Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג רכב נסע בכביש שואיבד שליטה בעת נסיעתו, והתנגש בעוצמה ברכב אחד מתוך ה-4 רכבים שהיו במצב חניה חוקית בטור, (4 רכבים חונים,במצב מדומם,ללא המצאות של אנשים בם), ולמעשה גרם לתאונת שרשרת, הואיל והרכב הפוגע גרם לרכב הנפגע השני בחניה לפגוע ברכב 3 ו-4 (ללא נפגעים בגוף), אולם נזק כבד לרכבים החונים, כעת אופן התאונה הוא שנוצר מצב בו נטען כי אחד הרכבים החונים שנפגע מהתנגשות ישירה ברכב חונה (חנייה מסודרת), נמחץ, וכתוצאה מכך פגע זה הרכב החונה ברכב שחנה מלפניו.

שאלה: האם נהג הרכב שיצר את תאונת השרשת אחראי על הנזק החומרי של כל הרכבים ,אף שהתקיים מצב בו לא רכבו גרם לנזק ישיר של רכב שחנה לאחר הפגיעה ברכב הראשון ע"י נהג הרכב שאיבד שליטה, אלא למעשה גרימה עקיפה!.

מי תובע את מי (בין חברות הביטוח)

אני חוזר ומדגיש כי מדובר ב-4 כלי רכב חונים ברחוב בטור ישר ,ועל פי חוק, ואשר לא הייתה בהם נוכחות של אדם כלשהו בעת החנייה.

פורסם

הנהג שאיבד את השליטה הוא האשם בתאונה וזה לא משנה כמה רכבים היו חלק מהתאונה או סדר הפגיעה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הנהג שאיבד את השליטה הוא האשם בתאונה וזה לא משנה כמה רכבים היו חלק מהתאונה או סדר הפגיעה

אז מה ההיגיון שחברת ביטוח של בעל הרכב מספר 3 שנפגע ,הגיש תביעת נזיקין לחברת הפוליסה שלי, וכאשר אני הייתי רכב מספר 2 לפי הסדר, כך שהרכב שלי נפגע ע"י רכב מספר 1 (שהיה במצב חניה), ואולם בעקבות העוצמה הרכב שלי התנגש בהמשך ברכב 3, ורכב 3 ברכב 4.

אני רוצה לציין כי בעקבות התאונה ,הרכב שלי (מספר 2), הוגדר ע"י שמאי טוטאלוס, וחברת הביטוח שלי הגישה תביעה נגד החברה שביטחה את הנהג שאיבד שליטה ופגע ברכב מספר 1, וחברת הביטוח שלו שילמה לי בצ'ק את מלוא הסכום על פי "לוי יצחק" והוצאות שמאי.

ולכן תמוה מדוע בעל רכב (3) ושאין לי פרטים שלו, הגיש נגד חברת הביטוח שלי תביעת נזיקין, ולא נגד הנהג שגרם לתאונת השרשרת, כפי שחברת הביטוח לי פעלה וקיבלתי פיצוי מלא.

הסברתי זאת לחברת הביטוח שלי ,והם טענו שאין לי אחריות לאור העובדות כפי שכתבתי פה, ואולם הם גם לא ממש הבינו מדוע הוגשה להם תביעה תחת שמי -כבעל הרכב שבעצמי נפגעתי ופוציתי בהמשך, ולכן הם טענו שידחו את התביעה של חברת הביטוח של בעל רכב מספר 3, ושאולם אני חשוף בעתיד בפניי תביעה אזרחית, הואיל ולא אישרתי לחברת הביטוח אחריות שלי בתאונה, על פי האמור פה.

פורסם

שיטת מצליח

אפשרי שהם כבר תבעו את בעל הרכב הנוסע שגרם לתאונה וקיבלו פיצוי ומנסים בכל זאת לתבוע גם אותך

למיטב ידיעתי לא היה מקרה כזה שבו בעל רכב חונה שרכב צד ג' נכנס ברכבו וגרם לרכב החונה להתנגש ברכב חונה (צד ב') וחברת הביטוח של ב' קיבלה פיצוי מא' (אתה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שיטת מצליח

אפשרי שהם כבר תבעו את בעל הרכב הנוסע שגרם לתאונה וקיבלו פיצוי ומנסים בכל זאת לתבוע גם אותך

למיטב ידיעתי לא היה מקרה כזה שבו בעל רכב חונה שרכב צד ג' נכנס ברכבו וגרם לרכב החונה להתנגש ברכב חונה (צד ב') וחברת הביטוח של ב' קיבלה פיצוי מא' (אתה).

מעניין למה שינסו כך,כפי שכתבת, הואיל ומדובר בחברת ביטוח, וזה לא שוק!

אז באופן כזה גם אני כעת יכול לפנות לחברת הביטוח של רכב מספר 1, ושהוא נפגע ישירות (ע"י הרכב בו נהג הנהג שאיבד שליטה)!

לא מזלזל במה שכתבת,אולם מוזר ,מה אין מערכות מעקב בין חברות הביטוח או אמצעים אחרים לגלות במקרה כזה כפל של תביעות?

אני יותר חושש מתביעה אזרחית אפשרית, כי זה כאבי ראש ויעלה לי כסף, הואיל ובאם תוגש, אני יישא בהוצאות משפט/עו"ד.

האם ידוע לך אם מצב כזה פוגע בי מבחינת "היסטוריית תאונות", אפשרות שיעלו לי את הפרמיה בעתיד (אני מציין כי חברת הביטוח שלי לא שילמה אגורה מעולם תחת הפוליסה שלי).

פורסם

הפרוצדורה בחברות הביטוח אומרת שבשלב הראשון הם תובעים רק את הביטוח של הרכב שפגע בהם ישירות.

רק אחר כך הם מטילים את האשמה על הרכב הבא.

לרוב, הביטוח של כל רכב משלם למי שנפגע ממנו ובמקביל תובעים גם את הביטוח של הפוגע של אותו רכב.

בסוף יוצא שאת העלות הסופית משלם בעל הרכב הפוגע כי כולם מגיעים אליו בסוף.

פורסם
אז מה ההיגיון שחברת ביטוח של בעל הרכב מספר 3 שנפגע ,הגיש תביעת נזיקין לחברת הפוליסה שלי

שיטת מצליח

מעניין למה שינסו כך,כפי שכתבת, הואיל ומדובר בחברת ביטוח, וזה לא שוק!

בהחלט שיטת מצליח.

ואם אתה חושב שחברת ביטוח זה לא שוק, אתה לא יודע מה אתה מדבר.:roll:

חפש במדורי הצרכנות השונים.

פורסם
הפרוצדורה בחברות הביטוח אומרת שבשלב הראשון הם תובעים רק את הביטוח של הרכב שפגע בהם ישירות.

רק אחר כך הם מטילים את האשמה על הרכב הבא.

לרוב, הביטוח של כל רכב משלם למי שנפגע ממנו ובמקביל תובעים גם את הביטוח של הפוגע של אותו רכב.

בסוף יוצא שאת העלות הסופית משלם בעל הרכב הפוגע כי כולם מגיעים אליו בסוף.

אז ממה שכתבת אני אחראי, ואני צריך כן לאשר בפני חברת הביטוח שלי את המעורבות שלי בפגיעה ברכב שחנה מלפניי, כך שהוא ייתבע את חברת הביטוח שלי?, כי בשיחה שקימתי עימם, הם שאלו אותי אם לאשר את בקשת התביעה של התובע, וסרבתי, וכעת אני מבין שזו יכולה להיות ביעה, כי אם אני לא יפעיל את הפוליסה שלי ,אז ייתכן והם יגישו נגדי תביעה אזרחית "שמנה"!!

אז יוצא שאני פה בבעיה, כי בטח יעלו לי את הפרמיה ויבקשו דמי השתתפות עצמית!

פורסם
אז ממה שכתבת אני אחראי, ואני צריך כן לאשר בפני חברת הביטוח שלי את המעורבות שלי בפגיעה ברכב שחנה מלפניי, כך שהוא ייתבע את חברת הביטוח שלי?, כי בשיחה שקימתי עימם, הם שאלו אותי אם לאשר את בקשת התביעה של התובע, וסרבתי, וכעת אני מבין שזו יכולה להיות ביעה, כי אם אני לא יפעיל את הפוליסה שלי ,אז ייתכן והם יגישו נגדי תביעה אזרחית "שמנה"!!

אז יוצא שאני פה בבעיה, כי בטח יעלו לי את הפרמיה ויבקשו דמי השתתפות עצמית!

סוכן טוב לא מבקש ממך לאשר או לא, סוכן טוב היה צריך לקבל ממך את הפרטים ולהסביר לך שבדיוק כמו שהוא פעל, כך צריכה גם חברת הביטוח של הרכב שלפניך לפעול, ואין להם עילה לתבוע את הביטוח שלך או אותך.

לחילופין, יתכן עקרון לפיו הביטוח של הרכב שנפע מהרכב שלך, תובע את הרכב שלך, והביטוח של הרכב שלך תובע את הפיצוי מהרכב שפגע בך, שכן הוא הגורם לתאונה.

פורסם
סוכן טוב לא מבקש ממך לאשר או לא, סוכן טוב היה צריך לקבל ממך את הפרטים ולהסביר לך שבדיוק כמו שהוא פעל, כך צריכה גם חברת הביטוח של הרכב שלפניך לפעול, ואין להם עילה לתבוע את הביטוח שלך או אותך.

לחילופין, יתכן עקרון לפיו הביטוח של הרכב שנפע מהרכב שלך, תובע את הרכב שלך, והביטוח של הרכב שלך תובע את הפיצוי מהרכב שפגע בך, שכן הוא הגורם לתאונה.

די הסתכתי, נציג של ביטוח ישיר (תביעות), שוחח עימי, ושאל אותי אם לאשר את האחריות שלי בתאונה (יש לי מקיף), אז אמרתי לו שלא ,כפי שהסברתי.

אז האם כן לטלפן מחר לביטוח ישיר ולומר להם שיקבלו את התביעה של הצד שתבע אותי דרך חברת הביטוח "ביטוח ישיר", אגב אני מדגיש כי אני תבעתי את נהג הרכב (חברת הביטוח שלו), וקיבלתי את התשלום המלא בגין הרכב שלי שהושבת! (טוטללוס).

למי שמבין תשובה ,

לטלפן לביטוח ישיר ולומר שיאשרו להם לתבוע אותי, ושחברת ביטוח ישיר תשלם למי שטוען כי רכבו נפגע מפגיעה ברכב שלי?

פורסם

אני מציע לך לפנות לבעל הרכב הנפגע או לחברת הביטוח ולהציע להם לתבוע את הפיצוי מבעל הרכב הפוגע ולברר לאן נושבת הרוח. אם אתה נתקל בראש בקיר ויש כוונה לתבוע אותך, אני הייתי מעדיף לתת לחברת הביטוח להתמודד עם התביעה (בדיוק בשביל זה משלמים להם הון) במקרה הגרוע יפצו ויתבעו בחזרה את הפיצוי מביטוח הנהג האשם כפי שרשמתי.

פורסם
אני מציע לך לפנות לבעל הרכב הנפגע או לחברת הביטוח ולהציע להם לתבוע את הפיצוי מבעל הרכב הפוגע

אני דווקא הייתי מציע לא להציע לאף אחד לתבוע את אף אחד אחר ולא ללמד את חברת הביטוח לעשות את עבודתה.

מעבר לזה, אני מסכים עם EILY.

נציג של ביטוח ישיר (תביעות), שוחח עימי, ושאל אותי אם לאשר את האחריות שלי בתאונה (יש לי מקיף), אז אמרתי לו שלא ,כפי שהסברתי.

אז האם כן לטלפן מחר לביטוח ישיר ולומר להם שיקבלו את התביעה של הצד שתבע אותי דרך חברת הביטוח "ביטוח ישיר", אגב אני מדגיש כי אני תבעתי את נהג הרכב (חברת הביטוח שלו), וקיבלתי את התשלום המלא בגין הרכב שלי שהושבת! (טוטללוס).

למי שמבין תשובה ,

לטלפן לביטוח ישיר ולומר שיאשרו להם לתבוע אותי, ושחברת ביטוח ישיר תשלם למי שטוען כי רכבו נפגע מפגיעה ברכב שלי?

גם אתה וגם הנהג התובע ממך את הנזקים מבטוחים באותה חברה? (באדום)

אם התשובה היא כן, צור קשר עם הנציג שמטפל בך והבהר לו בצורה חד משמעית ושאיננה משתמעת לשתי פנים שאין לך ולו קמצוץ אשמה בתאונה הנ"ל, שכן הרכב חנה ע"פי חוק ולא הפריע לתנועה בצורה צורה או דרך. (אגב, גם אם הרכב חונה נגד החוק, מוטלת עלייך אחריות חלקית בלבד) ושהם מוזמנים לעשות מה שהם רוצים ולתבוע את מי שהם רוצים, חוץ ממך (רמז רמז: הנהג ברכב שאיבד שליטה וגרם לתאונה מלכתחילה).

אם התשובה היא לא, חכה בסבלנות, אתה עוד עתיד לקבל שיחה טלפון מנציג של חברת הביטוח של הרכב שנפגע מהרכב שלך (אם לא זה המצב שתיארת בהודעה שציטתתי) בנסיון לסחוט ממך הודאה באשמה. אמור לו, שוב, בצורה חד משמעית ושאינה משתמעת לשתי פנים, שאין לך קמצוץ של אשמה בתאונה ושמספר הטלפון של חברת הביטוח שלך הוא *הכנס מספר טלפון כאן* ואחל לו המשך יום נעים. חברת/סוכן הביטוח שלך מנוסים בסיטואציות דוגמאת זו והם ידעו הרבה יותר טוב ממך עם מי לשחק בturd toss. לך אין מה להתערב בעניין וכל איומי ה"ייתבעו אותך אחרכך על מליארד אלפי שקלים" הם איומי סרק שתפקידם לסחוט ממך הודעה באשמה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...