Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בעצמי מכונאי...

היום פתחתי את הניפלים וראיתי שהכל בסדר לא שחוקים, הברגות חדשות לגמרא, חיזקתי לפי הוראות יצרן 8nm , נהדהמתי שהיה עוד הרבה לסגור, כנראה זה היה פתוח, לא הייתה נזילה אחר כך- ביום רביעי אעלה את הרכב שוב , אבל אני מניח שהכל בסדר, פשוט לא סגרתי מספיק.

פורסם
אני בעצמי מכונאי...

היום פתחתי את הניפלים וראיתי שהכל בסדר לא שחוקים, הברגות חדשות לגמרא, חיזקתי לפי הוראות יצרן 8nm , נהדהמתי שהיה עוד הרבה לסגור, כנראה זה היה פתוח, לא הייתה נזילה אחר כך- ביום רביעי אעלה את הרכב שוב , אבל אני מניח שהכל בסדר, פשוט לא סגרתי מספיק.

אהה לא סתם יש ידית מומנט. שאף מכונאי רכב לא עובד איתה.

בתור מכונאי מטוסים אני יכול להגיד לך שבלי הכלי הזה אי אפשר לזוז.

פורסם

האמת לי זה נשמע מאוד הזוי שרק עם ידית מומנט הצלחת להתגבר על בעיה כזו פשוטה

8 ניוטון מטר זה סגירה ידנית של ברז ואתה רוצה להגיד שלא סגרת לפחות במומנט הזה בלי ידית מומנט? כמה זמן אתה מכונאי?

• ספונסר פורום
פורסם

בעזרת איזו ידית מומנט מדדת 8NM? מניסיוני זה קיים רק בידיות מומנט 3/8 שנדיר שיש במלאי ידית כוז במוסך מורשה.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם

על איזו ידית אתה מדבר? 3/8 או1/4? ידית 3/8 (בינוני) מחזקת בטווחים של 14-115NM.

כדי לחזק 8NM צריך ידית 1/4 אני לא נתקלתי בידית כזו באף מוסך ,אצלכם יש ידית מומנט 1/4?

לפני כחודשיים הידית שלנו נשלחה לכיול,והייתי זקוק להשאלה של ידית לצורך עבודה מסויימת,התקשרתי לרוב המוסכים שאני מכיר בסביבתי,והתפלאתי שאף אחד לא מחזיק ידית כזו.

אורן

פורסם
על איזו ידית אתה מדבר? 3/8 או1/4? ידית 3/8 (בינוני) מחזקת בטווחים של 14-115NM.

כדי לחזק 8NM צריך ידית 1/4 אני לא נתקלתי בידית כזו באף מוסך ,אצלכם יש ידית מומנט 1/4?

לפני כחודשיים הידית שלנו נשלחה לכיול,והייתי זקוק להשאלה של ידית לצורך עבודה מסויימת,התקשרתי לרוב המוסכים שאני מכיר בסביבתי,והתפלאתי שאף אחד לא מחזיק ידית כזו.

אורן

יש לנו איזה 4 ידיות לא כולל ידית 3/8 לכל מכונאי

ידית 1/4 (מתחילה מ 5 נמ עד כמה שאני זוכר) וגם ידית מברג למומנטים עדינים מאוד וגם ידית 3/4 לסגירות של ברגים גדולים במסחריות

בכל אופן לניקוז אויר מבלמים מעולם לא נזקקתי לידית מומנט ואני לא מכיר אחד שמשתמש בידית לניקוז אויר ומעולם לא שמעתי על נזילות משם למעט מקרים של קליפר או ניפל דפוק

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני פותח את הנושא מחדש כי אני ממש מאייוש, ואני ממש צריך עזרה.

לאחר החיזוק של הקליפרים והמשאבות מאחורה רציתי לנקז אויר, ניקזתי אויר אבל זה שוב נוזל, אני מחזק חזק, אבל זה לא עוזר, זה לא נוזל עד שאני שם את הכובע על הפיתמה.

איך שאני שם את הגומיה מתחיל לנזול ברז.

כש אני לוחץ על הבלמים לא נוזל, אני ממש מפחד לנסוע.

אני ממש צריך עזרה, מה הבעיה, הקליפרים חדשים.

נוזל מההברגה דרך אגב

פורסם

יש לך סיבה טובה לפד ליסוע ברכב אכן מדובר בכשל בטיחותי חמור מואד אם נוזל!.

מעולם לא נתקלתי בתופעה כזו באף רכב, המקרה שלך מאוד מאוד מוזר, איני חלילה מזלזל בעבודה שלך אבל משהו כאן מוזר מאוד.

טוב שאתה מעדכן המקרה שלך מעניין אותי כי מעולם לא נתקלתי בבעיה כזו שחוזרת על עצמה.

לא אמור להיות נזילה כתוצאה מכשל באטימה אלא אם כן:

1. הוראות היצרן מציינים להחליף את הניפל בכל פתיחה שלו (אתה עובד במאזדה אנא בדוק מהם הנחיות היצרן לגבי הפיטמות ניקוז אוויר, האם יש צורך להחליף את הניפל לאחר פתיחתו, למרות שלדעתי באף רכב לא נתקלתי בהוראה כזו אבל אין לדעת אם לא תבדוק).

2. האם הניפל מחוזק במומנט ע"פ הוראות היצרן? כי לוודא שאינך סוגר חזר מידי ואז זה גרום להברזה להתרחב או להברגה בניפל להישחק.

3. יתכן מאוד ומדובר בכשל בייצור ואם התופעה הזו נפוצה ברכב הזה המוסכים המורשים יפנו לייצרן לשם מציאת פתרון ו RECALL.

• תוכן חדש...