Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

סובארו לאונה גיר אוטומטי חדש!!!,המטרה הייתה להכניס גיר של לגאסי או לפחות להוסיף הילוך רביעי אבל מה לעשות שזה לתי אפשרי ולכן הוחלף הגיר לגיר חדש.

עכשיו אני נוסע עם המשפחה לפ"ת מחיפה לעשות את החג, היום בבוקר אני מניע ובא לסוע,מכניס לדרייב ומתחיל בנסיעה, לפתע אני מבחין בתופעה מוזרה שהגיר נתקע על הילוך ראשון ולא רוצה לעבור...אני מעביר ל 2 ע"י הבורר הילוכים אבל כשאני מחזיר לדרייב הוא שוב חוזר לראשון ולא מוכן להמשיך ל2 או 3 ...מה עושים קיבינימט בדיוק ביום החג.

בקיצור עצרתי בצד ושמתי לב שישנה יחידת וואקום למי שמכיר ועוד יחידה חשמלית לייד,שני היחידות נמצאות בדופן של הגיר בהברגה.

מהיחידת וואקום יוצא צינור וואקום למנוע ומהיחידה השנייה יוצאים 2 חוטים חשמליים.

קודם כל אני בודק וואקומים וחותך לכל החוטים של הוואקום במנוע את הקצה ומחבר שוב בחוזקה כדיי שבוודאות לא יהיו איבודי וואקום, עכשיו אני שם לב שבחוטים החשמליים אלה שיוצאים מהיחידה החשמלית מלייד הוואקום ,ישנם שני חוטים שהבידוד שלהם נהרס לגמרי והם חשופי ומחוברים בצורה חאפרית לעוד שני חוטים שמאריכים אותם ומשם לקונקטור ושוב בצורה חאפרית לשני חוטים נוספים מצידו השני של הקונקטור וגם שם ישנם שני מאריכים שמשהו פעם לפני המון שנים אילתר,עכשיו אני לא מבין איך לא עליתי על החוטים הנ"ל מכיוון שאת כל החשמל ברכב אני החלפתי ורק זה חדש לי.

אוקיי, פרקתי את כל החוטים (סה"כ 2 חוטים עם 4 מאריכים וקונקטור, חיברתי עם חוט חדש וביטלתי את הקונקטור הזה שמתי איזולירבנד,כמה אזיקונים ומניע...עושה סיבוב ופתאום הכל מסתדר,הכל עובר חלק בלי שום בעייה.

עכשיו....יכול להיות שזו הייתה הבעייה או שזאת סתאם מקריות

בבקשה רק ממי שמבין אני צריך תשובה או הצעות מה זה עוד יכול להיות אם בכלל

מה תפקיד החלק החשמלי הזה? יכול להיות שהוא בסוף ימיו , האם החוטים הנ"ל עצם היותם גלויים או נוגעים בגוף או לא מחוברים הייטב,יכול להיות שזה גרם לכל הבעיה הזאת?

תודה רבה לכל העונים ובבקשה רק ממי שמבין בנושא

תודה וחג שמח.

אוסיף ואומר עוד דבר, אתמול במהלך הנסיעה אחרי שעה בערך שמתי לב הרכב עושה טובה כשהוא מעביר הילוך , פתאום ההילוכים משכו יותר וכאילו הגיר לא רצה להעביר להילוך הבא, לא ייחסתי לזה חשיבות...אולי בגלל העומס,מזגן,החום,הפקקים,לא יודע...יכול להיות שזה קשור? כי עכשיו הרכב מעביר טוב!!!

תודה לכל העונים

בינתיים החלטתי להישאר עוד יום בפ"ת.

פורסם

היי

קודם כל חזרתי לצפון רק היום עקב אילוצים אלה ואחרים.

שנית עיינתי בספר היינס של הרכב, החלק החשמלי שדיברתי עליו הינו אחראי על הקיקדאון

כעיקרון כל הדרך הרכב נסע חלק ו5 דקות אחרי הכניסה לחיפה,שוב התחילו הקונצים....עוצר ברמזור, מתחיל נסיעה ולא רוצה להעביר לי לשני ,רק כשאני מעביר עם הידית ל 2 הוא עובר, עכשיו מה קורה שאני רוצה להעביר ל 3? אני כבר פיתחתי שיטה,אני מכניס מהר לניוטרל ואז ל דרייב ורק אז הוא נכנס לי ל 3,עוד כמה תופעות מוזרות כגון התחלה של נסיעה בדרייב הוא מתחיל לי ב 3 ולא ב 1....וכל זה קורה רק לפעמים,יכול להיות שעה נסיעה חלק ואז לפתע אחרי עצירה או משהו בסגנון ...הוא יתחיל שוב בקונצים שלו.

כרגע הרכב בסדר מבחינת ההילוכים,הגיר למעשה חדש מלפני שנה, קראתי בכל מיני פורומים חו"ל ובספר של היינס , כולם ממליצים על החלפת השמן גיר,בספר של היינס כתוב במפורש שרוב הבעיות נובעות או מכמות שמן נמוכה מידיי או משמן בלוי ...אין לי מושג איזה שמן שמו לי בזמנו,ניראה לי משהו גיפה .

חזרתי היום וקפצתי לקנות שמן גיר ברמה-של פז כימיקלים עלה לי יותר מ 100 ש"ח וקניתי גם תוסף של מוטור אפ לגיר.

עכשיו אני לא יודע ב 100%אם כדאי לי להחליף את השמן כי בכל זאת השמן והתוסף עלו לי 200 ש"ח,את ההחלפה אני עושה לבד אך האם באמת העניין ייפתר?

אוסיף ואומר שלגיר הנ"ל אין כיוונים מיוחדים,זהו גיר 3 הילוכים מכני הכי פשוט בעולם וגם מאוד אמן.

האם השמן יפתור את הבעייה?

אני צריך חוות דעת דחוף!!!

פורסם
היי

קודם כל חזרתי לצפון רק היום עקב אילוצים אלה ואחרים.

שנית עיינתי בספר היינס של הרכב, החלק החשמלי שדיברתי עליו הינו אחראי על הקיקדאון

כעיקרון כל הדרך הרכב נסע חלק ו5 דקות אחרי הכניסה לחיפה,שוב התחילו הקונצים....עוצר ברמזור, מתחיל נסיעה ולא רוצה להעביר לי לשני ,רק כשאני מעביר עם הידית ל 2 הוא עובר, עכשיו מה קורה שאני רוצה להעביר ל 3? אני כבר פיתחתי שיטה,אני מכניס מהר לניוטרל ואז ל דרייב ורק אז הוא נכנס לי ל 3,עוד כמה תופעות מוזרות כגון התחלה של נסיעה בדרייב הוא מתחיל לי ב 3 ולא ב 1....וכל זה קורה רק לפעמים,יכול להיות שעה נסיעה חלק ואז לפתע אחרי עצירה או משהו בסגנון ...הוא יתחיל שוב בקונצים שלו.

כרגע הרכב בסדר מבחינת ההילוכים,הגיר למעשה חדש מלפני שנה, קראתי בכל מיני פורומים חו"ל ובספר של היינס , כולם ממליצים על החלפת השמן גיר,בספר של היינס כתוב במפורש שרוב הבעיות נובעות או מכמות שמן נמוכה מידיי או משמן בלוי ...אין לי מושג איזה שמן שמו לי בזמנו,ניראה לי משהו גיפה .

חזרתי היום וקפצתי לקנות שמן גיר ברמה-של פז כימיקלים עלה לי יותר מ 100 ש"ח וקניתי גם תוסף של מוטור אפ לגיר.

עכשיו אני לא יודע ב 100%אם כדאי לי להחליף את השמן כי בכל זאת השמן והתוסף עלו לי 200 ש"ח,את ההחלפה אני עושה לבד אך האם באמת העניין ייפתר?

אוסיף ואומר שלגיר הנ"ל אין כיוונים מיוחדים,זהו גיר 3 הילוכים מכני הכי פשוט בעולם וגם מאוד אמן.

האם השמן יפתור את הבעייה?

אני צריך חוות דעת דחוף!!!

בגיר הנ"ל ישנם 2 חלקים שאחראיים על העברת ההילוכים, אחד מהם הוא קריטי:

1. גוברנר. מדובר במעין מוט עם גלגל שיניים בתוכו.

כאשר הגלגל שיניים בגוברנר נשחק, הילוכים לא עוברים אוטומטית, הוא נשאר תקוע על 1 (או 2 אם אתה מעביר ידנית). מטרת הגוברנר היא להורות לגיר על לחץ שמן מסויים שממנו הגיר אמור להעביר את ההילוכים לבד. אם הגוברנר לא עובד, לא עובר שם לחץ - ואז הגיר "חושב" שאתה לא נוסע.

2. וואקום גיר. ברגע שהחלק הזה מתקלקל, לרוב נשאב שמן גיר לתוך הקרבורטור.

התקלה מאופיינת ע"י עשן לבן סמיך בזמן לחיצה בריאה על הגז + איבוד שמן גיר.

אם החלק מקולקל, הגיר אמור להחליף הילוכים אוטומטית, אולי קצת "ימשוך" אותם מעבר למקובל - לא משהו קריטי.

לפי דעתי - השערה בלבד - הגלגל שיניים בגוברנר שלך מתחיל לתת סימנים של מוות.

החלק (אותו גלגל שיניים) עולה 150-180 שח מקורי בלבד !!! (חליפי הוא מפלסטיק ונשחק מהר !)

עבודה - 100-150 שח בכל מכון גירים. סיפור של 30 דקות לערך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הגלגל שיניים הזה נמצא לייד הווקום טיפה יותר למעלה,החלפתי אותו בהחלפת הגיר לחלק מקורי,ישנם שני אפשרויות,אחד ממתכת ואחד מפלסטיק,אני החלפתי לחלק המתכתי שהוא אמור להחזיק יותר זמן.....

מה עוד זה יכול להיות?

פורסם
הגלגל שיניים הזה נמצא לייד הווקום טיפה יותר למעלה,החלפתי אותו בהחלפת הגיר לחלק מקורי,ישנם שני אפשרויות,אחד ממתכת ואחד מפלסטיק,אני החלפתי לחלק המתכתי שהוא אמור להחזיק יותר זמן.....

מה עוד זה יכול להיות?

שלום.

זו הטעות שלך...

אסור ששני הגלגלים יהיו ממתכת כי יקרא מה שקרא לך.

הגלגל הפנמי בתוך בית הדיפרנציל ניתחן...

כאשר הגלגל על הגוברנר נאכל יותר מפעם אחת הדבר מסמן שהגלגל הפנמי

ממתכת נידפק.

לצערי מה שעליך לעשות זה להוריד את הגיר ' לפרק את ההואינג ולהחליף את הגלגל

הפנמי (ממתכת) בחדש כמו כן להרכיב על הגוברנר גלגל שינים "מאוקולון"...

אגב בסוברו אוטומטי רצוי ומומלץ להוסיף שמן בדיפרנציל מעל המקסימום + חצי קילו

וזה מונע את הבעיה בעתיד.

בברכה בני

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

היי בני,תודה על תשובתך אך החלפתי את החלק שהיה מתכתי מלפני כן כי הייתי בטוח שברגע שאפתח את הגיר אני אגלה שהוא לקראת סיום חייו ולכן הכנתי מבעוד מועד את החלק הנ"ל והחלפתי אותו למרות שהוא לא נשחק בכלל,אני מקווה מאוד שהבעייה היא לא מה שאתה טוען כי אין לי כוח להוריד גיר שוב פעם

פורסם
היי בני,תודה על תשובתך אך החלפתי את החלק שהיה מתכתי מלפני כן כי הייתי בטוח שברגע שאפתח את הגיר אני אגלה שהוא לקראת סיום חייו ולכן הכנתי מבעוד מועד את החלק הנ"ל והחלפתי אותו למרות שהוא לא נשחק בכלל,אני מקווה מאוד שהבעייה היא לא מה שאתה טוען כי אין לי כוח להוריד גיר שוב פעם

שלום.

האם החלפתה את החלק הפנמי?

כמו כן אם הוחלף בזמן ההרכבה צריך להרכיב טבעת הבטחה על הציר המרכזי'

כדי למנוע ממנו לצאת ממקומו (סנפ-רינג).

אם לא צר לי אבל אכלתה אותה.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה לכל העונים

הייתי היום במוסך,פרקתי את ה...גוברנר. מדובר במעין מוט עם גלגל שיניים בתוכו ויש גם קפיץ או יותר נכון מעיין משאבה קטנה כזאת כמו בברקסים אחורה,אז הקפיץ הזה גמר את החיים שלו ולכן הוא לא חוזר למצבו הקודם כלומר נשאר כל הזמן בפנים,תקוע בשביל להוזיז אותו צריך ללחוץ עם היד ואז שומעים קליק כזה ורק אז הוא זז,בקיצור שלחתי את כל החלק הזה לשיפוץ,עלה לי 180 ש"ח ,כרגע הכל תקין.

שמן אני אחליף במהלך השבוע בכל אופן.

• תוכן חדש...