Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 33 דקות, David32 כתב:

לא רוצה. אני חושב שהיא טועה. למה אני צריך לקחת את הצד של הביבי רק כי זה הדרכון היחיד שיש לי?

למה? אני לא מסכים איתו, אני לא חושב שהוא עושה דברים טובים למדינה שאני אזרח בה. 

לפיד פח ולא מעניין אותי. לא מעריץ אותו. תאמין לי שחוץ מפה אני לא כותב שום דבר פוליטי (ותכלס לא מפרסם שום דבר פתוח לקהל באף פלטפורמה).

מצב פח אשפה מבחינתי. תתפוצץ, לא מסכים עם המצב הקיים. לא רוצה לתמוך בביבי בזה, עם האפס תוכנית שלו כבר עשרים שנה, סליחה באמת שאחרי שהאכילו אותי קש אני לא מאמין לו שהפעם זה שונה.

מגניב, גם אמרנו (כולל אותי) את זה פה מאז 2024, ועדיין הסתבר לי שהם מצליחים לשגר לא מעט אם הם רוצים. ואני מבחינתך צריך לשתוק, לא להגיד כלום על זה שהציגו לי אחרת (או להגיד כמו גדי "מה אתה רוצה שהם יגידו")

ו? ו? לא הבנתי. תקף ביוני - לא עשה כלום בפועל.

תקף עכשיו, איך היה? כיף? ואתה כבר מוכן שזה יבוא שוב בעתיד.

אולי אפשר לכתוב משהו על "הצד שלך" כפרפרזה לגולדה מאיר. 

יש לי שאלה בשבילך, לגבי:

מתי המצב יהיה יציב שאוכל לבוא לבקר את משפחתי הקרובה (שאת חלקה אני צריך "להספיק" לבקר לפני שאי יהיה אפשר יותר במפאת גיל ובריאות) בלי לחשוש שאני נתקע בלי טיסה בממד עם ההורים שלי למשך חודש (שאני מבין שזה תענוג, אבל פחות בא לי)? זה יקרה מתישהו או שאני דורש יותר מדי?

השאלה שלך בסוף נראת כמו מתחרות מלכות יופי.

"אמא אמא, מתי יהיה שלום עולמי? דוד רוצה לבוא לארץ".

בלי טיפת ציניות - אם אתה רוצה להימנע מממ"ד ב100 אחוז קח אותם איתך להולנד. אף אחד לא יכול להבטיח לך את זה.

אני רק מקווה בשבילך שישראל תחזיק מעמד למרות הממ"דים, כי אם לא, אתה תצטרך לחפש דירות עם עליית גג כמו אנה פרנק כי השכנים שלך יתחילו לשאול "ראיתם איך דוד היהודי הזה חי טוב עם הכסף שלנו?".

אז תבחר: או ממ"ד, או עליית גג, או להתאסלם.

אם אתה חושב שמשהו ישתנה בעולם אתה טועה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אגב, למי שהיה ספק, לפני חצי שעה הרקיטות חזרו לקרית שמונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 43 דקות, asix כתב:

@יובל .מ.זה ההבדל. אתה חושב שיהיה המשך. אני חושב שלא.

ה 100 מטרות ב 10 דקות זה ניסיון לתפוס את מה שאפשר עד שהדוד סאם יאמר די.

וזה לא יהיה עוד הרבה זמן. אתה חושב שלא. אני חושב שכן.

לאור ההצהרות הקודמות שהתגלו כחרטא בפיתה לא הייתי רץ לאכול את ההצהרות של המנהיג כל כך מהר.

נכון, איראן חטפה. גם אנחנו. עזוב את הנקודות בדרך. 

בשורה התחתונה - מטרות המלחמה הושגו? אני חושב שלא ולדעתי מצבנו מולם הורע. לא קשור ללפיד, לא קשור לימין ושמאל ולא קשור "מחליש".

אני חושב שהשלטון שיהיה עכשיו באיראן מסוכן פי כמה מהקודם. זאת לא הייתה מטרת המלחמה.

טרם ענית לשאלה ששאלתי - אתה מרגיש שניצחנו? 

האם ישראל ניצחה? כן. חד וחלק.

אין פה אפילו מקום להשוואה.

האם אפשר לבקר? לא רק שאפשר, חובה.

רק מעדיף שלא תקחו את הצד של האויב באופן מוחלט בצורה תבוסתנית.

לפני 1 דקה, sperial כתב:

אגב, למי שהיה ספק, לפני חצי שעה הרקיטות חזרו לקרית שמונה.

וואי וואי, ממש כאילו אנחנו במלחמה.

גם מעזה יכולים לשלוח רקטה לשדרות, זה לא ממש קשה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

אז תבחר: או ממ"ד, או עליית גג, או להתאסלם.

אה, זה קל. אני לא מאמין אז להגיד פעמיים איזה משפט לא מאוד מטריד אותי. הכובע הסרוג גם יתאים לקרחת שלי. בדקתי - גם בבגדים של האייתולה אני נראה סבבה.

תודה על התשובה, גם שלך וגם של האנס. הבנתי את הגישה, יש רצון לסבול. 

ואתם עוד רוצים לחיות במקום שבו שיא היציבות שלכם זה בין הסבבים, ועוד לגדל ילדים לאותה המציאות? בחירה שלכם. 

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אין לי שום רצון לסבןל, אבל בוא גבר - אתה חי באירופה

במלחמת העולם הראשונה נהרגו מיליונים, במלחמת העולם השנייה נהרגו מיליונים, במלחמת האזרחים בספרד נהרגו בין חצי מיליון למיליון,  בהתפרקות הגושים נהרגו מאות אלפים, ביוגוסלביה מעל 140 אלף, בגאורגיה 2008 כמעט 1000 וברוסיה-אוקראינה כמעט חצי מיליון.

אומנם הפוקוס עלינו כרגע, אבל אם אתה חושב שלא יקרה מצב שהילדים שלך ימלאו שקי חול לבנות מבצר באמצע הרחוב אתה חי בסרט.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

האם ישראל ניצחה? כן. חד וחלק.

אין פה אפילו מקום להשוואה.

האם אפשר לבקר? לא רק שאפשר, חובה.

רק מעדיף שלא תקחו את הצד של האויב באופן מוחלט בצורה תבוסתנית.

דעתך ומכבד אותה.

אני לא חושב שניצחנו.

אני גם לא חושב שניצחנו בשום חזית ואני ממש לא לוקח את הצד של האויב באופן מוחלט.

הדרג המדיני ( זה שאתה מצדד בו) הגדיר מטרות.

תמנה לי את המטרות שהשגנו. 

אני חושב שהמלחמה הזאת לא נוהלה נכון ויותר גרוע מזה, היא לא נוהלה על ידנו.

היית מוכן לעבור לצפון עם המשפחה שלך?

אתה אומר שחובה לבקר. אבל כשמבקרים טוענים שמחלישים. לבקר בצורה עיניינית זה גם לענות על שאלות קשות.

מתי הראש ענה לשאלות קשות? מתי הוא עמד מול העם וענה לשלאות שלא היו לו נעימות?

@hansמה האלטרנטיבה ? 

האלטרנטיבה שאם החלטת להציב מטרות לפחות שיהיו מטרות ברות השגה ולא קומץ סיסמאות.

כשנשיג את המטרות שהצבנו, נעבור למטרות הבאות.

האלטרנטיבה שאם החלטת להיות אמיץ ולהיות התקפי תכין את העורף. תכין אותו עם אמצעי מיגון. עם תוכניות איך עוברים את התקופה הזאת כי העורף הוא זה שסובל. במקום זה מה עשו? שפכו כסף על החרדים כי הם מלמלו משהו שלא טוב להם עם חוק הגיוס. איפה המיגון לעורף?

האלטרנטיבה שאם יצאת למשהו - תסיים אותו. לא סיימנו בעזה. לא סיימנו בלבנון ( למרות שהבטיחו לנו שהחזרנו אותם דורות אחורה).

לא סיימנו באיראן. גם עכשיו לא. 

האלטרנטיבה שיהיה אמון בין ההנהגה לעם. ההנהגה צריכה לדאוג לנו לבטחון. שרותים ומענה גם בחירום. 

בינתיים יש הבטחות בלי כיסוי. כשמגלים את זה מנסים לטייח ולברוח מאחריות.

שמת לב למה התעסקה הכנסת בזמן המלחמה? בטח שלא בעורף ובדאגה לו.

בכל דבר אפשר למצוא את החצי כוס המלאה. כן, בזבזנו לאירנים לחיזבאללה תחמושת. אין להם את אותה כמות. נכון. אבל העורף חטף פה.

• אהבתי 6
פורסם
לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

האם ישראל ניצחה? כן. חד וחלק

מה ההישגים של הניצחון הזה?

לפני 28 דקות, hans כתב:

לשאול שאלות זה חוכמה קטנה.

מה האלטרנטיבה?

יציבות מוחלטת לא תקבל. תרצה עד מחר, תרקע ברגליים, טנטרום גרון ניחר - לא תקבל. אי אפשר.

מה כן אתה מציע?

מה האלטרנטיבה?

מה האלטרנטיבה?

מה האלטרנטיבה?

ניסיתי מנהיג שהתגלה ככישלון גמור. לא הגיע הזמן לנסות אחר ובמקרה הכי גרוע יהיה כמו הנוכחי?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

אין לי שום רצון לסבןל, אבל בוא גבר - אתה חי באירופה

במלחמת העולם הראשונה נהרגו מיליונים, במלחמת העולם השנייה נהרגו מיליונים, במלחמת האזרחים בספרד נהרגו בין חצי מיליון למיליון,  בהתפרקות הגושים נהרגו מאות אלפים, ביוגוסלביה מעל 140 אלף, בגאורגיה 2008 כמעט 1000 וברוסיה-אוקראינה כמעט חצי מיליון.

אומנם הפוקוס עלינו כרגע, אבל אם אתה חושב שלא יקרה מצב שהילדים שלך ימלאו שקי חול לבנות מבצר באמצע הרחוב אתה חי בסרט.

אין בעיה עם מלחמות. אני יודע באיזו שכונה אנחנו חיים.

אבל זאת המציאות שאתה רוצה לגדל את הילדים? שכל כמה חודשים רצים למקלטים?

כמו שהרגילו את הדרום והצפון? 

אם יוצאים למלחמה אז שתנוהל נכון ושתיתן שקט לכמה שנים ולא לכמה חודשים. אם נתת שקט לכמה חודשים כבר עדיף להמשיך במלחמה ולא לספר סיפור שניצחנו ובעוד כמה חודשים נגלה את האמת.

אם אתה נהנה מהסיפורים ועושה לך את זה לחיות את החיים שלך במלחמה כל הזמן, זה שלך. זכותך.

אני מעדיף לבזבז את החיים שלי ושל ילדיי על חוויות ורגעים משמחים ולא על חרדות ומקלטים.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 4 שעות, stx כתב:

לא אמרתי שאין קשר, אמרתי שאני לא רואה איך התקפלות תתורגם לעליה בסקרים.

ממילא לא היה לו רוב לצאת למלחמה. 

המצב בארה"ב לא משהו, כבר הרבה זמן. טראמפ נבחר כי האמריקאים רוצים שינוי, המדיניות שהבטיח להם של "אמריקה תחילה" היא מה שהביאה לו את הניצחון. 

ואז מה הוא עשה? הכל חוץ מזה. 

בדיוק כמו הסיפור על ההוא שבא לרבי שלו ואומר לו שמע צפוף לי רצח בבית. 

הרבי אומר לו "תביא עז ותגדל אותה בבית, תחזור לביקורת בעוד שבוע". 

כמו שטוף מח ממושמע, האיש לא התווכח והכניס את העז. 

אחרי שבוע בביקורת האיש בכה שוב לרבי, הפעם גם על זה שהעז בין היתר אכלה לו את הנעליים. 

"טוב, תוציא את העז" אמר הרבי, "ותחזור עוד שבוע לביקורת". 

בביקורת האיש מתחיל לזמר לרבי - כמה מקום יש לי, הכל כל כך מרווח, כל כך נוח, נעים, פחות רב עם אשתי...

אז טראמפ עשה משהו שרוב מצביעיו לא מעוניינים בו. נו, בסדר. 

ואז זה התחיל לעלות להם מאד מאד מאד ביוקר. 

זה הרתיח אותם. 

אז טראמפ סיים את המשהו. 

המחירים חוזרים לרמה הקודמת. 

המצביעים מרוצים מאד מאד מאד מזה. 

עלייה בסקרים. 

אדיוטי? כן. זה מה יש. 

לפני 4 שעות, sperial כתב:

כן. חשבנו עליך הבוקר.

ברווז לפעמים חושב על ללכת לרופא. 

רופא לפעמים חושב על ללכת לברווז???

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 27 דקות, hans כתב:

לשאול שאלות זה חוכמה קטנה.

מה האלטרנטיבה?

יציבות מוחלטת לא תקבל. תרצה עד מחר, תרקע ברגליים, טנטרום גרון ניחר - לא תקבל. אי אפשר.

מה כן אתה מציע?

מה האלטרנטיבה?

מה האלטרנטיבה?

מה האלטרנטיבה?

לא צריך יציבות מוחלטת. צריך יציבות יחסית.

אם אי אפשר לנטרל לנצח את האיום, אז לנטרל אותו ל40 שנה ולא לחצי שנה.

לא יודע אם ספציפית באיראן לישראל היכולת לעשות את זה לבדה, וגם בלתי אפשרי כרגע להבין את ההשפעות של הנזקים שהאויב ספג לטווח ארוך, אבל עם לבנון ועזה? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, asix כתב:

אין בעיה עם מלחמות

עזוב, גם לא קשור לשכונה, אבל יש איזשהו מרחק בין 'צריך להילחם מדי פעם' ל 'אנחנו חיים בין סבבים נון סטופ שאחרי כול אחד מכריזים שניצחנו'

אבל הבנתי שאין לי למי להסביר את זה. הוא רוצה לחיות בקיום הזה, אני הייתי מעדיף אם כבר לתת מכה ואז לחיות בשלום. ואם לקחת את האנס שאומר שאי אפשר שלום... אז גם אי אפשר לחיות כך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

@יובל .מ. למה היה צריך לחכות עם ה 100 מטרות האלו ל 10 דקות האלו? לא יכלו לעשות את זה ב 40 יום?

סתם שאלה שעלתה לי לראש.

ואל תראה את זה כמשהו מחליש אלא כביקורת על ניהול של מלחמה. אם היו 100 יעדים, והיו 40 יום להתקיף אותם, אז למה תקפו אותם בעשר דקות ולא לפניי?

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, יובל .מ. כתב:

או ממ"ד, או עליית גג, או להתאסלם

זה סיפור שאתה מספר לעצמך בשביל שתרגיש יותר טוב עם זה שאתה חי בארץ.

אין מקום בעולם שמובטח שיהיה בו טוב לנצח, אבל בפועל רוב היהודים בגלות חיו תקופות ארוכות מאוד של שלווה והצלחה. הרבה הרבה יותר ארוכות מ80 שנות הקיום של ישראל, שהיו רצופות מלחמות וסכנות.

בכל מצב, בדיעבד תמיד היהודים הכי חכמים, הם אלו שידעו לזהות את הסכנה ולהגר למקום חדש, לפני שהתממשה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 28 דקות, פינדר כתב:

בכל מצב, בדיעבד תמיד היהודים הכי חכמים, הם אלו שידעו לזהות את הסכנה ולהגר למקום חדש, לפני שהתממשה.

נכון מאד (מלבד מיעוט קטנטן של 6 מיליון).

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 57 דקות, Night Driver כתב:

ניסיתי מנהיג שהתגלה ככישלון גמור. לא הגיע הזמן לנסות אחר ובמקרה הכי גרוע יהיה כמו הנוכחי?

אני בעד. אבל אם אתה חושב שזה ישנה משהו בכת השטן הפלסטינית - תשכח מזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...