Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני עומד לפני רכישת רכב שירוקו 2009 מיד שנייה, לרכב יש 90K ק"מ.

תוצאות הבדיקה לא הצביעו על דברים קריטיים מלבד 2:

1. נזילת שמן בגיר, האוטו עלה על LIFT וראיתי כי על הגיר עצמו יש כתמים של שמן.

2. במיכל המים של הרדיאטור היו מים רגילים עם חלודה, אין להם יכולת לקבוע מאיפה זה מגיע או מה זה עשה לראש מנוע.

נסענו משם למוסך המרכזי ולאחר שכמה מוסכניקים בחנו את העניין הם אמרו שזה רק "הזעה" מהגיר ולא נזילה, משהו שלא כ"כ מסתדר לי לאור העובדה שהשמן הזה הגיע מתוך הגיר החוצה = נזילה :roll:

לגבי החלודה נאמר לי כי יש לבצע "שטיפה" עם חומר מיוחד שיסיר את החלודה ולאחר מכן למלא מים לרדיאטור.

המוכר מצידו טוען כי מעולם לא מילא מים במיכל, והרכב מטופל רק במוסך המרכזי. (אולי הבעלים הקודם מילא? לפני שנה וחצי..)

הבעיה שלי היא שאין לאף אחד יכולת לדעת איזה נזק גרם הנושא הזה, האם החלודה תחזור, והאם היא אוכלת את ראש המנוע בינתיים?

אשמח לשמוע חוות דעת כי זה רכב ראשון שאני קונה (תמיד הייתי בליסינג/השכרה) והוא אינו זול.

תודה!

פורסם

אם הרכב טופל במרכזי מאוד מוזר שיש מים ולא נוזל קירור מקורי,צבעו צריך להיות ורוד.

אצלי זה היה מדליק מנורה של חוסר קפדנות לגבי הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני ראיתי בכמה מוסכים מורשים של צ'מפיון ששמים מים מהברז ברדיאטור....

אנשים לפעמים חושבים שמוסך מורשה זה טיפול "ברמה" לרכב, וזה ממש לא נכון בארץ!

לפותח השירשור - זה נשמע ממש לא טוב, רכב די "צעיר" וכבר נזילות ועיניינים, אני די בטוח שהרכב הזה בעייתי(ואני מכיר קצת את הרכבים האלה...)

אני לא הייתי קונה...

פורסם

הוא הראה לי דפים שהדפיס מהמוסך המרכזי שהרכב טופל רק שם ונעשו כל הטיפולים בזמן.

אכן מוזר שיש מים כאלו, המוכר אמר "הרכב עבר 90K עכשיו..." כנראה שבמוסך פשוט לא בדקו את זה.

ייתכן כי הבעלים הראשון של הרכב מילא מי ברז ומאז אף אחד לא החליף/בדק מה קורה שם או שיש בעיה אחרת שאני לא יודע להסביר כרגע.

אני מניח שאין דרך לבדוק את המכלולים הפנימיים/ראש מנוע כדי להבין איזה נזק גרמה החלודה?

האם החלפה של רדיאטור + שטיפה אמורים לתת לי ראש שקט, או שעלי לקחת בחשבון נזק אפשרי למנוע?

אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הגיר גם כן.

הוא נראה כמו בתמונה הזו כשיש כתם שמן מלמטה והמכונאי במכון הבדיקה ממש הראה לי טיפה שהייתה שם ו"ניגב" אותה על האצבע שלו.

תודה!

פורסם

אני הייתי פוסל את הרכב על 2 הריג'קטים האלה. רכב בן 4 שנים עם נזילות שמן ומי ברז ברדיאטור במקום נוזל קירור מקורי (או מהילה על פי הוראות יצרן) זה רכב שהתעללו בו. על אחת כמה וכמה שמדובר בגיר DSG ש"מזיע" שמן ונחשב לגיר משוכלל.

פורסם

האוטו שלי גולף עם 360000 ק"מ ועדיין המים במיכל וורודים. עשיתי טיימינג משאבת מים לפני 5000 ק"מ והמים שיצאו מהמשאבה יצאו וורודים ולא היה על המשאבה סימנים למשקעים.

אני לא ההיתי קונה את האוטו.

פורסם

חיפוש זריז ביד2 יראה לך שיש מספיק שירוקו למכירה(מכל הצבעים הגירים והמנועים)..אם אתה מתעקש על שירוקו חפש אחת שלא "מזיעה"או שיש ספקות כמה אלפי קמ המנוע שלה שותה מים רגילים..להתרחק ועכשיו!

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

בתור אחד שרכש עד עכשיו רכבים ישנים ועבר הרבה תלאות עם רכבים ומוסכים אני ממש לא מציע לך להתקרב לרכב הזה.

רכב שלא טופל כראוי מזמין צרות.

אם לאבא שלי לא היה מוסך ותמיד הייתי מסתדר על רכב תחליפי כלשהו הייתי משתגע.

בשנים האחרונות כשאני כבר נשוי הנושא הזה מקבל משנה תוקף בגלל אשתי והרכב הבא בתקווה שאוכל יהיה משמעותית חדש ומטופל לעילא ולעילא.

להשקיע ברכב הרבה כסף ואז להתבאס במוסכים - לא נראה שזו כוונתך

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

להחזיק שירוקו משנת 2009 ולתת לרדיאטור שלה לפעול עם מי ברז זה פשע. כמו כן בעל הרכב ככל הנראה אם הינו צדיק ולא כ"כ מכיר כיצד לטפל ברכב כזה - סביר להניח שגם הזניח את הרכב. וכנל לגבי גם אם הינו מבין ועדיין השאיר מי ברז ברדיאטור...

להתרחק, כי אם התקלות עדיין לא החלו, הם יתחילו כשתקנה אותו.

Opel Adam S 2017

פורסם

לי יש רכב דומה (אודי A3). הוצאות האחזקה של רכבים כאלה לא זולות.

אל תתעסק עם רכב שלא טופל היטב.

אני ממליץ לך להכנס לפורום http://www.vagit.co.il, יש שם המון בעלי שירוקו פדנטים שמטפלים ברכבים שלהם כמו שצריך. בטוח תמצא שם מישהו שמוכר בונבונירה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא לגעת ברכב! הנזק העתידי שניגרם למנוע/לראש המנוע בשימוש במיי ברז יכול להפתיע בכל יום ואז ההוצאות יהיו יקרות הרבה יותר מסתם שטיפה של הרדיאטור!

פורסם

איך קבעת שזו חלודה? מיכל העיבוי עשוי פלסטיק וכתמים יכולים לנבוע מיובש הפלסטיק, דבר שנורמלי לגמרי ולכן מחליפים פעם בכמה זמן את מיכל העיבוי באחד חדש ונקי. שירוקו זה רכב מוכר מאוד בסדנאות ומוסכי השיפורי למיניהם, במקום ללכת לאיזה מכון בדיקה עלוב שאומר לכולם אותו הדבר הייתי קופץ לאחת הסדנאות ומבקש מהם לתת מבט על הרכב וגם בדיקת תקלות, גדישה וכאלה בוואג קום. חייב לציין שאינני יודע באיזה רכב מדובר ואין לי קשר פשוט קצת בדיחה לקבוע שרכב אינו מטופל רק על סמך מיכל שמיובש כנראה וכל מיני נתונים לא קשורים, קח את הרכב לסדנאות השיפורים הרבה יותר ניסיון יש להם מאשר כל מכון טסטים שרוצה לכסתח את עצמו ולא מבין כלום ברכב הספציפי.

בהצלחה

אם ערבבו מי ברז עם G13 או G12++ באופן כללי אין עם זה בעיה, למעשה אילו ההוראות לערבב עם מים.

אישית אני לא מערבב עם מים אלא שם G13 מהול מעט ביורול וזה מעולה לטעמי, האוטו נשאר בטמפרטורה הנכונה גם שהוא במאמץ ארוך.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

היי,

אישית אני לא מבין גדול ברכבים, בשביל זה הבאתי מישהו מהמשפחה שהתחביב שלו זה מכוניות. הוא משפץ, מטפל ועושה הכל לבד ואני סומך עליו כגורם אובייקטיבי שלא מפחד גם לומר "אני לא יודע" לפעמים.

במקרה הזה הוא ישר זיהה את החלודה במיכל, היא בולטת מאוד... הוא פתח את המיכל, הציץ פנימה ונגע במים ... המים שקופים לחלוטין והמיכל נראה מלא בחלודה.

אחרי שהתוצאה הזו התקבלה במכון הבדיקה (גם ע"י הבודק) נסעתי יחד עם המוכר למוסך המרכזי, שם הרכב מטופל.

העלו את הרכב על ליפט והסתכלו על נזילת השמן בגיר, על זה הם אמרו "זו הזעה טבעית וקיימת בכל המכוניות". אני לא בטוח אם זה נכון או לא.

לגבי החלודה ברדיאטור הם אישרו שזו חלודה ואמרו שצריך לעשות שטיפה.

כששאלתי איך בודקים מה קרה או לא קרה לראש מנוע ולרדיאטור ... הם אמרו שאין להם מושג או יכולת לבדוק.

ככה שלא הסתפקתי במכון הבדיקה ונסעתי גם למוסך המרכזי.

אגב, LeonTFSI אם תיכנס ללינק הזה יש כאן 2 תמונות אחת ליד השני של מיכל שנראה תקין ומיכל שלא נראה תקין.

המיכל בשירוקו הספציפית הזו נראה במצב יותר גרוע מאשר המיכל בתמונה הפגומה.

אם אתה חושב שעדיין שווה לבדוק את האוטו ולא לפסול אותו, אשמח לקבל המלצה למוסך שיפורים שכדאי לבדוק בו.

אגב, חשוב לציין שברכב יש צ'יפ APR.

יניב alfa - מדובר בדגם ה-2.0 ולכן כרגע בלוחות אין הרבה כאלו, יש ממש אחת או שניים בשנתון 2009.

לגבי 2010 ומעלה - מדובר על למעלה מ150 אלף וזה מעבר לתקציב שלי.

פורסם

חבל על הכסף שלך! יש ים של שירוקו. ועוד 90,000 קמ???? ל2009???

תמשיך הלאה! אולי המחיר מפתה אבל אל תשכח שמה שיקרה אחרי הקנייה יעלה לך יותר. במיוחד אם זה פולקסווגן

פורסם
היי,

אישית אני לא מבין גדול ברכבים, בשביל זה הבאתי מישהו מהמשפחה שהתחביב שלו זה מכוניות. הוא משפץ, מטפל ועושה הכל לבד ואני סומך עליו כגורם אובייקטיבי שלא מפחד גם לומר "אני לא יודע" לפעמים.

במקרה הזה הוא ישר זיהה את החלודה במיכל, היא בולטת מאוד... הוא פתח את המיכל, הציץ פנימה ונגע במים ... המים שקופים לחלוטין והמיכל נראה מלא בחלודה.

אחרי שהתוצאה הזו התקבלה במכון הבדיקה (גם ע"י הבודק) נסעתי יחד עם המוכר למוסך המרכזי, שם הרכב מטופל.

העלו את הרכב על ליפט והסתכלו על נזילת השמן בגיר, על זה הם אמרו "זו הזעה טבעית וקיימת בכל המכוניות". אני לא בטוח אם זה נכון או לא.

לגבי החלודה ברדיאטור הם אישרו שזו חלודה ואמרו שצריך לעשות שטיפה.

כששאלתי איך בודקים מה קרה או לא קרה לראש מנוע ולרדיאטור ... הם אמרו שאין להם מושג או יכולת לבדוק.

ככה שלא הסתפקתי במכון הבדיקה ונסעתי גם למוסך המרכזי.

אגב, LeonTFSI אם תיכנס ללינק הזה יש כאן 2 תמונות אחת ליד השני של מיכל שנראה תקין ומיכל שלא נראה תקין.

המיכל בשירוקו הספציפית הזו נראה במצב יותר גרוע מאשר המיכל בתמונה הפגומה.

אם אתה חושב שעדיין שווה לבדוק את האוטו ולא לפסול אותו, אשמח לקבל המלצה למוסך שיפורים שכדאי לבדוק בו.

אגב, חשוב לציין שברכב יש צ'יפ APR.

יניב alfa - מדובר בדגם ה-2.0 ולכן כרגע בלוחות אין הרבה כאלו, יש ממש אחת או שניים בשנתון 2009.

לגבי 2010 ומעלה - מדובר על למעלה מ150 אלף וזה מעבר לתקציב שלי.

היי

אם הרכב מטופל כמו שכתוב בספרים.

לא צריך להיות כלל חלודה, או משהו דומה ברדיאטור.

לגבי הנזילה בגיר,גיר זה דבר יקר ולא אמורה להיות נזילה. חבל שתיכנס להוצאות מיותרות.

לפי דעתי רד ממנו או שתוריד לו מחיר.

• תוכן חדש...