Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי מדוע מאפשרים כל פעם ללשכת ראש הממשלה להגיב? הרי זה העתק הדבק, עם קפלן, הם כשלו אני הורתי וחיסלתי. בחיי שהגהינום זה מקום עדין מדי למה שמגיע לאנשים המושחתים האלו. 

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מעניין על איזו בוהן ארגמן דרך לביבי שיוצאת לו תגובה כל כך תמוהה (מקור). ועוד לחשוב שזה מינוי של ביבי, איזה עולב.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

זה המינוי המי יודע כמה של ביבי שמודיע חגיגית שהבנאדם מטורלל, פרנואיד, חסר אחיזה במציאות, אגומניאק שלא רואה שום דבר מעבר לעצמו ובטח שלא את טובת המדינה, וכושל בכל דבר שהוא נוגע בו.

אבל כמובן שזו אשמת "א0מול".

• אהבתי 3
פורסם
לפני 19 שעות, יבגניפ כתב:

1. אתה מבלבל בין שלטון יהודי ישראלי לבין קיומה של לאומיות כתופעה חברתית. זו בהכללה סבירה נתפסת כתופעה די מודרנית במחקר.

2. לא. יש בערך 20 תיזות שונות שמדברות על הופתעה של הלאומיות ב+- 200 שנים האחרונות. אפשר למתוח את הגבול עוד קצת אם רוצים. אבל הסיבות לזה נמצאות במקומות אחרים.

אני לא מבין

בעולם העתיק לא היו עמים?

לפני 13 שעות, Rשף כתב:

ולא סתם דתי אלא מסוג מסוים, יהודי רפורמי יכול לעלות לישראל על פי בגץ אבל לא על פי בן גביר ואם ירצה להתחתן לא יהיה לו ולה קל

על מה בן גביר (?מה הוא קשור?) מסתמך זה אני יודע. הוא מסתמך על פסיקת הלכה של אלפי שנים במסורת היהודית 

על מה בגץ מסתמך? אין קשר ליהדות 

פורסם
לפני 2 דקות, עדי-אל כתב:

אני לא מבין

בעולם העתיק לא היו עמים?

היו שבטים.

שים לב שאפילו השלטון היהודי שאתה נדבק אליו היה קונפדרציה של שבטים עם גבולות ברורים ביניהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 15 דקות, עדי-אל כתב:

אני לא מבין

בעולם העתיק לא היו עמים?

בעולם העתיק לא היו חילוניים. לכן ל"יהודי" הייתה משמעות אחד ויחידה - בן דת יהודית. היום זה שונה. אני יהודי בגלל שהורים שלי היו יהודים למרות שהם היו חילוניים ב-100%.

לפני 15 דקות, עדי-אל כתב:

על מה בן גביר (?מה הוא קשור?) מסתמך זה אני יודע. הוא מסתמך על פסיקת הלכה של אלפי שנים במסורת היהודית 

על מה בגץ מסתמך? אין קשר ליהדות 

בג"ץ מסתמך על חוקי מדינת ישראל. אנחנו קרובים לאיראן, אבל בינתיים עדיין לא שם.

פורסם
לפני 39 דקות, mikyl כתב:

בעולם העתיק לא היו חילוניים. לכן ל"יהודי" הייתה משמעות אחד ויחידה - בן דת יהודית. היום זה שונה. אני יהודי בגלל שהורים שלי היו יהודים למרות שהם היו חילוניים ב-100%.

היו עוד עמים 

לפני 41 דקות, mikyl כתב:

בג"ץ מסתמך על חוקי מדינת ישראל. אנחנו קרובים לאיראן, אבל בינתיים עדיין לא שם.

איראן מוסלמים 

פורסם
לפני 24 דקות, עדי-אל כתב:

היו עוד עמים

אז? היו שם חילוניים?

לפני 24 דקות, עדי-אל כתב:

איראן מוסלמים 

אז? בדיוק אותו פרינציפ.

פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

אני לא מבין

בעולם העתיק לא היו עמים?

עמים ולאומים (המושגים בעברית ובכלל מתערבבים לפעמים) זה לא בדיוק אותו הדבר. לאומיות מדגישה בעיקר את השאיפה להגדרה עצמית פוליטית בטריטוריה תחומה בדרך כלל, וזו גם הופכת לכוח המניע והאמחד בין מי ששייך לאותו הלאום. רק לדוגמא, בשטח של רוסיה יש אינספור קבוצות אתניות שנופלות תחת הגדרה של "עם", ככל הנראה (שוב, המושגים לא מאוד אחידים בין שפות שונות), אך חלקן מעולם לא הביעו שאיפות לאומיות ומעולם לא ביקשו מדינה משלהם. ויש אינספור דוגמאות לעמים \ שבטים \ קבוצות אתניות. שהשתלבו במשך אלפי שנים באימפריות שונות וחיו עם זה בשלום

חוץ מזה, בניגוד לתקופה המודרנית - בטח השנים האחרונות, תקופה בה אפשר להכנס למקומות כמו שרשור פוליטי לאחר בחירות ולקרוא מה חושבים אנשים פשוטים כמוך וכמוני - בתקופות קדומות יותר, אין לך גם דרך יותר מדי טובה לדעת מה היה הסנטימנט הציבורי, אם היה, ומה חשבו תושבי כפרים או ערים, האם היו שותפים לתפיסה של "עם" סביבם, האם היה איכפת להם והאם זה עניין אותם בכל. וזה, בין היתר, כי רוב בני האדם בעולם לא ידעו לקרוא ולכתוב. ובמקרה של היהודים, למשל, אני לא מתווכח על קיומה של ממלכה יהודית. אבל סיפורים כמו זה שהעם בא לשמואל וביקש מלך כמו כל העמים, או קבלת לוחות הברית וכו', זה לא מקורות היסטוריים אמינים, בדיוק כמו מיתוסים אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לא יודע אם זה לפה או לשרשור של האקדחים.

בגדול החזון של בן גביר מתגשם.

אם יש לכם כבר אקדח ברשיון, אל תבזבזו זמן וכסף על מטווחים. פשוט תתרגלו ירי על ערבים ברחוב. זה כבר לא סיפור גדול.

אני בטוח שאם נחפש אצל הערבי הזה ארבע דורות קדימה ואחורה, נמצא כבר איזה מחבל פוטנציאלי.

https://x.com/Yossi_eli/status/1900260835559129536

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

אני בטוח שאם נחפש אצל הערבי הזה ארבע דורות קדימה ואחורה, נמצא כבר איזה מחבל פוטנציאלי.

כבר עכשיו רואים שהוא מחבל. זה ברור. בטח גם מתישהו הוא התפלל לאללה. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 14 שעות, Gosser1860 כתב:

מעניין על איזו בוהן ארגמן דרך לביבי שיוצאת לו תגובה כל כך תמוהה (מקור). ועוד לחשוב שזה מינוי של ביבי, איזה עולב.

לי די ברור  שאין כאן משהו פלילי אלא התנהגותי, עוד בכיר מאוד שיודע שביבי הוא פשוט פחדן וסכנה קיומית למדינה. עצם זה שביבי לא פנה ליועצת המשפטית ורק שלח מכתב למפכ"ל (ועורך הדין שלו לא הגיש תלונה רשמית במשטרה) מראה שהוא עשה את שעשה רק עבור הבייס.

פורסם (נערך)

ועוד קצת על לאומיות - אני אצטט (שוב) את אנדרסון ז"ל, אחד מחוקרי הלאומיות המפורסמים מהעשורים האחרונים:

ציטוט

the nation is always conceived as a deep, horizontal comradeship. Ultimately it is this fraternity that makes it possible, over the past two centuries, for so many millions of people, not so much to kill, as willingly to die for such limited imaginings.

ואכן, אחת מהתופעות המרתקות שהלאומיות הביאה איתה זו הופעה של צבאות עם. צהל הוא דוגמא יפה לזה. עם בונה צבא בונה עם וכו'. ואני נזכר בזה עכשיו כי אני קורא בטמקא שחרדים בבית שמש תלו את המיצג הזה

968661

בבוקר ראיתי שהיה משהו כזה גם במאה שערים.

אז אנחנו מדברים על לאומיות יהודית וממציאים לעצמנו שזה משהו שקיים איזה 2000 שנה ואין דבר שיהודים בעולם רצו ורוצים לקחו בו חלק יותר מזה. אבל אז המציאות מזכירה לנו שאפילו פה, במדינת ישראל, יש לא מעט יהודים בעלי אזרחות ישראלית, שהם לא באמת חלק מהאומה שלנו.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אז עכשיו גם עושים עסקאות חטופים מעל הראש של ראש הממשלה, זה שעסוק עכשיו בראש השב"כ לשעבר ובשימור קואליציית הדמים, השחיתות, שחיקת המילואים וגניבת הכספים. 

• תוכן חדש...