Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא יכול להיות נזק ממש קטן,

כי השמאי מטעם חברת הביטוח לא יאשר פיצוי לבעל הרכב.

זה יכול להיות מצב גבולי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה אומר שיש סיכוי שהגדירו את הרכב כאובדן להלכה על מנת שהבעלים יקבל פיצוי מהביטוח? (סוג של קומבינה), ובפועל נדרש תיקון יחסית קטן על מנת להחזיר את הרכב במצב של חדש לכביש?

לא.

יש 2 אפשרויות :

1. הנזק לרכב נע בין 50% ל-60% משווי הרכב - ואז זה אבדן להלכה.

2. הנזק לרכב הוא קצת מעל 60% משווי הרכב, ואז השמאי משחק קצת עם המספרים כדי לא לקבל טוטאל-לוס - שאז חברת הביטוח מפסידה יותר (המקרה הזה יותר נפוץ כאשר שמאי של הביטוח קובע את הנזק. פחות כאשר מדובר בשמאי פרטי).

עקרונית יתכן כי התיקון הוא יחסית קטן, אך עלות העבודה + חלפים הוא כזה גבוה (יחסית למחיר הרכב) שלא כדאי כלכלית להשקיע ברכב - ואז מכריזים על אובדן להלכה.

פורסם

1. סיכוי גבוה שהרכב תוקן לא כהלכה.

אם תיקון נורמלי הוערך בכחצי ערך הרכב (כמה הרכב היה שווה ביום התאונה? וכמה היום?) וברור לך שהסוחר שמכר לך תיקן בהרבה פחות אז תבין לבד.

2. אולי שמו עיתונים ישנים במקום כריות אוויר שנפתחו. בדוק שנורת כ"א נדלקת לכמה שניות ואז נכבית.

3. נסה לברר עם הבעלים המקורי שעשה את התאונה מה היו הנזקים.

4. אתה יכול לפתוח במלחמה משפטית מול הסוחר שמכר לך את הרכב או שאתה יכול לחייך "אכלת אותה" ולהישאר עם הרכב.

5. אם אתה נשאר עם הרכב אז אין טעם לבטחו במקיף. גם אם יבטחו אז ביום פקודה ישלפו את ירידת הערך של 59% שנקבעה בעבר וישלמו לך בהתאם. וזה חוקי.

תעשה חובה וצד ג'. אין סיבה שיסרבו לבטח חובה+צד ג', זה לא קשור לערך הרכב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ועוד דבר מאוד מוזר יש פה: איך ייתכן שבנק קיבל כזה רכב לשיעבוד תמורת הלוואה?

הבנקים לא פראיירים ויודעים לזהות רכבים שעברו אבדן להלכה לדעתי.

ראית מסמכים על השעבוד?

או שהסוחר רק אמר לך שיש שיעבוד כדי להוציא ממך $$$ לפני העברת בעלות?

יש זכרון דברים? מה רשום בו לגבי התאונה/ירידת ערך?

פורסם

הלכתי עם הבחור פיסית לבנק על מנת לשלם על ההלואה , והבנק הוציא טופס שהרכב לא משועבד יותר (50,000 ש"ח).

לאחר מכן ניסינו לעשות העברת בעלות וזה לא עבר כיוון שנדרשנו ללכת למשרד הרישוי, אז שילמתי לו את שאר הסכום כדי שהרכב יהיה אצלי ועשינו זכרון דברים (יש לציין שזה אחרי הבדיקה בקומפיוטסט באשדוד, שהכל יצא 100% מלבד מה שרשמתי בהודעה הראשונה).

בזכרון דברים רשום שאני יודע שלרכב יש עבר ביטוחי (העבר הביטוחי שאני יודע הוא שהחליפו טמבון ועשו פחחות מאחורי הטמבון ללא שום נזק לשלדה או קצה שלדה, והמוכר אמר לי שיש ירידת ערך בין 5-6% וזה לא נרשם בזכרון דברים) ולכן ניתנה "הנחה" ממחיר המחירון שעמד על 86 ל 72.

דבר נוסף שאני לא מבין איך זה שאין שום סימני פגיעה בשלדה כאשר הנזק עומד על אחוזים כלכך גבוהים?

תודה.

פורסם

דבר נוסף שאני לא מבין איך זה שאין שום סימני פגיעה בשלדה כאשר הנזק עומד על אחוזים כלכך גבוהים?

זאת גם סוגיה מעניינת - איך מכון בדיקות לא זיהה רכב שעבר תאונה קשה ורשם שהכל תקין?

למכון כזה יש אחריות כלפי הלקוח, ולדעתי יש מקום לפצותך על בדיקה רשלנית שכזאת.

לשם כך יש להשיג דוח שמאי מהתאונה שהרכב עבר. לא יודע דרך מי - מסוכן הביטוח שסיפר לך על התאונה או מהבעלים הראשון של הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז חתמת שידוע לך שלרכב עבר ביטוחי בלי לפרט מהו ובלי לראות דו"ח שמאי. הממ.

זה לא ממש מועיל לטענות המשפטיות שלך נגד הסוחר.

אחרי העברת בעלות אליך (בהנחה שהסוחר לא יסכים לבטל את העסקה, ולמה לו...) אתה יכול:

1. לגשת למשרד הרישוי ולקבל הסטוריית בעלים וקילומטרז'.

2. לפנות לבעלים הראשון ולבקש מידע.

3. לפנות לחברת הביטוח ולדרוש מידע. קיים חוק מהשנים האחרונות שמקנה לך זכות לקבל מידע על רכב בבעלותך גם לגבי דברים שקרו בבעלות קודמת. הפריט הקריטי הוא דוח השמאי.

3. לפנות למוסך מורשה ולהוציא היסטוריית טיפולים, אבל רוב הסיכויים שלא טופל במורשה.

4. אם תשיג את דוח השמאי והפגיעה היתה חמורה אז שקול תביעה נגד מכון הבדיקה.

פורסם
אז חתמת שידוע לך שלרכב עבר ביטוחי בלי לפרט מהו ובלי לראות דו"ח שמאי. הממ.

זה לא ממש מועיל לטענות המשפטיות שלך נגד הסוחר.

אולי זה לא מוסיף לי אבל זה גם לא מוסיף לו (המידע נמסר בעל פה על הנזק שידוע לי), כיוון שהוא גם לא יכול לטעון שידעתי שהרכב היה בסטטוס אובדן כהלכה.

דבר נוסף הוא שעדיין לא בוצע העברת בעלות, יש איזה סעיף שאני יכול לבטל עסקה?

פורסם

העובדה שלא בוצעה העברת בעלות יכולה להקל על ביטול העיסקה. בכל מקרה אתה צריך את דו"ח השמאי של חברת הביטוח כדי לראות אם הוסתר מפניך מידע משמעותי לגבי מצב הרכב.

פורסם

דבר ראשון, תקליט אותו בשיחת טלפון שהרכב עבר רק תאונה קטנה והירידת ערך הוא בס"ה 5-6%.

סתם אני לא מבין, למה לא יכול להיות שהירידת ערך לפני התיקון הוא 51% ואחרי התיקון יהיה 6%?

פורסם

דבר ראשון, תקליט אותו בשיחת טלפון שהרכב עבר רק תאונה קטנה והירידת ערך הוא בס"ה 5-6%.

סתם אני לא מבין, למה לא יכול להיות שהירידת ערך לפני התיקון הוא 51% ואחרי התיקון יהיה 6%?

פורסם
זאת גם סוגיה מעניינת - איך מכון בדיקות לא זיהה רכב שעבר תאונה קשה ורשם שהכל תקין?

קומבינה, אלא מה? אפילו במכון הכי אמין שאני מכיר אני יודע שזה קורה.

למכון כזה יש אחריות כלפי הלקוח, ולדעתי יש מקום לפצותך על בדיקה רשלנית שכזאת.

אפשר לפנטז, קשה לבצע. צריך למצוא שמאי שיוכיח, הם יביאו שמאי מטעמם, זה ייגרר בביהמ"ש.

לשם כך יש להשיג דוח שמאי מהתאונה שהרכב עבר. לא יודע דרך מי - מסוכן הביטוח שסיפר לך על התאונה או מהבעלים הראשון של הרכב.

לדעתי הפתרון הסביר הוא בירור מהי ירידת הערך בדיוק ואז בהנחה שזה אכן רציני כ"כ ולא איזה קונץ של חברת הביטוח דרישה לביטול העסקה ובמקרה של סירוב איום על נקיטת צעדים משפטיים ופנייה למשטרה (ר"פ מפחיד גם את הסוחר הממולח ביותר).

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

זאת לא ירידת ערך של 51% לפני התיקון, אלא עלות תיקון הנזק היא בין 50% ל-60% מעלות הרכב.

תיאורטית, אין מניעה שתהיה ירידת ערך קטנה (תיאורטית לא חייב להיות ירידת ערך גבוהה) - יתכן נזק לרכיבים/חלפים יקרים שדורש רק החלפתם, אך לא גורר ירידת ערך גבוהה (שוב - זה בתיאוריה בלבד כפי שאני מבין את הנושא).

פורסם

תשובה מהביטוח למה לא מבטחים את הרכב עדיין אין לי אבל הייתי במוסך שבו תוקן הרכב ומסתבר שזה המוסך של אבא שלו. הוצאתי טופס פירוט של התיקונים ועלות התיקונים הינה 11000 שח כאשר הוחלף טמבון. מכסה באגז, מגן חיצוני ומגן פנימי ( חלק אחורי ) ופנס אחד אחורי. כמו כן הפקידה אמרה שיש אופציה לקבל מחירון מביטוח עבור רכב חדש גם אם הנזק לא גבוהה. אני אנסה להשיג את דוח השמאי מהתאונה ולהשוות ואז יהיה לי עילה לתביעה. יש סיכוי שהביטוח אכן מאפשר לקבל מחירון על רכב חדש שעשה תאונה ? כמו כן בטופס התיקון מופיעה תאריך כניסה של האוטו בחודש אוגוסט ותאריך יציאה בחודש דצמבר... משהו מוזר.

פורסם

לא מוזר. המוסך רכש רכב שהיה "אובדן להלכה" מחברת הביטוח במחיר מופחת. הרכב נרשם על שם בנו של בעל המוסך כביכול בעלות פרטית, תיקנו בעצמם וחיכו לקונה תמים. בדוק בחברת הביטוח מתי בוצעה התאונה ותראה האם התאריכים מתאימים והקילומטרז' תואם את התקופה. האם הרכב עבר מבחן רישוי בתקופה זו?

• תוכן חדש...