Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

פינדר, אתה צודק.

כאשר מכירים אנשים אישית, זה נראה ונשמע אחרת.

לכן לא צריך להיתיחס לנקודה אחת על קו-האוף.

בפורום אפשר להתרשם ממספר תשובות בתחומים שונים - האוף הוא לא האיכר.

העיקר זה לא ה איכר, העיקר זו בת-האיכר, ובעיקר כש'האיכר לא בבית - זה העיקר.

ראה איך יוסי מסביר לי בכייף, בתחומים אשר אני מפנה אליו שאלות, ואני נהנה ללמוד ומעריך זאת.

ומנגד נותן למחרת יציאה, ואני בעדינות.. ניכנס בו בכייף.

ויש את ההודעות הפרטיות - תמיד אפשר לברר ברוח טובה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הזכרתם קודם גזענות כלפי מזרחים? אז כתבה על ידידינו הצל והקישקושים שלו.

מה שבאמת מעניין פה, זה מה לעזאזל הקשר בין הכתוב לתמונה המוזרה שבאמצע הכתבה?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חס וחלילה שמזרחים ישימו את הצל בתור דוגמא למזרחי מוצלח שהעם גזעני כלפיו. ובכל מקרה, כתבה סטנדרטית לגמרי שמנסה להנציח את אותה גזענות, ביחד עם הנצחת היותו של השמאל אליטיסטי. אין חדש תחת השמש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הזכרתם קודם גזענות כלפי מזרחים? אז כתבה על ידידינו הצל והקישקושים שלו.

מה שבאמת מעניין פה, זה מה לעזאזל הקשר בין הכתוב לתמונה המוזרה שבאמצע הכתבה?!

אני לא מחבב את הצל, כי המוסיקה שהוא "יוצר" היא פח והוא מדבר כמו פח.

אין לזה קשר למזרחים/אשכנזים.

במפלגת הליכוד, מי שמתלהם וצועק הוא זה שינצח.

ראה מה קרה לליכוד האמיתי שהתפוגג - בגין/מרידור וכו'.

הקשר בין הח"כים (חלקם גם עילגים שזה מביך) שמאיישים את המפלגה היום בכנסת, לערכי התנועה הרוויזיוניסטית של ז'בוטינסקי, הוא מקרי בהחלט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פוסט שמאוד התחברתי אליו מפי בחור בשם Guy Ronen:

החבר הכי טוב שלי היה ימני. אהבתי אותו אהבת נפש, אבל להתווכח איתו היה בלתי נסבל. בקושי בני 14, והבנאדם כבר שילוב של אנציקלופדיה וארכיון, עם זיכרון פנומנלי ובקיאות בפרטי הפרטים, מהתנ״ך עד הפלמ״ח. עכשיו לך תביא טיעון פרקטי כלשהו מבלי לבסס אותו על מראה מקום, לך תגיע לפואנטה כשבודקים אותך בנרות ובציצית, כששולפים לך נתונים דמוגרפיים, תקדימים משפטיים, ציטוטי מנהיגים מנוחים וסעיפים מחוק ההסדרים לשנת טרחן. היה לו כל הידע והזמן שבעולם, ואני בסך הכל רציתי לחזור הביתה בשלום. הם היו ככה כולם, מאותו פס ייצור, מילאו את הטוק-שואוז של שנות ה-90 בידענות מעוררת קנאה. היום אני נזכר בגעגוע. משהו בסיסי מאוד התפקשש שם בדרך.

״ימין טיפש״, אמר לאחרונה בני בגין בראיון לרזי ברקאי. הוא לא פירט, אבל לא קשה לנחש. ימין - ודאי לא כולו - של פופוליזם זול, של שטחיות כערך, של בינוניות כיתרון, של אינטליגנציה וידע ובקיאות והתעמקות בפרטים כתופעה כמעט מגונה שראוי להתבייש בה. והכל כמובן במסווה של עממיות, ואצל חלקם עדתיות. הריקליניזם, על שם אושיית התקשורת והרשת הכי שטחית, מתלהמת, מרבת נפיחה, קלה להפרכה ומביכה שיש, השתלט על כל חלקה.

אם שרת הספורט והכיופים והטרדת הזוכים בריו יכולה להתפלל להמנון בארד; אם השרה לביטול חוק הספרים מספרת בגאווה שלא קראה צ׳כוב; אם נציגת הממשלה בערב החגיגי של טרנטינו לא טרחה על שיעורי הבית ולא מסוגלת לזכור ולו סרט אחד שלו לרפואה, ואם על כל זה, במקום לתרץ את הפאדיחה, היא יוצאת מלכה - אז משהו רקוב בממלכת בגין-ז'בוטינסקי. או ביבי והמופתי.

״לא צריך בכנסת דוקטורטים, דיפלומות וניסיון חיים״, לימד אותנו הגאון חזן כשגייס את הצל. ״אנחנו אנשים פשוטים, בבואה של העם״. הצרה היא שרק על המשפט הזה הוא שווה עכשיו יותר. ושמי שיעז לסתור אותו יואשם מיד בניתוק מהעם, באדונות, או חמור מזה - בסמולנות (ואפילו יהיה איזה טמבל שיאמר, אשכנזיות).

בורות - הגאווה בבורות, השאיפה לבורות, הכמיהה לה - היא לא רק מביכה, או לפחות משהו שהיה נחשב פעם למביך. מהיקפים מסוימים, היא מסוכנת. היא ממבשריה וסממניה של האוטוקרטיה, ואיתה גם (אבל על אמת, לא כמו בקשקוש המדליות של רוגל אלפר) הפשיזם. אם לא יודעים, אם מבסוטים שלא יודעים, אם כמעט מביש לדעת, אז מפסיקים לשאול. אם מפסיקים לשאול, אז המנהיג צודק תמיד. כן, יש בחירות. שהוא קובע מתי שבא לו, בעיתוי שנוח לו, ולא טורח לפרסם מצע. והוא לא מתראיין, לא חייב דין וחשבון, במקרה הטוב מקסים את העורכים בשיחת אוף רקורד בלשכתו. ואין גם רגולציה. ומי בכלל רשאי לקרוא עליו תגר.

ובאשר לאותו חבר ימני, ידען מחונן ומעצבן - היום הוא עוקף אותי משמאל.

לא אהבתי את האזכור של החבר בסיפא של הפוסט כי זה מתכון להכנסה למגננה, חשבתי למחוק אותו בעת ההדבקה אבל לא רוצה לערוך טקסט שאינו שלי. אז אציין כי זה שהחבר שלו חתך שמאלה לא רלוונטי למהות ההתחברות שלי למלל, ולפוסט עצמו בכלליות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
הם היו ככה כולם, מאותו פס ייצור, מילאו את הטוק-שואוז של שנות ה-90 בידענות מעוררת קנאה. היום אני נזכר בגעגוע.

תמיד האשמתם את הימין ואת המזרחים בבורות ובפאשיזם, וזה היה הרבה לפני שנות התשעים.

נאום הצ'חצ'חים של דודו טופז היה בשנת 1981. נסה להסתכל על הסרט צ'רלי וחצי (1974) במבט היסטורי ותראה את ההתנשאות והניתוק שהסרט מנסה להראות. יש כמובן עוד המון דוגמאות.

שני הציבורים האלה התאחדו ב-1977 ומאז החגיגה נגמרה. כפיים!

יש מספיק חכמים בימין, וההתמקדות של התקשורת השמאלנית בטפל (כמו אורן חזן) לא משנה הרבה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

וכרגיל, מה שתספוג (או גיא רונן יספוג) למקרא הטקסט הזה ע"י ימני, הוא ה"מתנשא" הקבוע. השמאלנים האלה, הם כל כך מתנשאים על הימנים. וזו בדיוק הבעיה, שהתגובה המתמסכנת הזאת רק מנציחה את מה שהוא מתאר.

וכמובן, כמובן, לא כל הימנים ככה. זה פשוט הרוב הצעקני.

שוגיפלקס, הבעיה היא שהתקשורת לא שמאלנית יותר משהיא ימנית (כלומר יש גם וגם) ושהטפל רב על העיקר (יש הרבה אורן חזנים).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האורן חזנים לא ממש משפיעים.

אפילו מירי רגב שאנשי הרוח אוהבים לשנוא, הביאה את תקציבו של משרד התרבות לשיא חדש. היא גם התלהבה מזה כאשר כל השרים התלהבו מעצמם בפייסבוק כיצד הם הצליחו לסחוט את משרד האוצר הכי טוב.

נפתלי בנט התלהב בפייסבוק שתקציבו של משרד החינוך הגיע לשיא - 57 מיליארד שקלים. הוא אמר שזו בשורה גדולה לילדי ישראל. תקציבו של משרד החינוך גדל מ-2009 ב-21 מיליארד שקלים, האם החינוך השתפר באופן פרופורציוני לגידול בתקציב? מסופקני.

פורסם

אין סיכוי כי תוותר לטובת פרישה שקטה, כרגע נראה כי להוציא דיבה זה היעוד שלך.

האמת שאחרי קצת מחשבה - באמת לי סיבה "לוותר" ולפרוש מכאן, מצטער אם אכזבתי.

לגבי הוצאת דיבה - צר לי, אבל מה שכתבתי אליך גובה בהפניה למקורות, ומה שכתבתי עליך גובה בדברים שאתה עצמך בחרת לשתף ולספר כאן, כך שאני לא חושב שזה הייעוד שלי. אני גם לא ממש נוטה לשקר, עם כל הכבוד לגישתך האפיסטמולוגית לעולם, ותפיסתך את עצמך כמקור האמת או הידע.

עם זאת, לאור כל מה שסיפרת על עצמך, האמן לי שאני מבין היטב למה הדעות שלי (או אפילו סתם הנוכחות שלי בישראל) מעצבנות אותך בצורה קיצונית כל כך. מהסיבה הזו -בעיקר, אבל לא רק - הויכוחים בינינו הם לא הוגנים ולא הגונים כלפיך, גם אם בדמיונך את זה שמחזיק בחבל הסכין של הגיליוטינה, ולכן בהחלט ראוי להפסיקם, כפי שהציע אור.

ועכשיו, כשסגרתי את הפינה המרגשת הזו -אפשר להתייחס למה שאור הדביק ולתגובות.

שוגיפלקס, זה אולי נורא קל לחבר "ימניים", "עממיים" ו"מזרחיים" (מה המושג הזה אומר בכלל?) למקשה אחת. וכן, כולנו זוכרים את דודו טופז, ואת יאיר גרבוז. יופי.

עכשיו בוא נסתכל על התפלגות ההצבעה בבחירות האחרונות לפי ישובים, ואפשר לקרוא גם כאן על זה שב-85% מהישובים הנמצאים באשכולות 8 - 10 של המדד הסוציו אקונומי נצח הרצוג.

אני לא יודע (למרות שגם את זה אפשר לבדוק) אם בישובים כמו באר שבע, בה הליכוד נצח בפער די גדול, יש יותר מזרחיים, אשכנזים או רוסים. אבל להתכחש לקורלציה הברורה בין דרוג סוציו אקונומי (שלמיטב הבנתי מתבסס גם על פרמטרים של השכלה, ולא רק הכנסה לנפש), לבין שייכות פוליטית, אי אפשר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

״הדמוקרטיה מתבססת על ההנחה שמיליון מטומטמים יקבלו החלטה יותר טובה ממטומטם אחד.״

זאת השיטה וכולם בוחרים, גם אם למישהו נראה שבוחר משכיל יותר מקבל החלטה טובה יותר מכזה שאינו משכיל.

פורסם

לא קשור לבחירה טובה או לא בכלל, כי על זה אפשר להתווכח. נניח, איך ואם בכלל היטיבו 30 שנות ליכוד עם מי שבחר לתמוך בהם מאז 1977, או איך זה רלוונטי לא להצביע לשמאל היום, כי לפני 40 שנה גולדה לא הייתה נחמדה - אני לא בטוח.

אבל זה שעשירי ומשכילי ישראל באופן כללי ברובם מעדיפים את השמאל זו עובדה, כך שזו לא סתם סטיגמה לזהות את הימין עם מעמד סוציו אקונומי מסוים.

כמובן, גם על זה אפשר לתהות ולכתוב המון (למשל - כמה מהם בנו את עצמם ואת הונם בתקופת הליכוד וכמה זה old money במונחים הישראלים).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שים לב שהטיעון המקורי שאור ציטט (״הימין מקדש בורות כי מירי רגב והצל״) והטיעון שלך (״מצביעי הימין פחות משכילים/עשירים״) אינם קשורים לוגית בהכרח.

פורסם

שוגי, זה לא כל הימנים, ודווקא אתה בתור ימני משכיל ש(כנראה)לא חלק מהאלקטורט של רגב וחזן ברמה האישית, אמור - נדמה לי - לתמוך בטענה שלא יזיק לקבל עוד ייצוג לימין ליברלי ושכלתני.

במקום זאת כנראה שייכת (שלא בצדק) את ההודעה שלי כהתנגחות בימין ככלל, ובחרת בווקטור המתקרבן. באופן אירוני לפוסט עצמו. באסה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור - הלכתי לרופאה בשבת.. ואמרתי לה, כי לחבר של חבר של חבר שלי, :wink: לא עומד.

הרופאה הושיבה אותי ושאלה.. - :lol: עכשיו ספר לי מה הבעיה שלך.

אני אוהב את גישת החבר של החבר - זו הדרך הפחדנית להביע את דעה דרך האחר.

בדיוק כמו היודעים מה העם רוצה - דרך סיפור כי נסעו עם נהג-מונית, והוא אמר להם.

האם זה לא בור, של בורות והכללות.

האם, זו רמת תשובות המתיימרים, להיות מורי הדרך האינטלקטואליים..

הרי לא מזמן, בדיון בפורום על הבחירות באמריקה, נזפתם ב סוציולוג מפורסם על הכללות

על כי דעתו מבוססת על אספת מידע וידע דרך חברים בודדים ושמועות - אם כך, איך המגמה השתנתה.

וכרגע דברי החבר של החבר, הם האמת הצרופה ללא עוררין - היכן ההסתיגות..

או אפשר וכאשר זה מתאים לדרך של השמאל ולמטרה -

הרי מותר להסיר את כל חומות וגדרות הניתוח האינטלקטואלי - כי ממילא, העם בימין לא חכמים.

ולא יזהו את הצביעות והבורות.

מהשמאל מתגאים ומנופפים על-בורות העם הימני.. שוב זה נראה כמו עידוד עצמי.

אנחנו החכמים והם הטיפשים עם-הארץ .. הפשוטים.

ושוב אני מדגיש, אני לא ליכוד ולא ימין המחבק סלעי צור ביהודה ושומרון.

כאחד מהצד - הקורא את רמת תשובות השמאל, ההתנשאות הבורות וההכללות עדיין מעוררים רחמים.

יבגני, טוב כי יש דיון, כך אנו נחשפים לידע ולרמת איכות הטיעונים והתשובות - וחבל..

כך לא נקבל שינוי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...