Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה לא שהביטוח הבסיסי הוא חינם. אבל אם היית משלם ביטוח פרטי מהבסיס,היית משלם 2000 ש"ח לך, ו-2000 ש"ח לאשתך (גם כשהיא בחופשת לידה) וגם 2000 ש"ח לכל ילד, ואז השתתפות עצמית שיכולה להגיע בקלות לכמה מאות ש"ח לביקור אצל רופא או מרפאה בעיסוק או פיזיותרפיסט.

אז היום אתה הייטקיסט עשיר וקל לך לדבר, מחר אתה מובטל מקבץ נדבות והילד שלך מת מדלקת ריאות. זה מה שאתה רוצה?

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

זה לא שהביטוח הבסיסי הוא חינם. אבל אם היית משלם ביטוח פרטי מהבסיס,היית משלם 2000 ש"ח לך, ו-2000 ש"ח לאשתך (גם כשהיא בחופשת לידה) וגם 2000 ש"ח לכל ילד, ואז השתתפות עצמית שיכולה להגיע בקלות לכמה מאות ש"ח לביקור אצל רופא או מרפאה בעיסוק או פיזיותרפיסט.

אז היום אתה הייטקיסט עשיר וקל לך לדבר, מחר אתה מובטל מקבץ נדבות והילד שלך מת מדלקת ריאות. זה מה שאתה רוצה?

גם אם יש צורך לתת סבסוד ברמה מסוימת, המצב במדינת ישראל דפוק לגמרי. זה עובדה.

יש מגזרים שלמים שלא משתתפים בשום נטל ולוקחים הכל, כי החוק מאפשר להם.

אם היית אומר "שמע, הביטוח הציבורי תקף כל עוד אתה עובד ומשלם את המס לפי חלקך", הייתי מקבל את זה בכיף.

אז אם מדובר בפנסיונר בן 80 - סבבה, כי הוא עבד כל החיים.

אם מדובר במובטל שעבד ופוטר לפני חודשיים, גם. אם מדובר בפרזיט שלא עובד כל החיים שלו, או לחילופין מישהו שעובד בשחור ולא משלם מיסים, מביא ילדים בלי חשבון כי "זה ברכה", ומצפה לקבל טיפול רפואי מושלם, זה משהו אחר לגמרי. וכן, במדינת ישראל זה חרדים או ערבים לרוב.

פורסם

אתה קצת מבלבל דברים.

הפרזיטיות של מגזרים מסויימים אינה סיבה לפגוע במגזרים אחרים. אלא אם אתה מסכים שיוציאו לך עין ובלבד שגם לאחר.

אני בספק האם יש בפורום הזה יותר מבודדים שלא חושבים שצריך לשבת לאותם מגזרים על הצוואר כדי לנתב אותם להשתתפות בחברה. אבל זו לא סיבה למנוע ממעוטי אמצעים שאינם טפילים את השירות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 43 דקות, יובל .מ. כתב:

1. זאת בעיה 1.

אני מביא 2 ילדים, מקבל X. מישהו אחר מביא 6 ילדים, ואם הוא מרוויח גם פחות ממני, יקבל 3X תוך כדי שישלם פחות.

שיטה עקומה.

2. "הביטוח הממלכתי" זה שם יפה לאלפייה שגזרו לי מהתלוש.

תוריד את הגזירה מהתלוש, תוסיף לזה את הכללית מושלם שאני משלם והביטוח הפרטי והופ, יש כסף לכיסוי פרטי מלא.

3. זאת בעיה נוספת שיש במדינת ישראל, וזה לא מגיע ממני אלא מרופאים.

הילד עם קצת נזלת? יאללה, לקופה. יש לי כאב ראש? יאללה, נתפוס תור.

זה שיש אפשרות לעוף לקופת חולים על כל שטות מייצר עומס אדיר על המערכת על דברים שהם מאוד שטותיים.

ושוב - הביטוח הפרטי הוא שכבה שלישית כי אני משלם את הבסיס דרך התלוש, את האמצעית דרך הקופת חולים והפרטי רק משלים.

זה לא שהביטוח הבסיסי הוא בחינם מבחינתי. הוא בחינם רק בשביל אלא שלא עובדים וחיים על מה שאני, אתה, פינדר, פרקש ודרדוויל משלמים.

לגבי 1, כשנזדקן ביטוח הבריאות שלך ושלי ימומן משני הילדים שלנו וגם מששת הילדים שלו אז זה יתאזן עם מה שאנחנו שילמנו יותר כשהיינו צעירים.

לגבי 2, זה ממש לא יכסה (לפחות אצלי עם הכישרון שלי להיפצע).

לגבי 3, אתה חושב שיש מישהו שנהנה ללכת ולשבת בתור מוקף באנשים חולים?

ואני מעדיף לשלם ולסבסד את השכן שלי מאשר לראות את הילד שלו חולה בלי סיוע רפואי או לראות אותו הפך לנכה כי לא היה טיפול בזמן ולשלם לו את קצבת הנכות שתבוא בעקבות זה.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 44 דקות, Night Driver כתב:

לגבי 1, כשנזדקן ביטוח הבריאות שלך ושלי ימומן משני הילדים שלנו וגם מששת הילדים שלו אז זה יתאזן עם מה שאנחנו שילמנו יותר כשהיינו צעירים

תראה את ההרחבה שלי אחר כך - אם היינו בנורווגיה וכולם היו עובדים אז נכון, אבל אם אבא שלהם לא עבד כנראב שהילדים שלנו יצטרכו לממן עוד פרזיטים.

לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

ואני מעדיף לשלם ולסבסד את השכן שלי מאשר לראות את הילד שלו חולה בלי סיוע רפואי או לראות אותו הפך לנכה כי לא היה טיפול בזמן ולשלם לו את קצבת הנכות שתבוא בעקבות זה.

אם השכן קם בבוקר כל יום לעבודה אז כן, אשמח לסייע, כמו שאני תורם לפעמים בגיוס המונים.

השאלה שנשאלת היא עד איזה רמה אנחנן מאפשרים התחמקות מאחריות, כי זה בדיוק כמו עם הגיוס לצהל - מתישהו תגיע הקריסה.

פורסם (נערך)

@Night Driver, ואיך ימומנו שלושים ושש הנכדים שלו והארבע עד שש שלך?

לפני 48 דקות, Night Driver כתב:

גם אני, אבל אם השכן בוחר לא לכלכל את ילדיו בכלל, אני בעד שיוצאו מחזקתו לרשויות הרווחה שינסו לדאוג לכך שהילדים לא יהיו שכפול של האבא.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

יש מגזרים שלמים שלא משתתפים בשום נטל ולוקחים הכל, כי החוק מאפשר להם.

זאת הבעיה שלך, ניצול לרעה של המערכת. לא שאתה מסבסד קצת משפחה מרובת ילדים. אז אתה אומר - יותר קל לי להפסיק לשלם את כולם ולדפוק בלתי מעורבים בדרך, במקום לטפל במגזר אחד. 

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

3. זאת בעיה נוספת שיש במדינת ישראל, וזה לא מגיע ממני אלא מרופאים.

הילד עם קצת נזלת? יאללה, לקופה. יש לי כאב ראש? יאללה, נתפוס תור.

זה שיש אפשרות לעוף לקופת חולים על כל שטות מייצר עומס אדיר על המערכת על דברים שהם מאוד שטותיים.

בהולנד (מערכת מקולקלת ביותר לדעתי) יש לזה פתרון קל. מאמנים איזה אסיסטנט/"תומך מרפאה" שעושים את הסינון. יש לזה חסרונות, כי אז חלק מהאנשים חושבים שהם אלוהים למרות שבתכלס הם טמבלים שעשו הכשרה של שנתיים בגיל 17, אבל זה מוריד מהעומס על הרופא עצמו. הייתי ממליץ ליישם את זה ביחד עם כאפה כול שבוע לכול תומך שחש את עצמו דר האוס.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, DareDevil כתב:

אם הוא בארשבעי אז זה נורמלי [צונזר] ושווארמה..

חלילה לנרמל את זה.

יחס בצק לבשר בלאפה או בגט לא משתלם לעומת פיתה..

בפיתה היחס יותר טוב מאשר לאפה/בגט.

היום לא משתלם ללכת ולקנות 200 גרם במקרה הטוב בלאפה. זה לא משתלם..

עדיף כבר לרכוש בהמבורגר, כן זה יהיה יותר יקר אבל הקציצה תהיה עם משקל ידוע מראש לפני צלייה.

משתלם? אולי. מספק? לא דומה אפילו לשווארמה. 

אתה לא עשית בזה כלום כי אז ימצאו דרכים לעקוץ את המערכת.

אחר כך תבוא ותתלונן למה החרדים עוקצים אותנו בכספים דרך שיטת התעריפים הדיפרנציאלית הזו. 

אלו יהיו אותם אנשים שמצאו איך לעקוץ את המערכת הנוכחית. 

עקיצות, רמאויות, התחכמויות- תמיד יהיו. בכל מערכת. 

השאלה עד כמה המערכת יותר תועיל לאוכלוסייה הכללית מאשר תזיק לה. 

זה יחזור לקדמותו אחרי המלחמה כי אין לוחמים במילואים אלא רק צבא סדיר.

שוב. הנקודה הייתה מה היה לפני המלחמה. התגובה הייתה רק לגבי תוך כדי. מה יהיה אחרי, אלוהים יודע. מתי זה ייגמר, גם זה לא ברור. 

הנקודה- הועברו התראות לרה"מ שהמצב לא טוב בגבול הצפוני לפני המלחמה, לא קרה עם זה כלום, הצבא מגיב- עכשיו הכל בסדר.

לפני 15 שעות, farkash7 כתב:

אפשר להתקיים משכר מינימום בלי תרומות.
עם כלב זה קצת יותר קשה.
עם מכונית עוד יותר קשה.
עם ילדים זה עוד יותר קשה.

בוא ונפרק את זה לרגע.

שכ"ד באיזה חור (שבגלל שזה חור, גם קשה למצוא עבודה, אבל לא חשוב): נניח 2500 לצורך הדיון. 

אוכל לשבוע: אפשר להצטמצם וללכת על 300-400 ש"ח, *4 = 1400 לחודש (ממוצע 350*4). אתה כבר על 3900.

מים, 100. חשמל, 800. גז, 150. ארנונה, 450. יחד 1500, דו חודשי = 750 לחודש. 

אתה כבר על 4650.

משאיר לך 1350 ש"ח "פנויים" מתוך שכר של 6K. 

וזה אם אתה סופר מתכלב. לא אוכל בחוץ, לא יוצא לקולנוע, לא יוצא עם חברים, לא מארח ולא כלום. וזה בלי להכניס עלויות חודשיות נוספות- טלפון. אינטרנט. כבלים. עוד נניח 600 לחודש. לא יודע מה עוד יכול להיות בסעיף הזה. אתה כבר על יתרה של 750 פנויים.

וזה בלי להכניס תיקונים וקילקולים לא צפויים. 

ובלי עוד הפתעות והוצאות שוטפות שונות. 

כל זה, כשהדירה כבר מרוהטת ולא צריך גם לקנות מכשירי חשמל (מכונת כביסה, מקרר- מינימום), רהיטים (מיטה, ארון- מינימום).

אז אולי, אולי! להתקיים לבד משכר מינימום זה אפשרי. אולי. 

תוסיף על זה כלב (או חתול), זה כבר לא אפשרי. 

לפני 13 שעות, Night Driver כתב:

בדקתי עכשיו,

דירות בירוחם מ 2500 שקל שאחרי חשמל, מין וארנונה כמה נשאר לך?

סליחה? :rofl:

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

בוא ונפרק את זה לרגע.

שכ"ד באיזה חור (שבגלל שזה חור, גם קשה למצוא עבודה, אבל לא חשוב): נניח 2500 לצורך הדיון. 

אוכל לשבוע: אפשר להצטמצם וללכת על 300-400 ש"ח, *4 = 1400 לחודש (ממוצע 350*4). אתה כבר על 3900.

מים, 100. חשמל, 800. גז, 150. ארנונה, 450. יחד 1500, דו חודשי = 750 לחודש. 

אתה כבר על 4650.

משאיר לך 1350 ש"ח "פנויים" מתוך שכר של 6K. 

וזה אם אתה סופר מתכלב. לא אוכל בחוץ, לא יוצא לקולנוע, לא יוצא עם חברים, לא מארח ולא כלום. וזה בלי להכניס עלויות חודשיות נוספות- טלפון. אינטרנט. כבלים. עוד נניח 600 לחודש. לא יודע מה עוד יכול להיות בסעיף הזה. אתה כבר על יתרה של 750 פנויים.

וזה בלי להכניס תיקונים וקילקולים לא צפויים. 

ובלי עוד הפתעות והוצאות שוטפות שונות. 

אז אולי, אולי! להתקיים לבד משכר מינימום זה אפשרי. אולי. 

תוסיף על זה כלב (או חתול), זה כבר לא אפשרי

עובד שכר מינימום הוא לרוב שעתי, אז אין לו סיבה להרוויח 6000.

החוק מאפשר לעובד שעתי לעבוד 240 שעות בחודש, שיעשה את זה.

תכניס פה לחישובים שעות נוספות, שעות שבת, ותקבל משכורת מעל ל8000.

אם צריך קח עןד אחת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

רק פראיירים משלמים על מין בימינו, במיוחד שתרבות הdiy כזו מפותחת.

לפני 13 שעות, Night Driver כתב:

בדקתי עכשיו,

דירות בירוחם מ 2500 שקל שאחרי חשמל, מין וארנונה כמה נשאר לך?

@יובל .מ. לא כל מי שעובד בשכר מינימום יש לו מספיק יוזמה ושכל לעבוד בשתי עבודות ולנסות למקסם את ההכנסות שלו. גם זה לא תמיד אפשרי מסיבות אחרות. למשל אם חד הורית, היא לא יכולה לעבוד 12 שעות ביום כי יש לה ילד. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

עובד שכר מינימום הוא לרוב שעתי, אז אין לו סיבה להרוויח 6000.

החוק מאפשר לעובד שעתי לעבוד 240 שעות בחודש, שיעשה את זה.

תכניס פה לחישובים שעות נוספות, שעות שבת, ותקבל משכורת מעל ל8000.

החוק מאפשר. הרבה ממקומות העבודה לא מאפשרים שעות נוספות. במיוחד אלו שמעסיקים בעיקר עובדי מינימום.

לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

אם צריך קח עןד אחת.

אמנם זה נכון, אבל לא כל אחד יכול או מוכן או מסוגל לחשוב על זה. חוץ מזה, ששכר מינימום נועד במקור כדי שתוכל להתקיים ממשרה יחידה עם השכר הזה.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

:rofl::rofl::rofl:

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

@יובל .מ. לא כל מי שעובד בשכר מינימום יש לו מספיק יוזמה ושכל לעבוד בשתי עבודות ולנסות למקסם את ההכנסות שלו. גם זה לא תמיד אפשרי מסיבות אחרות. למשל אם חד הורית, היא לא יכולה לעבוד 12 שעות ביום כי יש לה ילד. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אתה קצת מבלבל דברים.

הפרזיטיות של מגזרים מסויימים אינה סיבה לפגוע במגזרים אחרים. אלא אם אתה מסכים שיוציאו לך עין ובלבד שגם לאחר.

אני בספק האם יש בפורום הזה יותר מבודדים שלא חושבים שצריך לשבת לאותם מגזרים על הצוואר כדי לנתב אותם להשתתפות בחברה. אבל זו לא סיבה למנוע ממעוטי אמצעים שאינם טפילים את השירות.

לא הוא לא. פרזיטיות קיצונית של מגזר או מגזרים זו סיבה לגיטימית לחלוטין לרצות לצמצם את המיסוי הישיר למינימום אבסולוטי. זכותך לחשוב שהעניים ההיפותטיים עם ילד גוסס מדלקת ריאות (בלי שבכלל דיברנו על כמה כאלו יש) מצדיקים העברה של אלפי שקלים מהכיס שלך לאותם המגזרים בכל חודש. וזכותו (וזכותי) לחשוב שלא. 

ולצערי ברמה הפרקטית זה גם בא ביחד. הרי המלך ביבי צודק כשהוא אומר שתקציבים לחרדים זה איזה אחוז מסך כל מה שהמדינה מוציאה. כי רוב הכסף שאנחנו נותנים להם מתחבא בסעיפים תקציביים אחרים. כבר כתבתי פה על החוויות שלי מחודש בתל השומר, שהיה מוצף בחרדים ברמה שלדעתי 50% ממי שנתקלתי בו היה חרדי. שם הכסף. שם. ובסבסודי ארנונה. וחינוך. ותחבורה ציבורית. וכל עוד זה שם - אין דרך להכריח אותם לעבוד.

ואני יותר ויותר ויותר משתכנע שהיחידים שאולי יצליחו לעשות את זה, זה הדתיים - אם יפסיקו להתפרס בפני החרדים והחרדלים ויפסיקו לראות בהם חלק מהמחנה שלהם. ואני גם חושב שזה לא מאוד רחוק. כבר היום, הרי, רוב הביקורת על העדר התרומה והחיים על חשבוננו של החרדים באה דווקא מהציונות הדתית.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

@יובל .מ. לא כל מי שעובד בשכר מינימום יש לו מספיק יוזמה ושכל לעבוד בשתי עבודות ולנסות למקסם את ההכנסות שלו.

וזו הסיבה שמדינה מתוקנת יש מערכת חינוך שתפקידה להקנות כישורים לחיים - אולי אפילו קצת יוזמה וחידוד השכל.

לא הכל אפשר לפתור מהיום למחר, אבל את הבעיה הזו אפשר לפתור מהיום לעוד 18 שנה יופי טופי.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

ססאמק. מים.

ככה זה כשבודקים איך אצבע מגיבה למסור שורף (המסור ניצח).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ססאמק. מים.

ככה זה כשבודקים איך אצבע מגיבה למסור שורף (המסור ניצח).

לפי כמות הפציעות שלך יש לך מזל שאני יודע שאתה משלם גזיליון שקל בחודש מיסים אחרת הייתי אומר שאתה יותר פרזיט מגולדנקופף..

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

נגיד זאת טענה נהדרת.

מה זה אם חד הורית? הביאה ילד בתרומה? שתביא רק אחרי שהיא מסודרת. לא רוצה, שתתחתן.

ואם היא גרושה, אז, היא לא חד הורית, היא גרושה. לילד יש אבא.

האבא הזה משלם מזונות*, וגם לוקח את הילד במהלך השבוע כמה ימים וכל סופש שני.

בימים שהוא לא אצלה שתעבוד אקסטרה במקום להשתרלל באיזה חד"כ ביבנה.

*אם הוא מסרב לשלם זה כבר עניין משפטי אחר. 

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...