Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיכוי שממשלת ימין תחזיר שטחים הרבה יותר גדול מהסיכוי שממשלת שמאל תעשה זאת. מבחינת לחץ פנימי הוא יהיה הרב יותר גדול על ממשלת שמאל (להמנע מהחזרה), לעמות זאת על ממשלת ימין יהיה הרבה יותר לחץ חיצוני להחזיר. עד כה רוב החזרת השטחים נעשתה על ידי ממשלות ימין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה רואה? ממשלות ימין עושים בדיוק הפוך ממה שצריך לעשות. זה מחזיר שטחים וזה לא מוריד מיסים :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל לא בטוח בכלל שממשלת שמאל תעמוד בלחץ שיפעילו עליה מהימין ובכל זאת תחזיר שטחים.

פורסם (נערך)

תחזיר או תותר על שטחים? :-P

ובכלל, כל עניין מתווה השטחים די מיצה עצמו, מאחר וכיום כבר די ברור מה ניתן לביצוע, גם אם השמאל או הימין לא אוהבים זאת.

עריכה אחרונה על ידי מצמץ
פורסם
בד"כ הצבא הוא זה שרוצה לכבוש קרקע, במיוחד קרקע ספציפית שממנה הירי על הכוחות הוא יותר נוח / שטח שולט / שטח שמגביל את הכוחות.

בסדר, אבל השאלה בעינה עומדת: מה המטרה? להחזיק כוחות בבטחה? יפה מאד, אבל האם לכוחות האלו יש מטרה כלשהי?

נראה לי שהמטרה היחידה שהיתה פה היא להראות שכעסנו, ואת זה אפשר היה להראות יפה מאד גם בעזרת הפצצות מהאוויר, במיוחד אם היינו גם דואגים לכך שהם יפגעו במישהו. כמובן שזה לא מקובל היום, אז עושים "פירוטכניקה" שבין השאר גם עולה במחיר של חיילים. כך אני רואה את זה.

הסיכוי שממשלת ימין תחזיר שטחים הרבה יותר גדול מהסיכוי שממשלת שמאל תעשה זאת.

בודאי. עקרון ידוע: ממשלת ימין מחריבה ישובים וממשלת שמאל יוצאת למלחמות.

הסיבה פשוטה: לממשלת ימין אין אופוזיציה מימין ולהיפך. אף אחד (כמעט) לא חושב בהגיון, אלא רק לפי "ההוא לא מהמפלגה שלי ולכן כל מה שהוא אמר זה שטויות".

דני

פורסם
לא רואה סיבה שמחייבת אותה להחזיר שטחים, בדיוק כמו שממשלת ימין ביצעה את ההתנתקות כשלפני זה היא עודדה את ההתישבות שם.

אי אפשר גם לבוא בטענות שהתנחלויות מקבלות תקציבים, לעלות לשלטון, להשאיר אותם שם ולייבש להם תקציבים.

כל עוד אנשים גרים שם הם צריכים תקציבים כמו כל עיר אחרת בארץ.

משמע אי אפשר לרכב כל הבחירות על הגל "הכספים של ההתנחלויות" ואז להשאיר אותם בשטח בלי תקציבי ביטחון וחינוך וכו'.

בסדר, אבל השאלה בעינה עומדת: מה המטרה? להחזיק כוחות בבטחה? יפה מאד, אבל האם לכוחות האלו יש מטרה כלשהי?

נראה לי שהמטרה היחידה שהיתה פה היא להראות שכעסנו, ואת זה אפשר היה להראות יפה מאד גם בעזרת הפצצות מהאוויר, במיוחד אם היינו גם דואגים לכך שהם יפגעו במישהו. כמובן שזה לא מקובל היום, אז עושים "פירוטכניקה" שבין השאר גם עולה במחיר של חיילים. כך אני רואה את זה.

רחוק מהמקום שלי לקבוע מה המטרה, זה גם לא המקום של הצבא בכלל, מקום הממשלה לקבוע מה המטרה ומקום הצבא לבצע זאת.

ד"א אני לא בטוח שהפצצות מהאוויר היו מגלות מנהרות כמו Boots on the ground.

מה גם שהתפיסה הצבאית שלפיה אפשר לנצח מלחמה רק מהאוויר לא עזרה לנו בלבנון השנייה עד לשלב הקרקעי ולא לארה"ב נגד דעא"ש

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר להקפיא את הבניה ולצמצם בתקציבים להתנחלויות. לא חייבים לוותר על הכל ולברוח כמו בהתנתקות שאתה אומר שעלתה 9 מיליארד. זה גם לא הוגן כלפי האזרחים שכבר גרים שם. איזה מדינה מעודדת אנשים לגור בחורים מסוכנים כדי להחזיק שטח ואחרי זה זורקת אותם משם?

פורסם

כבר הייתה הקפאת בנייה ל-9 חודשים, צימצם תקציבים?

הרי זה ידוע שרוב התקציבים הולכים על משכורות וניהול שוטף ולא בנייה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אפשר להקפיא את הבניה ולצמצם בתקציבים להתנחלויות. לא חייבים לוותר על הכל ולברוח כמו בהתנתקות שאתה אומר שעלתה 9 מיליארד. זה גם לא הוגן כלפי האזרחים שכבר גרים שם. איזה מדינה מעודדת אנשים לגור בחורים מסוכנים כדי להחזיק שטח ואחרי זה זורקת אותם משם?

תאמין לי השמאל לא יודע כמה בני דודינו נהנים מהתקציבים האלו.

רועי

פורסם

השאלה שלך היא פתח לעוד כמה שאלות וטענות, החל מזה שהמדינה לא מתכוונת לפנות אותם (ומכך משתמע גם שלא ממש מחפשת פתרון של "שלום" - גם לא תחת שלטןו שמאל לכאורה).

ד"א לגבי ההתנתקות, אם נחזור קצת אחורה, היא בוצעה בעיקר בשביל להקפיא את המצב כמו שהוא ביהודה ושומרון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ובנתיים מועמדת מטעם הבית היהודי עוזבת \ מועזבת. עבור חברים במפלגה שלה לשעבר, היא שמאלנית בוגדת, כי היא קיבלה תרומה מהקרן החדשה, למטרה שאחרים לא ששו לתרום. מבחינתה, זה מה שיש לה להגיד:

זו מפלגה שללא ספק שואפת למדינת הלכה, גם אם כרגע

זה לא מעשי, ולא מבינה מהי דמוקרטיה

בדיוק מה שאני אומר כבר כמה שנים כנראה. ושוב, כל חילוני שמצביע להם, רק כי הם שונאים ערבים \ הומואים \ גויים \ כל דבר אחר, יורה לעצמו ברגל, בסופו של דבר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

גם דתיים שמצביעים להם יורים לעצמם ברגל. הם פשוט לא מבינים את זה.

פורסם
ובנתיים מועמדת מטעם הבית היהודי עוזבת \ מועזבת. עבור חברים במפלגה שלה לשעבר, היא שמאלנית בוגדת, כי היא קיבלה תרומה מהקרן החדשה, למטרה שאחרים לא ששו לתרום. מבחינתה, זה מה שיש לה להגיד:

בדיוק מה שאני אומר כבר כמה שנים כנראה. ושוב, כל חילוני שמצביע להם, רק כי הם שונאים ערבים \ הומואים \ גויים \ כל דבר אחר, יורה לעצמו ברגל, בסופו של דבר.

הם ממש לא שונאים אף אחד אתה וכל השמאל רוצים להוציא אותם חרא, פשוט מאוד ואם כבר מדברים על שנאה אתה שונא

אותם ואת רוב עמך.

רועי

• תוכן חדש...