Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,אני בטוח שעשיתם את זה המון פעמים כבר ויש פה הרבה אנשים עם המון ניסיון,אז אני מעריך כל עזרה או מידע.

אני בגדול מעוניין להרכיב מערכת שמתאפיינת באיכות השמע הרבה יותר מאשר בווליום גבוהה.

הרעיון הוא להרכיב מערכת שבנויה מ-HU,קומפוננט קידמי 6.5" (זה הגודל לפי מה שהבנתי,תקנו אותי אם אני טועה),מגבר קטן שיגביר אותו ורמקולים אחוריים של 4" איכותיים שיוגברו על ידי המערכת.

התקציב הוא כזה:

עד 1000 לHU

סביבות 600-800 לקומפוננט

מגבר - תכלס לא יודע כמה יעלה אחד כזה כי ראיתי הרבה סוגים ברשת ולא ממש הבנתי מה היתרונות בכל אחד ומה בדיוק אני צריך יותר מאחר.

אחוריים - עד 400 שח.

אני שומע בעיקר מוזיקה רגועה אבל לפעמים גם אלקטרונית.

בכל מקרה תודה רבה על העזרה וכבר מחכה לשמוע את הדעות והטיפים.

פורסם

אם אני יעשה את זה,אני יצתרך לקנות מגבר יותר יקר ואז בעצם לא הרווחתי כלום. בכל מקרה אני גם לא חובב סאבים במיוחד. הבאס של הרמקולים הרגילים,במיוחד קומפוננט מוגבר מספיקים לי מאוד.

פורסם

לדעתי לך תתייעץ עם בעלי מקצוע ותשמע חוות דעת.

כי אני היתי כמוך, התקנתי גם אחוריים כי לא אהבתי יותר מדי באס.

והיום הם יושבים לי סתם מאחורה.

אין מה לעשות מערכת לאוטו אידיאלית זה קומפוננט וסאב.

קודם כל היתי קצת מעלה את מחיר הקומפוננט ומוזיל טיפה את HU

ובנוגע למגבר אולי היתי פונה לכיוון יד 2, אתה יכול למצוא מוצרים טובים במחירים טובים.

פורסם

אהלן דור,

תודה על התגובה קודם כל.

אבהיר ואומר שכבר שמעתי כמה מערכות מכל מיני וריאציות,במיוחד כאלו עם קומפוננט וסאב,אין ויכוח,דברים נשמעים טוב.

למרות זאת אני לא מתכוון לקנות סאב כיוון שפונטו זה רכב קטן,ולרוב אני נוסע לבד לכן הבמה הקידמית חשובה לי מאוד.

לי אישית היה פעם קומפוננט מורל ברכב שהיה מוגבר על ידי מגבר קטן של 2 ערוצים מחברת אינפיניטי והוא היה מספיק לי מבחינת באס,הוסיף ואומר שמאחורה ישבו לי רמקולים של 5 ורבע בדלת.

בכל מקרה עדיין לא קיבלתי הצעות והכוונות לגבי מוצרים ספציפיים,אני עובר על הרבה מוצרים מידי יום אבל ללא הניסיון והידע שלכם לא אוכל לבחור מוצר מסוים שמתאים לצרכיי.

תודה חברים.

פורסם

במערכת ללא סאב רמקולים אחוריים הם לדעתי בגדר חובה ואני לא מדבר על רמקולים 4 אלא על 6X9

אני הייתי מציע בתקציב שלך ללכת על :

קומפוננט קדמי מורל וירטוס 602

רמקולים אחוריים 6X9 מורל טמפו

רדיודיסק Pioneer DEH8350SD

מגבר רוקפורד R3004

פורסם
במערכת ללא סאב רמקולים אחוריים הם לדעתי בגדר חובה ואני לא מדבר על רמקולים 4 אלא על 6X9

אני הייתי מציע בתקציב שלך ללכת על :

קומפוננט קדמי מורל וירטוס 602

רמקולים אחוריים 6X9 מורל טמפו

רדיודיסק Pioneer DEH8350SD

מגבר רוקפורד R3004

אפשר לשאול למה אתה אומר שרמקולים 6X9 הם חובה?

דבר שני, עם קומפוננט שמגיע עד 140W אפקטיבי,אתה חושב שמגבר שנותן רק 50 לכל ערוץ יזיז לו משהו?

תודה

פורסם

בלי רמקולים 6X9 לא יהיה לך באס ראוי במערכת ,140RMS הוא נתון ספיגה מקסימאלי אך גם

מגבר 50X4 מספיק למערכת כזאת לא מדובר בגדר חובה.

לדעתי המערכת הזו תשמע מצויין.

פורסם
לדעתי לך תתייעץ עם בעלי מקצוע ותשמע חוות דעת.

כי אני היתי כמוך, התקנתי גם אחוריים כי לא אהבתי יותר מדי באס.

והיום הם יושבים לי סתם מאחורה.

אין מה לעשות מערכת לאוטו אידיאלית זה קומפוננט וסאב.

קודם כל היתי קצת מעלה את מחיר הקומפוננט ומוזיל טיפה את HU

ובנוגע למגבר אולי היתי פונה לכיוון יד 2, אתה יכול למצוא מוצרים טובים במחירים טובים.

עצה הכי לא טובה שיכולה להיות.

בעלי מקצוע פועלים מתוך אינטרס (לגיטימי לחלוטין) שהוא למקסם רווחים.

לאו דווקא ימליץ על מה שטוב יותר לך אלא על המוצר שיש לו עליו רווח הכי גבוה מהספק שלו.

בשביל ייעוץ כזה קיים הפורום ולרוב המשתמשים פה מנוסים עם מגוון ציוד רחב כלכך מאשר הרבה מתקינים.

דבר שני גם לא טוב להמעיט בערכו של הhu, זה החלק הכי חשוב במערכת וחשוב שיהיה איכותי מאוד, התקציב שלך מחולק טוב השאר אותו ככה.

בקשר לאחוריים אודיו קינג צודק, אם אתה לא הולך על סאב אז לפחות צריך להיות רמקולים 6x9 שישלימו באסים בגלל שקומפוננט פשוט ללא בניה או תנאים מיוחדים לא יעשה את זה בצורה טובה.

פורסם

בקשר למגבר, ראיתי כמה מגברי 4 ערוצים ביד שניה שיוכלו "להרים" קומפ' וסאב בגישור. ביחידת הראש, תנסה להחליט איפה הדרישות שלך לפני קנייה כי יש מלא אופציות. בין אם מיד ראשונה, או שנייה (מודה ומתוודה, במחירים של מדינת היהודים, אני מאמין אדוק ביד שניה)

צריך BT? USB? AUX?

בכל מקרה, עברתי בפורום מכירה של האודיו, ויש דברים טובים במחירים הוגנים.

בקשר לסאב, יש היום סאבצ'יקים שאם תשים אותם בתיבה אטומה הם יסגרו" לך את כל תחום התדרים (כמעט) ויעלו את איכות השמע דרסטית ולא יקחו כמעט מקום. אצל אחד מהמתקינים שאני רוכש אצלו חיווט וציוד התקנה ראיתי סאב של 6.5" בתיבה קטנה יותר מקוספאת נעליים. לטענתו קשה להגיד שזה משהו שינפח את האוזניים, אבל ברכב קטן הוא "סוגר" את הפינה של התחום התחתון.

דבר אחרון לפני שאני מפסיק להתחמק מהעבודות ללימודים.

נראה שהחלטת אתה רוצה להשקיע 2000-2200 ברכיבים. לקחת בחשבון גם עלות התקנה? זה המקום האחרון לחפף בו (אולי למעט יחידת הראש).

בכל מקרה, הייתי שוקל קומפ' איכותי, מגבר 4 ערוצים בריא וHU טוב. לפני שאתה מתקין רמקולים ואו סאב (אני ממליץ על סאב, אבל אני אוהב טיפה דגש בנמוכים) מאחורה, סע קצת בלי, ככה תחסוך ותביא סאב שיתאים לך במבחינת צליל וגוגל.

my shnekel

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

כמה דברים יש לי לחדד בנושא.

1. עיניין ה HU הוא החשוב ביותר לדעתי במערכת מבחינת איכות הסאונד, בעבר היה לי HU של קנווד ומאז שהחלפתי לנוכחי (מה שרשום בחתימה שלי) הסאונד הישתפר פלאים מהרגע הראשון שהפעלתי את המערכת עם ה HU החדש!

2. את הדוטק אפשר להזיז יופי עם מגבר שנותן 50 RMS לערוץ כמו שאתה רואה בחתימה שלי זה ההספק שהדוטק מקבל אצלי.

3. וכמו שכבר נאמר פה הסט אפ המומלץ ביותר הוא HU איכותי סט קומפוננט ברמה טובה מגבר מבית טוב וסאב שישלים את התדרים הנמוכים אך אם אתה מעוניין לוותר על הסאב אמליץ לך על רמקולים 9\6 על המגש האחורי כדי שעדיין תוכל להינות עד כמה שאפשר מהתדרים הנמוכים.

כל ההמלצות שלי כבר נאמרו בעבר ועוד יאמרו בעתיד אבל צריך להפנים ולדעת את זה אחרת סתם חבל על הכסף שלך.

וד"א גם לי יש פונטו וגם לי חשובה הבמה הקידמית אבל 9\6 או כל רמקול מאחורה לא יעשה לך את זה כמו סאב ואני מדבר איתך מניסיון עבר שחשבתי בדיוק כמוך.

פורסם
עצה הכי לא טובה שיכולה להיות.

בעלי מקצוע פועלים מתוך אינטרס (לגיטימי לחלוטין) שהוא למקסם רווחים.

לאו דווקא ימליץ על מה שטוב יותר לך אלא על המוצר שיש לו עליו רווח הכי גבוה מהספק שלו.

בשביל ייעוץ כזה קיים הפורום ולרוב המשתמשים פה מנוסים עם מגוון ציוד רחב כלכך מאשר הרבה מתקינים.

דבר שני גם לא טוב להמעיט בערכו של הhu, זה החלק הכי חשוב במערכת וחשוב שיהיה איכותי מאוד, התקציב שלך מחולק טוב השאר אותו ככה.

בקשר לאחוריים אודיו קינג צודק, אם אתה לא הולך על סאב אז לפחות צריך להיות רמקולים 6x9 שישלימו באסים בגלל שקומפוננט פשוט ללא בניה או תנאים מיוחדים לא יעשה את זה בצורה טובה.

לא אמרתי שילך לבעל מקצוע וישר ירוץ בהתקנה

נכון אתה צודק לבעלי מקצוע יש אינטרס למכור את המוצרים שהוא מיבא/משווק וקח לעשות על הלקוח קופה.

אך כונתי היתה שהבחור ילך לכל מיני מקומות ויראה בעיניים את המוצרים וישמע הצעות מחיר.

בנוגע לHU בודאי שזה החלק הכי חשוב במערכת אך כדאי להשוות את הקומפוננט שיהיה באותו רמה.

פורסם

אני אצטט את המשפט שלך שוב, :״לדעתי לך תתייעץ עם בעלי מקצוע ותקבל חוות דעת״.

אין מה להתייעץ ולקבל חוות דעת, כל מתקין עובד עם מותג זה או אחר לא עם כולם, וזו גם לא בעיה לגרום למשהו להישמע טוב יותר במכוון ממשהו אחר אם רוצים.

בשביל לשמוע מגוון רחב של מוצרים וללא אינטרס שמוביל את העניין יש את המפגשים, שזה הכלי הכי טוב שיש כדי לקבל החלטות ולא להתחרט אח״כ.

אני לא כותב את הדברים על מנת לעקוץ או משהו כזה פשוט צריך לזכור לא להיות נאיביים מידי.

בקשר לhu, אחד ברמה יכול לגרום גם לרמקול פשוט להישמע מצויין, להיפך זה לא עובד ככה שהוא נשאר בחשיבות עליונה הרבה יותר מהסט.

פורסם

מודה לכולכם על התגובות,מעריך את זה.

אענה קודם לduduc על הדברים:

דבר ראשון אני שמח לגלות שגם לך יש פונטו ואולי אף אשאל שאלות נוספות בקשר לכמה דברים ואולי גם במהלך ההתקנה אם זה בסדר מצידך.

דבר שני,אני מבין כשאתה אומר שסאב הוא הברירה הכי טובה לתדרים הנמוכים אבל חשוב להבין,כל החיים שלי נהגתי במכוניות ללא סאב,חלקם עם מגבר חלקם בלי,ואף פעם לא הרגשתי חוסר כזה או אחר בתדרים הנמוכים.

אין ויכוח בכלל שסאב הוא פיתרון אידיאלי בכל המובנים לקבלת הצליל המיוחד הזה שמשלים לך את המערכת,אבל סוג המוזיקה שאני שומע לא דורשת ממני תדרים כאלו ולכן גם אני לא מעוניין ללכת בדרך הזאת.

בכל מקרה, הצלחתם לשנות את דעתי וכנראה החליף את הרמקולים האחוריים של ה4" ברמקולים בגודל 6X9,רק עכשיו אצתרך למצוא מקום טוב לשים אותם. המגש מאחורה הוא לפי דעתי לא מספיק יציב להחזיק את הרמקולים האלו,במיוחד לא אם הגביר אותם.

אענה עכשיו לurban racer :

קודם כל,אמרת שעברת על כמה מוצרים של יד שניה ופה בפורום וראית דברים טובים,מעולה! אשמח אם תוכל לשלוח לי להודעה פרטית או להעלות לפה,כי כל הנושא הזה הוקם על בסיס העובדה שלי קשה לבחור מה בדיוק אני צריך לאור כמות המוצרים בשוק ולכן קשה לי לעשות זאת לבד.

דבר שני,מעריך את הצעת הרעיון של לנסוע תקופה ללא במה אחורית,אולי אף אנסה זאת.

דבר אחרון ארצה לומר שוב תודה לכולם על התגובות אבל התגובות פה לרוב נוגעות לצורת המערכת ולא למוצרים ספציפיים שמתאימים לסאונד שתיארתי שארצה לקבל ממנה,אשמח לקבל יותר חוות דעת על מוצרים מסוימים מאנשים שיש להם את המוצר.

תומר.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=466834

גם מגבר, גם מערכת.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=468194

קומפ'

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=445002

ר"ד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=467825

מגבר

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=458116

מערכת

אלו רק דוגמאות.

חלק מהמוצרים אני מכיר, חלקם לא. אבל החברות מוכרות וטובות.

תעבור, תתקשר, תקרא פה ובפורומים בחו"ל על החלקים באמצעות החיפוש, יעשה לך רק טוב.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...