Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כשהגעתי לקחת את הרכב מהסוכנות בזמנו כבר היה מותקן עליו וילון אחורי מקורי של סקודה פאביה עם הסיסמא "אל תקראי לי מותק" עם רקע ירוק. בזמנו היה מדובר בקמפיין פרסום של צ'מפיון מוטורס לרכב הזה והוא הותקן על כל הפאביות.

אם כבר אני מעלה את הנושא, אז לדעתי לא ממש בסדר שהתקינו וילון מבלי לשאול אותי, מדובר על 4 חורים על מגש תא המטען ועוד 2 חורים על גג הרכב, אבל לא התלוננתי בזמנו (אדע להבא).

בקיץ שעבר החורים בגג התרחבו והברגים כבר לא תפסו, אז הדבקתי את התופסנים עם דבק מגע. הבעיה היא שהיום כשחזרתי הביתה וירדתי מהרכב ראיתי שהוילון עצמו מתחיל להיקרע, אז הדבקתי אותו בסרט דבק ולא יודע כמה זה יחזיק (תיקון זמני).

השאלה היא האם זה חוקי/בטיחותי לנסוע עם הוילון הזה? האם לפרק אותו מהרכב ו"לחיות" עם החורים שעשו צ'מפיון מוטורס מבלי לשאול אותי על הגג ועל המגש? (אגב, לידע כללי, זה בכלל חוקי לקדוח חורים ברכב של לקוח מבלי אישורו?) אולי למישהו יש וילון דומה של פאביה שהוא לא צריך ואז אוכל להחליף בניהם? ובכלל, האם באופן כללי הוא נראה טוב על הרכב או שצריך להוריד אותו בלי שום קשר? יש בכלל פאביות שנוסעות עם הוילון הזה בכלל או שאני היחיד?

אשמח לדעת מה אתם חושבים מכל הבחינות (מצ"ב תמונה של הוילון מותקן)

תודה.

fabia 1.6 2008.jpg

פורסם

גבר, נראה לי שאתה היחיד בארץ שנוסע עם הוילון הזה.

יש עילה לתביעה יצוגית אולי בנושא הקמפיין והחורים? :lol:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תראה,אם אתה רוצה להשאיר אותו.תיקח חתיכת עץ באורך המתאים ותדחוף אותה תחת ריפוד הגג.

כך יוצא שנקודות העיגון של הברגים לא יהיו בגג הספוגי.

לדעתי תשחיר את השמשה האחורית ואת הוילון תוריד לגמרי.

פורסם

קרה לי לפני שבועיים,ניסיתי לתקן וזה לא טוב, כשהחלון פתוח זה רק מציק ומעיף את הוילון,אז הורדתי לגמרי לפני שהיה ממשיך לקרוע את הגג הספוגי שהוילון מושך למטה...

הורדתי לגמרי, יש חורים,ואין מה לעשות, לא שמים לב אליהם, תנסה לנקות את האזור, לכסות כמה שניתן את החורים בעזרת השאריות שנפתחו מהקידוח בצדדים ותשים ספרי לדשבורד וזה יראה יותר טוב...

אני חושב על השחרה, אך מכיוון שהיא אינה חוקית אני חושב לעשות זאת בעצמי כדי להוריד כל שנה לפני הטסט..

למרות שישנן טענות שהבוחנים במכון הטסטים לא מייחסים חשיבות להשחורה של החלון האחורי.

(נ.ב - הוילון הלבן מכער את האוטו ,אם היה וילון שחור עם סמל זה היה יכול להיות הרבה יותר יפה)

פורסם

אני דווקא ראיתי את הוילון הזה על לא מעט אנשים ואפילו חיפשתי אחד כזה בשבילי לדעתי הוא יפה מאוד.

אם יש למישהו לאיזשהו וילון נחמד לפאביה אני ישמח להצעות.(עדיפות לשחור או לבן)

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם
יצא לי לראות עשרות פאביות,וכמעט מעולם לא ראיתי אותן עם הוילון הנ"ל..

אבל אולי זה רק אני..

יכול להיות שלא ראית, בגלל שאני לדוגמא תמיד נסעתי עם הוילון גלול ולא פתוח.

לגבי החורים אין לי עצה, אך לגבי הוילון שווה לחפש אם מישהו רוצה למכור וילון כזה במחיר "זנותי" שהרי יש רבים שלא משתמשים בו.

ואחרי ארבע שנים שואלים אם זה חוקי או לא לקדוח בלי אישורו של בעל הרכב?

מי ששתק ארבע שנים כנראה הסכים (גם אם זה בדיעבד)

פורסם

לדעתי הוילונות האלה רעים מאוד, כי הם חוסמים את שדה הראיה לאור הבלם המרכזי ברכב שנמצא לפניך.

אני הייתי מוריד, גם ככה אין לך ילדים קטנים ואין בזה שום תועלת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ועוד איך יש תועלת! מאז ומתמיד נסעתי עם וילון והסתדרתי

מצויין ואני אחד שמסתכל כל הזמן במראה והחה מצוין אבל עכשיו כששוקעת השמש והטימטום הישראלי חוגג עם האורות הגבוהים , זה

פשוט מסנוור כל כך שאי אפשר להסתכל במראות ואפילו אם לא מסתכלים , רכב שמאחורי עולה למשל על פס

האטה ,

בא אור חזק כאילו מישהו מהבהב לי ואצלי בעיר יש כל חמישים מטר פס האטה, בקיצר חייב השחרה בחלון האחורי

פורסם
ועוד איך יש תועלת! מאז ומתמיד נסעתי עם וילון והסתדרתי

מצויין ואני אחד שמסתכל כל הזמן במראה והחה מצוין אבל עכשיו כששוקעת השמש והטימטום הישראלי חוגג עם האורות הגבוהים , זה

פשוט מסנוור כל כך שאי אפשר להסתכל במראות ואפילו אם לא מסתכלים , רכב שמאחורי עולה למשל על פס

האטה ,

בא אור חזק כאילו מישהו מהבהב לי ואצלי בעיר יש כל חמישים מטר פס האטה, בקיצר חייב השחרה בחלון האחורי

כשאתה נוסע, איך אתה מרגיש יותר בשליטה על הכביש, כאשר הרכב שלפניך נוסע עם וילון או ללא וילון?

כאשר הרכב שלפניך ללא וילון ואתה יכול לראות דרך החלון האחורי שלו את הרכב שלפניו (ואת ההתנהגות שלו), האם הנהיגה לא יותר נוחה?

פורסם
יכול להיות שלא ראית, בגלל שאני לדוגמא תמיד נסעתי עם הוילון גלול ולא פתוח.

לגבי החורים אין לי עצה, אך לגבי הוילון שווה לחפש אם מישהו רוצה למכור וילון כזה במחיר "זנותי" שהרי יש רבים שלא משתמשים בו.

ואחרי ארבע שנים שואלים אם זה חוקי או לא לקדוח בלי אישורו של בעל הרכב?

מי ששתק ארבע שנים כנראה הסכים (גם אם זה בדיעבד)

ברור שאחרי 4 שנים זה לא רלוונטי מבחינתי, אבל אני מעוניין לדעת לידע כללי בלבד, שאני אדע להבא. כשהוצאתי את הרכב עם 14 ק"מ על השעון ממש לא חשבתי על ההשלכות של ההתקנה שלהם. חוץ מזה יש לי תמונה מהסוכנות שצילמתי לפני שבכלל הזזתי את הרכב מהמקום ובו רואים את הוילון מותקן על הרכב ועל עוד פאביה ליד שבעליה עדיין לא הגיע לקחת את הרכב, וחוק התיישנות הוא 7 שנים לאחור (לא שאני אעשה משהו, אבל זה בפירוש לא בסדר לקדוח חורים ללא אישור. מילא שהיה וילון איכותי שלא נקרע הייתי אומר "מילא"). אני מניח שאתה לא רוצה למכור את הוילון שלך? בהנחה שיש לך פאביה עם הוילון הזה.

בקיצור, כשאתם מזמינים רכב חדש תבקשו שלא יתקינו וילון אחורי - תראו את ההשלכות אח"כ.

מצורפת תמונה של הפאביה שלי ליד הפאביה של אוראל (RS) באזור שנת 2009.

תמונה 029.jpg

פורסם

הפאביה כבר לא איתי, עברתי לרומסטר.

אומנם לא רלוונטי, אך אישית לא היה אכפת לי להפרד מהוילון מכיון שכפי שציינתי אצלי הוא היה גלול תמיד .

• תוכן חדש...