Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 2012 מנוע 1.8 dsg

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום, בהמשך לאשכול הקודם שבו שאלתי על הפיאסטה אני פותח אשכול זה כשנפלה בחלקי הזדמנות לרכב המצוין בכותרת בעל נתונים מצוינים כמו יד 00,ק"מ מאוד נמוך ומחיר שמאוד מתאים לי, הרכב שיוחלף הוא הג'אז שלנו היא מבציר נובמבר 2008, גיר רציף, יד ראשונה, קמ נמוך וסה"כ רכב מצוין, ברצוני לשמוע חוות דעת בעיקר על צריכת הדלק, טיפולים, אמינות המנוע והגיר 7 הילוכים, בעיקר מבעלי ניסיון.

אם שכחתי לציין נתון מסוים נא הסבו את תשומת ליבי, תודה מראש!

פורסם

זה רכב אחר לגמרי באופיו מהג'אז. הרבה יותר חזק, ספורטיבי וכיפי לנהיגה. על הביצועים אני לא מכביר מילים, ברור לך שהרכב הרבה יותר חזק ומהיר.

המנוע הזה הוא סוס ותיק בקבוצת פולקסווגן והאמינות שלו פחות הייתה מטרידה אותי. יש מספיק ידע וניסיון איתו ומספיק בעלי מקצוע שמכירים אותו כדי לטפל בו במקרה תקלה בלי לקרוע את הכיס. הגיר זאת כבר בעיה אחרת, אבל למיטב ידיעתי דגמי 2012 מגיעים עם אחריות ל-5 שנים על הגיר כך שזה מכסה את רוב הבעיות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זה רכב אחר לגמרי באופיו מהג'אז. הרבה יותר חזק, ספורטיבי וכיפי לנהיגה. על הביצועים אני לא מכביר מילים, ברור לך שהרכב הרבה יותר חזק ומהיר.

המנוע הזה הוא סוס ותיק בקבוצת פולקסווגן והאמינות שלו פחות הייתה מטרידה אותי. יש מספיק ידע וניסיון איתו ומספיק בעלי מקצוע שמכירים אותו כדי לטפל בו במקרה תקלה בלי לקרוע את הכיס. הגיר זאת כבר בעיה אחרת, אבל למיטב ידיעתי דגמי 2012 מגיעים עם אחריות ל-5 שנים על הגיר כך שזה מכסה את רוב הבעיות.

מה לגבי עלות חלפים וטיפולים במוסך מורשה? הבנתי שפה דווקא יתרון לסיאט כי בארץ הונדה חושבים הם מותג פרימיום.

מה לגבי צריכת דלק בפועל? האם יכאב משמעותית בכיס אם הנסועה השנתית היא מתחת ל15 אלף? ועד כמה באמת בעיתי הגיר? סכומים שידרשו לתיקונים במידה והרכב ישאר בחזקתנו מעבר לתקופת האחריות?

פורסם

טיפול קטן עד כמה שאני יודע עולה משהו כמו 600-700 ש"ח במוסך מורשה, שזה לא נורא בכלל.

צריכת הדלק בוודאי תהיה גבוהה משל הג'אז. אם אתה נוהג רגוע צפה למשהו בסביבות ה-10-11 קילומטרים לליטר בממוצע, אולי קצת פחות אם תיסע הרבה מחוץ לעיר.

פורסם
צריכת דלק משולבת(עירונית בעיקר) 1-10.

הייתה לי אחת ידנית במשך 3 וחצי שנים והרכב לא נכנס למוסך מעבר לטיפולים סטנדרטים.

כמה ק"מ היא עברה אם אפשר לדעת? והאם חסכון כמו שלך צפוי גם בתיבה האוטומתית.?

פורסם

מנסיון על אוטומט וידני, האוטומט צורך פחות. בידני שבבעלותי מעל 3 שנים יש נטיה למשוך הילוכים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
כמה ק"מ היא עברה אם אפשר לדעת? והאם חסכון כמו שלך צפוי גם בתיבה האוטומתית.?

אגב, קרא גם כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=467966

תקלות נפוצות ועלויות אחזקה תוכל למצוא גם כאן: סיאט לאון

פורסם

היתה לי במשך שנה וחצי את הידנית עם מנוע 1.2.

רכב מעולה. מאוד זריז, מאובזר וכייפי.

אחת בת שנה תהיה לך זולה יחסית לרכישה ואני מעריך שתהנה ממנה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות, נשארו לי רק שני שאלות, האם קיימת ללאון מתחרה ששווה לשקול?

איזה בעיות יכולות לצוץ בDSG?

פורסם

בDSG יש את הבעיה הנפוצה של הקלאצ'ים אבל בעניין הזה למיטב הבנתי אתה מכוסה(אחריות, החליפו למשופרים).

מתחרה? תלוי מה אתה מחפש. מבחינת מנוע אין לרכב הזה מתחרה מחוץ למשפחת VAG(כמובן בטווח המחירים). רכב חזק ומהיר מאוד(ביחס לקטגוריה).

פורסם
בDSG יש את הבעיה הנפוצה של הקלאצ'ים אבל בעניין הזה למיטב הבנתי אתה מכוסה(אחריות, החליפו למשופרים).

מתחרה? תלוי מה אתה מחפש. מבחינת מנוע אין לרכב הזה מתחרה מחוץ למשפחת VAG(כמובן בטווח המחירים). רכב חזק ומהיר מאוד(ביחס לקטגוריה).

תודה.

לגבי מתחרה, בקצרה, מאז שאמא שלי הוציאה רישיון (2001) אבא שלי התחיל לקנות רכבים אפורים ואוטומתיים, פעם הוא היה חובב נהיגה והיום הוא כבר התבגר (הזדקן אפשר להגיד) ובעיקר בגלל אמא שלי כל מה שמעניין אותו זה להגיע מ-A ל-B, לאחרונה התפנה לי תקציב ואפשרות באמת להביא רכב שהוא קצת מעבר לזה, אני רוצה שההורים שלי קצת יתפנקו גם, ואני רוצה להחזיר לאבא שלי את החוויה, אני אישית בצבא ולכן אין לי זמן לרכב, אני רק רוצה שהוא יהנה ממנו.

פורסם

אז במקרה כזה לדעתי זה רכב שמתאים לכם. גם חזק וגם משפחתי שיביא אתכם מA לB. אם חפצה נפשך במשהו יותר רציני אולי כדאי לרדת בשנתון ולחשוב לכיוון הגולף GTI?

פורסם
אז במקרה כזה לדעתי זה רכב שמתאים לכם. גם חזק וגם משפחתי שיביא אתכם מA לB. אם חפצה נפשך במשהו יותר רציני אולי כדאי לרדת בשנתון ולחשוב לכיוון הגולף GTI?

הלוואי שהיא הייתה אופציה.. אבל לצערי עלויות אחזקה וביטוח הם לא רק הבעיות שהיא תעשה, אבא שלי הוא מאלו שמאוד חשוב להם לעלות בשנתון אם כבר לרכוש רכב, האמת שהלאון זה הרכב הראשון שנקנה לא מהסוכנות.

• תוכן חדש...