Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, SlowRide כתב:

הכוונה שהוא נתן הוראה כללית לחסל חטופים כשהצבא קרוב. להחליט כזה דבר כשזה גם אומר לשרוף את קלפי המיקוח היחידים שלך זה מעיד על לחץ.

כתבתי על זה כבר מזמן. לחמאס מספיקה משפחת ביבס או החיילות, כל השאר זה רק בונוס להשיג יותר אסירים. זה לא לחץ שלו, זה לחץ עלינו שנדע שיש יותר סיכוי שבפעולות צבאיות נגרום להרג של החטופים ושכדאי לנו לעשות עסקה עכשיו. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

להחליט כזה דבר כשזה גם אומר לשרוף את קלפי המיקוח היחידים שלך זה מעיד על לחץ

קלף מיקוח איננו קלף מיקוח כשהוא לא ביד שלך. אם הם מבינים שסוגרים עליהם, ולהזיז אותם זה קשה, ואין להם עכבות מוסריות - אז לרצוח אותם זה צעד מתבקש :(

לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

אחרי שירצחו את רוב החטופים חס וחלילה, הלחץ של הציבור על הממשלה יהיה יותר בכיוון של נקמה ופחות עסקה. 

ואני חשבתי שאני זה שגר בחו״ל...

ממשלת ישראל עסוקה בנקמה כבר 11 חודשים, עם מטרה אבסטרקטית בשם ״נצחון מוחלט״ ומטרה מתחלפת בהתאם לספין התורן - שכעת הוא פילדלפי ועוד חודשיים יהיה איזה שקר אחר. האירוע האחרון היווה שיקוף של מה קורה כשהאסטרטגיה היא ״חילוץ תחת אש״.

ושווה כל הזמן להזכיר - לעסקה הראשונה, במסגרתה שוחררו 80 חטופים - בן גביר התנגד בתוקף (וכך גם חלק מתומכיו). מקדשי הנקמה יקריבו את החטופים על המזבח. איזה יתרון אדיר קיבל החמאס מאז העסקה? שיקום מי שה/מתנגד לעסקה ההיא ויסביר לנו את הפוזיציה.

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה באמת חי בחו"ל, בגלל זה אתה חושב שישראל עסוקה בנקמה. אולי ביבי עסוק בדיבורים על נקמה אבל הפעילות הצבאית מצטמצמת מיום ליום.

אני לא חושב שצריך לקדש נקמה, רק שיש סיבה שלעמדות של בנגביר יש ביקוש. זה טבע האדם.

איך הוא אמר לו בגברים בשחור הראשון, בני אדם בודדים הם אינטליגנטים, אבל כקבוצה הם מטומטמים ומסוכנים. 

חמאס קיבל דלק מים ומזון בעסקה כך שכן יצא להם משהו מזה, אבל עסקה שניה, באמת לא נראה לי שיש להם מה להרוויח מזה. בגלל זה לדעתי כל הדיבורים על עסקה זה בעיקר wishful thinking  של אמריקה וישראל. מריחת זמן שטובה לסינואר שממתין לאיחוד זירות וטובה לביבי שממתין שהמדינה תקרוס סופית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא יודע במה ישראל עסוקה. אלו שמחזיקים את ביבי באשכים עסוקים בתכנון החזרה שלהם להתנחלויות ברצועה. טופ פריוריטי.

כל דבר אחר, כולל החטופים, הוא מחיר שולי.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

אתה באמת חי בחו"ל, בגלל זה אתה חושב שישראל עסוקה בנקמה.

כן, כי הרי המיקום הגאוגרפי של פלוני משפיע על הפרדיגמה שממשלת ישראל מציגה לעולם ולתושביה 🙄

• רעיון גרוע 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מה שכתבת לא? שישראל עוסקת בנקמה.

אם היית רואה מה קורה פה בפועל היית מבין שמה שמנסים להציג לך רחוק מהמציאות. אני גם לא יודע כמה זה מה באמת שהם מנסים להציג כי לאחרונה עולות כותרות כמו "המאמץ הצבאי הגיע למיצוי" וכדומה.

לפני 17 דקות, פינדר כתב:

לא יודע במה ישראל עסוקה. אלו שמחזיקים את ביבי באשכים עסוקים בתכנון החזרה שלהם להתנחלויות ברצועה. טופ פריוריטי.

כל דבר אחר, כולל החטופים, הוא מחיר שולי.

אדמה שווה יותר מחיי אדם. ממש ג'יהאד יהודי.

מצידי שילכו לגור שם כבר עכשיו, שחליפו אותם בחטופים.

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

אתה גר בחו"ל שאתה אומר שלא השתנה כלום?

צריך לזכור שבמשך 15 שנה הם הפכו את עזה לבסיס טרור מתחת לאוכלוסיה אזרחית. בימים הראשונים של המלחמה לא היה אפשר לזוז מטר מהבית בגלל שכל שעה היו שיגורים. היום בדרום ובעוטף אין כמעט רקטות. כמו שנכתב לא קיים למצב כזה פתרון קסם בלחיצת כפתור, הצבא סורק כל מטר ומחפש מנהרות ומשגרים ומשמיד. זה לוקח זמן, במיוחד כשיש לך אזרחים בכל פינה.

זה שתוך חצי שנה בערך חיסלו להם יכולת התקפית שנבנתה במשך עשרות שנים זה הישג צבאי לא קטן. הבעיה היא לא עם היכולות של הצבא אלא עם חוסר היכולת של ההנהגה הישראלית לתת הוראות גורליות לצבא. כדי לתת אור ירוק לחסל תשתיות טרור בעזה היו צריכים להירצח ולהיחטף המון ישראלים למרות שירו עלינו משם טילים במשך שנים ארוכות.

ההנהגה שלנו פוחדת לקבל אחריות ולכן לא קורה פה כלום ויש דשדוש.

אני מאד מקווה שנתמודד בקרוב עם חיזבלה ואיראן כי למדנו שככל שדוחים את הבעיה היא גדלה. אבל מה לעשות שיש לנו מנהיגים חלשים שזה לא מעניין אותם. בתקווה שהמצב הזה יתהפך בקרוב.

הולך להיות מעניין אחרי הבחירות בארה"ב.

אני בכלל לא מזלזל או מבטל את מה שהצבא והחיילים עשו ברצועה במשך כל השנה הזאת, רק שלא נעים לי להגיד שזה לא משהו שכסף קאטרי או איראני לא יכול לפתור ולשקם מחדש, הלוואי שאני טועה, אבל אחרי שנצא משם, שוב ייכנסו לחמאס כל הכספים והמימון מקאטר ומאיראן(איך בדיוק ישראל יכולה למנוע את זה אני באמת לא יודע) והמצב יחזור לקדמותו. "חמאס ספג מכה קשה" זה משהו ששמענו בכל המבצעים והמלחמות.

לפני שעתיים, DareDevil כתב:

ישראלים אוהבים זבנג וגמרנו, בין אם זה ההיסטוריה שלנו, התו"ל או סיפורי הגבורה של ימינו.

אין פה זבנג וגמרנו.  גם לא מתווכים לציבור את המציאות כמו שצריך בין אם מדובר על אסטרטגיה או במכוון. לשניהם יש יתרונות וחסרונות.

בסכסוך של ישראל עם הפלסטינים/איראן/חיזבאללה/שאר מדינות ערב אין ואף פעם לא היה "זבנג וגמרנו", תמיד יקום מישהו שירצה לעשות לנו רע, אנחנו נילחם בו, נסבול ונהיה עצובים, מיואשים, מדוכאים, כל העולם ישנא אותנו ונתחיל את הכל מהתחלה😭

• מבאס 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כסף איראני וקטארי יכנס לשם לא עשינו כלום, כן. שלא לדבר מי סייע לכסף הזה להגיע לטרוריסטים מלכתחילה.

כן, אותו אחד שמדבר על ניצחון מוחלט...

פורסם
לפני 8 שעות, David32 כתב:

אתם חוסמים כרטיס אשראי שנגנב נכון?

יופי, גם החמאס

זה לא בדיוק נכון, אני חוסם כרטיס אשראי אבל מקבל חדש מהחברת אשראי.

אם אתה רוצח חטוף באופן אובייקטיבי יש לך פחות על מה להתמקח. כל חטוף זה 20-30 רוצחים שהם היו אמורים לשחרר.

אגב, כמו שטענו פה על "הזזת השער מצד ביבי" - גם חמאס עשו שינוי בהצעה שלהם והוסיפו מאות מחבלים כבדים לעסקה. 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

זה מה שכתבת לא? שישראל עוסקת בנקמה.

אם היית רואה מה קורה פה בפועל היית מבין שמה שמנסים להציג לך רחוק מהמציאות

מי מנסה להציג לי..? אני חושב שבדמיון שלך אני צורך חדשות מהcnn, כאשר בפועל אני ואתה כנראה צורכים את רוב המידע מחדשות דומות. לא אני ולא אתה נמצאים בחמ"ל של ביבי, פשוט יש לנו פרשנויות שונות ל"תכנית" שלו, וזה כשמעמידים פנים שיש כזו מעבר לשרידות השלטונית. 

לנקום בפלסטינים זה בסדר גמור, אבל אם כבר - אז לפחות לעשות את זה בצורה אסטרטגית. בכל אופן, לדעתי להציל חיי חטופים זה חשוב במס' סדרי גודל יותר מאשר להרוג פלסטינים ו"להשיב הרתעה" (אעלק). רק אחד מהדברים האלו הוא תלוי זמן בצורה הדוקה. 

כבר מזמן נקמנו בהם, and then some. כבר מזמן הגענו ל"הרתעה", פשוט לא קולטים שאזרחים מורתעים לא מסייע כי הם לא מקבלי החלטות. גם אם התעדוף היה פעם הרתעה או מנהרות, התעדוף כבר היה אמור להגיע לחטופים, או לפחות לעשות כאילו מנסים. כבר מזמן עברנו את השלב במסגרתו להציג אפס תכנית ליום שאחרי זה לגיטימי. ישראל וצה"ל שבויים בידי דפקטים חסרי תושיה אחריות ומוסר, שמשתמשים בכל האשראי שצברנו במשך שנים ומאמינים שאין לזה מסגרת. 

אבל יש מסגרת לאשראי המוות, וזה יהיה כואב מאוד כשנגיע אליה, לא אתפלא אם זה יקרה בקרוב. אנחנו חודש מציון שנה לאירוע. 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

י מנסה להציג לי..? אני חושב שבדמיון שלך אני צורך חדשות מהcnn, כאשר בפועל אני ואתה כנראה צורכים את רוב המידע מחדשות דומות. לא אני ולא אתה נמצאים בחמ"ל של ביבי, פשוט יש לנו פרשנויות שונות ל"תכנית" שלו, וזה כשמעמידים פנים שיש כזו מעבר לשרידות השלטונית

התיאור שלך שישראל עדיין מתעסקת בנקמה לא תואם את המציאות, זה כל מה שאמרתי.

אני דווקא לא חושב שהפרשנות שלנו לתכנית שלו כזו שונה. אי אפשר לצפות מהאדם שמרוויח מהבעיה שיפתור אותה.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אתה חוסם כדי שלא יגנבו לך כסף. 

גם הוא. 

אם אתה רוצח חטוף באופן אובייקטיבי יש לך פחות על מה להתמקח. כל חטוף זה 20-30 רוצחים שהם היו אמורים לשחרר.

אתה סך הכול רוצח באופן אקטיבי כדי שהאוייב שלך לא ירשום לעצמו ניצחון. זה הכול. 

מה יש לכם זה כזה ברור תתנתקו רגע ותסתכלו מהצד.

אין פה גאונות או חשיבה מדהימה או משהו. אין פה ניצול ומניפולציה של הדעה בישראל או בעולם.  סך הכול מונעים נצחונות והרגשת הצלחה בישראל, זה הכול. 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אבל אם יש לך בארנק, נגיד, 20 כרטיסים, וגנבו לך אחד - אתה יכול בשקט לבטל ולהגיד לחברת האשראי שלא צריך לשלוח עוד כרטיס, נכון?

פורסם
לפני 16 שעות, פינדר כתב:

מישהו חושב שאם ניתן לפוליטיקאים ישראלים למנות שופטים זה מה שיפחית את השחיתות דווקא?

אבל אם השופט\שומר סף לא ישר כמו פלס אז מה הבדל בינו לבין פוליטקאי?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, oryo כתב:

מי מנסה להציג לי..? אני חושב שבדמיון שלך אני צורך חדשות מהcnn, כאשר בפועל אני ואתה כנראה צורכים את רוב המידע מחדשות דומות. לא אני ולא אתה נמצאים בחמ"ל של ביבי, פשוט יש לנו פרשנויות שונות ל"תכנית" שלו, וזה כשמעמידים פנים שיש כזו מעבר לשרידות השלטונית. 

לנקום בפלסטינים זה בסדר גמור, אבל אם כבר - אז לפחות לעשות את זה בצורה אסטרטגית. בכל אופן, לדעתי להציל חיי חטופים זה חשוב במס' סדרי גודל יותר מאשר להרוג פלסטינים ו"להשיב הרתעה" (אעלק). רק אחד מהדברים האלו הוא תלוי זמן בצורה הדוקה. 

כבר מזמן נקמנו בהם, and then some. כבר מזמן הגענו ל"הרתעה", פשוט לא קולטים שאזרחים מורתעים לא מסייע כי הם לא מקבלי החלטות. גם אם התעדוף היה פעם הרתעה או מנהרות, התעדוף כבר היה אמור להגיע לחטופים, או לפחות לעשות כאילו מנסים. כבר מזמן עברנו את השלב במסגרתו להציג אפס תכנית ליום שאחרי זה לגיטימי. ישראל וצה"ל שבויים בידי דפקטים חסרי תושיה אחריות ומוסר, שמשתמשים בכל האשראי שצברנו במשך שנים ומאמינים שאין לזה מסגרת. 

אבל יש מסגרת לאשראי המוות, וזה יהיה כואב מאוד כשנגיע אליה, לא אתפלא אם זה יקרה בקרוב. אנחנו חודש מציון שנה לאירוע. 

המצב שלנו פשוט מחורבן, מדכא ומייאש ואין שום פתרון באופק, אנחנו דורכים במקום וכל העולם שונא אותנו😭, לא מעניינת אותי שום נקמה, צריך להוציא בעסקה את כל החטופים שנשארו.

כבר כתבתי כאן אתמול שכל הנזק ברצועה זה לא משהו שכסף איראני וקטארי לא יכול לפתור. נלחמנו שנה ולא יצא לנו מזה כלום😭

• מבאס 1
  • תוכן חדש...