Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב לאשתי והרכבים שבדקתי רובם יד 2 כולם מספרים על ספר רכב,טיפולים בזמן ללא תאונות פשוט רכב במצב חדש.

אני אומר להם שאני בא מרחוק מאוד אז חבל שאני אבוא סתם אם הרכב הוא לא כזה.

היום נסעתי כמעט שעתיים לראות רכב,הצבע שרוף,יש מכות ושיפשופים ברכב, מנוע דופק והרכב רשום בכלל על איזה רוסי אחד ומי שמציג לי את הרכב אמור להיות אבא של בעל הרכב ושמו בכלל מאיר..אה ואין לרכב טסט:evil:

בניסיון למצות את היום אני מדבר עם עוד בעל רכב שמתאר כמובן את הרכב כמושלם ומוכן להוריד את המערכת בשביל להוריד עלויות.נסיעה של עוד חצי שעה,מוצא את הרכב ושוב אותו סיפור,בסוף מתברר שהוא בכלל סוחר!!

למה לבזבז את הזמן של הקונים? אם המוכר נופל על שקרים בהתחלה אז ברור שאני לא אקנה ממנו את הרכב!

ועוד דבר ששמתי לב לאחרונה,בעלי רכבים שנגמר להם הטסט פשוט מוכרים את הרכב,יש פה משהו שאני לא יודע?!

כשאני מכרתי את הרכב,הוא היה מטופל באהבה ועד היום הקונה מתקשר לספר כמה שהוא מאושר מהקניה והוא אפילו לא לקח את הרכב לבדיקה,וגם לא לנסיעת מבחן.

מתי הפכנו למדינה של נוכלים?!?

בתקווה למצוא את המוכר הישר.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפוך גוטה הפוך, ככל שהקונה בא מרחוק יותר יש יותר סיכויים שהוא יקנה את הרכב, תחשוב.

באומנות המשא ומתן כל צד רוצה להראות החזק, כזה שמוכן ללכת מהעסקה, והמנצח הוא זה שמוכן לקחת את זה צעד אחד יותר מהצד השני.

ברגע שהצהרת שאתה בא מרחוק, המוכר יודע עליך 2 דברים חשובים:

1. אתה צריך לקנות מהר, אחרת היית מחכה ונשאר ברדיוס הקרוב אליך.

2. עצם ההגעה שלך מרחוק היא השקעה, כזאת שלא תראה חזרה אם לא תקנה את הרכב, מה שמשאיר אותך בעמדת פתיחה נחותה, לקוח חצי-שבוי.

פורסם

להמנע מסוחרים תנסה לחפש את המספר טלפון בגוגל,

תבקש את המספר האמיתי שלו ולא את מספר היד2,

אם זה מישהו רציני הוא יכול גם לשלוח היסטוריית טיפולים בפקס ולספר יותר בדיוק על האוטו.

בדר"כ מי שלא רציני אומר יש הכל," תבוא אני אראה לך", "תבוא לראות יהיה טוב," משפטים של סוחרים.

אני בתור מוכר יהיה מוכן לשלוח היסטורית טיפולים \ להיות כנה, אחרי הכל כמישהו בא סתם זה גם תרתור בשבליך(אלה אם כן אתה סוחר וזה המקצוע שלך).

וכבר בטלפון תשאל אם אתה הבעלים, ואם לא מה הקשר, מי הבעלים של האוטו.

בן אדם לא כנה יסובב אותך, בן אדם ישר יהיה פשוט יותר

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

השקר הכי מעצבן זה כשאומרים "יד ראשונה" ואז אתה רואה ברישיון הרכב "בעלים קודמים: 01". :mad2:

חבל שאין אפשרות להשאיר תגובות למודעות שהמפרסם לא יכול למחוק כדי להזהיר אחרים.

פורסם

רוצה לסנן מראש את הסוחרים?

כשאתה מתקשר ועונים לך תגיד "זה בקשר לרכב" מבלי לציין איזה סוג\דגם.

לרוב הסוחרים יש במקביל כמה רכבים במקביל ולכן הם ישאלו אותך "איזה רכב?".

כשתקבל את השאלה הזאת תדע שעלייך להתקדם לרכב הבא ברשימת הבדיקה.

ככלל, יש המון מוכרי רכבים לא הוגנים\הגונים, ויש לא מעט סוחרי רכב שמהם אני מתרחק כמו מאש.

בדיוק אתמול בערב אישתי סיפרה לי שאח שלה מכר את הרכב של אבא שלהם (אבא שלה גם מתגורר בחו"ל והחזיק את הרכב לשימוש בביקורים בארץ).

אממא?

בעת בדיקת הרכב התגלה שהרכב בעברו עבר תאונה קשה שכללה שיקום שילדה די רציני (קורות אורך שעברו מתיחה וכן הלאה).

איך פתאום גילו את זה?

כשאבא שלה רכש את הרכב הוא עשה זאת ממגרש שבבעלות חבר (!!!) ולכן סמך עליו שהרכב "טיפ טופ".

אח של אישתי שהינו בחור די נאיבי גילה את התאונה הקשה בעת הבדיקה ופשוט אמר "כן" למחיר הראשון שזרק לו הקונה הפוטנציאלי (כמובן שאותו קונה פשוט גזר אותו במחיר...).

אני אישית הצטערתי שהרכב נמכר מהסיבה שבית משפט היה מחייב את אותו "חבר" בביטול עסקה והחזרת התשלום עבור הרכב במלואו כולל ריבית וכן היה קונס את אותו סוחר רמאי בסכום לא מבוטל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

^

לפעמים הם מנסים להתחכם ואומרים "בקשר להונדה נכון?"

"לא" ומנתק.

יש את המתוחכמים ביותר שלהם מספרי טלפון שונים לרכבים שונים.

השאלה הראשונה שצריך לשאול היא "על שם מי הרכב רשום?.

אח"כ "איזה יד?" ואחרי שהוא עונה שואלים "כתוב ברישיון ידיים קודמות 00?"

מבהירים לו שאם הוא משקר - לא תקנו את הרכב, כך שלא ינסה.

.Your average Notepad

פורסם

לפי דעתי,קנה רק ממשהו מהפורום, אצלי זה נחל הצלחה פעמיים גם אם לא ממש התחברתי לאוטו {רציתי פונטו,יצא סיאט}. זה מה יש.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

זו הסיבה שאני מעדיף לרכוש רכב מחברות ידועות ומוכרות.

לא יודע באיזה תקציב אתה מחפש - אבל כשאפשר לרכוש היום רכבים מחברות השכרה וליסינג במחירים של 40K ומוכנים לפרוס לך את יתרת התשלום ל-60 תשלומים, העיקר שתיקח - אני פשוט לא רואה סיבה להסתובב בכל הארץ ולחפש רכב נורמלי, לבזבז זמן וכסף ועצבים.

נכנסים לאיזור המכירה של הרכבים (בכל עיר גדולה יש כזה), עושים סיבוב בין כל המגרשים הגדולים, בודקים מה יש במלאי ומה התנאי מימון שמציעים - ומתקדמים הלאה.

פורסם

השוק היום ביד2 די חלש ורובו הגדול זה סוחרים.

הרוב הגדול של העסקאות כיום נעשות "מפה לאוזן" (רשתות חברתיות, פורומים כמו פה) ודרך המגרשים (של ליסינג ושל סוכניות הטרייד אין הגדולות), מציע לך לחפש שם ולא לכתת את רגליך ביד סוחרים סמויים.

פורסם

על מנת למנוע שיווצר רושם מוטעה כאילו כל אוכלוסיית ישראל ובניה הם ערימה של שקרנים, אני יכול לספר על הנסיון האישי שלי ברכישת רכב.

בדקתי ביד 2, מצאתי 3 מודעות. 2 באזור מגורי, אחת במרחק שעה וחצי נסיעה.

2 הראשונות היו סוחרים (אחד אמר בטלפון שהוא סוחר והשני אמר שהוא "עושה שירות לידידה שלו"). רכבים נחמדים, אבל לא הייתי מעוניין לקנות מסוחר. לא מהשניים האלה לפחות (לא סיבה מסוימת. רק הרגשה).

הרכב השלישי הרחוק היה יד פרטית, מאדם רגיל. הוא לא מכיר את קארספורום ומכוניות לא כ"כ מעניינות אותו. אבל הוא אדם ככל האדם. לא משקר, מנסה לייפות את המציאות עד כמה שניתן, הגון, מנסה להתמקח ברמה סבירה, נותן לך כוס קפה, מציע לך סיבוב על האוטו, מתחייב לטפל ולתקן ליקויים, חותם על זכרון דברים ומעבירים בעלות.

פשוט, קורקטי ועם הרבה אינטגריטי.

הנסיון הקודם שלי בקניית רכב (אופנוע) היה מוצלח אפילו יותר. האדם טיפל באופנוע לבד ולא היה לו ספר טיפולים - דבר שהרתיע אותי. אמר לי "יש לו טיפול גדול עוד 200 ק"מ. בוא אלי, נטפל בו יחד".

באתי. היה תענוג להכיר את האופנוע ולהכיר את האדם.

אחת הקניות המוצלחות שלי.

לאמא שלי הייתה סיוויק 2003 5 דלתות. רצתה להחליף ולא היה לה כוח וזמן להתחיל למכור. הגיעה למגרש בנתניה (לא זוכר את שמו כרגע. אפשר לבדוק). באתי איתה. לא אהבתי את המקום. אני לא הייתי קונה שם - ושוב, לא מסיבה מסוימת. אף אחד לא שיקר, לא הטעה, לא אמר A ובסוף היה B. רק הרגשה פנימית שלי בבטן שאין לה על מה להתבסס.

הסוחר התריע ביוזמתו על זוג צמיגים שחוק והתחייב להחליף, ואכן הוחלפו.

אמא שלי לא הרגישה את מה שאני הרגשתי. דווקא הרגישה הפוך. קיבלה החלטה, והחליפה בסיוויק 5 דלתות 2009.

אחרי ההחלפה היו לה מספר תקלות ברכב (פלסטיקים רופפים). היא הגיעה למגרש, והוא סידר לה את העניין (לרוב זה היה רק ללחוץ את חיפויי הפלסטיק חזרה למקום).

היום, כמעט שנה אחרי ההחלפה, היא עדיין מאוד מרוצה ואומרת שהיא תיגש להחליף שם רכב שוב.

• תוכן חדש...