Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שהוא נתן פקודה לרצוח אותם בעיקר כי הוא בלחץ. זה לא סתם תכננו ורצחו שישה חטופים רנדומליים, זה נעשה כשהתקרבו לשם כוחות. לי זה נראה כאילו המקומות להתחבא בהם הולכים ומתמעטים, והוא יעשה כל מה שהוא יכול כדי לערער את ישראל. לא נראה לי שהוא קורא את המפה כל כך טוב אחרת הוא לא היה בונה על איחוד הזירות שלא קורה. מבחינת האיראנים הוא סוג של גמור, בגלל זה הוא קיבל את הטייטל של הנייה, זה כמו להגיד עשית את שלך עכשיו תתמודד לבד עם ההשלכות. אתה האחראי הבלעדי. תצליח בדרך לא דרך לצאת מזה? יופי לך. לא תצליח? לא אכפת לנו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

אני חושב שהוא נתן פקודה לרצוח אותם בעיקר כי הוא בלחץ. זה לא סתם תכננו ורצחו שישה חטופים רנדומליים, זה נעשה כשהתקרבו לשם כוחות. לי זה נראה כאילו המקומות להתחבא בהם הולכים ומתמעטים, והוא יעשה כל מה שהוא יכול כדי לערער את ישראל. לא נראה לי שהוא קורא את המפה כל כך טוב אחרת הוא לא היה בונה על איחוד הזירות שלא קורה. מבחינת האיראנים הוא סוג של גמור, בגלל זה הוא קיבל את הטייטל של הנייה, זה כמו להגיד עשית את שלך עכשיו תתמודד לבד עם ההשלכות. אתה האחראי הבלעדי. תצליח בדרך לא דרך לצאת מזה? יופי לך. לא תצליח? לא אכפת לנו.

בשורה התחתונה אנחנו לא מצליחים להתמודד עם האויב הכי חלש שלנו כרגע(שזה חמאס), או שמצליחים ממש בקושי, אם תרצה. אנחנו נלחמים בחמאס כבר כמעט שנה וזה כאילו לא השתנה כלום.

עוד מעט גם יכפו עלינו הפסקת אש(אם או בלי חטופים), כמובן אני מאוד מקווה שעם כמה שיותר חטופים חיים. אני בעד הפסקת אש, שלא תטעה, אבל בשביל מה נלחמנו כל כך הרבה? כדי להישאר בסוף באותו מצב סטטי מול חמאס? כל כך הרבה זמן משכנו את זה, כדי להישאר אחרי שנה פחות או יותר באותו מצב. בדיוק כמו ש @oryo כתב על מטקות, המון רעש, אף אחד לא יודע מי מנצח, וכולם מסביב סובלים.

מה יהיה כשנצטרך להתמודד מול חיזבאללה ואיראן?(להזכיר, הצפון מפונה כבר שנה והם יורים בלי סוף).

פורסם

אני לא יודע איך לשחרר את החטופים מול מי שלא אכפת לו מעמו שלו (לא יודע אם לביבי אכפת אבל זה כבר סיפור אחר). אני כן יודע שביבי שוב מוביל אותנו למיקרו, לא לראות את התמונה הגדולה, את האפסות שלו ואת המצב אליו הוא הוביל אותנו, העיקר שנתעסק בכל השטויות הלא חשובות, כמו החשיפה הלא חשובה של סגל פתאום, את מי זה מעניין עכשיו השיחה של מנדבליט? לביבי זה טוב מלחמה על אש קטנה, את זה הוא מוכן למרוח שנים בדיוק כפי שמרח את תושבי הדרום שאם לא הוא מחבלים על טויוטה ייכנסו לשדרות. 

פורסם
לפני 3 דקות, NEW10 כתב:

אנחנו לא מצליחים להתמודד עם האויב הכי חלש שלנו כרגע

ישראלים אוהבים זבנג וגמרנו, בין אם זה ההיסטוריה שלנו, התו"ל או סיפורי הגבורה של ימינו.

אין פה זבנג וגמרנו.  גם לא מתווכים לציבור את המציאות כמו שצריך בין אם מדובר על אסטרטגיה או במכוון. לשניהם יש יתרונות וחסרונות.

• אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, NEW10 כתב:

בשורה התחתונה אנחנו לא מצליחים להתמודד עם האויב הכי חלש שלנו כרגע(שזה חמאס), או שמצליחים ממש בקושי, אם תרצה. אנחנו נלחמים בחמאס כבר כמעט שנה וזה כאילו לא השתנה כלום.

עוד מעט גם יכפו עלינו הפסקת אש(אם או בלי חטופים), כמובן אני מאוד מקווה שעם כמה שיותר חטופים חיים. אני בעד הפסקת אש, שלא תטעה, אבל בשביל מה נלחמנו כל כך הרבה? כדי להישאר בסוף באותו מצב סטטי מול חמאס? כל כך הרבה זמן משכנו את זה, כדי להישאר אחרי שנה פחות או יותר באותו מצב. בדיוק כמו ש @oryo כתב על מטקות, המון רעש, אף אחד לא יודע מי מנצח, וכולם מסביב סובלים.

מה יהיה כשנצטרך להתמודד מול חיזבאללה ואיראן?(להזכיר, הצפון מפונה כבר שנה והם יורים בלי סוף).

אתה גר בחו"ל שאתה אומר שלא השתנה כלום?

צריך לזכור שבמשך 15 שנה הם הפכו את עזה לבסיס טרור מתחת לאוכלוסיה אזרחית. בימים הראשונים של המלחמה לא היה אפשר לזוז מטר מהבית בגלל שכל שעה היו שיגורים. היום בדרום ובעוטף אין כמעט רקטות. כמו שנכתב לא קיים למצב כזה פתרון קסם בלחיצת כפתור, הצבא סורק כל מטר ומחפש מנהרות ומשגרים ומשמיד. זה לוקח זמן, במיוחד כשיש לך אזרחים בכל פינה.

זה שתוך חצי שנה בערך חיסלו להם יכולת התקפית שנבנתה במשך עשרות שנים זה הישג צבאי לא קטן. הבעיה היא לא עם היכולות של הצבא אלא עם חוסר היכולת של ההנהגה הישראלית לתת הוראות גורליות לצבא. כדי לתת אור ירוק לחסל תשתיות טרור בעזה היו צריכים להירצח ולהיחטף המון ישראלים למרות שירו עלינו משם טילים במשך שנים ארוכות.

ההנהגה שלנו פוחדת לקבל אחריות ולכן לא קורה פה כלום ויש דשדוש.

אני מאד מקווה שנתמודד בקרוב עם חיזבלה ואיראן כי למדנו שככל שדוחים את הבעיה היא גדלה. אבל מה לעשות שיש לנו מנהיגים חלשים שזה לא מעניין אותם. בתקווה שהמצב הזה יתהפך בקרוב.

הולך להיות מעניין אחרי הבחירות בארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 37 דקות, SlowRide כתב:

אני חושב שהוא נתן פקודה לרצוח אותם בעיקר כי הוא בלחץ. זה לא סתם תכננו ורצחו שישה חטופים רנדומליים, זה נעשה כשהתקרבו לשם כוחות.

לא חושב שזה קשור ללחץ, ומי שחושב שסינוואר נתן את הפקודה בזמן אמת - ספק שמבין איך הדברים האלו עובדים מבחינת מידור ותקשורת.

אני לא מאמין שסינוואר עלה על הקשר ואמר להם להרוג, אלא שההוראה הכללית לכל המחבלים שמחזיקים בבני ערובה זה לא לתת להם להתפס בחיים, אם יש חשש - לרצוח ולהתחפף. בהינתן שאין לך עכבות מוסריות או יומרה להיות ארגון מקובל בסטנדרטים בינ״ל - זו טקטיקה נבונה, מתבקשת אפילו.

את המציאות המרה, שהיא ״אין דבר כזה שחרור חטופים במבצע צבאי בהינתן הסיטואציה הנוכחית בעזה״, הציבור הישראלי לא ממש רוצה / מסוגל להכיל. נכתב כאן ע״י מספר אנשים, מילא אם ביבי היה מכריז שהאינטרס הלאומי למגר את החמאס גובר על האינטרס לשחרר החטופים בחיים, ניחא. אבל ברור שהוא לא יעשה את זה כי זה סיוט PR ואפילו בימין לא בטוח שיסכימו לאכול את הלוקש, אז הוא מקשקש על שחרור חטופים ובפועל גוזר אותם לעוד עינויים ומוות בשביל הנצחון המוחלט.

אי שם בעתיד, כש״פתאום״ עמישראל יגלה שאין באמת דבר כזה נצחון מוחלט במלחמה אסימטרית, אז נשאר עם חוסר השגת המטרה + עוד חטופים מעונים/מתים. Bad fucking trade.

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

לא חושב שזה קשור ללחץ, ומי שחושב שסינוואר נתן את הפקודה בזמן אמת - ספק שמבין איך הדברים האלו עובדים מבחינת מידור ותקשורת.

אני לא מאמין שסינוואר עלה על הקשר ואמר להם להרוג, אלא שההוראה הכללית לכל המחבלים שמחזיקים בבני ערובה זה לא לתת להם להתפס בחיים, אם יש חשש - לרצוח ולהתחפף. בהינתן שאין לך עכבות מוסריות או יומרה להיות ארגון מקובל בסטנדרטים בינ״ל - זו טקטיקה נבונה, מתבקשת אפילו.

את המציאות המרה, שהיא ״אין דבר כזה שחרור חטופים במבצע צבאי בהינתן הסיטואציה הנוכחית בעזה״, הציבור הישראלי לא ממש רוצה / מסוגל להכיל. נכתב כאן ע״י מספר אנשים, מילא אם ביבי היה מכריז שהאינטרס הלאומי למגר את החמאס גובר על האינטרס לשחרר החטופים בחיים, ניחא. אבל ברור שהוא לא יעשה את זה כי זה סיוט PR ואפילו בימין לא בטוח שיסכימו לאכול את הלוקש, אז הוא מקשקש על שחרור חטופים ובפועל גוזר אותם לעוד עינויים ומוות בשביל הנצחון המוחלט

הכוונה שהוא נתן הוראה כללית לחסל חטופים כשהצבא קרוב. להחליט כזה דבר כשזה גם אומר לשרוף את קלפי המיקוח היחידים שלך זה מעיד על לחץ. לחץ זה לא אומר שהוא מאבד שליטה, אלא שחופש הפעולה שלו מצטמטם.

בלי קשר לזה, זה די שקוף שלהנהגה לא אכפת מהחטופים. אם היה מעניין את ביבי מהחטופים הוא היה מתעקש על ציר פילדלפי בטענה שאפשר להבריח משם חטופים מחוץ לעזה ולא את בלבולי המח ששמענו. 

פורסם (נערך)

לא, זה מעיד בדיוק על מה שמצופה מארגון טרור.

אם חילוץ חטופים זו פעולה שמהווה ניצחון ישראלי - פקודה לגיטימית ומתבקשת של טרוריסט רצחני תהיה להרוג חטופים, אם הסיכוי ל"חטיפתם חזרה" הוא ממשי. להרוג אותם כדי למנוע שחרורם בחיים.

קצת כמו נוהל חניבעל מהצד שלנו. סיכוי לחטיפת חייל? להמטיר אש גיהנום.  זה לא בשביל להציל את החייל אלא בשביל לסכל את החטיפה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 4 דקות, פריג'י כתב:

אם חילוץ חטופים זו פעולה שמהווה ניצחון ישראלי - פקודה לגיטימית ומתבקשת של טרוריסט רצחני תהיה להרוג חטופים, אם הסיכוי ל"חטיפתם חזרה" הוא ממשי. להרוג אותם כדי למנוע שחרורם בחיים.

לא בדיוק, לחטופים יש ערך רב עבורים. כל חטוף שווה עשרות מחבלים שמשתחררים מהכלא.

פורסם
Just now, MiniMiz3r כתב:

לא בדיוק, לחטופים יש ערך רב עבורים. כל חטוף שווה עשרות מחבלים שמשתחררים מהכלא.

עד שהעיסקה לא חתומה זה לא תקף ושווה לנייר טואלט.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

להחליט כזה דבר כשזה גם אומר לשרוף את קלפי המיקוח היחידים שלך זה מעיד על לחץ.

אה? אלא אם בקלפי מיקוח היחידים אתה מדבר על 6 מתוך מעל 100 שנשארו.

במקרה הזה מספיק אפילו אחד כדי לשגע מדינה שלמה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, פריג'י כתב:

לא, זה מעיד בדיוק על מה שמצופה מארגון טרור.

קצת כמו נוהל חניבעל מהצד שלנו. סיכוי לחטיפת חייל? להמטיר אש גיהנום.  זה לא בשביל להציל את החייל אלא בשביל לסכל את החטיפה.

לא בדיוק. במהלך ניסיון חילוץ אולי כן. אבל פה בכלל לא היה בכלל מפגש. הוצאה להורג. מה יקרה לחמאס כשלא ישארו חטופים חיים?

Just now, flytomars כתב:

אה? אלא אם בקלפי מיקוח היחידים אתה מדבר על 6 מתוך מעל 100 שנשארו.

במקרה הזה מספיק אפילו אחד כדי לשגע מדינה שלמה.

עצוב להגיד אבל ה6 הראשונים כנראה יהיו הכי טראומטיים לציבור. אחרי 60 לא עלינו, מה אתה חושב שהלך הרוח בציבור יהיה? בערך מה שהיה בימים הראשונים של המלחמה.

ביבי מבין את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

מה יקרה לחמאס כשלא ישארו חטופים חיים?

ישחרר סרטים ישנים של חטופים מתים ולא יגלה שהם כבר מתו?

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

עצוב להגיד אבל ה6 הראשונים כנראה יהיו הכי טראומטיים לציבור

נכון.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

אחרי 60 לא עלינו, מה אתה חושב שהלך הרוח בציבור יהיה? בערך מה שהיה בימים הראשונים של המלחמה.

ביבי מבין את זה.

את ההמשך לא הבנתי- אז אחרי 60 חטופים שיירצחו (ח"ח לא עלינו) עדיין יישארו 40 קלפי מיקוח, אולי אז חמאס יעבור לאסטרטגיה אחרת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לרצוח חטופים ולשמור על זה בסוד זה לא משרת אותם במידה וגם הם רוצים עסקה כלשהי.

יכול מאד להיות, שכל הדיבורים על עסקאות זה הכל מגיע מרצון של ארה"ב וישראל וחמאס סתם מנסים למרוח זמן כדי שיתפתחו בינתיים זירות אחרות. לעשות עסקה אמיתית מבחינתם לא על הפרק. לפי האמריקאים, הם אלה שכל הזמן מפוצצים את העסקה.

לפני 9 דקות, flytomars כתב:

את ההמשך לא הבנתי- אז אחרי 60 חטופים שיירצחו (ח"ח לא עלינו) עדיין יישארו 40 קלפי מיקוח, אולי אז חמאס יעבור לאסטרטגיה אחרת

אחרי שירצחו את רוב החטופים חס וחלילה, הלחץ של הציבור על הממשלה יהיה יותר בכיוון של נקמה ופחות עסקה. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...