Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

מצד שני יש חרדה (חרדים?) שהיטמעות בישראליות תגמור את המגזר שמראש הוא בנוי מהתבדלות, למי שמחובר בטבורו לערכי המערב יהיה קשה עד בלתי אפשרי  להבין את הבעיתיות כאן.

מדובר על מערכת ערכים שונה לחלוטין ולא מתנצלת, שמעוניינת בהפרדה הזו.

אפשר שההפרדות תכלול גם את ההפרדות מהכסף שאני משלם למיסים או שהפרדות זה רק בחלוקה בנטל וכשזה מגיע לכסף אז לא צריך הפרדות?

• אהבתי 3
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מה הצבא עושה עם כל החרדים שנעצרו בתקופה האחרונה 

באיזה עילה הם משתחררים?

חלקם כבר נשואים עם ילדים יש לצבא מה לעשות איתם?

פורסם

המפלגה "הדמוקרטית". כשזה לא נוח אין פריימריז. העיקר להקת המעודדות יצעקו שהליכוד זאת המפלגה הדמוקרטית היחידה. 

ועדה המסדרת ברשות שרה נתניהו.

image.thumb.png.f528df014e9348f5fbafabb9da62a4ef.png

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, asix כתב:

אפשר שההפרדות תכלול גם את ההפרדות מהכסף שאני משלם למיסים או שהפרדות זה רק בחלוקה בנטל וכשזה מגיע לכסף אז לא צריך הפרדות?

אני אסביר לך משהו ומקווה שאצליח להעביר את הכוונה.

כל עוד משחקים את המשחק בצורה טבעית, לא מפריע לי (כמגזר) שתקרא לי פרזיט משתמט ותנסה לקצץ מכל הבא ליד, ואני אטען שאתה( כמגזר) כופר גוי וכו' נצעק ונהנה עד לב השמים.

בדיוק כמו ששמאלני וימני מצויים מתווכחים בלהט.

כל אחד ישכנע ככל יכולתו את צדקת דרכו, והתוצאות בקלפי ישקפו את הדעה הפופלארית העכשווית בעם בצורה יישומית.

הבעיה מתחילה שצד אחד מנכס לעצמו כללי משחק שונים, במקרה הזה המערך המשפטי הרי עד לממשלה הזו כל הממשלות הסתדרו יופי עם ההסדר הקודם.

כאן בא בג"ץ ומחליט שהוא לא תקין, אבל גם הוא יחליט לממשלה איזה חוק לחוקק.

לזה אני קורא משחק לא הוגן.

* אז מה אתה רציני שניתן לכם לנצל את הכי הפוליטי שלכם בכדי לקדם את האינרסים שלכם??

כן!! בשביל זה הוא נועד, התכבדו נא ובחרו נציגים מועילים ורציניים ותקדמו את מה שתרצו גם, אבל בצורה הוגנת ושוויונית.

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
  • מצחיק 2
פורסם
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

כל עוד משחקים את המשחק בצורה טבעית, לא מפריע לי (כמגזר) שתקרא לי פרזיט משתמט ותנסה לקצץ מכל הבא ליד, ואני אטען שאתה( כמגזר) כופר גוי וכו' נצעק ונהנה עד לב השמים.

כל אחד ישכנע ככל יכולתו את צדקת דרכו, והתוצאות בקלפי ישקפו את הדעה הפופלארית העכשווית בעם בצורה יישומית.

הבעיה מתחילה שצד אחד מנכס לעצמו כללי משחק שונים, במקרה הזה המערך המשפטי הרי עד לממשלה הזו כל הממשלות הסתדרו יופי עם ההסדר הקודם.

* אז מה אתה רציני שניתן לכם לנצל את הכי הפוליטי שלכם בכדי לקדם את האינרסים שלכם??

כן!! בשביל זה הוא נועד, התכבדו נא ובחרו נציגים מועילים ורציניים ותקדמו את מה שתרצו גם, אבל בצורה הוגנת ושוויונית.

תקשיב, אתה והמגזר שלך שחקנים.

נמאס לאנשים מהחזירות של המגזר שלכם ולזה שלא נכנסתם מתחת לאלונקה. ברגעים הכי קשים של מדינת ישראל במקום להיכנס מתחת לאלונקה ולקחת חלק במאמץ אתם רק מחפשים איך לברוח ושחס וחלילה לא יגעו בהטבות שרק אתם מקבלים.

מי שמך לקרוא לי גוי. אני יהודי בדיוק כמוך. לא פחות ולא יותר. גם אם אתה חושב שלא.

זאת בדיוק הבעיה שלכם. קוראים לשוטרים וחיילים נאצים, לחילונים כופרים וגויים ולא מסתכלים על הדבשת של עצמכם.

כמו שאני אקרא לכל הרבנים שלכם עברייני מין אחרי מה שמתפרסם בעיתונות.

משחק הוגן אתה רוצה. משחק הוגן זה לא לקבל הטבות יחודיות רק לכם לפי קריטריונים מותאמים למידות של אורח חייכם. 

משחק הוגן זה שאתה נושא בחובות המדינה ולא רק נהנה מהזכויות.

אתם בוכים על בג"ץ . בג"ץ עד עכשיו הגן עליכם כל כך הרבה פעמים שבמדינה נורמלית מזמן היו מגלגלים מגזר כזה לצאת לעבוד ולחיות בצורה שוויונית מול שאר המגזרים ואם רוצים להמשיך להיבדל לא על חשבון שאר האזרחים.

איזה הסדר היה עד עכשיו בין ממשלות ישראל למערכת המשפט?

אני אומר לך מה היה ההסדר- בית המשפט היה אומר שזה חוק לא שוויוני. באה ממשלת ישראל ואמרה - נתקן ושיחקה על זמן עד שהגיע הדד ליין. בינתיים פיצו את המגזר שלכם בכסף שאני שילמתי ממיסים כדי "לפצות" אתכם. ככה זה היה שנים. עד שחלפו אי אילו שנים וכמה דד ליינים.

המצב כרגע - יש חוק שכולם מתגייסים ואף אחד לא אוכף אותו כנגד המגזר שלכם.

נמשיל את זה לרכב?

יש חוק שאסור לעבור 100 קמ"ש. אבל בגלל שאתם כל היום לומדים בישיבות ואין לכם זמן מעלימים עין שאתם נוסעים 150 קמ"ש ומפצים אתכם בכסף שאין חוק ייעודי שמאפשר לכם לנסוע ב 150 קמ"ש בצורה חוקית.

מחפשים בכל דרך להכשיר חוק שאתם תסעו במהירות 150 קמ"ש כשכל היתר מותר להם רק 100 קמ"ש ואם חורגים נענשים. 

אין לי בעיה שהדרך שאתם בוחרים לחיות את הדרך שלכם. אין לי בעיה שאתם גם לא רוצים לעשות צבא. אין לי בעיה שאתם חיים כמו בימי הביניים וחיים כמו מסכנים.

כל אחד שיחיה את חייו כראות עיניו. באמת. אבל אני לא רוצה לממן את זה. אני רוצה שהכסף שאני משלם יגיע למערכת החינוך של הילדים שלי ולא רק לילדים שלך. אני רוצה מערכת בריאות שאחרי שאני משלם כל כך הרבה על בריאות שלא רק במגזר שלכם יש תורים אלא גם לנו בכלל הארץ. אני רוצה שאם תופרים לכם תנאים מיוחדים לשירות בצבא אז גם לילדים שלי ישאלו אותם איך השירות שלהם יהיה נוח ולא יפגע באורח החיים שלהם 3 שנים.

אני גם רוצה לקבל כסף מהמדינה והנחות בארנונה כדי שאוכל ללמוד נושאים שמעניינים אותי ולא אצטרך לעבוד.

אבל לא נראה לי שאתם כמגזר מבינים מה הצד השני מרגיש כי אתם כל כך שבעים מהכסף ששפכה עליכם הממשלה הכי כושלת שהייתה פה אבל דבר אחד היא לא הצליחה ולא תצליח - לתת לכם פטור כמו שאתם רוצים. 

מצרף לך תמונת מצב. לא יודע כמה זה מעניין את המגזר שלכם שעסוק רק בעצמו. 

Screenshot_20260521_063404_ynet.jpg

• אהבתי 5
פורסם
לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

אני חושב שאתה לא מבין את המילה הוגן

image.png.514adb4bfe79f9c51ed249dabe2bd9f0.png

• אהבתי 5

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 11 שעות, yd b-4 כתב:

אם יורשה לי אעיד על עצמי שטיפש אני לא, ובניגוד להרבה אנשים אני יכול להסביר את הדעה של המחנה שלך (ולהבין את הזעם)  גם מתוך שינה.

שאלה של הלכה. איך הרבנים מסבירים לעצמם שהם מתפרנסים מכספים שחלק מהם נעשה באמצעות חילול שבת? או שאף אחד לא שואל את השאלה הזו? 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני ממליץ לקרוא לגבי גרושים חרדים, בחורי ישיבה שלמדו בכולל והנשים פרנסו אותם (אגב הפוך ממה שכתוב בתורה).

בפן הכלכלי ההפרדה הזו ממש קשה, הם מגלים שהם חייבים לעבוד ושאין להם כלים ויכולת לכלכל את עצמם, שלא לדבר על לתמוך במשפחתם.

כאן ההקבלה המעניינת לדמות החרדית בתפיסה החילונית: קבוצה שרואה את עצמה כמיוחדת, המקבלת כמובן מאליו שהצד השני מפרנס אותו. עומק השבר הכלכלי, אם הצד השני יפרד או יקרוס, הוא גדול מאוד. תפיסות מסוימות יתרסקו אל מול המציאות , ברמה של פגיעה בתפיסת העצמי. אבל בסופו של דבר הם יסתדרו, כמו הגרוש החרדי.

אני לא מבין איך ציבור מנסה להחזיק בנישואים האלו , כאשר הצד השני מאס בהם. לא יעזרו כל ההתפלפלויות, בסופו של דבר ישנן שלוש אפשרויות: שינוי מהותי בהתנהגות, קריסת הצד המפרנס או גירושין. בשני המקרים האחרונים זה המשבר לצד התלותי יהיה גדול מהותית 

ולאלו הטוענים שהצד השני לא מאס בכך, שימו לב מי המצדד בחרדים: אלו לא אלו המפרנסים. זו עדיין תהיה קריסה של הצד המפרנס, תוכלו להתנחם בכך שגרמתם לקריסה בצורה דמוקרטית 

פורסם
לפני 18 שעות, יובל .מ. כתב:

שהפעילים הבאים ייראו שנגמרו המשחקים ויהיה להם פחות חשק לבוא שוב.

אני עוקב אחרי קצת תגובות מהעולם. לא אחרי פרו פלסטינים אלא אחרי פרו ישראלים מובהקים ורואה כמה נזק אנחנו סופגים.

המשפט שלך שהבאתי פה, מראה כמה אתה לא באירוע ולא מבין מי הפעילים האלו על הסירות ומה המטרה שלהם.

נתחיל מהמארגנים והמממנים. מדובר באירגונים שהמטרה שלהם להשאיר את עזה ואת הפלסטינים בכותרות. ואם אפשר על הדרך להוציא את ישראל רע, זה בונוס נחמד. מבחינה זו הצלחה אדירה. עזה חזרה לכותרות בכל העולם וכל המנהיגים בעולם המערבי מגנים את ישראל.

והמשתתפים מי הם? הם בדיוק הצד השני של בן גביר. צעירים עם ״אידאולוגיה״ שרוצים להרגיש טוב עם עצמם ובעיקר לזכות לפרסום. מבחינתם העונש הכי גדול היה, אם לא היתה מתפרסמת תמונה אחת מהמשט. ואכן הם קיבלו את הפרסום שלהם וגם מרגישים גיבורים, בלי שבאמת סיכנו משהו מהחיים שלהם. הצלחה אדירה גם פה. ופרסומת מעולה למשטים הבאים, שיצטרכו להביא עוד ספינות בשביל להכיל את כל חובבי הפרסום שיעמדו בתור להצטרף.

מקווה שמשהו ממה שכתבתי יחלחל אצלך, אבל לא אופתע אם שוב תנפנף את זה כ״פוזיציה״.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

עצם החיפוש שלך אחר הנושא, אפילו במילה אחת - יוצר אפקט תיבת תהודה.

חוץ מזה יש לך בעיה נוספת, שהיסטוריית הרשת שלך בכללי נגועה לגמרי :)

תנסה - למשל דרך משתמש אחר באינטרנט שהוא לא אתה, לא במחשב שלך -

להציץ רגע בכותרות של העיתונים/אתרים מובילים בגרמניה/צרפת/בריטניה,

ותגלה שהנושא לא מופיע בעמוד הראשון בשום מקום חוץ מה״טלגרף״ וכמובן Le Monde.

אנחנו נמצאים בעידן כזה שאפילו השתהות של כמה שניות בגלילה של עכבר ב-vpn + incognito mode

מספקת את כל המידע שהאלגוריתמים צריכים כדי להבין ״אה, אתה רוצה שאני אציג לך עוד כמו זה״.

----

ושאף אחד לא ישים לי מילים בפה - המעשה של בן גביר מטופש (היה אפשר לביים את זה אחרת)

אבל מבחינת השפעה בינלאומית - אה. שום דבר רציני מעבר לביוב האנטישמי הרגיל...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

מ-guest user ב-incognito mode.

הגארדיאן: הכתבה השניה בעמוד הראשי
image.thumb.png.406b12bc1c55bb2adde196a9c2b2dacd.png

BBC: אמנם לא בעמוד הראשי, אבל מספר אחד ב-most read

image.thumb.png.cdaffd38bb5d3cc16a0d720a7a071d09.png

לה מונד: בעמוד הראשי

image.thumb.png.a879b51f80af32d25030f18f4bdafa41.png

פרנס 24: כתבה שניה בעמוד הראשי

image.thumb.png.7ce5506c5b2807b7677cc6976b7fd5a5.png

דויטש וול: עמוד ראשי (שמאל למטה)

image.thumb.png.846250e2c0faeac6430e6a9d0fac9e08.png

להמשיך?..

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, yd b-4 כתב:

תשמע, אני אתן לך את הקרדיט שאתה מדבר מתוך בורות.

נכון להיום יש חוק גיוס שקובע שכולם מתגייסים. אין שום חוק תורתו אומנותו או הסדר אחר.

היתה עתירה בנושא למה אני מתגייס בכפייה ואתה לא ואז בית המשפט דרש מהממשלה להסדיר או לגייס.

חלפו השנים והממדלה שמה זין על החוק עד שלבית המשפט נמאס והציב לה דד ליין.

גם עליו הממשלה שמה זין אז בית המשפט 3בע במידה רבה של צדק שאסור למדינה לאכוף אכיפה בררנית ושאסור לה לתקצב עבריינים ולתת להם דברים שהם לא זכאים להם כי הם בכלל אמורים להיות בצבא.

אתם טוענים לרדיפה וזה כמו שאסיר עולם יתלונן למה הוא לא מקבל סיוע בשכר דירה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, hans כתב:

עצם החיפוש שלך אחר הנושא, אפילו במילה אחת - יוצר אפקט תיבת תהודה.

באמת תודה על ההסבר איך עובד החיפוש באינטרנט. מחכה להדרכה שלך על איך לקשור שרוכי נעליים.

אני מדבר על תגובות של שרי חוץ וראשי ממשלות באירופה. בייחוד אלו שחייבים להגיב כי יש אזרחים שלהם בסרטונים של בן גביר. תגובות של אנשי תקשורת פרו ישראלים ועוד.

המארגנים של המשט לא יודו בזה, כי הם בפוזיציה, אבל הם צריכים לנשק את הרגליים של בן גביר. הוא פשוט עובד עבורם בחינם.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בשורה התחתונה, היה משט, אף אחד לא דיבר עליו כמעט עד שהגיע בן גביר וסיפק פרסום חינם שהשיג בדיוק מה שהם רצו להשיג - להשאיר את עזה בכותרות ולפגוע בישראל.  שיזכירו לי הביביסטים מה הם אמרו על הפצרי"ת? אבל מה אני מצפה מאנשים חסרי מוסר בסיסי. 

• אהבתי 1
פורסם

ההסבר לא מיועד רק לך :)

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...