Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בת דודתי טסה לפני יומיים ללאס וגאס וביקשתי ממנה לקנות לי מצלמה.

אני מחפש מצלמה שתיהיה נוחה וקלה לתפעול, ובעיקר שאוכל להנות מהתמונות שאצלם איתה.

שוב, אני מדגיש שברצוני לקנות מצלמה איכותית. השאיפה זה לקבל את התמורה הטובה ביותר למחיר (אין לי בעיה להוסיף עוד קצת בכדי להנות ממצלמה טובה)

התקציב הוא בערך 400-500 דולר.

תודה.

Peugeot 206XS

פורסם

גודל משנה לך? זום? צילום בתנאי תאורה גרועים? כמה חשוב לך הוידאו?

יכולת להחליף עדשות?

בקיצור, לפחות אמור אם אתה מעוניין בPoint and shoot או במצלמה עם יכולות גבוהות יותר, במחיר של גודל גדול יותר.

בתקציב שלך אפשר להכניס קיט של מצלמת DSLR בסיסית, עם עוד 100 דולר אפשר גם קיט של מצלמה לא בסיסית, אבל אפשר ללכת גם בכיוון של מירורלס או פויינט אנד שוט רצינית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני אדרג את סדר העדיפויות שלי:

- צילום בתנאי תאורה גרועים

- זום

- יכולת להחליף עדשה

- גודל ווידיאו, משניהם לא אכפת לי. אין לי צורך בוידיאו כלל.

אני מעדיף לרכוש מצלמה שתוכל להתמודד עם תנאי תאורה גרועים, כל שאר האופציות פחות רלוונטיות.

שוב, אני מעוניין במצלמה איכותית שתיתן לי טעם של עוד...כמו כן, אין לי טעם להשקיע בתור התחלה 10 אלף שקל על מצלמה.

אשמח לקבל כמה המלצות עם כיוונים שונים (מומלץ דגמים ספציפים)

Peugeot 206XS

פורסם

סוני NEX F3 עם 18-55.

ניקון J1/V1 עם 10-30 ו30-110. (שתי עדשות)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עולם הצילום הוא גדול. בתקציב שלך יש קומפקטיות מתקדמות, מצלמות חסרות מראה (עם עדשות מתחלפות) ו-DSLR בסיסיות.

לפני שאתה בוחר מצלמה, אתה צריך לנסות להגדיר מה, איך וכמה אתה הולך לצלם.

וכמובן, כדי לצלם בתנאי תאורה גרועים, גם אם יש לך כלי עם יכולות טובות (יחסית), צריך לדעת לצלם (מדידה ושימוש נכון במצלמה).

למשל, למה אתה רוצה עדשות מתחלפות?

כשאתה מדבר על "תנאי תאורה גרועים" למה אתה מתכוון?

בזום, אתה מתכוון לצילום ציפורים?

בעולם חסרות המראה, תבדוק את אולימפוס ופנאסוניק. שתי החברות חולקות את אותו התקן, מה שאומר שעדשות של אחת מתאימות לשנייה, ויש מבחר טוב וזול (יחסית).

נ.ב.

K7 (מצלמת DSLR) כבר לא מייצרים ולא יודע אם אפשר עוד להשיג את הדיל על הניקון V1 (דגם עם עינית דיגיטאלית), יש J1 (דגם בלי).

בכלל, פנטקס זה מותג למי שיודע מה הוא קונה, כי מדובר במותג שולי, על כל הכרוך בכך (אם כי התמורה לכסף יוצאת מהכלל).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני רואה את הדרישות שאתה מציב מהמצלמה ואני מבין פחות או יותר לאיזה כיוון לשלוח אותך אבל עדיין אני צריך לשאול אותך כמה עמוק אתה בתוך התחום? אתה מבין מה אומרים המושגים השונים? (מהירות תריס, מפתח צמצם, עומק שדה: אלה הבסיסיים ביותר)

אם כן, הייתי ממליץ על DSLR בסיסית של ניקון. למה ניקון ולא קאנון? פשוט מאוד, לניקון יש ממשק משתמש גרפי מאוד נוח לשימוש של מתחילים שאומר לך בדיוק מה כל פעולה עושה. דוגמא:

Nikon-D3100-digital-SLR.jpg

5062734335_1da383255a.jpg

*שים לב בתמונות שככל שהמספר ליד הF משתנה, החור בצמצם קטן וככל שהמספר ליד ה/1 גדל הפס מסביב לצמצם מתמלא.

כל זה בא ביחד עם כפתור "?" (אפשר לראות בתמונות) שבתוך התפריט ממש מספיר מה כל דבר עושה (כמו מדריך משתמש בתוך המצלמה).

לדעתי אלה הסיבות שמכריעות את הכף לטובת ניקון מבחינת צלמים מתחילים.

עכשיו. אם קראת את כל החלק הראשון של ההודעה עם המבט הזה: :puzzled: על הפרצוף.

הייתי ממליץ לך על אחת משתיים:

סוני rx100: נחשבת בעייני רבים לאחת הקומפקטיות הטובות בעולם (אם לא ה-טובה בעולם) ועולה בהתאם (כ$550)

http://www.youtube.com/watch?v=BmEbcxNUY6U דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

או קאנון sx 240 (לא לבלבל עם הSX 260, שהיא אותה מצלמה אבל עם GPS מובנה כדי לתייג מיקום של תמונות, שזה דיי מיותר) נחשבה למצלמה הקומפקטית הטובה בעולם לפני שנה-שנתיים ואני אישית ראיתי אותה במחירים של סביב ה$300 לפני כשנה. *הסרטון המצורף הוא של ה260 אבל היא כאמור כמעט זהה.

http://www.youtube.com/watch?v=mki_BskM6hM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

קודם כל, תודה על הירידה שלכם לשורות הקטנות. אנסה להבהיר את הדרישות שלי יותר לעומק.

אין לי מושג כלל וכלל בצילום, 10-30 זה נשמע כמו יחסים בחשבון במקרה הטוב.

אבל אני כן מעוניין להיכנס יותר לעומק וברצוני לרכוש מצלמה שאוכל דרכה להיכנס לתחום הצילום.

צילום בתנאי תאורה גרועה, הכוונה שלי היא לצילום בלילה, בחניון חשוך וכדומה.

אני לא יודע לאן הצילום יוביל אותי ואולי כן הייתי מעוניין בצילום ציפורים, הכוונה היא לשימוש בזום, נכון?

אין לי בעיה להחליף עדשות במידת הצורך (זה לא נשמע כזה מסובך...)

אם הבנתי מכם נכון, אני מתעניין במצלמת DSLR.

אני לא מעוניין לרכוש מצלמה קומפקטית בסגנון RX100, S240 כי הם מזכירות לי את אלפי המצלמות שזרוקות אצלי בבית (ולא, לא זרקות אצלי בבית הדגמים האלה ספציפית, למתחכמים).

Peugeot 206XS

פורסם

בו... לצילום צריך אור. אם אתה לא רואה טוב, תהיה בטוח שגם המצלמה לא.

RX100 היא מצלמה מאוד חריגה, כי יש לה חיישן בגודל של מצלמת DSLR (והמחיר בהתאם).

אבל, מכיוון שאתה לא יודע לאן אתה הולך, הייתי דווקא כן קונה מצלמת P&S מצויינת, מצלם איתה (הרבה) ומתקדם משם. אל תחשוב שבגלל שהמצלמה קטנה והעדשה קבועה, מדובר בכלי לא רציני. יש P&S מעולות, במגבלות הטכנולוגיות של הקטגוריה, שלשימושים מסויימים הן עדיפות. וכן, צלמים מקצועיים, ממגוון מאוד גדול של דיסיפלינות, משתמשים ב-P&S, כשזה מתאים.

אבל לפני שניכנס לדגמים, בוא נתכנס.

מה בכלל בא לך לצלם?

אין כזה דבר "תחום הצילום". צילום ציפורים לא דומה לצילום סטודיו וכו'.

תבין, מה שאתה אומר עכשיו מקביל ל-"אני יודע שאני רוצה ללמוד נהיגה, רק לא ברור לי אם אני צריך רכב שטח או רודסטר...". אז בוא ננסה להתכנס על מה בא לך ונתקדם משם.

סתם לדוגמא, תראה מה צלם יודע לעשות עם RX100 בהופעה חיה (מסביבות הצילום הקשות שיש):

http://www.stevehuffphoto.com/2012/08/08/the-sony-rx100-shoots-seal-in-concert-by-barry-burris/

פורסם

אנשים, רכבים, נופים...

מה דעתך על EOS 550D של CANON?

אני דווקא מתעקש ללכת על DSLR, גם מבחינה פסיכולוגית זה יוביל אצלי איזה שהוא שינוי לגבי התפיסה של הצילום (יפול לי האסימון שיש לי מצלמה רצינית ביד ושאני צריך לעשות איתה משהו)

Peugeot 206XS

פורסם

ברשותך, אני פרשתי.

אני פסיכולוג לא מוצלח ולא יודע להמליץ לפי השפעת הכלי על האדם...

לך עם ההמלצה על הניקון. נראית לי רלוונטית.

פורסם

מה דעתך על הקנון, איך היא בהשוואה לניקון?

למצלמת DSLR לא אמורות להיות יותר אופציות למשתמש מתחיל מול מצלמת P&S?

מצטער על הכאב ראש.

Peugeot 206XS

פורסם

אין בעיה.

בגלל שאתה לא מבין כלום בצילום, אני אפילו לא יכול להתחיל להסביר לך על פונקציות.

אבל, כעיקרון, אין הבדל מהותי בין קנון לניקון.

הבנתי למה המליצו לך על ניקון ונראה לי רלוונטי ונכון להדיוט.

אישית, אני לא מחפש אף פעם ממשק ידידותי, אלא מצלמה עם כמה שיותר גמישות להגדרות אישיות של המשתמש (קסטומיזציה), שזה אומר מצלמות מסובכות. בחיים לא היתה לי DSLR רמת כניסה, אני ישר קניתי את הרמה הגבוהה יותר, כי אין לי בעיה עם סיבוכיות תפעולית. בקיצור, אני מאלו שאשכרה קוראים את המדריך, ואפילו יותר מפעם אחת...

ובפעם המי-יודע-כמה, תמונות טובות הן פונקציה של ידע בצילום ובעיבוד תמונה. הכלי משנה הרבה פחות ממה שאתה חושב.

פורסם

כשארכוש מצלמה אני פשוט אתחיל לחרוש על כל המדריכים עליה וכך אלמד אותה הכי מהר שאפשר.

המליצו לי על כמה מצלמות, החל מניקון, קנון ועד לאולימפוס.

בשורה התחתונה, לא הוחלט מהי המצלמה המומלצת ביותר עבורי (כנראה שזאת תיהיה ניקון, השאלה איזה דגם יתן לי את התמורה הטובה ביותר)

שוב, אני מצטער על הבורות הטוטאלית. מבטיח להשלים את הפערים כשארכוש מצלמה מיקצועית.

Peugeot 206XS

• תוכן חדש...