Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שיר קליט ברמות קשות.

אני לפעמים תופס את עצמי מזמזם טראנסים של נחמנים... פדיחות

• מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

1. תודה. אני נרגש. זה זינוק מטאורי במעמד שלי, מאדם שנדרש ממנו לא להעביר ביקורת על ממשלה נבחרת במדינה דמוקרטית, למועמד לניהול האינטרנט.

2. אני מתייחס לך בדיוק את מה שאתה אומר: אסור לבקר את נתניהו. על זה הדיון שלנו.

3. לא, אתה לא מתייחס לדיון ככזה שיחשוף אותך למגוון דיעות. אתה ביקשת ממני ופינדר לסתום את הפה, ולא לכתוב מה אנחנו חושבים. 

4. כמובן. אתה "לא כועס". אתה רק רוצה שנסתום, ונבין טוב את מעמדנו בעולם: נמלות קטנות, שחיות להן בצילו של הענק, שאין לבקר. אין גם שום "נושא תרבותי" כאן. מומלץ להפסיק לנסות להתחכם. זה לא עובר טוב. 

5. גם אני לא כועס על מי שחושב אחרת ממני. ובניגוד אליך, גם לא מבקש ממנו לסתום את הפה, כי מה הוא כבר מבין מול הגאונות של אבי האומה.

בדיוק כמו שמבקשים שההפגנה תהיה שם בפינת החדר בשקט כדי שלא יפריעו ולא ירגישו אותם. אתה רשאי להפגין אבל מבלי שמישהו ישמע או חס וחלילה יושפע ממך.

ככה גם מנסים להשקיט את הביקורת. מותר לך לומר ביקורת, אבל בשקט שאף אחד לא ישמע שחס וחלילה יעלו שאלות קשות ושהממשלה תצטרך לתת עליהם תשובות.

לפני 10 דקות, teyal כתב:

לגבי "החילוניים לא יוכלו לחיות פה הוא צודק", תשמע מקרה אנקדוטלי שמספר הכול.
הייתי באחת הדירות לפני מס' ימים, הייתה שם שמרטפית ששמרה על ילדה בת 6 בערך

בניין חילוני לחלוטין, משפחה חילונית לחלוטין ילדה חילונית לחלוטין.

השמרטפית שאלה אותה איזה שיר לשים לה ביוטיוב.

אתה חושב שהילדה ביקשה "השפן הקטן" או כל שיר ילדים אחר? לא

היא ביקשה את השיר " ה' יתברך תמיד אוהב אותי". 😀

ומי שמאמין אבל הדת היא לא מרכז עולמו? שזה רוב הציבור כיום לדעתי. כן יוכל לחיות עם מדינה שהדת בה היא חלק דומיננטי?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 33 דקות, Gosser1860 כתב:

מה זה אומר בכלל? אאל"ט זו היתה אחת מהמתקפות הגדולות ביותר שתועדו של טילים בליסטיים, כטב"מים וטילי שיוט. 

יצאו למתקפה אבל העבירו מסר שתהיה כזו וההגנה על ישראל יכלה להיערך. ככה לא נוהג משטר שיוצא להשמיד.

לפני 33 דקות, Gosser1860 כתב:

המטרה המוצהרת שלהם כבר עשרות שנים היא להשמיד את ישראל. הם גם פעלו במישרין ובעקיפין לשם כך. ההבדל הוא שעכשיו הם תוקפים אותנו ישירות משטח המדינה שלהם 

אבל זה בדיוק מה שכתבתי.

איראן לא הייתה יוצאת להשמדה של ישראל בפועל, לפני שיש לה נשק גרעיני להגנה על המשטר. 

אז בואו נסכים שפתחנו במלחמה נגד איראן שמטרתה השמדת היכולות. אוקיי. אבל לא ניתמם ונגיד שזה הם התחילו.

האם היה צריך להיכנס באיראן ולהשמיד את היכולות ההתקפיות? אולי. לא לקחתי עמדה.

מה שבטוח, היערכות העורף, המיגון, בניית הצבא למלחמה מתמשכת, הגדרת אופן התפקוד בשעת חירום - כל אלו גדולים על יכולת הביצוע של ממשלת האימפוטנטים הזו בכמה מספרים, והם פשוט קיוו שיהיה בסדר מהבחינות האלו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, פריג'י כתב:

אבל לא ניתמם ונגיד שזה הם התחילו.

עם הכל אני מסכים למעט החלק הזה. הם התחילו כשחימשו ומימנו את הפרוקסיז סביבנו.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 דקות, פריג'י כתב:

איראן לא הייתה יוצאת להשמדה של ישראל בפועל, לפני שיש לה נשק גרעיני להגנה על המשטר. 

אז בואו נסכים שפתחנו במלחמה נגד איראן שמטרתה השמדת היכולות. אוקיי. אבל לא ניתמם ונגיד שזה הם התחילו.

אחד, אנחנו מסכימים.

שתיים, קשה לקרוא לזה היתממות כשהם התחילו לפני ארבעים שנה בתוכנית להשגת יכולת להשמדת ישראל. הם באו לחפש אותך בלבנון, לא אתה אותם.

מה הם יעשו כשתהיה להם היכולת זה משהו שאני לא חושב שיש למישהו פה עניין לבדוק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 דקות, פריג'י כתב:

אבל לא ניתמם ונגיד שזה הם התחילו

להיתמם זה לטעון שהם לא התחילו. 

זה שקר גס שאין לי מושג איך אפשר להגיד אותו בפנים רציניות. 

לאירן מעולם לא היה סכסוך מעשי עם הציונות.  הרצון האיראני להשמיד את ישראל נובע ממניעים אידאולוגים נטו, של המשטר הנוכחי. 

זה יעד אסטרטגי של המשטר. 

האיראנים  מימשו את הרצון הזה במימון ארגוני טרור, בפעילויות טרור ישירות (ארגנטינה) בהקמת ארגונים צבאיים שלהם על גבולותינו שנלחמים בנו. 

איראן וחיזבאללה, חד הוא 

אז אין לי מושג מאיפה הנפצת את התיאוריה שלך. 

לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

חימשו ומימנו את הפרוקסיז סביבנו

הקימו. 

אירן הקימה את חזבאללה

הקימה וניהלה בפועל

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

לא, אתה לא מתייחס לדיון ככזה שיחשוף אותך למגוון דיעות. אתה ביקשת ממני ופינדר לסתום את הפה, ולא לכתוב מה אנחנו חושבים. 

גבר, אתה קצת עף על עצמך.

מותר ורצוי לרדת לקרקע המציאות מדי פעם ולהפסיק לראות צל הרים כהרים.

השיטה של סימון מי שחולק על מי מכם כלא כשיר ופירוש דבריו ע״מ שיתאימו לאג׳נדה שלכם, משעשעת ובזויה באותה העת.

אבל אם זה מה שעושה לכם טוב, be my guest 

אני ביקשתי שתסתמו את הפה? בסך הכל ביקשתי שתציינו כיצד אתם הייתם פועלים - בדיוק מה אתם חושבים שצריך לעשות בפועל במקום ביקורת ללא תכלית, גם אם מדובר ברעיון תאורטי בלבד.

ואני ממש לא כועס, למזלי יש לי את הפריבילגיה לבחור ממה לפחוד/לכעוס/להמנע וזה אחד המקרים הברורים מבחינתי. 

די ברור שמדובר כאן ברב שיח בין חרשים (ועבדכם כלול), לא דבר שיקדם משהו מעבר לשיחרור קיטור ותחושה של עליונות  מוראלית - אין בכך כל רע, עדיף מלהוציא עצבים על הסובבים.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 26 דקות, falou כתב:

האיראנים  מימשו את הרצון הזה במימון ארגוני טרור, בפעילויות טרור ישירות (ארגנטינה) בהקמת ארגונים צבאיים שלהם על גבולותינו שנלחמים בנו. 

איראן וחיזבאללה, חד הוא

גם החמאס. ובפרט, 7/10.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, waterman כתב:

גבר, אתה קצת עף על עצמך.
....
אני ביקשתי שתסתמו את הפה? בסך הכל ביקשתי שתציינו כיצד אתם הייתם פועלים - בדיוק מה אתם חושבים שצריך לעשות בפועל במקום ביקורת ללא תכלית, גם אם מדובר ברעיון תאורטי בלבד.

גבר, אתה לא עוקב אחרי מה שאתה כותב?

לפני 22 שעות, waterman כתב:

חוזר ומציע לקחת נשימה ארוכה ולספור עד שלוש לפני שמגיבים, אף אחד לא הוצא להורג בגין תגובה שלא פירסם…

...

לפני 36 דקות, waterman כתב:

מותר ורצוי לרדת לקרקע המציאות מדי פעם ולהפסיק לראות צל הרים כהרים.

השיטה של סימון מי שחולק על מי מכם כלא כשיר ופירוש דבריו ע״מ שיתאימו לאג׳נדה שלכם, משעשעת ובזויה באותה העת.

אבל אם זה מה שעושה לכם טוב, be my guest 

לפני עמוד סיפרת לי שאני חושב שאנחנו במלחמת שלום נתניהו או משהו כזה. 

...

ועל ה"בסך הכל שאלה שלך איך היינו פועלים אחרת" עניתי בערך עשר פעמים, כשהסברתי לך שאחד מהמנגנונים - שאתה ויתרת עליהם לחלוטין כי יש לך אשף שחמט רב מימדי בראש המדינה - שיש לנו כדי להשתפר, זו ביקורת וועדות חקירה. אז הנה: זה מה שאני הייתי עושה. מאפשר למבקרים וועדות חקירה לפעול כחוק - מול כולם, מולך ביבי, משרד הבטחון, צהל, כולם. 

(מעבר לזה שגם בפעם המאה שתעלה את זה - השאלה "מה הייתם עושים אחרת?" ממשיכה להיות לא חכמה במיוחד. וכבר הסברתי למה. אם קרן הפנסיה שלך תשקיע בפייסבוק וזו תקרוס - תבקש לשנות את תיק ההשקעות. ולא תצטרך להסביר שאתה יודע לנהל את פייסבוק יותר טוב. קסם שכזה)

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

גבר, אתה לא עוקב אחרי מה שאתה כותב?

הייטקיסט (מתכנת…) החליט לשבור שיגרה ולצאת מהקיוביקל שלו לפעילות אתגרית בטבע.

רכש לעצמו רובה צייד, מגפיים, תרמיל ומימיה ויצא לשדה עם כלבו.

לפתע הבחין בציפור גדולה עפה במיקום אלכסוני אליו.

חיש מהר דרך את רובהו, כיוון, ירה ופגע בציפור.

הנ״ל לא ידע את נפשו מרוב שמחה, פגיעה ישירה בנסיון ראשון!

מייד אסף את ציודו ורץ בעקבות כלבו שכבר הגיע למקום הנפילה.

עם הגיעו לשם נתקל בחוואי גדל מימדים ששאל אותו ׳מה אתה חושב שאתה עושה׳?

ההייטקיסט השיב ׳יריתי בציפור ברובה שלי ועכשיו אני עומד לקחת אותה עבור החבר׳ה במשרד׳.

ענה לו החוואי ׳לא אתה לא, ירית בציפור כשעפה מעל השדה שלי והיא נפלה בשדה שלי - מכאן היא שלי׳.

אמר ההייטקיסט ׳אבל אם לא הייתי יורה ברובה שלי, היא לא הייתה נופלת כאן ולכן היא שלי׳.

כך עמדו זה מול זה מספר דקות עד שהחוואי אמר ׳בוא נפתור את המחלוקת כמו גברים בדרך המקובלת כאן׳.

ההייטקיסט הסכים ושאל ׳ואיך בדיוק נפתור׳?

ענה החוואי ׳נעמוד פשוקי רגליים זה מול זה ונבעט אחד במפשעתו של השני לסירוגין, זה שישאר לעמוד - יזכה בציפור. אבל אני אבעט ראשון׳.

בלית ברירה הסכים ההייטקיסט והחוואי בעט ראשון. הכאב היה עצום והבחור ראה כוכבים (ויש אומרים גם מזלות).

לאחר כעשר דקות ההייטקיסט התאושש ואמר ׳עכשיו תורי לבעוט במבושיך׳.

ענה לו החוואי ׳יודע מה, אני מוותר - ניצחת ואתה יכול לקחת את הציפור.

אתה יודע מה ייבגני, גם אתה ניצחת.

• מצחיק 2

פורסם
לפני 41 דקות, waterman כתב:

ואני ממש לא כועס, למזלי יש לי את הפריבילגיה לבחור ממה לפחוד/לכעוס/להמנע וזה אחד המקרים הברורים מבחינתי. 

כל הכבוד. קבל חיזוק חיובי ממני, בתור המועמד שלך לניהול האינטרנט.

לפני 2 דקות, waterman כתב:

אתה יודע מה ייבגני, גם אתה ניצחת.

האמת שלא. אני הפסדתי. לא בויכוח כאן, אלא בתור אזרח של מדינה שמתיימרת להיות דמוקרטית, אבל בפועל השלטון בה מבוסס על פולחן אישיות וסמכותנות. הויכוח איתך בסך הכל מראה שלא משנה מה יהיה כאן - אתה, וכמוך עוד מספיק בני אדם כדי ללזכות בכ-30 מנדטים בכנסת - לעולם, לעולם, לעולם לא תדרשו שום אחריות או דין וחשבון מנבחר הציבור הנערץ עליכם. ובעולם האנלגיות המצחיקול שלך - כנראה שאם מחר הוא יבוא לבעוט לך בביצים, ואני אשאל למה אתה מסכים לזה - תתווכח איתי בפורום שאיך אני יודע בכלל שיש אלטרנטיבה אחרת.

oh well

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הם לא התחילו את הסבב הנוכחי. הם לא יום בהיר אחד באו וירו מתקפה של טילים בליסטיים וכטבמים על ישראל משטחם. ישראל תקפה שגרירות קודם לכן. ישראל תקפה בשטח שלהם, ולקחה אחריות. זה היה דבר חדש. זה היה שתן שעלה למנהיגים שלנו לראש. על זה הדיון.

זה שהם משטר של חלאות שתוקף את ישראל בכל הזדמנות - בוודאי.

זה שהפעילו פיגועים בכל העולם, פיצצו לכאורה (הם לא נטלו אחריות) שגרירות, מציידים פרוקסיז ומה לא - אין מחלוקת.

ואנחנו גם לא אידיוטים, דברים שהם עושים אנחנו יודעים שזה הם.

אבל זה היה במסגרת הלחימה החשאית.

כל הטיעון שלי - ישראל שברה את הכלים קודם.

פורסם
לפני 19 דקות, יבגניפ כתב:

הויכוח איתך בסך הכל מראה שלא משנה מה יהיה כאן - אתה, וכמוך עוד מספיק בני אדם כדי ללזכות בכ-30 מנדטים בכנסת - לעולם, לעולם, לעולם לא תדרשו שום אחריות או דין וחשבון מנבחר הציבור הנערץ עליכם

אני מבין שלא נהנית מהבדיחה, סורי my bad

בפעם המי יודע כמה אציין שהתגובות שלך בד"כ ברמה גבוהה, עד שאתה הופך לאמוציונלי משהו.

כאדם המצטייר כליברל ופרגמטי, די מאכזב להווכח שוב ושוב עד כמה אי-הפתיחות לדברי האחר משתלטת על השיח.

אין לי שום בעייה עם הערה שאני טועה, לא מבין את החומר או רואה מציאות באופן מעוות.

כן יש לי בעייה עם הנסיונות הבלתי פוסקים (ולא רק מצדך) לסמן את מי שאינו מסכים איתך כשקרן, הזוי או חסר אונה - דמוניזציית האחר עשוייה (מבחינתי, עלולה) לסייע למחנה שלך לנצח בויכוח, אך היא טקטיקה פסולה בעיני.

אם נגררתי לפורמט ויכוח כזה, אלך לעמוד בפינה.

בכל מקרה, הבה לא נהפוך את הפלטפורמה כאן לזירת התגוששות אישית. אני קורא ומגיב כאן להנאתי, ללא שום רצון לשכנע מאן דהו בדעותי או רחמנא ליצלן - להעבירו על דתו (הפוליטית).

מכאן חלק ניכר מהמיוחס לי, אינו מדוייק ואין לי שום אג'נדה נסתרת.

• תוכן חדש...