Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כשמערכת החינוך של החמאס עובדת בסגנון הנוער ההיטלראי, אני חושב שצריך לתת קצת קרדיט להגנה.

מסכים איתך שלהחביא נשק בבית ספר ובכלל לערב במודע אוכלוסייה אזרחית זה פסול ביסודו, אבל אני לא חושב שהייתה סכנה שהבריטים יפציצו את בית הספר מהאוויר וישמידו את כל הילדים שבפנים עם חומרי הנפץ.

אם כן אז אנא תקן אותי כשאני טועה. אני לא מומחה להיסטוריה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אין שום סיכוי שהבריטים היו עושים כזה דבר, אבל תקלה קטנה באיזה מרעום, או שריפה ותאר לך מה היה קורה לבית ספר שיושב על בונקר נשק.

אין לי שום כוונה להגיד שההגנה היא כמו החמאס או שמערכת החינוך שלנו דומה לשלהם.

אני פשוט נהנה לתת פרספקטיבה שונה לדברים שרואים מכאן (שכידוע נראים אחרת משם).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עניין הפרספקטיבה משם חשוב מאד. אנחנו מאמינים "בצדקת הדרך" ומתעלמים מאיך זה נתפס בחוץ. האויב רק מרוויח מזה, כי גם כשהוא מפסיד הוא בעצם נתפס כמנצח.

פורסם

על זה קם ונופל הכל, סלואורייד. האמונה בצדקת הדרך מושרשת כ"כ חזק אצל רובנו שכל מה שמסביב בכלל לא משנה, ואצל רבים מי שמפקפק בזה נתפס כבוגד.

לציונות יש כל מיני סיבות והצדקות (כמו ציונות קניינית והאמונה בזה שהארץ שלנו, כי לפני 2000 שנה היו פה יהודים). אני האחרון שיפקפק בעצם הצורך בקיומה של מדינה יהודית, אבל הדרך שבה היא הוקמה וממשיכה להתקיים היא עקומה למדי. אישית, אני גם חושב שעצם המושג הזה "אמונה בצדקת הדרך" נועד פשוט כדי לדלג על שאלת שאלות שלא מטיבות עם הנרטיב שלנו. ז'בוטינסקי הוא דוגמא מאוד יפה לגישה הזו - הוא פשוט טוען שכל מה שאנחנו עושים הוא מוסרי ואין בכלל לפקפק בזה. למה? ככה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אם כבר מדברים על הרשעות בבתי דין, זה אבסורד שאותנו רוצים לשפוט על פשעי מלחמה כששם מעודדים אנשים לעלות לגג כשיש הפצצות.

לכן כבר מתחילים בהגשת תביעות לבית הדין הבינלאומי נגד אישים שונים בממשל הפלשתיני.

זה המימוש הלכה למעשה של הפתגם - מי שגר בבית מזכוכית, שלא יזרוק אבנים.

האמת שכנראה אתה צודק שזה לא ישנה את המצב מהבחינה הזאת לטובתינו אבל זה גם לא יהפוך אותו לגרוע יותר.

ז"א שבדיעבד מדינת ישראל העיפה מהבתים בערך 8.5 אלף איש, הוציאה לפחות 9 מיליארד שקל, בשביל שאנחנו לא נרוויח מזה כלום?

דובר פה על בזבוזים של 150 מיליון ו-300 מיליון ו-70 מיליון, כאן מדברים על 9 מיליארד, בשביל כלום ושום דבר, אנחנו במצב גרוע יותר היום מאשר לפני עשור.

לי אישית כאזרח העולם המערבי שאפריקה בשבילו זו פלנטה אחרת (כמו ישראל לרוב האירופאים והאמריקאים) לא אכפת אם זו מדינה או ארגון פרטי משתמש בילד כלוחם או כמגן אנושי. גם לא כזה אכפת לי מי מורשע ומי לא, כל מה שאני יודע זה שעושים את זה באפריקה ובסטנדרטים מערביים זה פסול. אני מניח שגם בעיניים אירופאיות זה דומה, רק שהם בוחרים להתמקד במי שלכאורה הורג את הילדים ולא על הסיבה שבגללה הם מתו.

זה מבט מאוד רדוד על העניין, ובוודאי שזה פסול, רק שהתקשורת העולמית בכוונה לא שואלת שאלות, ואפילו משנה לחלוטין את האמת לנרטיב יותר נוח.

דוגמאות מהעת האחרונה זה פיגועי הדריסה שהפכו ל"תאונות דרכים" והתקיפה בבית הכנסת שהפך לתאונת גרזן, שם גם דיברו על 4 ישראלים ו-2 פלשתינים הרוגים.

אבל זה מתחיל מתוכנו, כשמי שהייתה באותה עת שרה בכירה מאשימה את הגרזן.

סיבה ומסובב - זה זר למי שמתמודדת עכשיו על שנתיים של כהונה לראשות ממשלה בישראל.

ושוב נשאלת השאלה, בראי ההיסטוריה, כאשר ההגנה הסליקו נשק בבתי ספר ובבתי ילדים בקיבוצים, האם הם היו אפריקאים ברברים או אירופאים מתורבתים?

לוחמי חופש אמיצים עשויים ללא חת או טרוריסטים צמאי דם שלא חשבו פעמיים לפני שהשתמשו בילדיהם שלהם כמגן חי?

מוגש כחומר למחשבה ע"י בגירה רטרו-ספקטיבה בע"מ :wink:

ההבדל הוא שההגנה לא הסליקו נשקים בתוך בתי ספר של ארגון בינלאומי שאמור להיות נייטרלי.

לא שזה הופך אותם למקבלי צל"ש מיוחד ממועצת הביטחון של האו"ם, אבל בכל זאת.

אני האחרון שיפקפק בעצם הצורך בקיומה של מדינה יהודית, אבל הדרך שבה היא הוקמה וממשיכה להתקיים היא עקומה למדי.

אתה מכיר מדינות שלא הוקמו בדרך עקומה?

מדינות אירופה הוקמו בחלקן לאחר אלפי שנים של קרבות ברבריים, חלקן "רק" לאחר 2 מלחמות עולם, רובן ע"י כיבוש זר כזה או אחר.

לא לדבר על ארה"ב כן? גם שם זה כיבוש זר לחלוטין, תוסיף לזה שנים של עבדות ואפליה רשמית שמגובה בחוקים.

או דרום ומרכז אמריקה, גם הן כיבוש זר לחלוטין רק ממקור אחר (ספרד ופורטוגל במקום בריטניה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה אכן מבט רדוד מאד. האמת לא מעניינת אף אחד. כרגע זה תסריט שמוכר יותר בתקשורת. זה מתכון הוליוודי קלאסי: החלשים מול החזקים. במי הצופה שאין לו שום קשר למציאות המזה"תית, שרואה את זה מנק' מבט רדודה מאד יתמוך?

אולי כשזה יהיה מדינה מול מדינה, זה ימכור פחות והלחץ הבין לאומי ירד. אולי.

על מה זה ה9 מיליארד?

פורסם (נערך)
על מה זה ה9 מיליארד?

אולי כוונתו על עלות ה"התנתקות".

דווקא נראה שבמבצע האחרון וגם במלחמת לבנון השנייה זכינו לתמיכה רחבה מצד מדינות מרכזיות. אך לאחר שהם נמשכו התמיכה התחלפה בלחץ.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

אתנתק רגע מהנושא המיידי ואחזור, ברשותכם, לנושא השרשור.

אתמול (או שמא היה זה שלשום) ביבי נאם ולגלג על ציפורה ובוג'י שמה הם מבינים מהחיים שלהם בבטחון ומי יתן את המענה כשהטלפון יצלצל באמצע הליילה? הם? הלפלפים? החנונים?

מיד קפץ לי לראש אולמרט.

אולי צריך לפלף שלא מבין כלום בבטחון בשביל לתת שטוזה כזו לחיזבאללה, שעשור אחרי המלחמה עוד עושה קולות של שטיח.

בטח יותר טוב מאשר ניתוח כירורגי של פעילות בעזה ע"י יוצא סיירת מטכ"ל שמתחילת המבצע ועד סופו החמא"ס מתגלגל מצחוק ושניה אחרי שיצאנו זינב בנו בקסאמים.

לא שאני חובב של אולמרט, ההפך המוחלט!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אולי באמת. הכמיהה של הציבור לביטחוניסטים דופקת אותו בזמן האחרון בכל פעם מחדש.

דווקא נראה שבמבצע האחרון וגם במלחמת לבנון השנייה זכינו לתמיכה רחבה מצד מדינות מרכזיות. אך לאחר שהם נמשכו התמיכה התחלפה בלחץ.

האמריקאים אמרו מה שהם תמיד אומרים, שיש לישראל זכות להגן על עצמה (WTF כאילו זה לא מובן מאליו) אבל לא חסרו טונות של הפגנות נגדינו.

פורסם

התפיסה הזו של מר בטחון היא גם מגוכחת, בהתחשב בביקורת שיש על ביבי על כך שלא פעל מספיק באופן אקטיבי, אלא רק נגרר בשנים האחרונות.

זה גם לא שהוא הה איזה רב אלוף בעברו. וקצינים בדרג הביניים ומעלה יש בכל מפלגה פחות או יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יצא לו דימוי, בצדק או שלא, של מנהיג שלא מתפשר על בטחון ישראל עוד מהקדנציה הראשונה שלו "יתנו יקבלו" וכ"ו ובכלל השנים בהן היה ר"מ התאפיינו בשקט יחסי. כמובן איני יודע אם ניתן לזקוף זאת לזכותו או לא. אבל בגדול זה המצב.

פורסם (נערך)

0% מע"מ נאמד בערך ב-2 מיליארד שקל, לא 300 מיליון, והגרעון רק בהדסה הוא 200 מיליון שקל ולא 150 מיליון (רק בהדסה כן? לא כל הבתי חולים).

אתה מבין שהשתמשתי במספרים מונפצים נכון?

אז הנה המספרים האמיתיים:

תקציבי ישיבות ההסדר עמד בשנים שלפני יאיר לפיד על 1.1 מליארד שקל. וזה לפני הבטחת הכנסה לאברכים, שעומד על כ-130 מליון שח נוספים.

תקציב החטיבה להתיישבות בשנת 2013 עמד על 614.5 מיליון שקלים. בשנת 2014 - "רק" 525 מיליון. כמובן שתקציבים אלו ניתנו לחטיבה להתיישבות, והינם רק צד בכמות הכסף שהמדינה שופכת על ההתנחלויות. אנחנו מדברים על סבסוד בניה, מוסדות חינוך, הנחות במסים ועוד מאות מיליוני שקל שהמדינה נותנת לציבור אחד בודד שנהנה מכל זה (וזה לא אתה, לא רועי ולא אני).

מיותר לציין שההשקעה לנפש במדינה היא הכי גדולה בהתנחלויות, יותר מעיירות פיתוח, יותר מכל אזור הדרום לאחר שני חודשי מלחמה, ויותר גבוה מאזור גוש דן ותל אביב עצמה.

מספיק להבראת בית חולים הדסה? מספיק!

מספיק לרפואה הציברית? מספיק!

מספיק להגדלת סל התרופות? מספיק!

אז די, מה דעתך, בוא ניתן גם לעוד ציבורים ליהנות מחלקם בעוגה?

עריכה אחרונה על ידי Ziv
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

samg,

אנשים סתומים ואם תאמר את אותו הדבר מספיק פעמים הם יאמינו.

פורסם

פרסומת טריה מדה מרקר:

"מצביעים ליכוד, לשינוי השיטה"

פו שיזל?!

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הראש ממשלה הזה מנותק מהמציאות. הוא לא אשם בכלום, זה אולמרט ולפיד.

http://www.mako.co.il/news-military/politics-q1_2015/Article-b01e81bc770ca41004.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326

הוא באמת חושב שכולם מטומטמים ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...