Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אוקיי אז זה שההתנהגות בהמתית- הסכמנו. לגבי ההתנהגות האלימה- למיטב ידיעתי לא חייב להגיע לרמה פיזית על מנת להתנהג באלימות. ההשתלחות בשוטרים, האיומים וחוסר הכבוד הם מספיק בשבילי בשביל לקבוע שמדובר באדם אלים, וגם אם לא פיזית, אז לפחות מילולית.

למה אתה חושב ההשוואה לחתולים השחורים? כי הוא מעוניין לירוק על השוטרים כמובן. זלזול וחוסר כבוד כזה שמור לאנשים שמטבעם הם אנשים חסרי כבוד, ולא לאנשים שאיבדו את קוצר רוחם עקב ההטרדות של המשטרה (כן, גם אותי היה מטריף אם היו עוצרים אותי הרבה לבדיקה, אבל אני הייתי שומר על צלם אנוש מול נציגי החוק). A man who is nice to you but is not nice to the waitress- is not a nice man ולא מן הנמנע שאם ככה הוא מתנהג אל מול נציגי החוק, כך הוא גם יתנהג אל מול אדם מן השורה. (וזה ממש, אבל ממש לא משנה כמה הם הטריפו לו את השכל!)

גם אני הכרתי אנשים שפחדתי מהם ולאחר זמן גיליתי את טיבם, ולא טענתי שאין סיכוי שהאיש עוסק בפעילות התנדבותית ושהוא אדם רך ונעים (למרות שהסיכויים נמוכים לפי הרשמים עד עכשיו, הוא לא ממש דואג להבליט את צדו הטוב). גם לא טענתי שהוא אדם רע, אני לא מכיר אותו. כל מה שאני יודע, זה שהוא מתנהג כמו ערס, נשמע כמו ערס, מתבטא כמו ערס (ויש הבדל בין אדם שלא מצליח להתבטא כיאות ושצורת הכתיבה שלו לא גבוהה, לבין אדם ש'זונות בני זונות אני יזיין אותם (טעות במקור)' זו שורה חוזרת אצלו).

וכן, גם עורך דין יכול להיות ערס. השימוש במונח "עורך דין" היה מטאפורה. אני שמח שאתה מכיר אותי בתור בן אדם שלא שופט מהר כמו גיבור מקלדת (אני באמת לא כזה) אבל בבקשה הקדש עוד מעט ממאמציך על מנת לחפור קצת בפרופיל שלו ולקבל את רשמייך ממנו ומחבריו- "אמור לי מי חברך ואומר לך מי אתה".

כל מה שאני אומר זה שאתם שופטים בן אדם לפי פוסט של פייסבוק עם סרטון וכמה קללות של חברים שלו, זה הכל. אתה טוען שהוא מתנהג כמו ערס למרות שאתה לא באמת יודע איך הוא מתנהג כל יום, כי אתה לא מכיר אותו.

יותר נכון לכתוב התנהג. במקרה ספציפי אחד שעליו שמעת וגם אותו לא ראית מההתחלה לסוף.

בעיניי זו התנהגות מגעילה של שיפוט מהיר, כמו חסידי אור ירוק שרואים רכב ספורטיבי/ יוצא דופן וישר קובעים - זה עבריין מסוכן.

בסרטון הוא מדבר בצורה בהמתית וזה לא נעים לאוזן בלשון המעטה, אבל אולי ההתנהגות של השוטרים היתה אחרת לגמרי לפני שהוא הוציא את המצלמה?

שים לב שאני לא קובע שום דבר, רק מעלה השערות. אין לי מושג מה היה שם ואני לא בא לשפוט אותו ולא את השוטרים, כמו שרוב המגיבים כאן עושים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא הייתי מגדיר את זה כאלימות מילולית, אלא סתם חפירות שבטח השוטרים נתקלים בכאלה כל יום.

אני מאמין שלבחור יש עבר ולא סתם עצרו אותו. אבל לא ברורה לי מטרתם, נראה שהחיפוש היה שטחי.

פורסם
כאן:

כל כך נכון :lol:

מדובר באדם בעל עסק לנקיון, שלטענתו עוצרים באותו בזמן האחרון כל שבוע לחיפוש ברכב באמצע הרחוב, וזה יכול לפגוע לו בעסק מן הסתם גם תדמיתית.

אני לא יודע מה הרקע של הבן אדם ואם באמת הוא מעורבב בדברים לא חוקיים, אבל יכול להיות שהוא סתם בן אדם נורמטיבי שפשוט נמאס לו שמעכבים אותו לחיפוש ברכב כל שבוע.

אני לא מאמין שהחיפושים האלה נעשים ללא סיבה.

ד״א, לפי אחת התגובות שלו בפייסבוק, הוא בעל עבר פלילי (הציטוט המדויק הוא ״...התיק האחרון שלי מלפני 10 שנים....״) - לא שזה כשלעצמו סיבה לחיפוש, אבל תמים כנראה הוא לא.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אפשר להבין את השוטרים אפשר אפשר גם להבין אותו, הבן אדם אומר שהיה לו עבר לפני 10 שנים, כיום הוא בעל עסק נשוי עם ילדים, אותם שוטרים עוצרים אותו כל הזמן ומבצעים חיפוש ולא מוצאים כלום.

הוא כשלעצמו אומר שאין לו בעיה שיבצעו חיפוש אבל לא ליד מקום העבודה שלו ששם כל הדיירים רואים את זה, הוא בסה"כ מבקש שיבצעו חיפוש לא ליד מקום העבודה והם עושים לו דווקא. אפשר להבין אותו.

בן אדם מעד לפני 10 שנים ומאז הוא נקי, לא תתנו לו להתקדם בחיים?

פורסם

אי אפשר להבין את השוטרים נקודה.

אני לא רוצה שהשוטרים האינטיליגנטים, אלו שאת המשכורת שלהם אני משלם (ליתר דיוק 2 משכורות שוטר בחודש) למיסים, יבזבזו אלפי שעות עבודה, מארבים, רכבים, חקירות, דלק, בלאי ועוד בשביל למצוא בעל עסק שכל פשעיו הוא לעשן צמח, בין אם זה חוקי או לא, המשטרה בוחרת במה להתמקד. הבחור לא ידקור מישהו בעזרת הצמח, לעומת אלכוהול חוקי. הבחור לא יעשה רעש ברחוב ויפרק מכוניות בעזרת הצמח, לעומת אלכוהול. בדיוק כפי שהמשטרה לא בוחרת להתמקד בחוסר איתות, עקיפה מימין, חוסר שמירת מרחק ושמירה על הימני אך בוחרת להתמקד במהירות, אותה עבירה שהכי קל לתפוס, אני לא מצפה ממנה שתעדיף לבזבז 80% מזמנה על צמח מאשר על רוצחים, אנסים, עברייני תנועה, גנבים ופורצים - ולא חסר בכלל משום קטגוריה. לא צריך יותר מידי שכל וחשיבה עצמית כדי להבין שהמשטרה תפקידה לתפוס עבריינים המפריעים לסביבה ולאופי החיים. מי שמעשן ג'וינט פעם ב... כמו בכל מדינה נאורה בעולם, לא מפריע לסביבה, לא דוקר, לא גונב, לא "יהפוך לאט לאט למזריק הרואין" - לא מפריע לסביבה ולא פוגע באף אחד. כפי שהמעשנים לא נכנסים ל"שומרי החוק" לכוס האלכוהול או לשכטת הסיגריה (שניהם מזיקים פי כמה) כך גם אין סיבה להכנס לג'וינט שלהם. כן, ברור שזה "לא חוקי" אבל גם חוסר איתות הוא "לא חוקי" ובכל זאת לא תראו את המשטרה ממקדת את מירב יכולותיה בחוסר איתות.

פעם עשו לכם חיפוש באוטו ושברו לכם חצי מהפלסטיקים בגלל שלא אותתתם? או שלא שמרתם מרחק?

אצלי בשכונה יש מכת פריצות בזמן האחרון. הפריצות מתבצעות בשיטה דומה בכל פעם, בשעות תחילת היום, בסביבות 11 בבוקר, מגיע רכב (כבר כולם מכירים את סוג הרכב), ממנו יוצאים פורצים, דופקים בדלת, אם ענו אז הם אומרים שהם "גננים" ואז מתבררת ה"טעות", אם לא ענו, אזי הבית נבזז על תכולתו. רק במשטרת ישראל, שורצת האינטיליגנציה, לא מצליחים לתפוס אותם.

השכונה שלי היא בסה"כ דקה וחצי נסיעה מקצה לקצה.

פורסם
אוי הבורות...

נראה לך הגיוני שתופסים מישהו עם אולרים, לום ואגרופן ומשחררים אותו?

רק על החזקת האולרים, ניתן לעצור אותו. אגרופן זה כלי תקיפה ולום הוא כלי פריצה.

אחד כזה גם אם ירצה או לא ירצה יעוכב לתחנה וייחקר.

אויי התמימות...

סבבה עצרת אותו, חקרת אותו והוא הודה שהוא מחזיק אולרים ואגרופנים ברכב כי הוא פשוט חולה על אולרים ואגרופנים.

ומה הלאה ?

נאדא- גורנישט.

זמין 8)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מחרימים לו את הסכינים והאגרופנים? זה כבר משהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני גם חושב שאתם ממהרים לשפוט, ומסיקים מסקנות ללא שום ביסוס. אתם יודעים מה עבר על הבחור?

אולי עצרו אותו לחיפוש כבר 10 פעמים באותו שבוע? אולי מטרידים אותו כל הזמן ללא איזה משהו מבוסס.

אז בסדר, היה לו תיק פלילי לפני כמה שנים, או אפילו לפני חצי שנה. אז זהו? הבנאדם נדון לחיפוש כל יום?

נראה אותכם עוברים אירוע כזה פעמיים ברציפות, ונראה כמה שרשורי "שוטרים בהמות רוצים לחפש לי ברכב ללא סיבה"

נראה כאן בפורום.

אני מכיר מישהו שלפני כמה שנים טובות עבר עבירה חמורה מאוד. הוא גם ריצה את עונשו, ואחרי שזה הסתיים

הוא נשבע שהוא לא חוזר לעולם הזה ויהי מה. הבחור מצא עבודה מסודרת, שזה לא דבר קל למישהו עם עבר פלילי,

וחזר למוטב. אבל מה? כל שני וחמישי עוצרת אותו ניידת, עושים לו חיפושים על ימין ועל שמאל, מפרקים לו חצי רכב

כל פעם, וזה לעיני כל העוברים והשבים. הוא היה מתחנן לשוטרים, בבקשה, תחפשו, רק אל תהפכו לי את כל האוטו,

ואל תפרקו לי אותו, אני עובר את זה כבר כל יומיים. אז חלק יצאו בני אדם, והיו מניחים לו, וחלק היו עושים דווקא.

יום אחד ראיתי אותו אחרי חיפוש כזה, הוא פשוט ישב ברכב ובכה. שאלתי מה קרה, והוא פשוט אמר שנמאס לו.

שכמה שהוא מנסה לחזור לחיים רגילים, לא מניחים לו. והיום אני יכול להגיד שהוא באמת חזר לחיים רגילים, וסופסוף

הניחו לו לנפשו. אז נראה לכם שתמיד הבנאדם הוא האשם? אחרי זה אתם מתפלאים למה אנשים נשארים עבריינים,

ולמה הם חוזרים שוב ושוב לעולם הפשע. וזה כי אתם לא נותנים להם אפילו צ'אנס קטן לצאת ממנו. אתם מצדיקים

שאדם שיש לו תיק פלילי יעבור חיפושים והטרדות, ולא משנה מה וכמה.

פורסם

לתת לעבריין ללמוד בכלא זה לא מספיק כדי לתת להם צ'אנס לצאת מעולם הפשע? אין מה לעשות, עבריינים עם עבר פלילי מועדים יותר לעוד עבירות ולכן זה מוצדק ביותר שמחפשים דווקא אותם. מי שמחפש לצאת מעולם הפשע יצליח לצאת ממנו גם כשהמשטרה יושבת לו על הגב ומחפשת במה להאשים אותו.

פורסם

ממש גישה נאורה, אין לי מילים.

וואו, נתת לו ללמוד, מה אני אגיד לך, אחרי זה אין סיכוי שהוא יחזור להיות עבריין.

מה עם עבודה? מה עם פרנסה? ברוב המקרים הם יוצאים מהכלא בלי סיכוי ולו הקלוש

ביותר למצוא עבודה נורמלית. תוסיף לזה משטרה שיושבת לך על הזנב, עולם עברייני

שממשיך להקיף אותך, והנה לך למה רובם חוזרים לעולם הפשע.

חלק מהעבריינים יחזרו לעולם הזה בכל מקרה. אבל דווקא אלה עם העבירות הקלות יותר,

שיש סיכוי לשקם אותם ולהחזיר אותם למוטב, לא זוכים לתמיכה כלשהי, אלא המשך רמיסה

על ידי החברה, על כל נדבכיה, כולל את רשויות החוק כמובן.

פורסם
לא ראיתי את כל הסרטון דקה ראשונה הספיקה.

זו אסטרטגיה של פושעים/פלילים בדרך כלל שנוהגים לעשות "בלאגן",

למשוך "אש" לכיוונם על מנת שלא יבוצע חיפוש ברכב.

ל'

בבקשה, תמיד יש פעם ראשונה.

אני וחבר נהגנו לשבת כל יום באותה השעה על אותו הספסל עם אותם המשקאות בדיוק (נסטי)

ועם אותם הפיצוחים שהיינו מפצחים לתוך שקית ולא על הרצפה!

במשך שבועיים וחצי כל יום הייתה עוצרת לידינו ניידת, היו בודקים לנו את כל הכיסים, את הרכבים (במידה והיינו מגיעים איתם שהיו חונים פלס ליד המדרכה!), וגם את הרשיונות!

אפילו מסביב לספסל בשיחים ובפח, את הארנקים מרוקנים, ועושים חיפוש ברכב.

וכל זה היה מתקיים כל ערב במשך שבועיים וחצי.

לא לי ולא לחבר אין שום תיקים על סמים או אפילו קרוב לזה! אנחנו אפילו לא שותים!

תדבר עם שוטר בצורה יפה זה לא יחזור אליך הוא פשוט יתחיל לתקוף ולעשות מה שבא לו.

תשאל אותו את הסיבה לזה הוא יגיד "חשד סביר" ויתחיל לעשות את החיפוש שלו בצורה הכי מכוערת בעולם.

ואם תנסה לשאול אותו עוד פעם הוא יתעצבן עוד יותר!

ניתן לראות את זה בסרטון, הוא מבקש פרטים מהם והם דוחפים תעודה בדיוק לחצי שנייה או לא מזדהים בכלל או "נעשה חיפוש נזדהה אחרי זה"

ואם תתעקש זה יעצבן את השוטר.

השוטרים כבר עושים לו חיפוש באוטו בלי שהזדהו בכלל. וכרגע לא משנה מה הוא עשה ומה היה לו בעבר.

ואל תגידו לי שאתם לא תנסו להיתגונן בפני אנשים לא ברורים שאומרים שהם שוטרים שפשוט "פורצים" לכם את הרכב או הבית!

פשוט אחרי זה תמצאו את עצמכם עם תיק על תקיפת שוטר, תפסיקו ליהיות יפי נפש.

או שכל אחד שיבוא ויגיד לכם שהוא שוטר אתם תתנו לו להפוך את הבית שלכם או את הרכב שלכם?

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
אויי התמימות...

סבבה עצרת אותו, חקרת אותו והוא הודה שהוא מחזיק אולרים ואגרופנים ברכב כי הוא פשוט חולה על אולרים ואגרופנים.

ומה הלאה ?

נאדא- גורנישט.

אתה צודק. אתה יודע יותר טוב מכולם ובטח יותר טוב ממני.

כנראה ש-14 שנה בהם שירתתי בתור שוטר סיור לא מספיק כדי לשכנע אותך.

אתה גאון. סליחה שהפרעתי את מנוחתך. :|

כדאי שלהבא תבדוק את דבריך לפני שאתה כותב.

החזקת סכין שלא כדין היא עבירה פלילית לפי חוק העונשין סעיף 186: "המחזיק סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקה למטרה כשרה דינו 5 שנות מאסר".

דוגמא לפסק דין אחד מני רבים:

http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/plili/private/ver_cbxr.htm

וכדי שתחכים טיפה, דע לך שאחד היעדים של משטרת ישראל הוא תפיסת עבריינים שנושאים עליהם או ברכבם כלי תקיפה.

פורסם

וכדי שתחכים טיפה, דע לך שאחד היעדים של משטרת ישראל הוא תפיסת עבריינים שנושאים עליהם או ברכבם כלי תקיפה.

וואלה, כבוד אדוני השוטר, לא זכור לי שנכנסתם לכפר קאסם ועשיתם חיפושים אחר כלי תקיפה ברכבים. מבטיח לך שאתה יודע וגם המשטרה יודעת שהתוצאות שם היו מרקיעות שחקים. אה שכחתי, אין לכם ביצים להכנס לכפרים ערבים או בדואים כי אתם יודעים שהרבה יותר קל להשיג חומר למצגות ה"הצלחה" שלכם בתל אביב ו\או בהרצליה.

משטרת ישראל היא גוף שיש לפרק מיידית ולהרכיבו מחדש.

פורסם
אתה צודק. אתה יודע יותר טוב מכולם ובטח יותר טוב ממני.

כנראה ש-14 שנה בהם שירתתי בתור שוטר סיור לא מספיק כדי לשכנע אותך.

אתה גאון. סליחה שהפרעתי את מנוחתך. :|

כדאי שלהבא תבדוק את דבריך לפני שאתה כותב.

החזקת סכין שלא כדין היא עבירה פלילית לפי חוק העונשין סעיף 186: "המחזיק סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקה למטרה כשרה דינו 5 שנות מאסר".

דוגמא לפסק דין אחד מני רבים:

http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/plili/private/ver_cbxr.htm

מזכיר לי את ההרצאות שקיבלנו בתיכון על עונשי מקסימום בעבירות סמים.

אני לא מתווכח עם ציטוטים מחוק העונשין, אבל אתה יודע בדיוק כמוני שכלום לא יצא מחקירה כזאת.

מקסימום הערס המצוי יעבור חוויה מרעננת של חקירה משטרתית; אבל לקבל 5 שנות מאסר על החזקת סכין...נו באמת...

ציטוט עונשי מקסימום זה סיפור נחמד לילדים בגן שיתנהגו יפה -בפועל זה ממש לא תופס (לצערי הרב ).

לפני מספר שנים פרץ אלי הביתה שודד כאשר אני הייתי בבית, כאשר חייגתי למשטרה הם שאלו אותי "האם השודד עדיין נוכח בדירה" כאשר אמרתי שהוא ברח לפני רגעים אחדים קיבלתי מענה ש- "בסדר מחר נשלח אלייך ניידת זיהוי פלילי הביתה".

טוב שלא אמרו לי לרדוף אחריו בעצמי כי הם עסוקים עכשיו- :roll:

במדינה שלנו יש הבדל כל כך ענק בין הכתוב בחוקים למה שקורה בפועל שחוקים יבשים הכתובים בספר החוקים כבר לא ממש מעניינים אף אחד.

זמין 8)

• תוכן חדש...