Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, בחודש שעבר כתבתי פה לראשונה שאני מחפש רעב בתקציב של כ 85 אלף שח

משהו שיהיה יפה, מאובזר, חסכוני יחסית לדרישה הבא - ספורטיבי, וקטן יחסי

קיבלתי פה הרבה המלצות על מיטו ואיביזה בעיקר ושקלתי את כולן... אך לאחרונה הצלחתי להגדיל את התקציב לכ-100,000 בערך

ואפשר להגיד שאני בכיוון של להסגר על הוולוסטר...

ירדתי מהאיביזה כי היא קצת צעצוע מבפנים ואיכות חומרים וגם כי הכביש מלא בהן. מהמיטו ירדתי כי שמעתי שיש לה בעיות במכירה והאבזור שלה הוא לא מהמפנקים.

על הולוסטר שמעתי ברמת העקרון רק דברים טובים, חסכונית יחסית , נראת אחלה אפילו יש דלת מאחורה שנראה לי שזה דיי פרקטי

ואמורה להיות ספורטיבית... השאלה שלי היא כזאת:

האם הרכב באמת ספורטיבי ( נתונים מ0-100 לא בשיא ) או לפחות התנהגות כביש ספורטיבית?

האם אפשר לומר שהוא חסכוני ?

כמה עולה האחזקה , כי בכל זאת זה לא איזה פולו אודי איביזה ( צ'מפיון ) או ב.מ.וו?

האם יש טעם להשקיע או לחפש רמת אבזור שהיא מעל INSPIRE ? מה הם ההבדלים ?

ברמת העקרון אני מחפש אוטומטי ( למרות שהגיר האוטומטי מהמכוערים שראיתי וזה קצת מבאס אבל אי אפשר הכל :-P )

האם ההבדלים בין הידני לאוטומטי הם כאלה משמעותיים ברמת הנהיגה? ( הבנתי שהידני כוחני יותר האם זה משמעותי ? ההילוכים בהגה לא עוזרים למלחמה ? )

כמה עולה ביטוח ?

ושאלה אחרונה , הבנתי שזה אוטו שנלקח לאחרונה לכיוון הצעירים הבעייתים משמע - האם משטרות עוצרות את הרכב כל הזמן ??

וכמובן שאשמח לשמוע כל חוות דעת טובה או רעה או משהו שיש לקחת בחשבון

שוב המון תודה על העזרה,

עוד נותרו אנשים טובים בישראל :) והם נמצאים כאן !

פורסם

הולוסטר הידנית יותר חזקה ומהנה לנהיגה. הגיר האוטומטי קצת מסרס את המנוע ומגביל את השליטה שלך ברכב- גם במצב טיפטרוניק הגיר בסופו של דבר מעביר את ההילוכים לבד לקראת המנתקים.

בנוגע לרמות אבזור ההבדלים הן בעיקר במושבים- עור לעומת בד, הנעה עם מפתח והנעה עם כפתור ועוד כמה אבזורים בפנים הרכב.

מבחינת התנהגות הכביש בכל זאת לרכב יש צמיגים די רחבים ומבנה האצ'בק , אוחז יפה בפניות אך עדיין לא מדובר פה במכונית ספורטיבית.

פורסם

הרכב רחוק מאד מלהיות ספורטיבי.

סה"כ רכב נאה ביותר.

לא באמת מרגישים מה זה 140 כ"ס ,סע למשל באופל טורבו עם 140 כ"ס או בקרוז ותרגיש משיכה חזקה בהרבה.

אני מציע לך לבקש נסיעת מבחן ארוכה בעיקר בעיר , אני לא אהבתי את הגיר הרובוטי אך לא נסעתי מעולם על תיבה מסוג זה (רובוטי) ואין לי יחוס אחר .

אני לא אומר שהרכב גרוע , להפך חביב למדי אבל כדי שתתאם ציפיות .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

לא באמת מרגישים מה זה 140 כ"ס ,סע למשל באופל טורבו עם 140 כ"ס או בקרוז ותרגיש משיכה חזקה בהרבה.

.

יש הבדל גדול בין מנוע אטמוספרי עם 140 כ"ס לבין 140 כ"ס של מנוע מוגדש. בוולוסטר המנוע אטמוספרי ושיא הכוח נמצא בסל"ד גבוה ( 4800) יחסית למנוע המוגדש של האופל GM אשר מביא לך את הסוסים כבר בסל"ד נמוך יותר סביבות 1700-2000 סל"ד.

לגבי הולוסטר, גם אני אוהב את העיצוב שלה מאוד, היא נראית נהדר, אבל היא לא כ"כ ספורטיבית כמו שאתה חושב. לדעתי אם אתה יכול לקחת גיר ידני, אתה תהנה יותר, ותרגיש קצת "ספורטיביות" מאשר אוטומטי משעמם!.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

האם הרכב באמת ספורטיבי ( נתונים מ0-100 לא בשיא ) או לפחות התנהגות כביש ספורטיבית? ראה תגובה נפרדת שלי למטה

האם אפשר לומר שהוא חסכוני ? תלוי בנהג. יש לי נסיעות שאני נוהג רגוע (לא סבתא) ורואה 1 ל-13.5-14 משולב, ויש נסיעות שאני מגיע גם 1 ל-9.

כמה עולה האחזקה , כי בכל זאת זה לא איזה פולו אודי איביזה ( צ'מפיון ) או ב.מ.וו? אחזקה רגילה כמו משפחתית של יונדאי

האם יש טעם להשקיע או לחפש רמת אבזור שהיא מעל INSPIRE ? מה הם ההבדלים ? אם אתה חפץ בידני יש רק אינספייר (רמת איבזור אחת). אוטומטיות עם 3 רמות איבזור, כשאני ממליץ על הדגם שברשותי הסופרים.לגבי הבדלים תחפש באתר של יונדאי ישראל, כתוב שם הכל במפורט

ברמת העקרון אני מחפש אוטומטי ( למרות שהגיר האוטומטי מהמכוערים שראיתי וזה קצת מבאס אבל אי אפשר הכל :-P )

האם ההבדלים בין הידני לאוטומטי הם כאלה משמעותיים ברמת הנהיגה? ( הבנתי שהידני כוחני יותר האם זה משמעותי ? ההילוכים בהגה לא עוזרים למלחמה ? )

כמה עולה ביטוח ? (4.5 אלף ש"ח מקיף +חובה לכל נהג מעל 24 וזה בביטוח ישיר! שידוע שהוא ביטוח יקר).

ושאלה אחרונה , הבנתי שזה אוטו שנלקח לאחרונה לכיוון הצעירים הבעייתים משמע - האם משטרות עוצרות את הרכב כל הזמן ?? ממש אבל ממש לא. אם כבר עוצרים, מתעניינים ברכב עצמו :wink:

וכמובן שאשמח לשמוע כל חוות דעת טובה או רעה או משהו שיש לקחת בחשבון

שוב המון תודה על העזרה,

עוד נותרו אנשים טובים בישראל :) והם נמצאים כאן !

תגובות באדום!

הרכב רחוק מאד מלהיות ספורטיבי.

סה"כ רכב נאה ביותר.

אני מציע לך לבקש נסיעת מבחן ארוכה בעיקר בעיר , אני לא אהבתי את הגיר הרובוטי אך לא נסעתי מעולם על תיבה מסוג זה (רובוטי) ואין לי יחוס אחר .

אני לא אומר שהרכב גרוע , להפך חביב למדי אבל כדי שתתאם ציפיות .

מהשוואה ישירה שבוצעה בין וולוסטר שלי (DCT) לקרוז טורבו שחבר הביא, למעט האצה זהה עד 60 קמ"ש, הוולוסטר חזקה יותר (ובהפרש ניכר!) בכל מצב ביניים שרק תבחר, ככה שתחושות לחוד ומציאות לחוד (נמדד לא פעם אחת).

לפותח השירשור - אם אתה לוקח דגם מסויים תיקח את הידני, שמרגישה מעט יותר זריזה מכפולת המצמדים, וגם תחסוך כאב ראש קטן של עדכוני גיר כאלו ואחרים. מה גם שהגיר הידני פשוט מעולה בוולוסטר. שלא תטעה, כפולת המצמדים עושה עבודה טובה, וזו הנאה צרופה להעביר הילוכים מהמנופים בנהיגת התגרזנות, אבל עדיין ברכב הזה אישית אני ממליץ יותר על הידנית (שוב, פחות כאב ראש לגבי הגיר החדש).

התנהגות ספורטיבית נטו אין, אבל היא כן שובבה, כן תוציא את ה"זנב" בסיבוב בעת הרפיית גז ותחזיר אותו עם חזרה לגז. אחיזה טובה, מרגישה מוצקה על הכביש אבל נשברת על מהמורות. היא דיי נוחה (לא שוברת את הגב אבל גם לא "ספינה" אמריקאית), רעשי רוח קיימים במהירויות גבוהות (אם יש גג פנורמי אז בכלל).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
הולוסטר הידנית יותר חזקה ומהנה לנהיגה. הגיר האוטומטי קצת מסרס את המנוע ומגביל את השליטה שלך ברכב- גם במצב טיפטרוניק הגיר בסופו של דבר מעביר את ההילוכים לבד לקראת המנתקים.

רק במנתק הגיר יעביר לבד את ההילוך ( טיפה מעל 6.5 אלף סל"ד). אבל גם הגיר של BMW עושה את זה, מה לעשות :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

המון תודה לכולם ! וגם לבחור עם התשובות המאוד מפורטות לגביי כל ההתייחסות באדום אבל כולם עזרו לי...

אז הבנתי שהרכב לא כזה ספורטיבי, אבל בכל זאת אני לא מחפש להיות שומאכר אלא להנות מהנהיגה, מה שמושך אותי

בדגמים היותר טובים זה הסאן רוף מעבר לזה המושבים פחות רלוונטי ולהפך בדגם ה ELITE המושבים בכלל לא עושים לי את זה...

מבחינת עלויות נראה לי באמת שהוא מתאים לי, לא יקר מידי, כל אודי A1 אני מעריך הייתה עולה לי הרבה יותר בטיפולים או בחלפים אפילו

איביזה או רכב דומה מהחברות האלה...

השאלה שנותרה זה באמת לגביי האוטומט , הרכב הולך להיות איתי כמה שנים טובות אני מעריך ומפחד שהגיר הידני ימאס עליי בתל אביב בשלב מסויים, וכאן מגיע השאלה האם באוטומטי עדיף להסתכל על רכב אחר ? אם כן איזה, שעונה על הצרכים כמו הוולוסטר ?

ומה זה לעזלזל עדכוני גיר ?????

שוב תודה למגיבים

פורסם

תחזוקה של ואגית(סיאט, סקודה וכו') הייתה עולה יותר, בייחוד אחת גודשת.

ימאס מגיר ידני? אם אתה שולט היטב בגיר ידני אז הוא לא יעיק עלייך ובטח תהנה.

לגבי עדכוני גיר - הגיר מנוהל ע"י תוכנה שאותה מעדכנים, זה לא ביג דיל.

פורסם
רק במנתק הגיר יעביר לבד את ההילוך ( טיפה מעל 6.5 אלף סל"ד). אבל גם הגיר של BMW עושה את זה, מה לעשות :-)

ישנם רכבים ששם זה לא קורה: מאזדה, אלפא רומאו...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ב-TCT של אלפא אם אתה מגיע למנתק הוא לא יעביר לך הילוך (במצב ידני כמובן)?

ZOOM-ZOOM

פורסם

גיר ידני = אמין יותר, חסכוני יותר, כיף יותר וחזק יותר.

אם אתה באמת מחפש את הקצה של הספורטיביות ברכב כזה, חובה לקחת גיר ידני.

לא ימאס עליך ולא כלום. עם כל הכבוד, בפריז יש פקקים פי כמה וכמה יותר קשים מתל אביב ויש שם מאות אלפי אנשים שנוסעים יום יום הביתה דרך הפקקים, בגיר ידני.

פורסם

אוקיי, אז הגיר האוטומטי הוא לא כזה כאב ראש, והידני יותר חזק וחסכוני... הבעיה זה שיש לי חברה שהילוכים והיא לא הולך ביחד

( אני בספק גם כמה האוטומטי יעזור לה :) אבל כדאי שלפחות תהיה לה האפשרות )

ההבדל בנתונים הוא בערך של כמה מאיות השנייה אז אני לא בטוח כמה זה ישנה...

בכל אופן, אז בסופו של דבר אתם ממליצים ???

ממש עד לא מזמן שקלתי לקנות רכב מקבוצת ה"וואג"יות כמו שאתם אוהבים לקרוא להן כאן כל מנועי ה1.2TSI

למינייהם ששמעתי עלייהן תגובות טובות... אז השאלה שלי היא האם הוולוסטר בחירה טובה יותר? גם מבחינת שוק עתידי ( כמו שציינתי הרכב בטח ישאר אצלי זמן רב ) ועלויות תפעול ( לפי מה שהבנתי ממכם דווקא העובדה שמדובר ביונדאי "פשוטה" מוזיל את העלויות) וכמובן מבחינת המנוע כפי שציינתי בתחילה הפסקה?

אגב אני מדבר בכל הרכבים על יד 2, אני הרבה זמן שומע רחשים שאין טעם להוציא רכב מהחברה

וההבדלים של מנוע גדול אל מול הזרקה ישירה, אני מעריך שאני יהנה מהוולוסטר יותר אך לאחר שאני במשך חודש צופה בהודעות כאן

קטונטי ליידכם :) אז אשמח לחוות דעת מסכמת או יד שתעזור לי להתכוונן, ולהחליט הריי בכל זאת לא כל יום מוציאים 100,000 ש"ח ( וגם זה הרכב הראשון שאני קונה, עד עכשיו בגילי המופלג הייתי עם רכבים שקיבלתי מהמשפחה )

ושוב אני ממש מודה למגיבים, אני יודע שזה נשמע שאני קצת שואל את אותן שאלות בניסוח קצת אחר אך אני באמת קצת אבוד אל מול האפשרויות ...

פורסם

גש ליבואנים ותבקש נסיעת מבחן על וולוסטר וכל רכב אחר שעומד אצלך בהתלבטות. ככה הכל ייפתר.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא ימאס עליך ולא כלום. עם כל הכבוד, בפריז יש פקקים פי כמה וכמה יותר קשים מתל אביב ויש שם מאות אלפי אנשים שנוסעים יום יום הביתה דרך הפקקים, בגיר ידני.

you don't say

גיר ידני זה על הפנים בפקקים.

• תוכן חדש...