Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתן גז בניטרל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיזיקה אומרת שלא.

4000 סל"ד הם סיבובים לדקה, זה אומר מהירות העבודה של הבוכנות בתוך המנוע,

לא משנה אם מדובר בהילוך, עמידה, עליה, ירידה, ניוטרל או כל דבר אחר.

פורסם

חברה פה מסרו תשובות שנשמעות חד משמעיות, ואני לא יודע על מה הם מבססים את התשובות שלהם, אבל,

לטעמי, יש הבדל גדול מנסיעה בהילוך בסל"ד מסויים אל מול ניוטרל.

1. בעמידה אין רוח. כלומר יותר חום, במיוחד בסל"ד שאינו סרק.

2. אין התנגדות. על אילו מכלוללים זה משפיע? לא יודע.

3. אין לחץ בטורבו (אם קיים כזה). שוב, לא יודע איך זה משפיע על הבלאי, אבל יש הבדל.

לדוגמא, ב 1.4 TSI Twincharger, בניוטרל או פארקינג, אם תתן גז, המנתק ינתק אותך ב 4000. למה?

לא יודע.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

לדוגמא, ב 1.4 TSI Twincharger, בניוטרל או פארקינג, אם תתן גז, המנתק ינתק אותך ב 4000. למה?

לא יודע.

גם בפוקוס אקובוסט החדשות. עם זאת, עד כמה שידוע לי, הדבר קיים גם ברכבים אטמוספריים נטולי טורבו.

אתה מהמעטים,שמצליחים להפוך חרא לקצפת,כל הכבוד.
פורסם
גם בפוקוס אקובוסט החדשות. עם זאת, עד כמה שידוע לי, הדבר קיים גם ברכבים אטמוספריים נטולי טורבו.

לא אמרתי שלא קיים :)

רק אמרתי שאם זה קיים, בטח יש סיבה.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

3. אין לחץ בטורבו (אם קיים כזה). שוב, לא יודע איך זה משפיע על הבלאי, אבל יש הבדל.

1. זה לא שמדובר על להחזיק את הגז לחוץ, אלא ללחוץ לכמה שניות, חסר משמעות לחלוטין מבחינת חום.

2. אולי להפך, אין התנגדות אז התנועה חופשית, אני לא רואה בזה בעיה.

3. אין לי מושג, אבל ההגיון אומר שאין לזה משמעות, אין לחץ בטורבו אז מה?

פורסם
וגם בענתיקות מהמאה הקודמת, כשהצצתי למכונאי מאחורי הגב בזמן שהרכב שלי (משנת 98 ) חובר לסורק אז ראיתי כי קיימת אפשרות לביטולה.
פורסם
חברה פה מסרו תשובות שנשמעות חד משמעיות, ואני לא יודע על מה הם מבססים את התשובות שלהם, אבל,

לטעמי, יש הבדל גדול מנסיעה בהילוך בסל"ד מסויים אל מול ניוטרל.

לא יודע.

1. המנוע מקורר בלעדית ע"י מערכת קירור מים סגורה. מה זה משנה אם יש או אין רוח? המאווררים ייכנסו לפעולה, ישאבו אוויר מקדמת הרכב ויקררו את הרדיאטור ואת המים שבו וחוזר חלילה.

פשוט המאווררים יעבוד מס' שניות ארוך יותר מאשר בנסיעה, שבמידה וזה מחוץ לעיר, רוב הזמן הם לא נכנסים לפעולה בכלל.

מדוע ישנו מאורר בבדיקת ביצועים או דיינו? מאוד פשוט, להוציא יותר הספק ע"י דחיסת כמות גבוהה יותר של אוויר וע"י כך להוציא הספק גבוה יותר, זה הכל.

2. מבחינת הפיזיקה, כאשר אין התנגדות בפעולה מסויימת, הגוף שמבצע או הרכיבים, לא ניזוקים או מקבלים עיוות.

אתן דוגמא: במידה ואני מושיב אותך על אופניים, ואתה מדווש לי 30 דיוושים לדקה ללא התנגדות אוקיי?

לאחר מכן, אני מעלה את ההתנגדות בגלגל ומבקש ממש לדווש את אותם ה 30 דיוושים לדקה עם התנגדות גבוהה יותר, מה יקרה? לחץ מיותר על השרירים והעצמות ומאמץ מיותר של הגוף, כי ההתנגדות עולה.

תבין, התנגדות = לא טוב.

3. מדוע שיהיה או לא יהיה לחץ בטורבו? הטורבו, שואב אוויר בצורה עצמאית עי המניפות הקטנות שלו וע"י מספר סיבובים גבוה מאוד ( מאוד מאוד ) , לכן גם אם תעמוד על המקום או תסע, יישאב אוויר דרך הטורבו בין אם תרצה ובין אם לא. סה"כ כאשר תהיה בתנועה במהירות גבוהה, כמות האוויר אשר תדחס, תהיה גבוהה יותר = הספק מנוע גבוה יותר.

לגבי הניתוק בזמן ניוטרל או פארקינג, יש לזה הסבר מאוד פשוט, אם במידה ותחפש בגוגל, זה הכל.

תמיד ניתן לשער השערות, אבל נחמד לחפש קצת לפניי כן.

פורסם

שמעתי ממכונאי שבגלל שבניוטרל הסל"ד קופץ מייד זה לא בריא למנוע (אם אכן מקפיצים אותו מהר). יש בזה משהו ?

פורסם

כן ובגלל זה כל מי שמשפר את הרכב מחליף קראנק לאחד קל יותר כדי שהמנוע יתפס בסל"ד יותר מהר ובקלות.

כל עוד המנוע חם - אין שום בעיה.

לפותח השרשור - לתת גז בעמידה זה קצת כמו ...לעשות ביד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...