Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חוץ מזה שהבן אדם הודה בעבירות סמים, אתה צריך יותר מלשמוע איך הוא מדבר ואיך הוא מתנהל בשביל להבין שהוא לא בן אדם נורמטיבי אלא ערס שפל?

איפה ומתי הבן אדם הודה בעבירות סמים?

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כשעוצרים בן אדם פעמיים בחודש ולא מוצאים עליו דבר - אני רוצה לראות את כל ה"גברים הצדיקים" כאן לא מתעצבנים.

א. לא קונה את סיפור "בודקים אותי כל רבע שעה". מבחינתי מדובר בחלק מרוטינת ההתנהלות המפוקפקת של הבנאדם הזה, שבין השאר נוטה לנפח דברים אל מעבר לכל פרופורציה ומשום מה חושב שככה יניחו לו לנפשו. נו שווין.

ב. אם עוצרים אותך לבדיקה, ככל הנראה שהדבר נגרם כתוצאה משפת גוף/התנהגות מחשידה, לוק מוזנח, נהיגת "עבדאי" ועוד כהנה וכהנה.

להלן דוגמא אישית :

בתקופת החגים של שנה שעברה, המתנתי בחניון רידינג לחבר, כשהחניון היה מפוצץ עד אפס מקום והומה אדם. בשלב מסויים החלטתי לצאת מהרכב ולהשען עליו, כשכולי בחור גדול, לא מגולח ונראה מוזנח יחסית (חג, נו). מדי איזה ככה נוהגות להגיע לחניון ניידות שיטור לסייר במתחמי החניון.

לאחר דקותיים של המתנה מחוץ לרכב, צצה לה טויוטה משטרתית ובתוכה שני מתדבים, זקן השבט ואיזו טירונית מורעלת (כבר תבינו למה).

הם גלשו להם באיטיות והחלו לסרוק את השטח, כשלפתע עיני נפגשו עם עיניו של זקן השבט, הוא המשיך להתקדם עוד מס' מטרים עם הרכב, נעצר ושוב הסתכל עלי. באותו רגע היה ברור לשנינו, שמכל אותם אנשים המסתובבים בחניון, אני הוא אחרון העבריינים בפוטנציה והוא ייגש אלי וידרוש לראות תעודת זהות ו/או כל פרט מזהה אחר.

ואכן, כך היה - המתנדבים נעצרים בסמוך לרכב שלי, תוך כדי שהם חוסמים נתיב נסיעה של רכבים אחרים, אבל זה חניון, אז למי באמת אכפת.

זקן השבט יוצא לכיווני, משנס מכנסיו, מתקרב ודורש לראות תעודת זהות (לא ממש סימפטי, לפחות בהתחלה). אני שולף את התעודה מהארנק ומשיב בחיוך - "בבקשה". בדיוק הטירונית שהזדנבה אחריו שומעת אותי מוסיף "אגב, הרכב עליו אני נשען הוא שלי".

ברגע ששמעה את זה, נטענה באדרנלין חסר תקדים, תוך כדי שהיא שואלת "זה הרכב? זה?! זה הרכב?!11אחד" וטסה חזרה לניידת, להריץ ככל הנראה בדיקה על הפעם האחרונה בה הוא נגנב או משו. :roll:

בעודה טסה לניידת, זקן השבט שכבר הבין שהם סתם מבזבזים לי את הזמן, מרכין ראש, מגחך לעצמו ואומר לי "חדשה, זאתי...". עניתי לו בחזרה "Yea... I can tell".

לאחר שתי דקות היא יוצאת מהניידת, מאוכזבת במקצת ומצהירה - "נקי" (No shit, Sherlock). קינחו רק בשאלה "אז מה אתה עושה כאן?" עניתי להם שאני ממתין לחבר וזהו. החזירו לי את תעודת הזהות, התנצלו על המטרד, נסעו לדרכם והותירו אותי עם סיפורון משעשע.

פורסם

לדעתי זה קטנוניות של השוטרים.

זה לא באמת נקרא לחפש, זה סתם עיכוב, בתוך הרכב יש הרבה מקומות שאפשר להחביא בהם דברים, ככה שיקח להם הרבה מאוד זמן למצוא.

לא חוקי לחפש ברכב של חשוד, אלה אם יש חשד.

ניקח לדוגמא סמים, חשד נחשב רק אם רואים את הבנאדם עם בנג ביד או כל כלי אחר, או שיכול ליהיות שהוא נוהג בצורה מסוכנת בגלל השפעה של סם כלשהו (אלכוהול\סמים כל הזבל).

במידה והיו לו תיקים ועבר עם סמים, אין לו מה להתלונן לדעתי, היית לא בסדר, תשלם את המחיר.

מה שכן, בחפירה קטנה בפייסבוק שלו, נראה שיש לו משפחה וילדים, אז ככה שהגיוני יותר שהוא בחור נורמטיבי.

מה גם שאני במקומו הייתי מבקש להעצר במקום פחות מרכזי, שאנשים ברחוב לא יראו ששוטרים מחפשים ברכב.

באופן כללי, נגיד אני, אין לי עבר של סמים או רציחות או כל דבר פלילי אחר, אם שוטר יבקש ממני לעשות חיפוש ברכב, אני ינעל את כל הרכב ועד שהוא לא יביא לי צו מאיפה שצריך, הוא לא יכניס אצבע לרכב.

זה חדירה לפרטיות, אי אפשר סתם ככה לעשות חיפוש ברכב של אזרחים.

מקרה שקרה לי, מהזווית של זה שעומד עם המכשיר קשר.

תפסנו BMW X5 לבנה, היא ניסתה לברוח מהניידת, עלה לשטחים נסע בפרעות, בקיצור לא הצליח.

עצרנו אותו, הבנאדם התחיל להזיע ולגמגם וגם לשנות צבעים, קראנו למשטרה כחולה שתעצור אותו, וכרגיל אחרי דקה הוא כבר נסע לשלום.

למה? אין אפשרות לבצע חיפוש ברכב ללא מידע מודיעיני, או צו חיפוש.

מכאן, שכל אזרח פשוט שאין לו עבר פלילי ומידע מודיעיני, יכול להעביר ג'יפ מלא בסמים שזה כמה מיליונים, ולא לחשוש. (אמרתי את זה לשוטר קצין, הוא לא הגיב).

פורסם
איפה ומתי הבן אדם הודה בעבירות סמים?

איציק לניאדו ואין קשר לסמים אחי התיק האחרון שלי מלפני 10 שנים אז מה הם רוצים כול פעם זה אותו הדבר ותאמת זה נמעס יש לי עובד שעובד איתי כבר 10 חודש כבר 5 פעמים עשו עליו חיפוש למה על מה????

מיהרתי לשפוט לגבי עבירות הסמים כנראה, נראה שהתיקים שלו במשטרה לא קשורים לעבירות סמים, ובכל מקרה, תיעוד פלילי יש לו. שיחייה עם העובדה שאדם עם תיק במשטרה יסבול מיותר הטרדות... זה לגיטימי ששוטרים יחפשו אצל אנשים עם עבר פלילי יותר מאשר אצל אנשים שיש להם עבר נקי ללא רבב.

פורסם

צאו מהסרט. אם בדקתי רכב X בשעה Y ולא הכנסתי אותו לדו"ח מחסום, אף אחד לא יידע מזה. דו"ח מחסום נפתח רק כאשר מדווחים ליומן/מרד"מ עם פתיחת מחסום (וכן, יש גם מחזום "מדלג" - עובר ממקום למקום.

לגבי הערסוואט מהסרטון: היה לנו כבר אחד כזה. בחיפוש מאוד מדוקדק ברכב שלו מצאנו שתי סכינים קפיציות ואקדח ששוייף המס' שלו. אז ככל שהוא ברברן יותר וצעקן יותר, ככה הוא לחוץ יותר, מה שגורם לחשד גדול יותר, ובמקרים מסויימים גם למעצר על הכשלה/הפרעה לשוטר במהלך מילוי תפקידו.

אנשים כאלה צריכים לשבת מאחורי סורג ובריח רק מהסיבה שהם מפריעים לשוטר למלא את תפקידו. לא פעם נעצרתי לבדיקה, למרות שאני מתנדב במשטרה. לא הצגתי תעודה ולא כלום. שםוט נתתי לשוטרים לעשות את עבודתם, ובסיומה הייתי מזכיר שאני מתנדב, והם היו מתנצלים על אי הנוחות.

כשאני מבצע חיפוש ברכב, אני משתדל כמה שפחות להפריע. לימדו אותי בקורס: אתה מפריע לאזרח, לא הוא לך. תעשה מה שאתה צריך ותסיים כמה שיותר מהר. השוטרים בסרטון (ששניים מהם אגב מתנדבים) עשו עבודתם בצורה מקצועית, נותרו קרי רוח ולא התפתו לפרובוקציה שהחשוד ניסה לייצר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

שאלה קטנה למשטרה, במידה ויש לי מה להחביא...

למה לעזעזל אני יאחסן את הפריט ברכב? ולא בתוך מכסה המנוע, ברווח בין הכנף לשלידה, מעל הממיר הקלטי וכו וכו..

או שהעבריינים במדינה טיפשים או שהרשות האוכפת לא מגדילה ראש מספיק?

פורסם

כי עם צורת הנהיגה שלהם, הפריט ייפול מהר מאוד...

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

אוקיי אגיב לכולם פה. קודם כל לא קראתי את כל התגובות אבל חלק ממה שקראתי נורא הכעיס אותי. ונכון זו זכותו של כל אחד לומר את דעתו אחרי הכל אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. רק שלא תמיד הדמוקרטיה משפיעה לטובה.

אז הינה אני אישית בחור ממוצע בן 23 אם השוטרים יעשו עליי חיפוש במסוף יראו לא רבה כי אני אדם ישר א ל אם יראו זה אולי משפט שתיים שהיו לי על טיפשותי שנהגתי מהר או פניתי במקום אסור. אם כל זה עצרו אותי לא פעם ולא פעמיים ואף פעם לא הרמתי מהומה והפלא בפלא בדקו אותי עקבו אותי אולי חמש דקות ושחררו בלי בלגן בלי חיפושים וכיוב.

אדם שאין לו מה להסתיר השוטרים לא יטפלו עליו ואדם שכן אז מן הסתם הם יחששו כי לאדם יש מה להסתיר ואם הוא מסרב סימן שיש לו מה להסתיר בימיומד אם הוא בצורה כו גאה מקריא להם את זכויותיו)שכנראה מן הסתם היתה לו סיבה לקרוא וללמוד אותם, אחרי הכל האדם בסרטון אינו עורך דין ואינו עוזרו(. אז להבא עצרו אותכם תנהגו ביפה אמרו לו שלום ערב נעים הקדישו לאדם הזה ששומר עליכם ועל הילדים שלכם שינהגו בצורה טובה בלי תאונות ובכלל בלי ארועים חריגים בחיים והוא ישחרר אותכם אה ואם הוא כבר עוצר אותכם קבוע אז תוסיפו שיהיה משמרת נעימה. ואני רוצה לראות שבפעם הבאה שתחלפו על פניו של אותו שוטר הוא ירים יד לסימן עצירה לכם ולא לנפנוף של שלום.

בעבר Mazda 3 Comfort 2008 :twisted: (תענוג מאבא)

היום Toyota Corola GLI 2009 :twisted: (תענוג מאבא)

כרגע Ford Focus Trand 2010 :evil: (רכב ראשון שלי)

פורסם
כי עם צורת הנהיגה שלהם, הפריט ייפול מהר מאוד...

and...אזיקון...דבק...מגנטים

כל עצירות הביקורות האלו חסרי תכלית, זה נטו הצקה וגורם לפתח רגשות שנאה באחוז לא מבוטל של האוכלוסיה.

פורסם

:-(

אם ככה זה הרבה יותר חמור.

אני אדם ללא שום רישום פלילי, ולא מאמין שיש עלי רישום מודיעיני כלשהו.

כיצד תסביר שעצרו אותי לחיפוש פעמיים ביום, בהפרש של 4 שעות, הרי יש מסוף? כך יצא שהפכו לי את הרכב פעמיים, ולא משנה שהסברתי כי כבר עברתי חיפוש, ואין לי סמים ברכב למעט סיגריות. תהיה בטוח שבפעם השניה שעשו לי חיפוש הייתי הרבה פחות סובלני. אם זה היה ממשיך בתדירות הזאת הייתי אולי מתנהג כמו הנהג בסרטון, זה המשיך, אבל התדירות ירדה. הרכב היה מיצובישי כריזמה, מסודרת, לבנה, ונראה כמו משפחתומטית קלאסית, לא משהו שמשדר "שם זין על החוק".

אני לא יודע מה קרה אולי השוטר היה עצלן/לא הוזן במערכת/בעיה במערכת/רצה לבדוק אותך שוב על סמך מודיעין של סוג וצבע רכב ואתה לצערך נפלת בין הכיסאות.

אגב תחשוב עבריין אמיתי אומר לשוטר אבל בדקו אותי לפני 4 שעות... חשד סביר...

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
:-(

אני לא יודע מה קרה אולי השוטר היה עצלן/לא הוזן במערכת/בעיה במערכת/רצה לבדוק אותך שוב על סמך מודיעין של סוג וצבע רכב ואתה לצערך נפלת בין הכיסאות.

אגב תחשוב עבריין אמיתי אומר לשוטר אבל בדקו אותי לפני 4 שעות... חשד סביר...

אם זה הייתי רק אני, מילא. לבסוף עשו כתבות על האזור וההתעמרות בסטודנטים מצד המשטרה במעריב וערוץ 10, מאז זה השתפר פלאים.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
עצרו אותי לביקורת רשיונות מספר פעמים, בדקו במסוף והחזירו לי את הרשיון לאחר מספר דקות.

אין קשר בין היותי אישה לבין חיפוש, אם יהיה חשד שיש לי משהו להסתיר ידאגו להביא שוטרת שתערוך עלי חיפוש.

יש אנשים שהם "מוכרים" לשוטרים, יש יחידות מודיעין ויש מידע על אנשים,

אם עצרו אותו לביקורת ולחיפוש מספר פעמים כנראה שיש "משהו" והוא לא בדיוק הכבשה התמימה בעדר.

יש פעמים שבהם עוצרים אנשים לביקורת והם אכן נורמטיביים אבל יש כאלו שלא ולכן נעצרים לביקורת.

אם אין לך מה להסתיר אתה תתן להם לבצע את החיפוש ואת עבודתם ולא תתווכח ואם יש "משהו" עבריין יעשה הכל כדי להוציא את השוטר מריכוז כדי שידלג על מקומות לחיפוש ברכב.

ל'

לזה בדיוק התכוונתי. העיקרון "מי שאין לו מה להסתיר לא צריך לחשוש ממפגש עם המשטרה" הוא עיקרון מאוד בעייתי במדונה שרוצה להחשיב את עצמה כדמוקרטית. דבר ראשון כי לכל אחד יש מה להסתיר, וזה לא חייב להיות לא חוקי (אם יש לי חוברות של פורנו סוסים ברכב?), ודבר שני כי העיקרון הזה יכול מאוד בקלות להפוך כל התנהגות שלא תהיה מצד המשטרה והשלטונות ללגיטימית.

פורסם

אז מה אתה מצפה בדיוק? שעל מנת להרחיק סמים, כלי נשק ואנשים מסוכנים מהרחובות עכשיו השוטרים יצטרכו גם לבקש צו בימ"ש? אתם לא מבינים מה השוטרים עושים על מנת לשמור עליכם בטוחים ברחובות, כולם יודעים רק להתלונן ולהתלונן ולקרוא לשוטרים טורפי נבלות, פרזיטים וכו' אבל על פעולות חיוביות ששומרות על סדר היום במדינה כמובן שלא תשמעו. כ-ל השוטרים שהכרתי עד היום הם אנשים משכמם ומעלה שאני מאחל לעצמי להיות בחברת אנשים כאלה בעתיד (לאו דווקא בתור שוטר). את האי נוחות שלכם תשמרו לעצמכם, אם יש לכם טענות ומענות יש לכם מח"ש שגם עושים עבודה טובה.

גילוי נאות- אני מתנדב, באחד הסיורים באזור התעשייה חולון ראינו מיצובישי ישנה של ערבים ממזרח ירושלים, עכשיו לא תגידו גזענות או משהו כזה: חשד יש, מה רכב של ערבים ממזרח ירושלים עושה באזור התעשייה חולון השומם ב3 בלילה? עיכבנו את החבר'ה אולי 3 דקות, הם התנהגו יפה מאד והסכימו לבדיקה והדבר היחיד שמצאנו באוטו היה מטרייה...

לעומת זאת באחד הסיורים האחרים ערס לא מסביר פנים החביא ברכבו מספר אולרים, לום, אגרופן ודברים מכל טוב.

פורסם

שי, אני אוהב את התגובות שלך. תמיד הן לעניין.

חברים, השוטרים עושים ימים כלילות בשביל להגן עלינו מפנים או מחוץ. על השוטרים מוטלות גם משימות השיטור הקלאסי (תפיסת גנבים, מתן מענה לאירועים) וגם משימת הגנה מהפח"ע, שהרי בתוך ערי ישראל לא ראינו אף פעם זאב או דוד מסתובבים להם...

תנו קצת כבוד! השוטרים לא רואים תגמול ראוי מספיק לעבודתם. ישנם המוני שוטרים שלא סוגרים את החודש. אז לפחות אנחנו, האזרחים, תריכים לתת להם את הפידבק ולא להציק להם ולא להתעמר בהם.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

לעומת זאת באחד הסיורים האחרים ערס לא מסביר פנים החביא ברכבו מספר אולרים, לום, אגרופן ודברים מכל טוב.

אוקיי...מצאתם ברכב של ערס מספר אולרים, לום, אגרופן ועוד ודברים מכל טוב- אז מה ?

מה אתם עושים במקרה כזה?

בונים תסריט ממש מגניב בראש ואז מגלים שאין לכם שום שמץ של ראייה למעשה פלילי, מציקים קצת לערס כדי לעצבן אותו, משחררים משפט לאוויר בסגנון "טוב בסדר בסדר- תתפנה מהמקום בבקשה" נכנסים לניידת ונוסעים. :roll:

זמין 8)

• תוכן חדש...