Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בנות,

בעוד חודש אני יורד לפסטיבל באילת (ארמין ואן ביורן ואלסו, HERE I COME)

בקיצור הבעיה היא כזאת. התכנון המקורי היה להגיע לאילת בערך ב5-6 בערב, להתארגן על מקום הלינה שלנו ולצאת לפסטיבל שנפתח ב12 בלילה. עקב בעייה מסויימת המינימום שבו נוכל לצאת היא השעה 19:00 בערב מה שאומר שבמקרה כזה, לכביש הערבה נגיע רק בסביבות השעה 21:00. אני והחבר נחליף מקומות על ההגה בנסיעה (בגלל אורכה). שנינו חדשים יחסית על הכביש (אני שנה, הוא שנתיים ומשהו) ומה שמדאיג אותנו היא הנסיעה בכביש הערבה בחושך. ככל הידוע לי מדובר בכביש מסוכן, לא אני ולא הוא התנסינו בו לא ביום ובטח שלא בלילה.

האם יש מה לדאוג, ולהזמין טיסה, או שכל עוד נהיה עירניים ולא נעשה שטויות הכל יהיה בסדר?

יש לציין שאנחנו יורדים בפיז'ו 107 ולכן אם איזה גמל קופץ לכביש, אנחנו דיי מתים.

תודה!

פורסם

אני גר באילת ומשפחתי בצפון ואני תמיד עושה את הנסיעה הזו בלילה (יש בזה משהו יותר מהנה, וגם התנועה פחות דחוסה ואפשר להרביץ יותר).

יש שועלים שקופצים לכביש (חוויות מהנסיעה לפני שבועיים), אבל זה די נדיר והדרך די בטוחה.

בגמל עוד לא נתקלתי שם, אפילו לא בשוליים.

סע בבטחה אבל כמובן תהיה ערני לכך שאולי יהיו שועלים בדרך, לפעמים גם חתיכות צמיג, אבנים ואולי סתם שיח או זבל שעף לכביש אך זה נדיר.

פורסם

נישמתי בעבור נסיעות ליליות,

האויר הנקי , הכבישים הפתוחים, עצירות לקפה, האוטו לא מתבכיין שחם לו,

מוזיקת דרכים משובחת,מיכל דלק מלא, רק חסרה בחורה במושב ליד ואתה לא צריך עוד כלום בחיים.

Gn'f'R

פורסם

סעו במהירות נמוכה מספיק כדי לבלום בביטחה במקרה חירום, עירכו עצירות כשי להתרענן ושימו מוזיקה טובה.

נסיעה טובה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
סעו במהירות נמוכה מספיק כדי לבלום בביטחה במקרה חירום, עירכו עצירות כשי להתרענן ושימו מוזיקה טובה.

נסיעה טובה.

+1.

ואל תסעו מהר, יזמברו אתכם עם שלילה וחבל.

למרות שמאוד מאוד מאוד מפתה ללחוץ פשוט אל.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

כביש 40 לכל אורכו עד שמשתלב עם 90 - פחות משטרה (ניתן לומר שאפילו לא קיימת נוכחות כלל), עוד פחות תנועה. תענוג.

חיות שקופצות לכביש, כפי שצויין, הן עניין פחות תדיר. נסיעה במהירות התואמת את תנאי הדרך, בלי שטויות, תעביר לכם את זה בסבבה.

תהנו.

פורסם
+1.

כ"כ נכון ....

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
כביש 40 לכל אורכו עד שמשתלב עם 90 - פחות משטרה (ניתן לומר שאפילו לא קיימת נוכחות כלל), עוד פחות תנועה. תענוג.

חיות שקופצות לכביש, כפי שצויין, הן עניין פחות תדיר. נסיעה במהירות התואמת את תנאי הדרך, בלי שטויות, תעביר לכם את זה בסבבה.

תהנו.

Maybe there's no police, but there are cameras! so, as always, Waze :)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
להתארגן על מקום הלינה שלנו ולצאת לפסטיבל שנפתח ב12 בלילה.

תודה!

לידע כללי, ארמין עולה לבמה ב11. :wink:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

הירידה לאילת בנסיעה חוויתית.

החזרה, אומללה.

ובכלל, כביש הערבה דווקא מסוכן למרות דלילות התנועה בלילה לאור אלה שטסים שם, עוקפים על פסים לבנים, ומתייחסים לחוקי התנועה כאל המלצה שעדיף להתעלם ממנה.

ועוד, תמיד בסוף כביש הערבה יש תור קצר המתנה לפונים שמאלה לכיוון העליות לדימונה ובאר שבע. יש שם "עצור". שם חופשי עוקפים מימין את השורה, ויוצאים שמאלה מצד ימין, בלי לעצור מתפרצים.

קבוע זה קורה שם.

לא ברור לי כיצד קורים הדברים האלה.

ובכלל, ולא קשור, כאשר אני נזכר בכך שלא ברור לי כיצד קורים דברים כאלה, הרי שבמנהרות בחיפה המהירות המקסימלית הינה 70 או 80, אני נוסע שם מידי יום כ 80 קמש על השעון. לא קורה מצב שלא רוב רובם של כולם עוקפים אותי כאילו אני עומד. ולא, אני לא נהג של "שבת" .

הקיצר, אם אין לך בעיה לרדת בטיסה, עדיף.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אמנם אני יכול להבין את החשש של מי שלא נסע בכביש מעולם, אבל לא צריך להגזים. אתם שני חבר'ה צעירים, זו תהיה אחלה חוויה. נסיעה לילית במדבר זה אחד הדברים הכיפים. הסכנה היחידה היא העייפות והשעמום, שתוכלו לפתור בקלות ע"י הפסקות רענון, החלפות מאחורי ההגה ושמירה על עירנות. סה"כ זה לא אמצע הלילה, אין סיבה שאחד מכם יישן. מוזיקה טובה ואוירה חיובית זה כל מה שאתם צריכים.

טיפ חשוב לנהיגה בלילה בכלל ובאיזורים חשוכים בפרט - כמה שפחות אור בתא הנוסעים. כבו את מסך הסמארטפון, עמעמו את אורות לוח השעונים. זה משפר בהרבה את החיבור לסביבה ומונע סינוור קבוע.

דני - הגזמת לדעתי. אני לא מכיר התפרעות דרך קבע בכביש, בטח לא כשהתנועה דלילה (כשיש שיירות מתעורר חוסר סבלנות). בעצור בצומת הערבה התופעה שתיארת אופיינית אולי למצב של עומס, בשוטף זה לא קורה כמעט. והרבה פעמים יש שם ניידת. מנסיון של מאות רבות של נסיעות בכביש.

הנסיעה דרך כביש 40 בלילה בתור פעם ראשונה קצת פחות מומלצת בעיני, אמנם הכביש יותר ריק אבל זה גם החיסרון. כביש הערבה פחות שומם, גם מבחינת תנועה וגם מבחינת ישובים ותחנות דלק/רענון. ביום זה משהו אחר, הנוף של כביש 40 שווה הכל.

סעו, תהנו, ואל תשכח אחרי שחזרת לבוא לכאן ולספר כמה הנסיעה הייתה הרבה פחות סיפור ממה שעושים ממנה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אין שום בעיה בכביש הערבה.

כביש ככל הכבישים.

רק שבארץ הקטנה שלנו הוא הכי ארוך, אז יש לו מוניטין, אבל בקנה מידה של העולם התקין, נהיגה של שעתיים על כביש זה כלום. לפעמים זו הדרך השבועית למכולת...

הבעיה היא שתגיעו עייפים להופעה, וזה חבל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אישית אני מעדיף את כביש 40 - אבל אני נהג ותיק מאד. יש לו היתרון והחסרון שהתנועה בו די דלילה, ויש מספר קטעים נפלאים אבל לא קלים לנהיגה (במיוחד בקצהו הדרומי, בין קטורה לשזפון). מצד שני - גם הכביש בין דימונה לצומת הערבה לא בדיוק קל. אם אתם חוזרים בשעות היום אני ממליץ מאד לחזור דרך כביש 40, ולו בשביל הנופים הנפלאים.

ממליץ לכם להצטייד במזון ושתיה, תרמוס קפה וכן מומלץ לעשות הפסקות רענון כל 1-2 שעות. אם אתם יוצאים מהמרכז הייתי בוחר באזור ב"ש או דימונה, צומת הערבה, חצבה ויוטבתה. אם תבחרו בכביש 40 העצירות צריכות להיות בב"ש, מצפה רמון, שזפון וקטורה או יטבתה. בכל מקרה - חשבו סדר גודל של שעה למנוחה בדרך.

ההמלצות שניתנו כאן נכונות - לא למהר ולשמור על ערנות.

בכל מקרה - נסו להקדים את שעת היציאה. כל קילומטר שתנהגו באור יום (או אפילו דמדומים) הוא רווח נקי, וכן תהיו רגועים ולא תמהרו, ותוכלו להנות מהמנוחות בדרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גם נוהג בד"כ בכביש 40.

גם שם אין קטעים "קשים לנהיגה". יש קטעים עם סיבובים בעלייה/ירידה, שצריך לנהוג בהם במהירות מתאימה. מעבר לזה הכביש סלול היטב ובטיחותי.

גם לא צריך שעה עצירה על 4 שעות (מינוס) של נהיגה. רבע שעה מספיקה.

אפשר גם לנהוג בלילה, הכביש מסומן היטב, רק להתאים מהירות (כרגיל).

לא צריך לעשות מזה סיפור גדול, זו לא נהיגה קשה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
+1.

לגבי זה אין מה לדאוג :-D אני עדיין שה תמים וצעיר ועוד לא התפתיתי ללחוץ מעבר למותר.

לידע כללי, ארמין עולה לבמה ב11. :wink:

זה שפתיחת שערים ב11 לא אומר שאלוהים עלי אדמות עולה ב11 :-P

חבר'ה תודה רבה על ההרגעה. אני רק מקווה שלא יקפוץ לנו איזה שואל כי זה לא יהיה נעים.. בכל מקרה נשמור על מה שהמלצתם לנו כאן, ננסה לצאת מוקדם כמה שיותר אבל לפחות לא נהיה לחוצים בנוגע לנסיעה עצמה.

אחזור עוד חודש ואספר איך היה 8)

• תוכן חדש...