX וולקן שנת 93.

הברקסים מתחילים להשמיע רעשים, אז חשבתי להחליף למשהו טוב יותר.

קודם כל מה אני צריך(רק רפידות וקליפרים?)

כמה סיפור כזה יעלה לי?

עד כמה זה יעיל?

צריך אישורים לזה?

קיבלתי הצעה של קליפארים של GTI6 - S16

264מ'מ.

במחיר של 450 שקל.

תודה.

Citroen volcane 2.0i

פורסם

אתה צריך גלגלים של GTI-6 או 15 מספיק גדולים להכיל את הקאליפרים, או גלגלי 16" כלשהם.

בדוק אם המשאבה והבוסטר של הוולקן באותן מידות של ה GTI-6 אחרת תצטרך להחליף גם אותם.

כדאי לבדוק את מצב הבוכנות, אם הן במצב טוב, לך על הדיל

אחרת המחיר שלהן אצל היבואן הופך את כל העיסקה ללא כדאית, הן נמכרות כחלק מקיט השיפוץ המקורי היקר מאוד.

גם גומיות תחליפיות איכותיות של אוטופראן לקאליפרים לא מיובאות יותר לארץ וצריך להזמין מחו"ל.

אתה צריך גם רפידות מתאימות, של הוולקן שונות.

עריכה: עכשיו שמתי לב לבלבול, 264 מ"מ ? הכוונה היא ל 266 מ"מ ואלו לא קאליפרים של GTI-6 אלא של S16 בלבד.

בדומה מאוד לאלו של ברלינגו, של ה GTI6 מתפרשים על קוטר של 284 מ"מ.

אתה צריך גלגלי 15 או לגלח ברזל מהגב של הקאליפרים בכדי שיכנסו לגלגלי 14", אני הייתי מעדיף קאליפרים של ברלינגו

או 307 החדשים יותר.

פורסם

אגן זה קאליפריפ של s16

כרגה הרכב נועל ג׳אנט 17 אז לא יהיה בעיות מקום.

השאלה מה עוד עלי לרכוש בכדי לשפר על העצירה.

אשמח לתשובה לפני שהקליפרים ימכרו.

תודה רבה.

Citroen volcane 2.0i

פורסם

קאליפרים של 266 ממ, בין אם הם ספורטיבים מzx או 306 או ברלינגו שגם יושב על 266, בשניהם אין שון שיפור משמעותי

כשאתה עם גנט 17 שמעניק יכולת חיכוך ואחיזה גבוהים בהרבה ממה שהיצרן קבע.

לא מעט מבעלי הספורטיביות עם סט אפ מקורי של 266, ויתרו על הקאליפר הספורטיבי שלהם לטובת כזה של ברלינגו כי הרכב

פשוט לא בלם לאחר רבע טיול. הם נאלצו להקריב את הפידבק מקאליפרים ספורטיבים שהיו להם לטובת כאלה של רכב משא.

הם סבלו לא מעט מנעילות גלגל אבל לפחות היתה להם בלימה.

אצלי למשל ב206, היה סט אפ של 283 ממ וזה בהחלט פתר את הבעיה.

פורסם

תסביר לי אתה מה הקשר בין קוטר הגלגל לאחיזה ?

כלומר אם נרכיב טויו R888 על גלגל 15 וטויו TPT על גלגלי 17 האחרון יאחז יותר לטענתך.

עדיף גם שתדייק במונחים, ג'אנט זה גלגל המתכת, והוא לא יספק שום אחיזה, אבל אתה מתכוון לצמיג.

ואם אתה רוצה קצת להתעמק בנושא, תקרא את 2 השרשורים הללו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=227746&highlight=%D7%94%D7%9E%D7%92%D7%A2

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=430532&highlight=%D7%94%D7%9E%D7%92%D7%A2

פורסם

קודם כל תבדוק איזה קאליפרים ואיזה קוטר צלחת מורכבים אצלך.

יכול להיות שכבר החליפו בעבר לקאליפרים של ברלינגו. (בהרבה ZXים עשו את זה)

במידה ואתה עם צלחות 266, סט של צלחות ורפידות חדשות יעשו את העבודה.

אם אתה בכיוון של לשפר בלימה\ לצמצם דעיכה, חפש קאליפרים של 306 GTI-6.

אתה יכול גם להחליף צינורות בלימה לצינורות פלדה שזורה, יש מקום בת"א שמכין לך צינורות במקום לפי המידה שאתה צריך.

(נימצא ברח' הסדנא 20, זה המס' שלו 0522599583 )

בכל מקרה תחליף נוזל בלם אם לא ידוע לך מתי זה נעשה בפעם האחרונה.

פורסם

טוב בעניין הברקסים, ברשותי גם ZX עם סט בלימה של ברלינגו 266 דיסקים קדימה ואחורה

עושה טיולים, נוסע קצת חזק ולדעתי הברקסים עושים את עבודתם!

נכון שזה לא ספורטיבי אבל זה עדיין יותר טוב מהמקור!

אם תתעניין יותר צור איתי קשר בפרטי.

נ.ב- הסט יושב בול במרווח ברגים על ג'אנט 15.

פורסם

הדוגמא שנתת עם גנט 15 עם טויו מול גנט 17 עם צמיג זהה, היא פרובוקציה לחיזוק עמדתך וזה בסדר, מה גם

שzx וולקן לא מגיע עם גנט 15 מקורי כך שההשוואה בין 15 ל17 אינה רלוונטית וגם לא היתה טענתי.

תודה על ההבחנה בין צמיג לגאנט ומשסיימת להיות חוכמלוג שנתפס לסמנטיקה נמשיך.

וולקן מגיע עם גנט 14 בחתך 185/55/14 כמדומני מול גנט 17 ברוחב 7 אינצ אני סבור ומעריך שבחתך 205/45/17 או כזה

בקירוב, פותח השרשור לא סיפק את מלוא הפרטים. בהשוואה לסטאפ המקורי מול הקיים יתקיים הבדל כפי שרשמתי בשרשור זה.

אתה חושב אחרת? לבריאות. ובכל אופן, תודה ואני מעריך את תגובתך תך הדבקת קישורים לשרשורי עבר.

אני לפחות, סיימתי מזמן לעשות הדרכות בתחום הרכב ואני בטח לא אתחיל עכשיו.

פורסם
הדוגמא שנתת עם גנט 15 עם טויו מול גנט 17 עם צמיג זהה, היא פרובוקציה לחיזוק עמדתך וזה בסדר, מה גם

שzx וולקן לא מגיע עם גנט 15 מקורי כך שההשוואה בין 15 ל17 אינה רלוונטית וגם לא היתה טענתי.

תודה על ההבחנה בין צמיג לגאנט ומשסיימת להיות חוכמלוג שנתפס לסמנטיקה נמשיך.

וולקן מגיע עם גנט 14 בחתך 185/55/14 כמדומני מול גנט 17 ברוחב 7 אינצ אני סבור ומעריך שבחתך 205/45/17 או כזה

בקירוב, פותח השרשור לא סיפק את מלוא הפרטים. בהשוואה לסטאפ המקורי מול הקיים יתקיים הבדל כפי שרשמתי בשרשור זה.

אתה חושב אחרת? לבריאות. ובכל אופן, תודה ואני מעריך את תגובתך תך הדבקת קישורים לשרשורי עבר.

אני לפחות, סיימתי מזמן לעשות הדרכות בתחום הרכב ואני בטח לא אתחיל עכשיו.

נתתי דוגמא לטענה שגודל הג'אנט קובע אחיזה, מה זה משנה מה המידה הסטנדרטית בוולקן ?

וד.א המידה הסטנדרטית היא 185/60/14.

אם עסקת בהדרכות בתחום הרכב, אתה לפחות אמור לדייק במונחים ובמושגים, צמיג במקום גלגל,

ג'נט זה שם של בחורה וכן, צמיג גדול גרוע יספק פחות אחיזה מצמיג קטן ואיכותי.

אפילו הרוחב לא קובע אבסולוטית את מידת אחיזת הצמיג כפי שהסברתי בשרשור שבלינק.

פורסם

קצת הלכתי לאיבוד.

לפי המילים שלכם החלפת קאליברים+ צלחות ל של S16 לא יביא הרבה שיפור, אם בכלל יביא.

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על משהו ששווה, אם בכלל שווה לשדרג.

נ.ב

ישנם צמיגים טובים במחיר עד 500 שקל לצמיג?(205/40/17)

Citroen volcane 2.0i

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...