Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל אלו שאומרים שהתגובה צודקת, אתם בעצם אומרים שכל הקונספט של הקורסים האלו שגוי? האם אין סיבה לעשות קורס כזה? זה יותר מזיק מאשר מועיל?

קורס נהיגה מתקדמת מלמד אנשים איך לנהוג נכון. צעיר שמגיע לקורס כזה, מלא בפוזה ככל שלא יהיה יקבל מעין סטירה לפנים ברגע שהוא יבין שהוא לא באמת יודע לנהוג. כאשר ילמד איך להתנהג נכון על הכביש ויבין מה עלול לקרות לו במצבים מסוכנים, במידה ולא יוכל לצאת מהם, אני מאמין שזה ההיפך - יוריד את רמת הביטחון העצמי.

בכל אופן, בקורס האלו אין שום דבר שעלול לגרום לך להרגיש גבר גבר כי עברת אותו. לא לדעתי לפחות.

מה אתה אומר.

כנראה שאתה לא מכיר את השרשור הגדול מהחיים של הפורום

ציטוט של הכוכב:

"בקורס של "מסלולים", למדו גם פרסה וגם ייצוב רכב בפנייה חדה של 90 מעלות על כביש רטוב שבו הרכב מחליק.

דווקא לעשות פרסה כזו מושלמת ועוד ברכב ידני לא ספורטיבי ממש לא טריויאלי וצריך היה הרבה אימונים - בשיעור הצלחתי רק פעם אחת, ולאחרי המון תרגול אני כבר יודע בדיוק באיזו מהירות, לאן הרכב יעוף ואיך להשתלט על זה גם תוך כדי החלפת הילוכים.

אם היית מסתכל טוב על הסרטון מבפנים היית רואה שנהג הלבן האט לפני הפרסה לוודא שיכול להיכנס אליה ללא התנגשות במשהו.

זה שלא נתן זכות קדימה כפי שאמרתי בגלל שהשחור היה צב איטי מפוחד - עד שיחליט הלבן כבר סיים פרסה."

לשרשור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=409209&page=5

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טסט אורך 4 דקות וגם זה רק אם לטסטר משעמם

היום 2-3 דקות ואפילו לא צריך לחנות

למה אתה מגזים גבר? אתה רק מניע ויש לך רשיון מודפס ביד.

צא מהסרט

פורסם
למה אתה מגזים גבר? אתה רק מניע ויש לך רשיון מודפס ביד.

צא מהסרט

עברתי טסט לפני חצי שנה והטסט ערך שש דקות על השעון,כשהטסטר אמר לי לעצור בצד

הייתי בטוח שנכשלתי כי לא היה נראה לי הגיוני שטסט כל כך קצר

פורסם

לצערי אני נאלץ להסכים במידה מסוימת אבל עם כמה הסתייגויות.

הבעיה היא לא בקורסים עצמם, אלא במשתתפים.

ילד (כן, גם בגיל 22 אתה עדיין ילד, ואולי גם אחר כך) שמראים לו קצת מידע על נהיגה נכונה, יכול לפרש את זה בצורה שונה מאדם בוגר.

אדם בוגר יבין שהוא לא יכול להיות כל היום על המגבלות והוא מבין את השינוי הטוטאלי בתפיסה שבין כביש ציבורי ומסלול.

אדם בלי הבגרות המספיקה, פשוט יחשוב "הנה, לימדו אותי אז אני יודע הכל ואני אצא להתפרע".

רק תחשבו מה קורה ביציאה מהקרנה של מהיר ועצבני. חארקות, פוזות וילדים דבילים שנהנים מרעש של אגזוז של קורולה על 5000 סל"ד. ושם הם אפילו לא למדו כלום אלא סתם ראו סרט לא ריאליסטי.

בכלליות צריך את הבגרות הנפשית בשביל לדעת איזה סוג אחריות אתה לוקח עם הרכב כל פעם שאתה מתניע.

לרוב אין את זה אבל אלו שכן יש להם את המודעות הזו כן צריכים לעבור קורסים של נהיגה מתקדמת (מבחינתי שיעגנו את זה בחוק, ברצינות).

יכול להיות נחמד לקבל הנחה מהביטוח בגלל שעברת קורס שמוריד לך את הסיכויים לתאונה.

פורסם

יוסי, לפחות הדבילים האלו לא דופקים ברקסים על אנשים בשמאלי בכביש החוף עם פיאט מתפרקת, אתה האחרון שמותר לו לרשום שורות כאלו.

זה לא משנה אם אתה בן 17 או בן 25 או 35 ואפילו 70, חינוך ותרבות מוטורית הם השורה התחתונה.

פורסם
יוסי, לפחות הדבילים האלו לא דופקים ברקסים על אנשים בשמאלי בכביש החוף עם פיאט מתפרקת, אתה האחרון שמותר לו לרשום שורות כאלו.

זה לא משנה אם אתה בן 17 או בן 25 או 35 ואפילו 70, חינוך ותרבות מוטורית הם השורה התחתונה.

מה שנכון נכון.

יש אנשים בגיל שלי שמההתחלה התפרעו על הכביש, וכנראה שזה ימשיך.

אני די רגוע וגם ככה זה כנראה ימשיך (אני רוצה לקוות לפחות).

אז כן, אולי לנהג צעיר שלא משופשף הרבה על ההגה ייקח יותר זמן לקחת החלטה או משהו, אבל הוא יהיה מתורבת יותר על הכביש וזה לא פחות טוב וחשוב.

ולמי שאמר לי שזה מכניס הרבה כסף (דו"חות מהירות):

כן, אתה צודק. אבל תסכים איתי שזה לא מה שימנע את תאונות הדרכים במדינת ישראל ולא מה שיפחית את מספר העבריינים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מה אתה אומר.

כנראה שאתה לא מכיר את השרשור הגדול מהחיים של הפורום

ציטוט של הכוכב:

"בקורס של "מסלולים", למדו גם פרסה וגם ייצוב רכב בפנייה חדה של 90 מעלות על כביש רטוב שבו הרכב מחליק.

דווקא לעשות פרסה כזו מושלמת ועוד ברכב ידני לא ספורטיבי ממש לא טריויאלי וצריך היה הרבה אימונים - בשיעור הצלחתי רק פעם אחת, ולאחרי המון תרגול אני כבר יודע בדיוק באיזו מהירות, לאן הרכב יעוף ואיך להשתלט על זה גם תוך כדי החלפת הילוכים.

אם היית מסתכל טוב על הסרטון מבפנים היית רואה שנהג הלבן האט לפני הפרסה לוודא שיכול להיכנס אליה ללא התנגשות במשהו.

זה שלא נתן זכות קדימה כפי שאמרתי בגלל שהשחור היה צב איטי מפוחד - עד שיחליט הלבן כבר סיים פרסה."

לשרשור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=409209&page=5

שמע, אני לא יודע מה עושים בקורסים של מסלולים. פגשתי שני מדריכים משם בחיים שלי והם נראו לי חבר'ה מספיק רציניים.

בלי קשר, הבחור מהשרשור כותב כמו טרול לפחות בכמה הודעות שקראתי. לא יודע איזה קורס הוא עשה, אם בכלל, בקורסים שאני עשיתי ועושה הדגש הוא מאוד מאוד שונה. בוודאי שאף אחד לא דוחף אותי לנהוג כמו אידיוט בכבישים ציבוריים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

למרות חוסר חיבתי לאנשי עמותת אור ירוק, אני חושב שיש משהו בדבריהם.

יש בעייתיות עם קורס נהיגה שכזה אצל חבר'ה צעירים כי הקורס אמור ללמד אותך איך להתנהג נכון במצבי קיצון.

יודע מה הבעיה עם מצבי קיצון ברכב?

שכשאתה יודע לשלוט בהם- הם מאוד מהנים אפילו.

תזכור שכל מי שיוצא לטיולי נהיגה וסשנים בנס הרים עושה את זה כי הוא נהנה ממתיחת מגבלות הרכב, כלומר הוא נהנה מאותם מצבי קיצון.

עכשיו קח ילד בן 17 שגם ככה יש לו התלהבות והוא נהנה להרשים את החבר'ה, שלח אותו לקורס כזה, הוא פתאום מגלה את ההנאה באותם מצבי קיצון (כי עכשיו הוא כביכול יודע גם לשלוט בהם), העלת לו את הבטחון לשמיים, השכל בגיל הזה גם ככה ממקומם באיזור התחתונים וקיבלת תוצאה שלא בהכרח תואמת את הצפיות שלך.

אני מאוד בעד קורסי נהיגה, בין אם קורסי "נהיגה נכונה" ובין אם קורסי נהיגה ספורטיבית כי בסופו של יום שניהם מתחילים מאותו בסיס, אבל כן, ישנה בעייתיות מסויימת עם אוכלוסיה צעירה מאוד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני אתחיל מהתגובה של אור ירוק, רק כדי להוריד את זה מהפרק:

קודם כל, אני אישית רואה בהם את אחת מקבוצות האינטרסים שלמרות הקולות שהן עושות - בהורדת תאונות הדרכים הן לא באמת מעוניינות. תאונות הדרכים "ממנות" את המשרות שלהם, של החוקרים, של מנהלי המחוזות, של לשכת הפרסומים, לובינג, יחסי ציבור ועוד.

המילים "הדעות חלוקות" ו"עלול" שהופיעו בהודעה שלהם בפייסבוק מספרות את כל הסיפור. בשם הסיכוי, הם מוכנים לקחת את הסיכון של צעיר שאינו יודע אחיזת הגה נכונה מהי, שאינו מכיר את המשמעות האמיתית של שמירת מרחק, שמודל ההתנהגות שלו בהסחות דעת בנהיגה נשען על מה שהוא רואה בכביש.

אנשי העמותה ביקרו בקורס של "מסלולים", אמרו שזה מאוד חשוב ומרשים ו... כלום.

הדרכתי עשרות קורסים, בהם גם צעירים בני 17.5,18,19 ו-20. גם אלו בעלי הבטחון העצמי הגבוה, בתוך 30 שניות מתחילת ההדרכה הם החליפו פאזה כשנשאלו את השאלות הפשוטות ביותר - מה מרחק העצירה שלך במהירות 50 קמ"ש? מה זמן התגובה שלך? המראות שלך באמת מכוונות?

לכל המודרכים ובעיקר לצעירים שבהם, אני אומר באופן הכי ברור שיש. ארגז הכלים שקיבלתם כאן נוגע להיבט של נהיגה בטוחה, זה אמנם הבסיס ההכרחי גם לנהיגה ספורטיבית, אבל בדיוק כמו שלא הייתם מצפים ללמוד בלימת חירום בקורס נהיגת ספורטיבית, אל תצפו שקורס בטיחות יעניק לכם בסיס לנהיגת מירוצים.

edan82 כתב:

יש בעייתיות עם קורס נהיגה שכזה אצל חבר'ה צעירים כי הקורס אמור ללמד אותך איך להתנהג נכון במצבי קיצון.

יודע מה הבעיה עם מצבי קיצון ברכב?

שכשאתה יודע לשלוט בהם- הם מאוד מהנים אפילו.

אני לא יודע אם היית בקורס, אבל אף אחד לא משתמש במושגים של "לשלוט במצבי קיצון" בעיקר כי כל הפרק העיוני מוקדש להימנעות ממצבי קיצון או פוטנציאל למצבים כאלו. בעוד התרגולים מכוונים לחתירה לסיום מהיר של מצבי חירום. גם בתרגול הכי "אקסטרימי" של בלימה תוך כדי איבוד אחיזה בגלגלים האחוריים - הדגש הוא על בלימת המכונית במהירות וביעילות, עם כמה שפחות דרמה והחלקת אחוריים שמשמעותה חריגה מהנתיב וסיכון נוסף.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

הייתי בקורס, ואפילו לא קורס בודד.

לא צריכים להיות יפי נפש ולהגיד "אף אחד לא משתמש במושגים", זה שאתה לא קורא לכלב בשמו לא אומר שהוא לא נשאר כלב.

מעבר לאלמנט הלמידה של נהיגה נכונה יש בקורסים האלה גם אלמנט של הנאה שאתה לא יכול להתעלם ממנו, בין אם זו הנאה מכוונת ובין אם זו הנאה מעצם העובדה שהצלחת לשלוט ברכב במצב קיצוני.

אפשר להתפלפל עד מחר בהגדרה של "מצב קיצוני", השורה התחתונה שאפילו התרגול הבסיסי של התחמקות ממכשול יכולה להסב הנאה ולהעלות בטחון.

עכשיו בוא נשאל עוד שאלות קריטיות בהנחה וכן יחליטו לבצע קורס כזה לנהגים חדשים במסגרת משרד התחבורה:

1.על איזה רכב יבצעו את זה? (הרכב של החניך או על רכב "זונה" של משרד התחבורה?)

2.מאחר ואני נוטה לשער שהתשובה לשאלה 1 תיהיה "רכב זונה", האם לאותו רכב יהיה ABS ובקרת יציבות?

3.מאחר ואני נוטה להאמין שהתשובה לשאלה 2 תיהיה "כן", מה יקרה אם לאותו חניך יש רכב ללא אלה?

אני שוב אומר, אני BIG FAN של קורסי נהיגה, גם כי הם מלמדים אותך המון, וגם כי יש בהם אלמנט של הנאה.

אני אישית תמיד הייתי חובב של נהיגה נכונה, אף פעם לא הייתי הטיפוס של "חרקות בחניה" אז ידעתי לרסן את עצמי, אבל מה עם הרבה נהגים חדשים שלא יודעים לרסן את עצמם ועכשיו נתת להם מנה גדושה של בטחון עצמי מופרז?

יש לקורסי נהיגה יתרונות ברורים, לטעמי בקרב אוכלוסיות מסויימות הם גם טומנים חסרונות.

ילדים בני 17 הייתי שולח על פי חוק לסיורים בבית לוינשטיין ומחלקות שיקומיות אחרות, שיפגשו אנשים שחוו תאונת דרכים קשה וישוחחו איתם.

כשהם יגדלו ויעברו את שלב הטיפשעשרה, או אז הייתי שולח אותם לקורס נהיגה נכונה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1. זכותך לדעה, גם אם שונה משלי היא מקודשת בעיני. רק הצעתי את השקפתי בתור מי שיושב בפועל בתוך המכוניות עם הצעירים האלו ועוסק בכך לא מעט. אבל היי, מה אני יודע.

2. אני מסכים עם הבעיות של הפיכת קורס כזה לחובה. אני לא חושב שזה אפשרי או נכון.

קורס כזה, צריך להגיע מכיוון של עידוד ותמריצים.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני לא מבין איך לא מחייבים כל נהג שמקבל רישיון לבצע את הקורס לאחר X שנים/חודשים של נהיגה.

כשעבדתי באינטל חיפה הביאו את החברה ממסלולים (אם אני זוכר טוב) לחניה הגדולה במרכז הקונגרסים והעבירו

קורס נהיגה כמעט לכל העובדים (במספר הזדמנויות).

כל עובד הגיע עם הרכב שלו (רובם הגיעו עם רכבי הליסינג) - אני כמובן עם האסקורט שלי :-D

הייתה שם מיכלית כיבוי שהרטיבה את המסלול ופשוט תרגלנו מצבי חירום בלי סוף.

כמובן שכמו כל הישראלים כשבתי שאני יודע כבר הכל אך תאמינו לי שיש המון מה ללמוד.

מומלץ לכל נהג.

מעניין מה המצב בשאר המדינות.

פורסם
שלום לכולם

זה עשרות פעמים ששלחתי לדף הפייסבוק של עמותת "אור ירוק" שאלת תם וסוף סוף נעניתי בתשובה (עד היום בחרו להתעלם ממני): למה הם לא מעודדים קורסי נהיגה מתקדמת שילמדו נהגים להתמודד עם מצבי חירום. היום, לקחתי את הכתבה מ YNET שהתפרסמה לפני מספר ימים שמצלמות המהירות גורמות יותר נזק מתועלת ושאלתי שוב למה הם תומכים בדוחו"ת, למה ללכת נגד הנהג ולא עם הנהג?

ולהלן התשובה שקיבלתי:

t32ztum3noai.png

שמאוד הרתיחה אותי.

גאוני, הם פשוט פתרו את תקציב מדינת ישראל והגירעון התקציבי ברגע אחד.

לפי התפיסה שלהם, אין צורך יותר באימונים בצה"ל.

הרי ילד בן 18 לא צריך להתאמן בטנקים, ירי, אימונים לפעילות מבצעית...כלום.

האימונים רק יגרמו לביטחון עצמי מופרז!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...