Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

מבחינת חמאס לשרוד זה ניצחון. לא מעניין אותם איך נראת עזה וכמה הם צריכים להתחבא.

אני מניח שגם ערפאת הכריז על "ניצחון" כשגורש לקפריסין. לא משנה מה חמאס יכריזו, אלא מה יחשבו תושבי עזה. כפי שאמר נסראללה כשיצא ממחבואו וראה את חורבות הדאחייה: "לא היינו חוטפים חיילים, אילו ידענו שזו תהיה התגובה."

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

לגבי התדמית של ישראל, החיסול הזה לא השפיע עליו בכלל. ההתנהלות המחורבנת של הממשלה במשך כל המלחמה הזאת הרסה את התדמית הרבה יותר.

לא טענתי שזה העיקר, אבל ללא ספק זה הוסיף שמן למדורה. קטר, לעומת זאת, דווקא יצאה נשכרת וקיבלה תמיכה בתור מי שנתפסת כקורבן.

לפני 28 דקות, ברווז כתב:

מבחינתם, כל הצבא של הישות הציונית לא הצליח למחוק כמה "אנשים עם כפכפים וקלאצ'ים", וזה לחלוטין ניצחון

זה לא ניצחון, זו תעמולת מפסידים. וכולם יודעים את זה, גם אם ינסו להסוות בריקודים וחלוקת סוכריות.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני 18 דקות, mikyl כתב:

. כפי שאמר נסראללה כשיצא ממחבואו וראה את חורבות הדאחייה: "לא היינו חוטפים חיילים, אילו ידענו שזו תהיה התגובה."

אבל זה לא מנע ממנו להקים את כוח רדואן ותכנון לכיבוש ישובים בצפון כמו שעשו חמאס בדרום 

לפני 20 דקות, mikyl כתב:

וכולם יודעים את זה

מי זה כולם?

ההגדרות שלך הם לא ההגדרות של מישהו אחר

לפני כשעה, ברווז כתב:

וואלה, לא יודע מה אנחנו. הכנסת אותי למשבר זהות עכשיו. :lol:

https://youtube.com/shorts/BRyTx54PZgQ?si=HnwtRqDfteTigfrm

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 20 דקות, mikyl כתב:

אני מניח שגם ערפאת הכריז על "ניצחון" כשגורש לקפריסין. לא משנה מה חמאס יכריזו, אלא מה יחשבו תושבי עזה. כפי שאמר נסראללה כשיצא ממחבואו וראה את חורבות הדאחייה: "לא היינו חוטפים חיילים, אילו ידענו שזו תהיה התגובה."

זה לא ניצחון, זו תעמולת מפסידים. וכולם יודעים את זה, גם אם ינסו להסוות בריקודים וחלוקת סוכריות.

תושבי עזה לא מעניינים את חמאס. הם שונאים את חמאס אבל ברגע שחמאס יחלק להם קצת אוכל ומים ותרופות מהסיוע ומשכורות הם יאהבו אותו שוב כמו בסיפור על התרנגולת של סטאלין.

נסראלה אמר את זה כדי לפייס את הלבנונים שאיבדו הכל בגלל ההרפתקה המחורבנת שהוא נכנס אליה על חשבונם. בפועל הם מעניינים לו את הביצה והוא הביא על לבנון חורבן הרבה יותר גדול בהצטרפות שלו לטופאן אל תחת כי יש לו אדון אחד והוא לא הציבור הלבנוני. השיעים בלבנון הם כמו ביביסטים. הם ילכו אחרי חיזבלה גם אם נעים קאסם ישלח את הבנות שלהם להיות שפחות מין לאייתולה באיראן.

תקרא לזה תעמולת מפסידים אם אתה רוצה, אבל כל עוד הצד השני לא נכנע וממשיך לגייס לוחמים ולשמר את ההתנגדות שלו זה לא ניצחון, זה הפוגה טקטית.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 דקות, עדי-אל כתב:

אבל זה לא מנע ממנו להקים את כוח רדואן ותכנון לכיבוש ישובים בצפון כמו שעשו חמאס בדרום 

ומה הקשר? זה לא מקרי שהוא לא הצטרף לחמאס מעבר לצאת ידי חובה. חיזבאללה אינו ארגון עצמאי אלא כלי איראני בלבנון, מיליציה שמבצעת ללא עוררין את פקודות הבוס. כל צעד שלהם הוא צעד בשירות אג'נדה איראנית.

לפני 15 דקות, עדי-אל כתב:

מי זה כולם?

עזתים, כל השאר לא מעניין. 

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

תושבי עזה לא מעניינים את חמאס.

חמאס, כמו כל תנועת מחתרת, אינו יכול להתקיים ללא תמיכה של האוכלוסייה המקומית. ולא כל תושבי עזה הם שהידים, רבים מהם פשוט רוצים לחיות בשקט ובכבוד כמו רוב בני אדם.  אני מאמין שהחוויה שעברו בשנתיים האחרונות תישאר חקוקה בזיכרונם הקולקטיבי ויישאר עימם לאורך זמן רב.

פורסם
לפני 14 דקות, mikyl כתב:

רבים מהם פשוט רוצים לחיות בשקט ובכבוד כמו רוב בני אדם. 

בשבילם, לחיות בשקט ובכבוד אומר לא להתנגד לחמאס בשום צורה... אחרת לא יהיו להם ברכיים או משהו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 31 דקות, mikyl כתב:

חמאס, כמו כל תנועת מחתרת, אינו יכול להתקיים ללא תמיכה של האוכלוסייה המקומית. ולא כל תושבי עזה הם שהידים, רבים מהם פשוט רוצים לחיות בשקט ובכבוד כמו רוב בני אדם.  אני מאמין שהחוויה שעברו בשנתיים האחרונות תישאר חקוקה בזיכרונם הקולקטיבי ויישאר עימם לאורך זמן רב

תושבי עזה עוברים הנדסת תודעה קיצונית מהרגע שהם נולדים. כל עוד לחמאס (וגם לרשות הפלסטינית שמסיתה במסגדים ומשלמת על רצח ישראלים) יש שליטה על החינוך של הילדים תמיד יהיו מספיק שהידים. את הסבל שגורמת להם המלחמה הם מנצלים לחיזוק ההסתה ולשמירה על הכח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

המנטליות המערבית לא מסוגלת להבין את המנטליות הג'יהאדיסטית הקיצונית. 

כשהייתי חייל, בימי האינתיפאדה השנייה. אחד מאנשי הקבע בבסיס דיבר איתי על המצב במדינה, ואמר לי משהו שנשמע מאד הגיוני לאוזניים הצעירות שלי אז- "הם רק רוצים להביא לחם הבייתה, לחיות ולהתפרנס כמו בני אדם. כשיהיה להם את זה השטח ירגע". לא לגמרי הסכמתי עם הדברים, אבל גם לא יכלתי לשלול אותם על הסף. יש בזה משהו. 

מיליוני (אם לא מיליארדי) דולרים קטארים מאוחר יותר, קיבלתי הוכחה לפרצוף שמדובר על טעות לוגית. 

הם לא רוצים "רק לחיות". הם רוצים "רק לחיות אחרי שישראל תושמד".

ההסתה היא חלק מהממסד. חלק מהדת. 

וכמה שהתנאים שם יהיו קשים יותר (באשמת חמאס), אירונית, יהיה לחמאס יותר קל לגייס מחבלים חדשים על רקע אידאולוגי. 

הדת מרקיבה את הבינה. כל דת. והיא משגשגת רק איפה שהבינה לא נמצאת. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 51 דקות, ברווז כתב:

בשבילם, לחיות בשקט ובכבוד אומר לא להתנגד לחמאס בשום צורה... אחרת לא יהיו להם ברכיים או משהו. 

נכון, אך יש להבדיל בין התנגדות לתמיכה, אלו שני דברים שונים.

לפני 30 דקות, SlowRide כתב:

תושבי עזה עוברים הנדסת תודעה קיצונית מהרגע שהם נולדים. כל עוד לחמאס (וגם לרשות הפלסטינית שמסיתה במסגדים ומשלמת על רצח ישראלים) יש שליטה על החינוך של הילדים תמיד יהיו מספיק שהידים. את הסבל שגורמת להם המלחמה הם מנצלים לחיזוק ההסתה ולשמירה על הכח.

כולם עוברים הנדסת תודעה, במיוחד אנשים מאמינים. האם לחרדים אין הנדסת תודעה? מה לגבי ביביסתים או השמאל הקיצוני? אני גדלתי בברה"מ, כך שאין צורך להסביר לי מה זה הנדסת תודעה — אבל בסופו של דבר, לפחות חלק מהאנשים גם מפעילים את החשיבה שלהם.

לפני 19 דקות, ברווז כתב:

המנטליות המערבית לא מסוגלת להבין את המנטליות הג'יהאדיסטית הקיצונית. 

עזוב אותי מכל הבולשיט על המנטליות המערבית. חונכתי במנטליות ג'יהאדיסטית, סליחה קומוניסטית. בדיוק כמו הגרמנים שחונכו במנטליות נאצית. אצל רובם זה עבר.

פורסם
Just now, mikyl כתב:

עזוב אותי מכל הבולשיט על המנטליות המערבית. חונכתי במנטליות ג'יהאדיסטית, סליחה קומוניסטית. בדיוק כמו הגרמנים שחונכו במנטליות נאצית. אצל רובם זה עבר.

שינית מקום. גם המנטליות מסביבך השתנתה. יותר קל לך לשנות את זו שלך או לאמץ אחת מקומית. 

אצל השכנים שלנו, אין להם אפשרות לשנות את המנטליות הסביבתית. 

יש הבדל תהומי פה. 

כמו גם הרצון בשינוי. שלא בטוח שיש בכלל כזה לשכנים. 

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

רבים מהם פשוט רוצים לחיות בשקט ובכבוד כמו רוב בני אדם

מה זה רבים? 10 אחוז? 20 אחוז? 50 אחוז? 80 אחוז?

חוץ מזה תגדיר ״בשקט ובכבוד״. הכבוד הערבי נגמר בערך בתחומי השבט,

ברגע שיש בעיה שוחטים את השבט האחר עד לסולחה/הודנה

(עוד לפני שהגענו לנושא היהודי).

אולי הם ירצו לחיות בשקט ובכבוד אחרי שישנו את הלב / אידיאולוגיה / בחירה דתית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, mikyl כתב:

כולם עוברים הנדסת תודעה, במיוחד אנשים מאמינים. האם לחרדים אין הנדסת תודעה? מה לגבי ביביסתים או השמאל הקיצוני? אני גדלתי בברה"מ, כך שאין צורך להסביר לי מה זה הנדסת תודעה — אבל בסופו של דבר, לפחות חלק מהאנשים גם מפעילים את החשיבה שלהם

אצל החרדים, אם תחליט שאתה יוצא מהחיים האלה המקסימום שיקרה זה שהמשפחה תנתק איתך קשר ויגידו עליך קדיש כאילו מתת. וזה במקרה הקיצוני.

גם ביביסטים לא יהרגו אותך אם תבקר את נתניהו, מקסימום יכתבו עליך פוסטים מגעילים ברשת. כנ"ל שמאל קיצוני, למרות שאלה כבר הוכיחו שגם רצח הולך ע"ע צ'ארלי קירק.

בברית המועצות לא היית מדבר נגד השלטון כי אתה יודע שזה לא יגמר טוב, במיוחד אם יש לך חשיבה עצמאית ובא לך לחיות.

בעזה, תגיד שאתה לא מאמין יותר בג'יהאד ובאמונה שהמשיח יבוא אחרי שהמוסלמים יהרגו את כל היהודים, לא רק שיתייחסו אליך כאילו מתת, יהרגו אותך. אפילו אם אתה כן מאמין בזה וחושב אחרת מחמאס בכל מיני סוגיות אחרות, יהרגו אותך כמו שהרגו את אנשי הפת"ח.

להפעיל את החשיבה העצמאית זה אומר לא לצאת נגד חמאס כי זה מוות בטוח. אז אתה לא תלך להיות שהיד כי אתה לא מאמין בזה אבל גם לא תפריע למי שכן רוצה, וככה הכח של חמאס להשפיע על הילדים שלך נשמר. הדרך היחידה של מי שלא רוצה לחיות ככה זה לברוח.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 42 דקות, SlowRide כתב:

הדרך היחידה של מי שלא רוצה לחיות ככה זה לברוח.

וכמובן שהדרך הזו חסומה היטב ע"י החמאס. 

לפני כשעה, mikyl כתב:

כולם עוברים הנדסת תודעה, במיוחד אנשים מאמינים. האם לחרדים אין הנדסת תודעה?

לפני שעתיים, ברווז כתב:

ההסתה היא חלק מהממסד. חלק מהדת. 

הדת מרקיבה את הבינה. כל דת. והיא משגשגת רק איפה שהבינה לא נמצאת. 

יש. דיברתי על זה.

לפני כשעה, mikyl כתב:

בסופו של דבר, לפחות חלק מהאנשים גם מפעילים את החשיבה שלהם.

להפעיל את החשיבה אפשר. 

לעשות עם זה משהו בסביבה של החמאס, לא רצוי. 

ודווקא החושבים מבינים יפה את ההבדל. 

כמו שאידי אמין אמר פעם, 

Idi Amin once said, 'There is freedom of speech, but I ...

ומי שלא יתיישר עם הרצון של המחבל שבא אליו הבייתה ואומר לו שהוא צריך להשתמש בדירה שלו לתצפית על צה"ל, למשל, או לא יודע מה אחר, פשוט יירצח (אחרון אחרי שאר המשפחה שלו) והדירה תשמש בכל מקרה אותה תצפית או מטרה אחרת. 

וזה מלבה את השנאה לישראל, שבגללה יש חמאס, שנלחם בישראל.

לופ אינסופי של Hרא.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, mikyl כתב:

כאשר 85% מעזה נראים כמו מגרש חניה עם ערימות פסולת

לצערי, הערבים הנקראים פלסטינים אלופי העולם בלשבור ולא לשלם, הם הרי יודעים שמישהו אחר ישלם על השיקום. 

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

זה הפוגה טקטית.

מדויק, כך לפחות אני רואה את כל ההסכם הזה או בקיצור, היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו? 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם

עם כל השנאה לביבי, וכמה שנמאס לי לראות את הפרצוף הזחוח שלו, ועוד יותר נמאס לי לקרוא שופרות מאוננים על כל דבר שעושה, גם אם יום לפני עשה את ההפך - הלוואי וההסכם זה יצליח

אם כן, הוא יעצור את המלחמה, הוא ישים סוף לפנטזיות המשיחיות על ארץ ישראל השלמה, ושרה נתניהו בת ה-20 מטיילת על בעלה בעזה הנקייה מערבים. הוא עלול לעצור את הצונאמי המדיני נגד ישראל ולעזור לנו לשקם את מעמדנו ואפילו להרחיב את הסכמי השלום עם מדינות כמו אינדונזיה. הוא יכניס לעזה חיילים ערבים, שיהיו אלו שהחמאס ירה בהם אם ההסכם יכשל. ובכלליות הוא גם יכול להציב מדינות מוסלמיות בחזית ברורה נגד החמאס.

הוא יכול, אולי, בסיכוי מאוד נמוך, אבל בכל זאת, להבטיח ניצחון לפרגמטיות כאן, סוף סוף. וההוכחה הכי טובה לכך היא האנטי האדיר שיש בינתיים להסכם כנראה גם מהצד השני, ובוודאות אצל ימניים קיצוניים אצלנו.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...