Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עם שלא מכיר את ההיסטוריה שלו, וגם מתנכר לה ברוח הנאורות לכאורה,

כנראה אין לעם הנ"ל זכות לארץ או ללאום.

אני נכנס לדיון השחוק הנ"ל לתקן ולהציג מספר נתונים.

א - לפי הסכם סייקס פיקו http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A1%D7%9B%D7%9D_%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%A1-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%95

אשר נחתם בין הצרפתים והאנגלים ואושר ע" חבר הלאומים ( האו"ם של פעם )

* - גבולות המדינות במזרח התיכון נקבעו באופן שרירותי ע"י צרפת ובריטניה בהסכם זה , לפי רצון ואינטרסים כלכליים.

מדינות האזור לבנון, סוריה, עירק ( כלל מדינות המזרח התיכון - לשעבר האימפריה האיסלמית העותומנית )

הוקמו כמדינות וקיבלו איזורי לאום ערבי מוסלמי , אלה מדינות ערב של דאר אל-אסלאם- שליטה מוסלמית מלאה .

קראו כאן - חלוקת העולם על פי האסלאם

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%90%D7%A8_%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%A1%D7%9C%D7%90%D7%9D#.D7.93.D7.90.D7.A8_.D7.90.D7.9C-.D7.90.D7.A1.D7.9C.D7.90.D7.9D

ב - ארץ ישראל/פלשתינה , היא חבל שלא בשליטה מוסלמית מלאה , ואין בו עם לאום.

ולכן ניתנה במנדט זמני לבריטניה ושלטון בינלאומי, להסדיר אותה מבחינת החוק והסדר ואז למוסרה לתושבי הארץ .

ג - הצהרת בלפור צורפה להסכם זה, ואושרה ע"י חבר הלאומים כחלק מהסכם זה. ( הצהרת בלפור אושרה ע"י האו"ם )

בהצהרה נרשם ע"י נציג ממשלת בריטניה, כי בריטניה תעזור ותקים ב ארץ ישראל/פלשתינה , מדינה ללאום היהודי.

כמו כן החליטה הוועידה לכלול במנדט את הצהרת בלפור ולהטיל על בריטניה, כמעצמה המנדטורית, את האחריות למימוש ההצהרה. בהחלטה על מסירת המנדט נאמר: "בעלת המנדט תהיה אחראית להגשמת ההצהרה שממשלת בריטניה פרסמה ביום 2 בנובמבר 1917, ושנתקבלה על ידי ממשלות ההסכמה האחרות, לטובת ייסוד "הבית הלאומי" לעם היהודי בארץ-ישראל".‏[1]

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%AA_%D7%A1%D7%9F_%D7%A8%D7%9E%D7%95

ד - ארץ ישראל פלשתינה , הוא חבל הארץ של ישראל ושל עבר הירדן ( מדינת ירדן כיום )

חבל עבר הירדן נקרע מהסכם זה ע"י בריטניה והוקמה בו ממלכת ירדן - הממלכה ניתנה למשפחה ההאשמית,

אשר הייתה אמורה לקבל את השליטה בעירק, ומאחר ובעירק התפרצה התקוממות נגד המשפחה ההאשמית,

החליטו הבריטים לחתוך את א"י פלשתינה ואת עבר הירדן ולהקים בו מדינה למשפחה ההאשמית.

ה - הערבים / המוסלמים התנגדו להצהרת בלפור ולהקמת מדינה ללאום היהודי - והחלו בפרעות ע"י הערבים בארץ ישראל

כנגד היהודים וכנגד השילטון הבריטי.

ו - מאחר והערבים רצחו פצעו יהודים ורכושם נגנב והושמד - הקימו היהודים את ארגון ההגנה .

ז - בתחילת ההתקוממות הערבית בארץ ישראל פלשתינה, ההתקוממות הייתה נגד היהודים ושלטון המנדט הבריטי.

כתוצאה מכך , כדי להרגיע את השטח, הקימה בריטניה ועדות מוממחים ממשרד החוץ שלה , אשר שלט בעירק

עם קשרים בסעודיה ובמצריים ( תעלת סואץ הייתה תחת חסות מצרית בריטית ) -

ועדות המומחים הללו המליצו לממשלת בריטניה, כי כדאי לשמור על קשרים טובים עם העולם הערבי,

יש לדחות את הצהרת בלפור להקמת ועזרה לעם היהודי להקים בית לאומי בארץ ישראל

( הצהרה אשר אושרה ע"י חבר הלאומים, כחלק מהסכם סייקס פיקו להסדרת גבולות ולאומים באיזור המזרח התיכון )

ח - ממשלת בריטניה קיבלה את המלצות ועדות המומחים שלה - והכריזה על עקרונות הספר הלבן .

אלו הנחיות לממשל המנדט הבריטי בארץ ישראל פלשתינה, להגביל את כניסת היהודים לארץ ישראל,

ולדחות את הקמת הבית-היהודי.

( ארץ ישראל נסגרה לעליה חופשית של יהודים, לערבים היה מותר להגר לארץ כרצונם מכל מקום ובכל זמן )

י - כתוצאה מישום הספר הלבן ע"י שלטון המנדט הבריטי בארץ ישראל, ודחיית ההסכם והצהרת בלפור להקמת

בית ללאום היהודי בארץ ישראל -

הוקמו האצ"ל והלח"י - להלחם בשלטון המנדט הבריטי אשר מנע עלייה של יהודים נרדפים לארץ ישראל.

הבריטים המשיכו במדיניות הגבלת כניסת יהודים גם בזמן השואה,

ושלחו ספינות עם יהודים חזרה לאירופה למחנות ההשמדה לשואה - לכן נלחמו בהם האצ"ל והלח"י .

אז מה היה לנו שם -

הסכם סייקס פיקו לחלוקת האימפריה הטורקית ולהקמת בתים לאומיים לעמי האזור .

הצהרת בלפור להקמת בית ללאום היהודי בארץ ישראל פלשתינה - אשר צורפה להסכם זה.

גבולות של מדינות באיזור המזרח התיכון נקבעו סתם-כך כראות הצרפתים והבריטים - כדאי לקרוא על כך יש הרבה חומר היסטורי.

הסכם סייקס פיקו והצהרת בלפור צורפו יחד ואושרו ע"י חבר הלאומים ( האו"ם של אז )

התכחשות הבריטים והערבים להסכם זה שאושר .

אם מתכחשים להסכם ולהצהרות אלו - יש לפסול גם את כלל גבולות המדינות באיזור .

והעובדה כיום - דע"ש - האומה האיסלמית קובעת כי כלל המזרח התיכון , עירק ירדן סוריה ולבנון

הם גבולות האומה הערבית, הם אזורי דאר אל-אסלאם -

אזור ארץ ישראל מחוץ למשחק לעת עתה -

לכן כאשר הוקמה מדינת ישראל בגבולות החלוקה בסוף המנדט הבריטי, פלשו צבאות מדינות ערב לארץ ישראל להילחם בה .

הסכם סייקס פיקו והצהרת בלפור קבעו גבולות למדינות ולהקמת בית לאומי לעמי האזור.

בהצהרה ובהסכם אשר אושר ע"י חבר הלאומים רשום.

הקמת בית לאומי לעם היהודי במדינת לאום בארץ ישראל.

ולכך עד היום מתנגדת הרשות הפלשתינית השותפים שלנו להסכם אוסלו.

הרשות הפלאשתינית לא מכירה בישראל כבית לאומי ללאום היהודי כפי שאושר ע"י חבר הלאומים.

ולכן אם הם מתנגדים לכך, אחת האפשרויות היא, לבטל הסכמים לחלוטין.

אז אולי אפשר לבטל את הסכם סייקס פיקו, ונקבע כי סיני שלנו, היא יותר קרובה לישראל מאשר למצריים.

נקבע כי גם ירדן שלנו, כחלק מעבר הירדן ההיסטורי.

אז מה צודק ומה לא צודק - למדו את ההיסטוריה ואז קבלו החלטה.

אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני באמת שמח, בהמשך לחלק מהתגובות כאן, ולא רק כאן, לראות שרבים בכל זאת לא יצביעו לימין בבחירות האלו, מתוך ההבנה שלא יוצא להם שום דבר מעוד כמה שנים של ביבי - בנט - ליברמן.

ליין מן, כתבת המון וזה קל להגרר לויכוח אינסופי על צדקת הדרך. אין לי את הזמן או הכח לזה, אני כן חייב להגיד שהטענה ש"

- ארץ ישראל/פלשתינה , היא חבל שלא בשליטה מוסלמית מלאה , ואין בו עם לאום." היא פשוט לא נכונה. וההוכחה הפשוטה לזה היא לא דברים שטענו או טוענים ערבים היום, אלא דברים שאמרו מנהיגים יהודים - ישראלים (או סתם מנהיגים ציוניים) כבר לפני כמעט 100 שנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בוקק טוב חברי לדיון,

תחשבו רגע נניח הייתם ביבי והייתם רוצים להיבחר, מה הייתם אומרים נכשלתי אל תבחרו בי

תבחרו בשמאל?

לא הייתם אומרים תבחרו בי עוד פעם ותנו לי צ'אנס לא ככה?

ויבגני בחייאת אומי די ע התמימות שנינו יודעים שלעולם לא יהיה שלום.

רועי

פורסם

ויבגני בחייאת אומי די ע התמימות שנינו יודעים שלעולם לא יהיה שלום.

אל תגיד לעולם (גם כי זה תבוסתני וגם פשוט לא נכון), האירופים שפכו את דמם במשך אלפי שנים וממש עד לפני 60 שנה, היום מלחמה באירופה נשמעת מופרכת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רועי, אם יהיה שלום או לא אני לא יודע (עוד לפני זה - לא נראה לי שאתה ואני מגדירים את המושג "שלום" בצורה זהה). אני כן יודע לאיזה כיוון אני שואף.

וכן, כפי שבגירה כתב, היו סכסוכים הרבה יותר ארוכים באירופה ומקומות אחרים שנפתרו. סתם, לדוגמא, צרפת וגרמניה היו במלחמה כל כמה שנים לפחות במשך 150 שנה. והנה, זה נגמר.

פורסם

יבגני בינינו, אם הצד השני היה באמת רוצה שלום כבר הוא היה, הנה רשמת שכבר פתרו סכסוכים גדלוים יותר.

כל פעם מוציאים תירוץ אחר, אפילו לקיימפ דיויד לא רצו, אז לא עניין של שטחים.

רועי

פורסם

רועי, אתה בתגובות קודמות הסברת שאתה רוצה לחיות ביו"ש, ושאתה בעד ההתיישבות שם. בתגובה אחרת כתבת שאתה חושב שכהנא צדק. לדעתי, ועם כל הכבוד, אתה (כמו רבים אחרים) לא כ"כ מבין מה אומר המושג "שלום", או עוד לפני זה - "פשרה".

פורסם

יבגני, איך הפכת אתזה לכהנא צדק?

קמפ דיויד התרחש אחרי כהנא תתקן אותי אם אני טועה, אני לא בעד החזרת שטחים רק נתתי דוגמא.

אני מבין בדיוק מה זה שלום ולצערי אני מכיר אנשים עם דעות כמו שלך ששנונא את העם שלו.

כי תודה לאל אתם מיעוט ורוב העם אוהב את יהודה ושומרון זה שבתקשורת עושים רעש גדול כאילו אתם הרוב ואת הסקרים עם עושים ברוטשילד

בתל אביב אז בטח שאתם תיצאו עם מנדטים טובים בסקרים.

רועי

פורסם
זה אכן מבט רדוד מאד. האמת לא מעניינת אף אחד. כרגע זה תסריט שמוכר יותר בתקשורת. זה מתכון הוליוודי קלאסי: החלשים מול החזקים. במי הצופה שאין לו שום קשר למציאות המזה"תית, שרואה את זה מנק' מבט רדודה מאד יתמוך?

אולי כשזה יהיה מדינה מול מדינה, זה ימכור פחות והלחץ הבין לאומי ירד. אולי.

על מה זה ה9 מיליארד?

בוודאי שהאמת לא מעניינת אף אחד, זו הבעיה #1 של ישראל היום, השיח בתקשורת הפך להיות כל כך רדוד שאתה קובע את דעתך על נושא לפי הכותרת או במקסימום לפי הכותרת משנה.

לכן כותרת בסגנון "4 יהודים ו-2 פלשתינים נהרגו בירושלים" יכולה לגרום לך להגיד "איזה מסכנים" בלי להבין שאותם 2 פלשתינים רצחו את ארבעת היהודים (אגב אז שכחו את השוטר, כי לכתוב 4 יהודים, 2 פלשתינים ושוטר דרוזי נהרגו בירושלים" זה כבר לא קליט).

במלחמת לבנון השנייה, הייתה עילה קבילה למלחמה (חטיפת חיילים משטח מדינת ישראל), חיזבאללה היה גוף חמוש ששייך לממשלה הלבנונית, ובכל זאת לא לקח הרבה זמן והתחילו להפעיל לחץ על ישראל.

אולי כוונתו על עלות ה"התנתקות".

אכן עלות ההתנתקות (מוערכת, לדעתי עוד לא סיימו ליישב את כולם ו/או יש תביעות משפטיות שעדיין מתנהלות).

אתנתק רגע מהנושא המיידי ואחזור, ברשותכם, לנושא השרשור.

אתמול (או שמא היה זה שלשום) ביבי נאם ולגלג על ציפורה ובוג'י שמה הם מבינים מהחיים שלהם בבטחון ומי יתן את המענה כשהטלפון יצלצל באמצע הליילה? הם? הלפלפים? החנונים?

מיד קפץ לי לראש אולמרט.

אולי צריך לפלף שלא מבין כלום בבטחון בשביל לתת שטוזה כזו לחיזבאללה, שעשור אחרי המלחמה עוד עושה קולות של שטיח.

בטח יותר טוב מאשר ניתוח כירורגי של פעילות בעזה ע"י יוצא סיירת מטכ"ל שמתחילת המבצע ועד סופו החמא"ס מתגלגל מצחוק ושניה אחרי שיצאנו זינב בנו בקסאמים.

לא שאני חובב של אולמרט, ההפך המוחלט!

להשוות בין עזה ללבנון זה לא נכון, הרי שיטת העבודה של החמאס מתבססת על שימוש באזרחים כמגנים חיים וכאמצעי לחץ, כמות האוכלוסיה בדרום לבנון לא מתקרבת לזו של רצועת עזה, על אחת כמה וכמה ביחס של בני אדם לקמ"ר, תוסיף לזה את העובדה שהחיזבאללה לא מנע למיטב ידיעתי מאזרחים להתפנות מאיזורי הקרב בניגוד לחמאס שכן מנע התפנות, מדברים על זה שבמלחמת לבנון ה-2 בדרום לבנון נשארו 120K תושבים לבנונים.

תוסיף לזה את העובדה גם שבלבנון השנייה היה לאזרחים לאן לברוח, ברצועת עזה לאן יברחו?

ותוסיף לזה את השוני בין קרבות בשטח בנוי (שמבחינה צבאית זה נחשב לשטח הכי קשה לקרבות) ובין קרבות בשטח הררי (שגם הוא לא נחשב קל, אבל יותר קל משטח בנוי), בין לחימה בעיקר מסביב לכפרים ובין כניסה לתוך ערים.

אתה מבין שהשתמשתי במספרים מונפצים נכון?

בוודאי ולכן התגובה הייתה צינית.

אז הנה המספרים האמיתיים:

תקציבי ישיבות ההסדר עמד בשנים שלפני יאיר לפיד על 1.1 מליארד שקל. וזה לפני הבטחת הכנסה לאברכים, שעומד על כ-130 מליון שח נוספים.

תקציב החטיבה להתיישבות בשנת 2013 עמד על 614.5 מיליון שקלים. בשנת 2014 - "רק" 525 מיליון. כמובן שתקציבים אלו ניתנו לחטיבה להתיישבות, והינם רק צד בכמות הכסף שהמדינה שופכת על ההתנחלויות. אנחנו מדברים על סבסוד בניה, מוסדות חינוך, הנחות במסים ועוד מאות מיליוני שקל שהמדינה נותנת לציבור אחד בודד שנהנה מכל זה (וזה לא אתה, לא רועי ולא אני).

מיותר לציין שההשקעה לנפש במדינה היא הכי גדולה בהתנחלויות, יותר מעיירות פיתוח, יותר מכל אזור הדרום לאחר שני חודשי מלחמה, ויותר גבוה מאזור גוש דן ותל אביב עצמה.

מספיק להבראת בית חולים הדסה? מספיק!

מספיק לרפואה הציברית? מספיק!

מספיק להגדלת סל התרופות? מספיק!

אז די, מה דעתך, בוא ניתן גם לעוד ציבורים ליהנות מחלקם בעוגה?

מה בין ישיבות הסדר להבטחת הכנסה לאברכים (שלא מתגייסים בכלל)?

בכל מקרה אני בעד להשוות תמיכה בישיבות הסדר (כלומר ש"ח פר אדם) לתמיכה שמקבלת תוכנית שנת שירות, ובכל מקרה שתלמידי ישיבות ההסדר ישרתו שירות מלא של 3 שנים חובה.

סבסוד בנייה, מוסדות חינוך והנחות במיסים יש גם לציבור החרדי בבית שמש, אני נגד זה כמו נגד זה, מה הנקודה שלך?

אני לא נכנסתי לעומק התקציבים שהולכים להתנחלויות ובטח לא השוויתי אותם לתקציבים של ערים אחרות, גם אין לי ספק שלאורך שנים כספים הוסוו תחת סעיפים כאלה ואחרים, גם אצל המתנחלים וגם אצל החרדים, אז קשה מאוד יהיה לקבל את התמונה המלאה.

בכל מקרה יישובים מעבר לקו הירוק צריכים לקבל את אותם תקציבים כמו ישובים מקבילים בתוך הקו הירוק.

אם כי שם יש דרישות נוספות של גדר אבטחה מסביב לישובים, הסעות ממוגנות וכו' שהן ביטחוניות.

אני שמח שאנחנו לא צריכים להשוות את התנאים הללו​ ליישובים בתוך הקו הירוק.

אל תגיד לעולם (גם כי זה תבוסתני וגם פשוט לא נכון), האירופים שפכו את דמם במשך אלפי שנים וממש עד לפני 60 שנה, היום מלחמה באירופה נשמעת מופרכת.

תלוי מלחמה של אירופה עם מי, הם יושבים על פצצה מתקתקת שנקראת הגירה מוסלמית.

זה כמובן יתחיל בהקמת מפלגות מוסלמיות, החלת השריעה, עד השתלטות מלאה.

ברגע שזה יקרה במדינה אחת, הם ישתמשו בה כקרש מקפצה למדינות אחרות.

זה אולי לא יהיה מלחמת ש' בש' אבל זו תהיה מלחמת דת, אולי ג'ון העורף יחזור עד אז לבריטניה עם החרב שלו.

יש כבר תנועות מוסלמיות שחושבות ומכוונות לכיוון הזה, מסע צלב נגד הצלבנים, אולי כדאי לקרוא לזה מסע סהר?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רועי, אתה כתבת על כהנא לפני עמוד או שניים.

אני לא חושב שאתה מבין מה זה "שלום". זו מילה ריקה מתוכן עבורך, כמו עבור רוב האנשים. לכן כשאני שואל מה זה אומר מבחינתך, אתה מספר לי על שונאי העם ועל אלו שחיים בתל אביב - כלומר שוב מחליף נושא.

בסדר, רוב העם "אוהב את יהודה ושומרון". כן, זה בדיוק זה. בגלל זה מותר לנציגיהם בכנסת לבזוז את הקופה הציבורית.

פורסם

חביבי אתה מכניס לי דברים שאני לא ידעתי עליהם.

שלום: שאנחנו והערבים ניחיה בשלום זאת אומרת אני לא אפחד להיכנס לכפרים שלהם, שאני ארגיש בטוח שעובר לי די ערבי,

שיהיה בינינו שיתוף פעולה.

המילה שלום לא ריקה אצלי מתוכן אלא אני לא מאמין שיהיה.

נכון אני תומך בכהנא איך ראית את זה לפי ההודעה אני לא יודע, נכון לפני כמה הודעות כן רשמתי עליו.

ותאמין לי יש הרבה תומכים רק הם מפחדים לקום ולהגיד את זה כי המדינה פועלת נגד העוזרים לה.

רועי

פורסם

כלומר אתה תומך במישהו שהפתרון (הדרך להגיע לשלום) שהוא הציע לסכסוך כאן היא העברתם של הערבים מחוץ לגבולותיה של ישראל.

אתה תומך במישהו שרוצה לגרש מכאן ערבים. ובאותה נשימה אתה מדבר על "שיתוף פעולה" ועל לא לפחד להכנס לכפרים שלהם. כלומר אתה מצפה שהם יקבלו את התוכנית לגרש אותם מכאן? ואתה לא תפחד להכנס לכפרים שלהם, כי לא יהיה שם אף אחד?

ולגבי זה שיש עוד תומכים לכהנא - אני בטוח שיש. כמו שיש חילונים שמצביעים לבית היהודי, רק כי (בדיוק מה שכתבתי לפני 3-4 עמודים) גם הם שונאים שמאלנים, ערבים, הומואים וכל מי שהוא לא יהודי כשר למהדרין (ורצוי דתי) באופן כללי. בסוף אותם המצביעים רק נדפקים מזה, אבל נדמה לי שכבר דנו בנושא הזה.

פורסם

אנחנו מקבלים מה שאנחנו משלמים לנבחרים שלנו.

אני בעד שראש ממשלה יקבל חצי מיליון שקל (סכום מונפץ, אפשר לדבר על הפרטים) בחודש כדי שיותר אנשים איכותיים יגיעו ויהיה מבחר.

בינתיים במקום לבחור בטוב ביותר אנחנו בוחרים ברע במיעוטו.

אנחנו מקבלים בעיקר בוגרי מערכת הביטחון שמכירים רק מערכות ציבוריות וכאלה שגדלו להיות פוליטיקאים אחרי שסיימו לינוק.

נראה לי עקום שבכל מפלגה צריך להיות "ביטחוניסט" (או אפילו כמה), זה רע לכנסת, זה רע למפלגה, זה לא מאפשר גיוון מספיק של אנשים מרקעים שונים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בוא נאמר שיכול להיות שעדיפה הקזת דם מתמשכת בהיקפים שיש לנו עם הפלסטינים על פני מה שהאירופאים היו צריכים בשביל להירגע ולהתחיל להטיף לשאר העולם (עשרות מליוני קורבנות, רצח עם, כיבוש זר שיעקור מהם את הרצון להלחם).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...