Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי רנו מגאן 2 2007 כבר 4 שנים. עד כה הייתי מחליף בטיפולים שמן סינטטי מלא. בטיפול האחרון לפני 8 חודשים במוסך מורשה הציעו לי לחסוך ולמלא שמן חצי סינתטטי. כבר עשיתי עד כה 15000 ק"מ מאז הטיפול האחרון.

נשארו לי עוד 4 חודשים עד הטיפול הבא שכנראה אני אעשה בהם סביב 8000 ק"מ נוספים האם כדאי לעשות החלפת שמנים נוספת היום?

ראיתי המלצה לשים ברכב הזה רק שמן סינטטי מלא... מה דעתכם?

פורסם

את ה70 ש"ח שחשבת שאתה חכם וניסית לחסוך על שמן באיכות יותר נמוכה, תשלם בצורת מנוע מלא בוצה ובהחלפה שלו, שזה 6,000 ש"ח.

שיהיה בהצלחה עם הקמצנות, מתי אנשים יבינו שאין כבר פערים בין שמנים חצי סינטטיים לסינטטיים מלאים מבחינת מחיר.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

חברים,

באתי להתייעץ אם היו לי את התשובות לא הייתי שואל אתכם

אין קשר לקמצנות, אני מטפל במוסך מורשה של רנו כל שנה וההמלצה לשמן חצי סינתטטי הייתה שלהם...

מה אני עושה עכשיו?

פורסם

עושה טיפול עם חלפים מקוריים בלבד, משתמש בשמן סינטטי מלא של קסטרול או וולווליין (שלא ישים לך שמן של פרסטון או תערובת סינטטית!), מצמצם מרווחי טיפולים לטיפול כל 15,000 ק"מ, ועוד 3 שנים עובר לטיפולים כל 10,000 ק"מ.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

זה הזמן לעבור הרכב כבר בן 5 חבל שיתחיל לצבור בוצה וסתימות במשאבת השמן ובאגן. שוב פעם שמן משובח סינטטי מלא חשוב מאוד! וזאת בגלל מרווחי הטיפול היותר גדולים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

שלום רב

היצרן מאשר שמן שמתאים לרכב,לא תלוי בגיל.

נכון שישנה חשיבות לגבי השנים והבוצה המצטברת. אבל

חשוב ביותר זה מסנן שמן מתאים ושמן איכותי.

מעבר לזה אם ישנה בוצע היום ישנם תוספים שעושים מין ניקוי פלשינג למנוע

אולי כדאי לעשות את זה בקמ מאוד גבוה.

פורסם

מוסך תלפיות פלאשינג מלא סכנות לרכבים מלאי בוצה שלא טופלו כמו שצריך, רבים הסיכויים שיתעוררו בעיות וקשות במיוחד במהלך טיפול כזה לרכב מוזנח.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
עושה טיפול עם חלפים מקוריים בלבד, משתמש בשמן סינטטי מלא של קסטרול או וולווליין (שלא ישים לך שמן של פרסטון או תערובת סינטטית!), מצמצם מרווחי טיפולים לטיפול כל 15,000 ק"מ, ועוד 3 שנים עובר לטיפולים כל 10,000 ק"מ.

האם כבודו יכול להסביר לי מה מיוחד כל כך בקסטרול או וולווליין על פני שמנים אחרים? האם שני השמנים שהזכרת עדיפים על ELE או TOTAL שנחשבים לשמן המקורי של הרכב הנ"ל?

לפותח השירשור, אני יודע שזה אולי מיותר אבל בקורולה של אחותי אני משתמש בשמן הטופ שבטופ של אחת החברות הידועות והמוכרות. אני אישית לא מעיז "למשוך" את הטיפול מעבר ל 12 אלף ק"מ מקסימום בשנה. בדרך כלל אני מחליף כל 10 ולפעמים במקרים קיצוניים אחרי 12 אלף ק"מ. עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד, קשה לי מאוד מאוד להאמין שקיים שמן שמחזיק 30 אלף ק"מ. וגם אם היה כזה או שיש כזה אני לא הייתי מעיז למשוך 30 אלף. אולי זה טוב למכוניות של הליסניג, בספק אם זה גם טוב למכוניות שייכות לאנשים פרטיים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ELF וטוטאל פחות טובים, ומניסיון במאמץ הם לא מחזיקים ונגזרים, וכל מה שמביאים לארץ זה תערובות סינטטיות ולא סינטטי מלא.

השמנים שהבאתי בעלי תקני רנו וPSA ונעשה בהם שימוש ע"י היצרן במפעל במקרים מסוימים.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...