Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות רכב ישן בשביל הנוחות שבניידות מלאה, אבל בפועל אשתמש בו מעט.

איך דפוס נסיעה כזה ישפיעה על הבלאי (=עלות תיקונים בשנה)?

האם העיקר הוא הקילומטראז' או שגם אוטו שעומד מתבלה עקב קורוזיה וכדו'?

פורסם

גם וגם.

יש חלקים שמתבלים ככל שעובר הזמן ללא תלות בקילומטראז׳- חלקי גומי כאלה ואחרים, מייסבים ועוד הרבה אחרים.

אתן את הרכב שלי כדוגמה קלאסית, שנת 2003 עם 41k קילומטרים, כשרכשתי את הרכב ״גזרתי״ את המוכר במחיר כי למרות שהרכב היה יד ראשונה וקילומטראז׳ מאוד נמוך היו בו דברים שהצריכו טיפול מיידי- צמיגים ייבשים בני 6, החלפת אטמים שונים שהתייבשו ונזל מהם שמן, החלפת רכיבים אחרים שהתבלו עם הזמן (למשל כרית אויר שהיתה ממנה דליפת אויר) ועכשיו אני בדיוק ממתין לסט פולי מנוע שיגיע מארה״ב כי אלה המקוריים החלו ״לשרוק״ מעט.

בקיצור, אני למדתי דבר חשוב ברכישת רכב:

קונים רכב על פי מצבו נטו, פחות משקל למספר ידיים, קילומטראז׳ וכו׳.

קילומטרז׳ ומספר ידיים אלה נתונים מאוד מתעתעים כי אין בינם לבין מצב הרכב כלום.

לעומת זאת, כשאתה קונה רכב שאתה מודע היטב למצבו ויודע במה אתה הולך לטפל ואתה מוכן להוצאה הכספית יש לך סבירות נמוכה יותר ליפול.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן - תשובתך נכונה, אבל אתה מקרה מיוחד של מי שמבין ברכב ובמכונאות.

רוב רוכשי הרכב אינם מבחנים דבר וחצי דבר בשגרת הטיפולים ובעלותם, ואלה צריכים איזה מדד נוח וקל לחישוב ערך הרכב.

ומעבר לכך - הפרמטרים העיקריים בחישוב ערך הרכב במחירון הוא מספר הידיים (וסוג הבעלות) וכן הנסועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עידן, תודה,

ואיך יודעים את מצבו של הרכב?

הרי כל הסיפור של הקילומטראז' ויד, זה כנראה סה"כ קירוב לנסות לנחש את מצבו של הרכב.

גם אם יודעים מה לבדוק אז חלק מהדברים קל לברר וחלק כנראה הרבה יותר קשה. לא ככה?

הערה נוספת, אני לא מתכוון דווקא להערכת מצבו של רכב שאני קונה, אלא להערכת הבלאי שהרכב צפוי לו כשהוא אצלי, וממילא עלות הטיפולים

פורסם

כמו בסרט של קונן האב שאל את הבן: מה יותר חשוב ביצירת חרב: החום או הקור? התשובה הנכונה הייתה שניהם. גם כאן זמן וקילומטרז'.

אין פחות או יותר, השאלה כמה זמן ובאילו תנאים נעשה הקילומטרז'. רכב שנוסע מרחקים קצרים אבל בעיר ופקקים סובל הרבה יותר מרכב שנוסע מרחקים ארוכים בבין עירוני. כך שרכב עם קילומטרז' גבוה יכול להיות במצב טוב יותר מרכב בקילומטרז' נמוך באותו גיל. זה בגלל שרכב שעומד בפקקים וחום עובד בתנאים קשים יותר: טיפולים נעשים אחרי יותר שעות מנוע על סל"ד נמוך (יותר מזיק) ובגלל החום כל הצינורות ואטמים הולכים מהר יותר.

הזמן כמובן גורם נזק לגומי, אטמים וכד'. רוב החלקים שמתבלים בגלל קילומטרז' מחליפים אותם בזמן: רצועות, פילטרים, צמיגים, תושבות. מה שמתבלה עם הזמן לא תמיד מחליפים בזמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper-דווקא ממך ציפיתי לשמוע שהק"מ לא משחק.

לא הייתי קונה אוטו בן 5 עם 10000 ק"מ, אבל גם לא אוטו עם 200000ק"מ.

צריך משהו בין לבין ואז כבר מדברים על מחיר.

שנתון זה בעיקר גומיות ככה ששנה לפה שנה לשם פחות קריטי.

אך יש הבדל בין רכב בן שנה לרכב בן 13 שנה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
עידן - תשובתך נכונה, אבל אתה מקרה מיוחד של מי שמבין ברכב ובמכונאות.

רוב רוכשי הרכב אינם מבחנים דבר וחצי דבר בשגרת הטיפולים ובעלותם, ואלה צריכים איזה מדד נוח וקל לחישוב ערך הרכב.

ומעבר לכך - הפרמטרים העיקריים בחישוב ערך הרכב במחירון הוא מספר הידיים (וסוג הבעלות) וכן הנסועה.

אתה צודק, אבל בשביל זה לוקחים רכב לבדיקה במקום שמכיר את סוג הרכב ויכול לספר לי מה המחלות שלו ולמה עלי לצפות בעתיד.

כשרכשתי את הרכב שלי לקחתי אותו לבדיקה אצל המוסכניק שלי שמכיר היטב רכבים כאלה, הוא ידע לסרוק את מחשב הרכב ולומר לי מה התקלות שהרכב שהיו ברכב בעבר (וכפועל יוצא טופלו כבר), הוא ידע גם לומר לי שהמוח של מערכת הבלמים ברכב נוטה לשבוק חיים לאחר כ-10 שנים ולכן עלי לקחת את זה בחשבון (הוצאה של כ-15k שקלים), הוא נתן לי הצעת מחיר לתיקון הליקויים, אני לקחתי מרווח ביטחון עבורי ולפי זה נתתי הצעת מחיר לרכישת הרכב.

ידיעת הקילומטראז׳\יד אינה תחליף לבדיקת הרכב בצורה מקצועית, ועדיף לא במכון בדיקה (במיוחד ברכב ישן) אלא במוסך שמכיר ומטפל ברכבים כאלה.

פורסם
גם וגם.

יש חלקים שמתבלים ככל שעובר הזמן ללא תלות בקילומטראז׳- חלקי גומי כאלה ואחרים, מייסבים ועוד הרבה אחרים.

אתן את הרכב שלי כדוגמה קלאסית, שנת 2003 עם 41k קילומטרים, כשרכשתי את הרכב ״גזרתי״ את המוכר במחיר כי למרות שהרכב היה יד ראשונה וקילומטראז׳ מאוד נמוך היו בו דברים שהצריכו טיפול מיידי- צמיגים ייבשים בני 6, החלפת אטמים שונים שהתייבשו ונזל מהם שמן, החלפת רכיבים אחרים שהתבלו עם הזמן (למשל כרית אויר שהיתה ממנה דליפת אויר) ועכשיו אני בדיוק ממתין לסט פולי מנוע שיגיע מארה״ב כי אלה המקוריים החלו ״לשרוק״ מעט.

בקיצור, אני למדתי דבר חשוב ברכישת רכב:

קונים רכב על פי מצבו נטו, פחות משקל למספר ידיים, קילומטראז׳ וכו׳.

קילומטרז׳ ומספר ידיים אלה נתונים מאוד מתעתעים כי אין בינם לבין מצב הרכב כלום.

לעומת זאת, כשאתה קונה רכב שאתה מודע היטב למצבו ויודע במה אתה הולך לטפל ואתה מוכן להוצאה הכספית יש לך סבירות נמוכה יותר ליפול.

מהפה שלך למוח המעוות של הרבה ישראלים שמסתכלים על יד וקילומטראז אפילו אם הרכב מורכב מ-3 :D

פורסם
מהפה שלך למוח המעוות של הרבה ישראלים שמסתכלים על יד וקילומטראז אפילו אם הרכב מורכב מ-3 :D

איזה דיון מחכים הולך כאן

פורסם

הנהג והקילומטרז', לשנים אין תפקיד (כל עוד אתה מחליף שמן כל שנה\ק"מ מסויים הקודם משניהם, בהתאם להוראות יצרן).

יצא לי לראות רכבים שבמהלך 10 שנים בקושי נסעו (ואני מדבר על ממוצע של מקסימום 5KKM בשנה).

הם היו כמו חדשים.

כמובן שחייב ליהיות בלאי גם ברכב שלא נוסע, אבל הוא ממש זניח ביחס לרכב שנוסע הרבה.

פורסם

ועוד איך יש לשנים תפקיד בבלואי של רכב.

בב.מ.וו סדרה של e90 ישנם רכיבים שלאחר 6 שנים בקירוב קורסים ללא תלות בקילומטראז׳ (מנסיון של 6-7 חברים עם רכבים כאלה וקילומטרז׳ שונה, בכולם הוחלפו אותם רכיבים בדיוק לאחר 6 שנים).

ברכב שלי כאמור יש את המוח של מערכת הבלמים שגם הוא נוטה לשבוק חיים לאחר 10 שנים ללא תלות בקילומטרז׳.

מעבר לזה כאמור יש חלקי גומי שלא מעניין אותם כמה נסעת- כעבור כמה שנים הם מתייבשים ותפקודם נפגם (בין אם אלה אטמים שמתחילים לדלוף או בוקסות של זרועות שעכשיו גורמים לנקישות.

פורסם

להכל יש השפעה - לזמן, לקלומטראז', לצורת הנהיגה, לצורת התחזוקה (שזה כולל טיפולים שגרתיים, טיפול בתקלות ובבלאי, חניה בצל או בשמש).

כשרוכשים חובה להצטייד במומחה לדגם הספציפי אשר בעזרת עין טובה וניסיון יכול לספר את הסיפור ולזהות את מצבו. מי שיש לו ידע מספק יכול למצוא באינטרנט מספיק מידע שמסייע לזהות נקודות תורפה לכל דגם\שנתון...מה שעוזר למיקוד בבדיקה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

האם ייתכן שברכב משנת 2003 עם קילומטראז' נמוך מאוד בידוד הרעשים נפגע?

פשוט רועש נורא לשייט איתו ב100 קמ"ש + .

פורסם

aaa1212, בידוד רעשים זה בדרך כלל דבר סטטי ומחזיק הרבה מאוד שנים. ייתכן שמישהו פירק לך חלק מבידוד רעשים או שיש לך חור באגזוז ולכן המנוע נשמע רועש. איזה רכב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...