Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחת הסוגיות החשובות והשנויות במחלוקת בשיח הפוליטי, הדתי, המשפטי, והחברתי בישראל היא "מיהו יהודי?"

היום אני מעוניין לפתח דיון בשאלה שונה מעט - "מיהו סוחר רכב?"

החוק מתיל תנאים והגבלות על העוסקים בסחר ברכב, ומנגד גם מעניק זכויות והקלות.

כדי לסחור ברכב יש צורך ברישיון סחר, וכדי לקבל רישיון סחר צריך לעמוד בתנאים מסויימים.

ומה עם מי שלא עומד בתנאים? האם יכול לקנות ולמכור כלי-רכב?

ברור שאדם פרטי שמוכר את רכבו, וקונה אחר במקומו, אינו סוחר רכב.

אבל מה עם אדם שקונה רכב במטרה למכור אותו? ונניח שהוא מוכן לוותר על ההקלה של אי-הוספת יד ברישיון הרכב, ומעביר את הרכב על שמו.

נניח שאני מעוניין לקנות ולמכור כלי-רכב, כאשר בכל עת אני מחזיק מספר מכוניות סביר לשימוש אישי \ משפחתי (נניח עד 3).

אני קונה מכונית, מעביר בעלות לשמי, ומוכר אותה תוך זמן קצר. וכך חוזר חלילה. ואו לכל היותר קונה עוד מכונית לפני שמכרתי את הראשונה. בנוסף לכך אני מחזיק במכונית משלי שאינה מוצעת למכירה.

האם חוקי הדבר?

ומה לגבי מיסים? אני רשום כעצמאי עם תיק במע"מ, ובמס הכנסה. כיצד עלי לדווח על עסקאות אלה? הרי איני יכול לדווח על מסחר ברכב. וכן לא נשמע לי סביר לגבות ולקזז מע"מ על עסקאות כאלה. האם עלי לדווח על עסקאות אלה כעל עסקה מזדמנת (כמו במעבר דירה, למשל)?

אודה לתשובתם של מומחי הפורום כלומר ישה

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

במידה ואינך בעל רשיון בתור סוחר רכב, אין שום מניעה שתקנה כמות של רכבים ותמכור אותם (ברווח או הפסד - תלוי בך).

למיטב ידיעתי, זה לא מצריך ממך תיק ברשות המיסים / ביטוח לאומי.

מאידך - כל הוספת יד לרשיון הרכב מורידה את ערכו.

בנוסף - אל תשכח שאתה צריך להוציא ביטוח חובה לכל רכב.

אתה צריך גם מקום חנייה לרכב..

אין לך אפשרות לבדוק און-ליין במשרד הרישוי פרטים לגבי הרכב (הורדה מהכביש, תאונות קשות וכו') - אני לא בטוח, אך אני חושב שלסוחר רכב יש אפשרות כזאת.

אני מאמין שיש עוד חסרונות שלא עולות בדעתי כרגע.

בקיצור - אם אתה מאמין שאתה יכול להצליח בלי רשיון סחר - שיהיה לך בהצלחה.

אני אישית - לא מאמין.

פורסם

לדעתי אתה לא יכול להצהיר במס הכנס ובמעמ שאתה סוחר רכב כי זה עבודה שדורשת רשיון.

לרוב סוחרי הרכב הלא מורשים עובדים בשחור, והם גם לא עושים העברת בעלות לרכב על שמם, הם עושים העברת בעלות באמצעות ייפוי כח או שיש קומבינות סניף דואר כזה או אחר.

פורסם

האמת שגם אני חשבתי על זה בעקבות מכר שלי שעשה הרבה דילים טובים במחירים מצחיקים, לפי מה שהבנתי כשרואים שיש הרבה רכבים שנרשמים על שמך ויורדים מהשם שלך מס הכנסה מגיעים אליך ומתחילים לחשוד, וזה נקרא סחר ברכבים ואסור... אבל שוב - זה רק מה ששמעתי מ2 אנשים יכול להיות ששתיהם טועים.

פורסם

אני לא רוצה לעבוד שחור. יש לי תיק במע"מ ובמס הכנסה (עיסוק אחר, לא סחר ברכב) - כיצד אני יכול לדווח על עסקאות אלו?

אני לא רוצה להקים מגרש רכב (אחת הדרישות), ולהרשם כסוחר. בסה"כ מדי פעם לקנות אוטו ממכרזים ולמכור בצורה הגלויה ביותר לפרטי.

אני גם לא רוצה לעבוד על אנשים: כשמישהו בא לקנות ממני אני נותן לו לבדוק את האוטו בעצמו, במוסך, במכון בדיקה - לפי בקשתו. אני אפילו נותן לו לנהוג ברכב.

את כל הפריבילגיות האלה לי אין במכרז ואני למעשה קונה חתול בשק.

לכן אני יכול להסביר לקונה בדיוק מאיפה קניתי את הרכב, וכמובן לציין ששילמתי עליו פחות ממה שאני דורש ממנו, כי אני לוקח סיכון, ועל זה הוא משלם.

אם זה לא מוצא חן בעיניו, הוא יכול לא לקנות ממני, ואם הוא מוכן לקחת את הסיכון בעצמו אני אפנה אותו למכרזים עתידיים, בשמחה.

רוב האנשים לא מעוניינים בסיכון כזה כשהם רוכשים רכב עבור עצמם. מישהו שמתכוון לעשות את זה מספר פעמים, מרשה לעצמו להפסיד לפעמים, ובטווח הארוך עפ"י חוק המספרים הגדולים, אני אמור להיות ברווח.

אבל כאן כבר חרגנו מהנושא. תשאירו לי את השיקולים הכלכליים. אני שואל על ההיבט המשפטי.

ותודה כמובן לכל מי שענה:mm_yeah:

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

שמע, אני לא מכיר אדם שפוי שיקנה רכב ללא בדיקה מסוחר, כשהוא יודע שהסוחר קנה אותו ממכרז.

כל ה"קאץ'" בלהיות סוחר זה לדעת למכור, או יותר נכון "לסבן" את הקונה הפוטנציאלי.

ובכל מקרה אתה סותר את עצמך

- אתה טוען שאתה אדם ישר אבל אתה מעוניין לסחור ברכבים מבלי להיות סוחר רכב מורשה.

- אתה רוצה לרכוש רכבים ממרכזים ולמכור בשיטת המצליח, אבל לא מעוניין להקים מגרש מסודר- מה עם טסט וביטוח לרכבים שיהיו בבעלותך?

בכל מקרה , לעניין הרישום. אני מניח שייקח לך כמה חודשים טובים להיפטר מכל רכב, לכן אתה יכול לרשום את הרכבים ככאלו שישמשו את העסק שלך, תחת סעיף רכוש קבוע.

פורסם

למה בלי בדיקה? כתבתי והדגשתי שאני אנהג בשקיפות מלאה, ואאפשר לקונה לבדוק את הרכב היכן שירצה.

בכל מקרה, אצלי מדובר בהכנסה נוספת, ולכן אני לא מתכוון להקים מגרש, וגם לא להחזיק ביותר מרכב אחד או שניים בכל רגע נתון.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

אני חושב שכדאי שתנסה את העצה שנתנו לך, לרשום את הרכב על שם העסק.

קח בחשבון שמכירה כיום זה לא עסק קל וכדאי שתקנה את הרכבים עמוק עמוק מתחת למחירון.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא להתקרב לטרייד אין שנמצא ברחוב חנקין 106 חולון, הם משקרים לגבי פרטי רכב מצבו ,כגון תאונות, בעלות (מציגים רכב ליסינג כרכב ליסינג ממוני - ההפרש הכספי יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים כי הורדה בגין רכב מליסינג לפי מחירון לוי יצחק 22% ולא 4% כמו שהם מנסים להראות. הורדה בגין ליסינג ממוני היא 7%. הסוחרים אלו קונים רכבים מיד שתיים ומנסים למכור אותם בהרבה יותר יקר. חבל ליפול בפח ולשלם אשרות אלפי שקלים יותר מעלות האמיתית של הרכב.

פורסם

לא להתקרב לטרייד אין שנמצא ברחוב חנקין 106 חולון, הם משקרים לגבי פרטי רכב מצבו ,כגון תאונות, בעלות (מציגים רכב ליסינג כרכב ליסינג ממוני - ההפרש הכספי יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים כי הורדה בגין רכב מליסינג לפי מחירון לוי יצחק 22% ולא 4% כמו שהם מנסים להראות. הורדה בגין ליסינג ממוני היא 7%. הסוחרים אלו קונים רכבים מיד שתיים ומנסים למכור אותם בהרבה יותר יקר. חבל ליפול בפח ולשלם אשרות אלפי שקלים יותר מעלות האמיתית של הרכב.

• תוכן חדש...