Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

בדרך כלל נהוג להציג רשימה של עשר גזרות מתוך תקווה להעביר בכנסת שלוש. ככה כולם יכולים להתהדר בהישג.

מה פה הגזרות האמיתיות ומה רק הסחה - קשה להגיד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני ממש לא מבין את העניין של מיסוי פיצויי פיטורין. הרי הסכום הפטור ממס לא השתנה והוא נמוך בהרבה מ 30,000 ש״ח לשנת עבודה. אז אם במילא משלמים מס שולי בעת משיכת הפיצויים, יגבו מס שולי גם בעת ההפקדה מעל התקרה וגם בעת המשיכה? כלומר מס שולי פעמיים על אותו כסף? זה דבר הזוי לחלוטין אם זו הכוונה, אלא אם כן לוקחים את הגבוה מביניהם. גם בצורה כזו זה מעט הזוי לי כיוון שכספי הפיצויים אמורים לשמש כרשת בטחון.

לגבי ״הפיצויים שייכים לעובד״, לא הבנתי מה הכוונה. גם כך המעסיק לא יכול לגעת בפיצויים שהופקדו כל עוד העובד מייעד אותם לקצבה. הכוונה היא שהעובד יוכל למשוך אותם בכל מצב?

זה לא מסתדר כלל עם הניסיון של הממשלה לגרום לאנשים לחסוך יותר לפנסיה, העלאת אחוז ההפקדה וכדומה. אם זה אומר שמוחל סעיף 14 דה פקטו על כל הסכם עבודה, לא יודע אם זה בהכרח שיפור תנאים.

הכל מרגיש לי כמו שליפה מהמותן וירייה לכל הכיוונים כדי למלא את כיסי הממשלה. לא אמרו שיש עודפי גביה והמצב של ישראל דבש?

פורסם
איזה צינור? ומי זה "לנו"?

מס על בעלי דירה שלישית ומעלה - משפיע בעיקר על העשירון העליון.

עצמאים לא יהנו מחברות ארנק - משפיע בעיקר על העשירון העליון.

מס על פיצויי פיטורין על שכר חודשי מעל 30,000 ש"ח - משפיע בעיקר על העשירון העליון

...

דווקא רוב הגזירות הן על העשירים. נראה שכחלון הופך להיות סוציאליסט במסווה.

עשירון עליון: הכנסה של 29K

סתם שאלת אופטופיק קלה ליושבי הפורום - האם הייתם מגדירים את הנ"ל כ"עשירים"?

לתפיסתי יש פער לא קטן בין העשירון העליון לבין העשירים, אבל מסקרן אותי האם זו קונספציה אישית שלי או שבאמת הרבה אנשים עושים את השיוך הזה. שכן זה בעצם אומר שכמעט כל משקי הבית של אנשי ההייטק בישראל הם עשירים, שזו הגדרה תמוהה בעיני.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני גם מסכים שזה הזוי. היה לי דיון על כך עם חלק מחברי, במיוחד בתקופת מחאת הקוטג׳ או האוהלים כאשר חלקם אמר שהבעיה נובעת מסדר עדיפויות לא נכון. כאשר שאלתי אותם אם הם, עשירון תשיעי או עשירי צריכים לוותר על כל מני מנעמים, או שהם עשירון עשירי יכול רק לחלום על דירה בתל אביב, מה יעשו העשירון החמישי? יגורו בפחון בתוך חירייה? התגובה הראשונית היתה שאין מצב שהם עשירון תשיעי או עשירי. הם נאלמו דום כאשר שלפתי את נתוני הלמס.

פורסם

קראתי לפני כמה חודשים שבסקר שנערך בארה"ב כמעט כל הנסקרים כינו את עצמם מעמד ביניים למרות שרבים מהם השתכרו מעל ל-$250,000 בשנה, כלומר השתייכו לעשירון העליון האמריקאי. הבעיה עם שיטת המדידה של העשירונים (עקומת לורנץ ומדד ג'יני) היא שהיא מודדת הכנסה ולא נכסים. ישנם רבים שמצליחים להגיע להכנסה נאה אבל חלק ניכר מזה מופנה לצריכה.

לדעתי ההגדרה הנכונה של עושר היא היכולת להוציא מדי חודש סכום שתואם להכנסה של העשירון העליון (או התשיעי) מבלי לעבוד למשך y שנים, כאשר y גדול מ-5. לפי ההגדרה הזאת אין באמת הרבה עשירים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

זו בגדול הפואנטה שלי -

למדוד הכנסות ולחלק לעשירונים כך 'סבבה והכל', אבל העשירון העליון ממש לא מייצג 'עשירים', לפחות לא בתפיסה הקונבנציונלית של המילה 'עשיר'.

משק בית הייטקיסטי ממוצע עם משכנתא ל20 שנים עבור דירת 5 חדרים בפ"ת רכב ליסינג וזוג נסיעות לחו"ל בשנה, זה ממש לא מה שאני הייתי מגדיר 'עשיר'...

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לתפיסתי יש פער לא קטן בין העשירון העליון לבין העשירים, אבל מסקרן אותי האם זו קונספציה אישית שלי או שבאמת הרבה אנשים עושים את השיוך הזה. שכן זה בעצם אומר שכמעט כל משקי הבית של אנשי ההייטק בישראל הם עשירים, שזו הגדרה תמוהה בעיני.

בפירוש מי שמרוויח 30K לחודש הוא לא עשיר. אפילו אם הוא גר בדירה שבבעלותו ללא משכנתא.

יש לי זוג חברים שנופלים תחת ההגדרה הזאת והם חוסכים מעט מאוד כסף מדי חודש. נכון, הם גרים בדירה גדולה בכפר סבא וחיים טוב, אבל בשורה התחתונה, עם שני ילדים אתה בטח שלא יכול להיחשב עשיר עם כזה שכר.

עשיר הוא ככל הנראה מי שנמצא בחמישיון העליון (או איך שקוראים לזה - ה-5% העליונים). הייתי מגדיר עשיר כמישהו שהוצאות הקיום החודשיות שלו לא ממש מדגדגות לחשבון הבנק שלו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני רוצה להאמין שהנתונים של הלמ"ס דיברו על הכנסות נטו, אם זה ברוטו אז lol.

פורסם

סלחו לי אבל 30 אלף ברוטו או נטו זה לא ממש משנה. הבדל של 10 אלפים שקלים לחודש עדיין לא הופך מישהו לעשיר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

30K ברוטו לחודש למשק בית זה לא עשיר. זה ממוצע.

משק בית שמרוויח סכום ברוטו של 30K נשאר עם 20K נטו ו"צף" מעל המים.

משכנתא + ילדים (תלוי כמה) + אוכל + הוצאות שוטפות, יכולים בקלות להגיע לרף של 15K לחודש.

כמובן שלא לקחתי בחשבון פנצ'רים כמו פיטורים וכו'.

יש אנשי הייטק מאוד עשירים, אך הכוונה היא לא אליהם.

• תוכן חדש...