Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב חדש לאישתי. הרכב צריך להיות ידני, חדש ובטיחותי. הכוונה היא לרכב קטן, משהו בסגנון סוזוקי אלטו או קיה פיקנטו, שיהיה אפשר לשים מאחורה 2 ילדים עם כסאות בטיחות. הרכב מיועד בעיקר לנסיעות קצרות. התקציב הוא גמיש, בערך עד 80K (כמובן אם אפשר פחות אז עדיף).

אשמח לשמוע המלצות.

תודה מראש

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב-80K אתה יכול להרשות לעצמך סופר מיני. אם במיני עסקינן, בדוק את הפנדה החדשה. אם בסופר-מיני עסקינן, בדוק את הקליאו החדשה. :-)

כמובן שיש אפשרויות נוספות (פיקנטו וסיטיגו בגזרת המיני; ריו, פיאסטה, סוויפט ואיביזה בגזרת הסופר-מיני).

:idea:
פורסם

סליחה על הבורות, מה ההבדל בין מיני לסופר מיני?

אני חשבתי על אחת מהמכוניות הבאות: קיה פיקנטו, ניסאן מיקרה, סוזוקי ספלאש, סוזוקי סויפט, סקודה פאביה, סקודה סיטיגו. אשמח אם מישהו יוכל לחוות עליהן דעה.

פורסם

בגודל,בטיחות,מרווח,כוח מנוע.

יש ב 84 את הקליאו החדשה עם מנוע מאוד מעניין 0.9 טורבו עם 90 כ"ס היא צריכה להיות זריזה מכול הסופר מיני באזור ה75,נכון שזה קצת מעל התקציב אבל באמת שכדי לבדוק את הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אשתך מתכננת לנסוע הרבה עם 2 ילדים מאחורה, לא הייתי ממליץ על רכב מיני מאלו שציינת אלא על הפנדה החדשה שיותר קרובה לסופר מיני. האלטו לא בטיחותית, ובאופן כללי, כולן מאוד קטנות ומגבילות לצרכים שאתה מתאר. שווה לך לבדוק את האיביזה הידנית.

פורסם

במחירון של יד2 היא עולה 85K, זה נראה לי קצת יותר מדי לאוטו קטן.

אישתי לא נוסעת הרבה, יש לנו אוטו יותר גדול. היא גם לא צריכה אוטו מאוד מהיר. היא תסיע את הילדים במקרים נדירים יחסית, רוב הנסיעות שלה זה לעבודה וכל מיני סידורים, בקיצור אוטו שני. היום יש לה יונדאי אטוס שנת 2001 וזה די מספיק לה, פשוט הוא כבר ישן ולא סוחב כל כך.

לדוגמה מה רע בקיה פיקנטו? היא זולה, האם היא משמעותית פחות טובה ממכוניות אחרות בקטגוריה הזו? ומה עם ניסאן או סוזוקי?

פורסם

בתור בעלים של אלטו הייתי מציע לך לרדת ממנה, כיוון שישנן חלופות מעניינות וטובות יותר.

אלטו מיושנת, פחות בטיחותית מהמתחרותיה ומאוד ספרטנית.

בקטגוריית המיני הייתי מסתכל על קיה פיקאנטו, סקודה סיטיגו\סיאט מיי ופאנדה של פיאט.

בקטגוריית הסופר מיני הייתי בודק: רנו קליאו החדשה (מנועי 1.2 או 0.9 טורבו), קיה ריו (1.25), פורד פיאסטה (1.2), ניסאן אקו-מיקרה (1.2) וסוזוקי סוויפט (1.25).

בכל מקרה לפני הרכישה תבצע נסיעות מבחן, זה בגדר ה-MUST.

יום טוב

רומן

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

אז לדעתי הפיקנטו תהיה טובה,היא מציגה תוצאה טובה ברמת הבטיחות.

עוד אופציה היא הסקודה מיי,יש לה מערכת בטיחות מצוינת לעיר עד 30 קמש הרכב יבלום בעצמו אם ירגיש שאתה הולך להתנגש.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
במחירון של יד2 היא עולה 85K, זה נראה לי קצת יותר מדי לאוטו קטן.

אישתי לא נוסעת הרבה, יש לנו אוטו יותר גדול. היא גם לא צריכה אוטו מאוד מהיר. היא תסיע את הילדים במקרים נדירים יחסית, רוב הנסיעות שלה זה לעבודה וכל מיני סידורים, בקיצור אוטו שני. היום יש לה יונדאי אטוס שנת 2001 וזה די מספיק לה, פשוט הוא כבר ישן ולא סוחב כל כך.

לדוגמה מה רע בקיה פיקנטו? היא זולה, האם היא משמעותית פחות טובה ממכוניות אחרות בקטגוריה הזו? ומה עם ניסאן או סוזוקי?

אם היא מסתדרת היום עם יונדאי אטוס אז אין סיבה שהיא לא תסתדר עם קיה פיקנטו.

אבל השאלה היא למה? פעם הסתדרנו יפה מאוד עם טלפון חוגה של בזק, היום לכל אחד יש סמארטפון. אני בטוח שאני יכול להסתדר גם בלי האייפון 5 שלי, אבל למה לי להסתדר בלעדיו?

בתקציב של 80 אלף ש"ח אתה יכול לקנות רכב ידני טוב יותר מהפיקנטו.

מיצובישי ספייס סטאר, למשל, תהיה כנראה חסכונית יותר וגם תציע לילדים שלך מושב אחורי מרווח יותר. גם ניסאן אקו-מיקרה או סוזוקי ספלאש ידנית קולעות להגדרה הזאת.

אתה כל כך רוצה את הפיקנטו? סבבה, זאת לא מכונית רעה. אבל דגם ה-1 ליטר ידני לא מבריק במיוחד. ולמה לקנות כזה רכב קטן כשאפשר באותו הסכום לקנות משהו קצת יותר מרווח אבל לא פחות חסכוני?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שברולט ספארק גם זולה יותר מהרבה שהוזכרו פה (החל מ-63000 ש"ח), אבל גם בטיחותית ומאובזרת. כך שתוכל לקנות רכב חדש ולהשאיר 20K בכיס. :wink:

פורסם
אז לדעתי הפיקנטו תהיה טובה,היא מציגה תוצאה טובה ברמת הבטיחות.

עוד אופציה היא הסקודה מיי,יש לה מערכת בטיחות מצוינת לעיר עד 30 קמש הרכב יבלום בעצמו אם ירגיש שאתה הולך להתנגש.

התכוונת לסיאט מיי או סקודה פאביה?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

סיאט מיי.

פורסם

הספלאש יכולה להיות פשרה טובה כל עוד היא לא צריכהלשנע איתה עגלת תינוק (תא המטן פצפון) - במחיר של 67k~ אתה מקבל רכב חסכוני ומרווח מאוד מבפנים (יותר מפיקנטו לדוגמה) עם מנוע חזק יותר.

אופציות חלופיות הן הקליאו החדשה, הפיאסטה החדשה או הריו המרווחת, לפי דעתי שווים את ההפרש מהפאביה המזדקנת או האיביזה הצפופה.

לך עם אישתך לסוכנויות הנ״ל (בהזדמנות תעיפו גם מבט על הסוויפט), תחליטו על 2-3 פינאליסטיות, תערכו נסיעות מבחן ותתחדשו.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אז נשארו לי כמה מועמדות: סקודה סיטיגו, ניסאן מיקרה, סוזוקי ספלאש ואולי (בעדיפות קצת יותר נמוכה) סיאט מיי וקיה פיקנטו.

כמו שנאמר פה אנחנו פשוט ננסה אותן ונראה מה מתאים.

שוב תודה על העזרה.

• תוכן חדש...