Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי יש לי מגבר של FLI 600 יחד עם זאת יש לי קבל וסאב של Autotek SS אך אני מחבר אותו למגבר ואך את הקבל אשמח להדרכה קצרה

תודה

פורסם

אני מניח שאין לך ממש מושג בהתקנות

ומגבר צריך לדעת להרכיב ובטח ובטח להרכיב קבל (צריך לטעון אותו וכנ"ל)

ולא בטוח שאתה צריך בכלל קבל

לכן ההמלצה שלי היא: לגשת למתקין שמכיר את העבודה

בהצלחה

דרור

פורסם

Negative- בוקר טוב

אני מצטער אבל אני לא מסכים איתך לחלוטין

אני לא אפתח את הדיון ההזוי הזה מחדש

אבל ! אני לא מקבל את הניסוח שלך "בשום מקרה לא צריך קבל..." אני גם לא מבין איך אתה מבטל במחי יד את כל המצבים האפשריים שבהם יש צורך בהרכבת קבל

דרור

פורסם

דרור, תפקיד של קבל במערכת חשמל כזאת זה להחליק את מפילות המתח. מפילות ימשיכו להיות, רק עקב פריקת/טעינת קבל יהיו חלקות יותר.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם
בשום מקרה לא צריך קבל...

לדעתי גם זה לא כ"כ נכון, אך אני לא ממהר להתקין קבל (למרות שיש אחד טוב זרוק בבית).

הקבל משמש כמחליק ומסנן רעשי DC (המתח שנכנס למגברים), נפילות חשמל רציניות זה ממש לא נעים למגברים, ובמקרים מסויימים הנפילות אפילו שמיעות (הטוויטרים מאבדים כוח), ככה שלפסול מראש כי זה מה שאומרים כולם :?.

בעולם של רכיבים תיאורטיים קבל היה מוסיף המון למערכת החשמל, כמה התיאוריה רחוקה מהמציאות? זה אני כבר לא יודע, ברוב המקרים אין המון הבדל.

חוץ מהתלהמות לגבי כמה קבלים זה לא נחוץ (על סמך אני לא יודע מה), ראיתי רק שירשור אחד עניני שמדבר על קבלים, אמנם הסרטון כבר לא זמין, אבל אז כשראיתי אותו, השתכנעתי, תעבור על השרשור, בגלל שהסרטון לא עובד, תבדוק את התגובות, באמת מעניין.

מפיסטו הסרטון שהראתה לא כ"כ רלוונטי מכיוון שאת פעולת הקבל בלתי אפשרי לתפוס בעזרת מד מתח סטנדרטי, רב מודד לא יראה נפילות מתח בצורה מהימנה, והא פועל על דגימה איטית, העומס שהופעל בסרטון היה עומס קבוע, אולי בקטעי באס ארוכים אפשר עוד איכשהו לומר שהמערכת מפעילה כזה עומס, אולי, וגם אז, זו לא הדרך למדוד, רק סקופ בשביל ניסויים כאלה.

SCANSPEAK

פורסם

בני, הקבל לא נחוץ מהסיבה הפשוטה- אם יש לך נפילות מתח אתה צריך להחליף חיווט, להחליף מצבר, לעשות שלושת הגדולים, להחליף אלטרנטור, ולא להסתיר את הבעיה עם פתרון זול שאף מעיק יותר על המערכת חשמל.

JL Audio

פורסם

כי בדקת מערכתעם קבל בעזרת סקופ? שאתה ככה קובע שהקבל מעיק על המערכת?

עשית ניסוי עם קבל?

אני לא אומר שחייב קבל, ובשום מקום לא אמרתי שקבל ימנע נפילות מתח, ובאמת חבל שהסרטון ההוא לא עובד, תקרא את התגובה של אדי לאנוס.

אצלי אומנם יש נפילות מתח, אבל בשום מקום לא כתבתי שהקבל ימנע אותם, הוא אמור להחליק את הנפילה, ולסנן רעשים, הוא לא "בנק מתח/זרם", לשימוש של המגברים, במקום שהנפילת/עליית מתח תהיה במדרגה, היא תהייה מתונה, מה שיקשה על המשתמש להבחין בהבהוב האורות.

פלוס נוסף הוא שרעשי ה dc יעלמו.

SCANSPEAK

פורסם

מה קשור סקופ?

ברגע שיש לך נפילות מתח, המערכת חשמל שלך מהבסיס לא טובה ויש לשדרג את מה שציינתי למעלה כדי לקבל מערכת חשמל בריאה באמת.

הקבל גם הוא צורך חשמל וגם הוא נטען במכת באס הוא יכול להחליק לרגע את הנפילה ואז הוא נכנס למצב שהוא גם צורך חשמל, ומעיק על המערכת חשמל שלך (תזכור- מהבסיס היא לא בריאה).

הגעת למצב שיש לך מערכת לא בריאה, הוספת עוד רכיב שמעיק עליה, איפה הוא עוזר בדיוק?

JL Audio

פורסם

מה קשור סקופ?

עד שאני לא אראה ניסוי עם סקופ של מערכת עם או בלי קבל אני לא יאמר שהוא לא טוב\לא עוזר, ואמרתי לפני:

1.בעולם תיאורטי עם רכיבים תיאורטים, קבל יוסיף המון למערכת חשמל, כמה התיאוריה רחוקה מהמציאות, בדיוק בשביל זה צריך סקופ.

2.קבל לא ימנע נפילות מתח.

3.כשיש עומס קבל (תיאורטי, לא קבל מעשי) לא אמור להטען, פשוט כי אין לו ממה להטען, ושוב בשביל להראות כמה התיאוריה רחוקה מהמציאות - חזרנו לניסוי עם הסקופ.

אוהד הדעות לגבי היעילות של קבלים במערכות חלוקות מאד, מה שכן 90% מהמערכות לייצוב מתח (כללי) מבוססות על קבלים, זאת עובדה.

לא אמרתי שחייב קבל, אמרתי שלא צריך לפסול את זה על הסף, ושעד שלא אראה ניסוי משכנע לפי אמות המידה שלי (רב מודד לא תופס פה), לא אשתכנע שזה רע, ואת הקבל שזרוק אצלי כבר מעל שלושה חודשים לא רצתי להתקין.

ואני לא מתכוון להגרר פה לויכוח

SCANSPEAK

פורסם

פסילת הקבל מגיע נטו מההיבט של פתרון למערכת חשמל לא תקינה.

אף אחד לא מסתכל פה על ההיבט של סינון רעשים, וגם אם מדברים על זה, אז בסינון רעשים יעזרו רק קבלים אלקטרוליטים ולא אלה שנמכרים כיום בחנויות האודיו והמתקינים שאנשים קונים כי יש להם תצוגת מספרים יפה וזוהרת בלד.

היו כמה שרשורים בנושא, החדש מבניהם לדעתי יבגני פתח, מראה בדיוק את פעולת סינון הרעשים עם סקופ וכל הנתונים.

לשים קבל כפתרון לבעיית חשמל זה בדיוק כמו שאוהד אמר, לטאטא את הבעיה מתחת לשטיח.

נ.ב

אין ספק שלרכב עם מערכת חשמל בריאה קבל יכול רק לעשות טוב.

פורסם

צהריים טובים

משום מה כל הויכוח סביב כן קבל או לא קבל מתייחס לנפילות מתח

אז אם תרשו לי אני לחלוטין נגד השיוך האוטומטי של קבל ושל בעיות מתח

התפקיד המוצהר או אם תרצו מוגדר של הקבל הוא : לשמור על באס מתוח ומדויק עד כמה שאפשר

והוא אמור לבצע זאת בעזרת תמיכה של בנק מתח זמין לטובת הקבלים הקטנים יותר במגבר

על הדרך הוא יכול באמת לעזור בבעיית נפילת מתחים וכל מיני כנל"ים

ואני מסכים לחלוטין עם scoob שכשפוסלים או מאשרים קבל או כל דבר אחר יש להתייחס לרכב עם מערכת חשמל תקינה ומצבר טוב ואלטרנטור טוב

יום נפלא

דרור

• תוכן חדש...