Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן:

כללי התשלום לתגמול הנוסף לשנת 2012

החל משנת 2011 בוצעה הורדת סף הזכאות לתגמול הנוסף על בסיס מדרגת תשלום נוספת ולפיכך יזוכו כל חיילי המילואים אשר ביצעו 10 ימי מילואים, לפחות, במצטבר בשנת 2012.

סכום התגמול מחושב על-פי מספר ימי המילואים שביצע חייל המילואים כמפורט להלן:

1) 1,308 (שווי חצי נקודת זיכוי במס) ישולמו לחייל מילואים שביצע בין 10 ל- 17.5 ימי מילואים במצטבר בשנת 2012.

2) 2,616 (שווי נקודת זיכוי במס) ישולמו לחייל מילואים שביצע בין 18 ל- 26.5 ימי מילואים במצטבר בשנת 2012.

3) 3,924 (שווי נקודה וחצי זיכוי במס) ישולמו לחייל מילואים שביצע בין 27 ל- 35.5 ימי מילואים במצטבר בשנת 2012.

4) 5,232 (שווי שתי נקודות זיכוי במס) ישולמו לחייל מילואים שביצע 36 ימי מילואים או יותר במצטבר בשנת 2012.

התשלום יבוצע על-ידי רשות המיסים ישירות לחשבון הבנק של החייל כפי שדיווח ברישומי צה"ל. רשות המיסים תשלח הודעת תשלום אישית לכל חייל לביתו.

http://www.aka.idf.il/Miluim/templates/inner.asp?catId=57172&docId=57698

חג עצמאות שמח

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באיזושהי רשת חברתית פופולרית למדי פורסם ניתוח די מעמיק לגבי המשמעות בפועל של מדרגות המענקים החדשות, ממנו עולה כי מה שהיה לעג לרש מלכתחילה הופך בזיוני:

לא קשור ליום הזיכרון או ליום העצמאות וקצת קשור גם וגם לשניהם:

היום פורסמו כללי התגמול הנוסף למשרתי מילואים, שמשולם על שנה ביום המילואים באחד למאי.

המענק הנוסף הוא הסכום בו "מצ'פרת" המדינה את המילואימניקים , ולמעשה הוא הדבר היחיד אותו מקבל מילואימניק מעבר לשכר אותו הוא מקבל כשכר עבודה. המענק נקבע לפי מספר ימי המילואים אותם עשה המילואימניק בשנה הקודמת.

לפני שנמשיך, אני רוצה להסביר לאלה שלא יוצא להם לעשות הרבה מילואים איך נראה שירות מילואים ממוצע בשנה, הלא הוא קו. קוים בדרך כלל מתחילים בימי שני, כוללים ארבעה ימי אימון ו-21 ימי תעסוקה מבצעים. כלומר, למילואימניק הממוצע יוצא לעשות בשנה 25 ימי מילואים. מפקדים מגיעים בד"כ יום קודם, ולכן הם עושים 26 ימים. תזכרו את המספר 26. נעסוק בו מאוחר יותר.

בשנה שעברה שולם המענק הנוסף על פי הטבלה הבאה:

מי שעשה 10-14.5 ימים - 1,254 ₪.

מי שעשה 15-19.5 ימים - 2,508 ₪.

מי שעשה 20-36.5 ימים - 3,762 ₪.

מי שעשה 37 ימים ומעלה - 5,016 ₪.

שימו לב לדרגה השלישית. בדרגה הזאת נכנס החלק הארי של המילואימניקים - אלה שעשו קו בשנה הקודמת. הדרגה בנויה כך שגם אם המילואימניק יצא לחופשה של כמה ימים הוא עדיין יהיה זכאי למענק של כ-3,800 ₪. הטבלאות בשנים קודמות היו דומות פחות או יותר.

עכשיו תראו את הטבלה של השנה:

מי שעשה 10-17.5 ימים - 1,308 ₪.

מי שעשה 18-26.5 ימים - 2,616 ₪.

מי שעשה 27-35.5 ימים - 3,924 ₪.

מי שעשה 36 ימים ומעלה - 5,232 ₪.

הפתעה! במענק של השנה יוצא שכמעט כל מי שעשה שירות מילואים ארוך בשנה הקודמת נמצא פתאום בדרגה השנייה, ומקבל 1,150 ₪ פחות משנה שעברה! אכ"א היו כל כך יסודיים בסידור הטבלה כך שכמעט אף מילואימניק לא יגיע לדרגה השלשית שהם קבעו את רף הכניסה אליה ביום אחד (!) מעל המקסימום שיוצא למפקד זוטר במילואים לעשות בשנה שהוא עושה בה מילואים.

יופי אכ"א. הצלחתם לחסוך כמה שקלים ובדרך לדרוך עוד קצת על המגזר הכי מנוצל במדינה. הפכתם את התודה היחידה שאתם טורחים לתת למי שמשרת פה לקטנונית ולנלעגת. אז ביום המילואים הקרוב, בו יספרו למילואימניקים כמה הם מוערכים וכמה המדינה דואגת להם, אני רוצה שתזכרו את מי שסידר את הטבלה הזאת ודאג לזה שרוב המילואימניקים יקבלו פחות.

והוסיף תמונה להמחשה:

548951_10200472130938121_1591272176_n.jpg

התחושה שלי היא שתומתקנה הגזירות אם יהיו מספיק שיתופים והתערבות תקשורתית שתבוא בעקבותיהם. לצערי יותר מדי דברים מתנהלים כך לאחרונה.

פורסם
באיזושהי רשת חברתית פופולרית למדי פורסם ניתוח די מעמיק לגבי המשמעות בפועל של מדרגות המענקים החדשות, ממנו עולה כי מה שהיה לעג לרש מלכתחילה הופך בזיוני:

והוסיף תמונה להמחשה:

548951_10200472130938121_1591272176_n.jpg

התחושה שלי היא שתומתקנה הגזירות אם יהיו מספיק שיתופים והתערבות תקשורתית שתבוא בעקבותיהם. לצערי יותר מדי דברים מתנהלים כך לאחרונה.

אתה צודק אני מכיר הרבה שנפגעו מהחישוב של אכא איך לחסוך בכל שקל,מצד שני יש הרבה אומרים שה50000 שגויסו בעמוד ענן זה מה שגמר את התקציב.

ואני עוד לא מדבר על הפיצול שיחידות המילואים אוהבים לעשות כלומר אם הם מוצאים אותך לחופשה במהלך ה25 בשמפ,נגיד היית מתוכם 4 ימים בבית אז 2 זה על חשבונך ו2 על חשבון הצבא.

פורסם
אתה צודק אני מכיר הרבה שנפגעו מהחישוב של אכא איך לחסוך בכל שקל,מצד שני יש הרבה אומרים שה50000 שגויסו בעמוד ענן זה מה שגמר את התקציב.

ואני עוד לא מדבר על הפיצול שיחידות המילואים אוהבים לעשות כלומר אם הם מוצאים אותך לחופשה במהלך ה25 בשמפ,נגיד היית מתוכם 4 ימים בבית אז 2 זה על חשבונך ו2 על חשבון הצבא.

לפי מה שאני יודע, על כל 7 ימי מילואים, 1 בתשלום. כך היה לי במילואים אחרון.

פורסם

אני אישית לא מכיר את הסידור הזה, שכן למיטב הבנתי מבחינה חוקית אתה צריך קודם "לעשות טופס טיולים" להשתחרר, לבוא ולהתחייל מחדש לאחר יומיים כי מבחינה ביטוחית אם זה "יומיים עליך" אז אתה גם לא חייל, לא מבוטח ולא כלום.

במחזור מילואים הקודם לפני 3 חודשים היה לי חייל עם בעיה אישית בבית והוצאתי אותו (אחרי חמשוש בבית) מיום ראשון בערב עד יום חמישי בבוקר, נתתי לו אישור רגיל ל 3010 והוא קיבל אישור על שמ"פ מלא.

נראה לי מוזר, אתה בטוח שזה ככה?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אמנם חלפו 10 שנים מאז השמ"פ האחרון שלי, אבל נתקלתי בסיפורים דומים גם לפני 20 שנה. איני בטוח לגבי החוקיות, אבל מג"דים עושים הכל כדי לחסוך ימי שמ"פ בחשבון שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני אישית לא מכיר את הסידור הזה, שכן למיטב הבנתי מבחינה חוקית אתה צריך קודם "לעשות טופס טיולים" להשתחרר, לבוא ולהתחייל מחדש לאחר יומיים כי מבחינה ביטוחית אם זה "יומיים עליך" אז אתה גם לא חייל, לא מבוטח ולא כלום.

במחזור מילואים הקודם לפני 3 חודשים היה לי חייל עם בעיה אישית בבית והוצאתי אותו (אחרי חמשוש בבית) מיום ראשון בערב עד יום חמישי בבוקר, נתתי לו אישור רגיל ל 3010 והוא קיבל אישור על שמ"פ מלא.

נראה לי מוזר, אתה בטוח שזה ככה?

חפש בגוגל פיצול שירות שבו הצבא יכול לשחק בך הבעיה שלא הרבה מודעים לכך בגיוס מילואים על כל הטופסיאדה שאנו חותמים, ומן הסתם פשוט ישחררו אותך בלי טופס טיולים.

ו לspirel עד היום כל המערך לקוי, למשל החוק אומר ששירות מילואים מעל 5 ימים ברציפות, הצבא אמור לתת לך ביום השחרור טופס 3010 על ביצוע ימי השמפ שתוכל לתת למעסיק.

בפועל מה קורה בן אדם הולך ל25 ימי מילואים נניח, מקבל את הטופס המיוחל של השמפ אחרי שבועיים בדואר(גם זה אחרי צעקות על הקישור שיזדרזו), בנתיים מי שרק נפגע זה אתה כי לא תקבל משכורת מצד המעסיק(שאמור לתבוע את הביטוח הלאומי בדרישה לקבלת הכספים) עד שאין לך את הטופס.

פורסם
לפי מה שאני יודע, על כל 7 ימי מילואים, 1 בתשלום. כך היה לי במילואים אחרון.

אני חושב שאתה מדבר על השינוי בשיטת החישוב כך שמי שמשרת 7 ימים מלאים יקבל תמורה על 7 ימים (במקום שבוע עבודה, מה שהיה נהוג עד אז, וזהו אכן שינוי מבורך!)

אנחנו מדברים על שינוי במדרגות למענק בונוס שהונהג לפני כמה שנים שפוגע ברבים מהמשרתים.

פורסם

אני לא אופטימי שבנט יוכל לעשות משהו מול החתולים השמנים במשרד הבטחון..

מקסימום הם יקחו עוד תוספת "חרום" כמו שהם תמיד עושים מתקציב המדינה ואז יצטרכו לקזז ממקום אחר את ההפרש.

השלמתי עם זה כבר שהמדינה שלי שוב דפקה אותי...

מזוכיסט שכמוני...

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
אני לא אופטימי שבנט יוכל לעשות משהו מול החתולים השמנים במשרד הבטחון..

מקסימום הם יקחו עוד תוספת "חרום" כמו שהם תמיד עושים מתקציב המדינה ואז יצטרכו לקזז ממקום אחר את ההפרש.

השלמתי עם זה כבר שהמדינה שלי שוב דפקה אותי...

מזוכיסט שכמוני...

הפעם אולי כן יש תקווה - http://news.walla.co.il/?w=/2689/2634217

• תוכן חדש...