Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

שם אני אשלם את מה שאני משלם פה פחות או יותר, וכל עוד יש לך ביטוח תקבל שירות טוב הרבה וגישה למכשור מתקדם מהר יותר.
אחרי הביקור שלי בבית חולים בישראל זה די ברור לי והמצב לא הולך להשתפר להפך הוא הולך להחמיר.

אה שכחתי להוסיף את הפאנצ', הכאב הזה תפס אותי באוטו בדרך לאנשהו, כאבי תופת, עצרתי בתחנת דלק בצד הדרך מזיע ומתנשף ומת מכאבים, קניתי בקבוק מים ובמשך חצי שעה ניסיתי לדבר עם המוקד של קופת כללית כדי שיתנו לי אישור לנסוע לבית חולים.
במקום זה המוקד בעיקר ניפנף אותי לכל מני מרפאות שבכלל לא היה בהם רופא, כשאני נענק מכאבים. החלטתי לנסוע לבית חולים על דעת עצמי, ועכשיו הם לא מאשרים את התשלום על הביקור.
אז תוסיפו לכל אלפי השקלים שאני משלם מס בריאות בכל חודש עוד 1200 שקלים על ביקור במיון שבו המתנתי 8 שעות לרופא ולא הניב כלום.
מערכת בריאות ציבורית זה נהדר... (אולי בדנמרק).

לגיטימי לגמרי שאנשים שיש להם היו מעדיפים מערכת בריאות מעולה שתפל רק בהם ותשאיר אנשים אחרים למות על המדרכות. זו השקפה חברתית לגיטימית ועל דברים כאלה ראוי ללכת לבחירות. מערכת בריאות ציבורית מייצגת צד שני של הספקטרום החברתי.

אני מזדהה לגמרי עם עניין השירות. טעון שיפור. אגב, אני קמתי לפני חצי שנה כשאני לא יכול לזוז ו/או לצאת מהמיטה. טלפון למוקד מכבי ואישרו לי לנסוע למיון בכל בית חולים שאבחר. לא יודע אם זה תלוי קופה או טלפנ/ית.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

אין לי בעיה לסבסד אנשים עובדים/נכים/פגועי נפש/זקנים/חסרי ישע שידם אינה משגת, ולא יכולים לממן ביטוח פרטי יקר.
יש לי בעיה שאוכלוסיה שלמה כאסטרטגיה לא משתתפת במשחק ולא רק זה היא צורכת שירותים כמו כל שאר האוכלוסיה, אולי כבר יותר.

בהנתן מצב הדברים בישראל כנראה שצריך מבחנים כדי להחליט למי מגיע ולמי לא, ורצוי מאוד שזה לא יהיה מבחן כמו למי מגיע הנחה בארנונה, אבל על מי אנחנו עובדים? זה לא יקרה, אם כבר הם יקימו מערכת בריאות לחרדים בלבד שמתוקצבת טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

האוכל התייקר גלובלית, תראה לי מדינה סבירה שלא התייקר בה.

וואלה? אתה חי בחו"ל, לא?

המחירים בסופר עלו ב-10-20% בקלות תוך שנה-שנתיים, אין כמעט מבצעים, כאילו אין תחרות בין הרשתות. באמת טירוף.

פורסם
לפני 15 דקות, Renaultrap כתב:

מה שאני שם לב זה שב-15 השנים האחרונות, בהן לא קורה פה שום דבר טוב, ישראל מצמצמת וסוגרת את הפער מול מדינות שכולנו היינו רוצים להיות. ראיתי שפוסט הדכאון זכה לאהדה אז רציתי לרומם את מצב רוחם של האוהדים עם תמונה מייצגת יותר. לצערי, אני פוגש אותם כאן כי הגרפים לא מעניינים כשהם לא משרתים את האג'נדה.

שמע, גם אחרי השואה הרבה יהודים החליטו להגר לארה"ב ולא לארץ ישראל. קשה פה, אלה לא קנדים מעבר לגבול, התשתיות חרא וכו'. מי שהיגר לארה"ב בד"כ עשה חיל וצאצאיו חיים במנעמים. מזל שרוב היהודים לא ראו גרפים ובחרו להגיע לכאן.

שוב אתה הולך מסביב.

בשביל מה אני חי? רק בשביל להילחם? רק בשביל להגיד "בוא נהרוג את כל העזתים"? זה יכול להיות מטרה משנית, אבל המדינה גם צריכה לדאוג שיהיה לי בשביל מה לגדל פה ילדים, לחיות ולהתפתח.

המצב עם המחבלים זה גזירת גורל, סבבה. המצב של הסטת משאבים בצורה קיצונית למגזר שמהווה 20 אחוז וחלקו הגדול לא עובד, לא תורם ולא ממלא את חובותיו בכלל לא. להריץ פרויקטים במחיר מטרה רק לחרדים זאת בחירה, לא מצב קבוע שאי אפשר לשנות אותו.

אתה רוצה לרומם לי את הרוח? אתה לא יכול. גם עמית סגל לא יכול, גם ביבי לא והגרפים שלך בכלל לא. לוקחים לי כל יום יותר כסף, אני מקבל פחות והעתיד קודר כי יש לי ראש ממשלה שמתעניין בעצמו במקום לגמור את המלחמה (ולא משנה באיזה דרך, רק תגמור אותה).

ואתה רושם "מזל שרוב היהודים לא ראו גרפים" - היום רואים. מעמד הביניים (ולא רק הגבוה) יודע לעשות חשבון בסוף חודש, ויש יותר ויותר שעוזבים, רובם בתפקידי מפתח כמו רופאים ומהנדסים. בהצלחה לקיים את מדינת ישראל עם 40 אחוז חרדים ו30 אחוז ערבים.

אין לי מחשבה על עזיבה כרגע, אני רוצה להילחם על המדינה, אבל אגיד לך את האמת - אם אני אראה בעוד 5-10 שנים שהמצב ממשיך להידרדר מבחינה חברתית/כלכלית (ולא ביטחונית), לא יודע להגיד לך אם לא אהפוך לשכן של אור/דוד. 

ואם אתה עוקב אחרי השרשור הזה בשנה שנתיים אחרונות, ויעידו @פינדר @יבגניפ @Night Driver - אתה יודע כמה זה מטורף שזה בא ממני.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@Renaultrap

בתור אחד שמתעסק הרבה עם מספרים ונתונים, אגיד לך מה הגרף לא מראה, ומה לא מראים הרבה מדדים אחרים. 

הם לא מראים את ההתפלגות בתוך ישראל (או כל מדינה אחרת) של המספרים שהם מראים. 

דוגמא - נטל המס. 

בהשוואה למדינות אחרות ב OECD, נטל המס בישראלי סביר לגמרי. 

אבל, לא תראה של 80% מהמס אחראים 15% מהאוכלוסיה. 

זה עומס שמרגיש יום יום כל מפרנס ב 15% האלו. 

שעות עבודה, כנ"ל. 

זה מתייחס לעוד הרבה מדדים אחרים. 

בהמשך למה ש @farkash7 כתב על יבוש מערכת הבריאות, התהליך דומה במערכת החינוך. 

אצלנו המנהלת מבקשת מההורים לפרסם שחסרות שתי מורות אצלנו ביסודי (מורות שכבר היו סגורות לשנה הבאה והחליטו לעזוב), פשוט כי היא לא מצליחה לגייס בעצמה. 

חוץ מזה, בגלל החוסר הזה, נוצרים מצבים שבהם מורה מלמד חומר שהוא בכלל לא מכיר, נניח מורה לתנ"ך שמלמדת חשבון. 

על הרמה הכללית אני לא אוסיף, יש מורים מצויינים ויש מורים גרועים, אבל באופן כללי הרמה יורדת. 

• אהבתי 2
  • מבאס 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

אין לי בעיה לסבסד אנשים עובדים/נכים/פגועי נפש/זקנים/חסרי ישע שידם אינה משגת, ולא יכולים לממן ביטוח פרטי יקר.
יש לי בעיה שאוכלוסיה שלמה כאסטרטגיה לא משתתפת במשחק ולא רק זה היא צורכת שירותים כמו כל שאר האוכלוסיה, אולי כבר יותר.

בהנתן מצב הדברים בישראל כנראה שצריך מבחנים כדי להחליט למי מגיע ולמי לא, ורצוי מאוד שזה לא יהיה מבחן כמו למי מגיע הנחה בארנונה.

אני חושב שערבוב הסוגיות בעייתי. הכוח הפוליטי שמאפשר לחרדים לנצל את המערכת באמת מוביל למצב שאינו בר קיימא. זה דורש טיפול חד, ובשביל זה הרוב החילוני חייב להפסיק להתקוטט. לצערי, אנחנו בעידן של חוסר אמון חסר תקדים בתוך המחנה הזה וזה נראה בלתי אפשרי.

לגבי סבסוד ביטוח רפואי לכולם, אני יכול לומר לך שאני לא מבין למה אני צריך לממן טיפולים רפואיים לאנשים שבוחרים לעשן או לבלות חצי מהחיים מול המנגל ואת השני עם בירה ופיצוחים מול הטלויזיה. למה זה יהיה על הילדים שלי לממן טיפולים לילדים שמנים שגדלים על פיצה ומקדונלדס כי ההורים שלהם מטומטמים? אפשר לפרק את זה עוד ועוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, Renaultrap כתב:

לגיטימי לגמרי שאנשים שיש להם היו מעדיפים מערכת בריאות מעולה שתפל רק בהם ותשאיר אנשים אחרים למות על המדרכות. זו השקפה חברתית לגיטימית ועל דברים כאלה ראוי ללכת לבחירות. מערכת בריאות ציבורית מייצגת צד שני של הספקטרום החברתי.

אני מזדהה לגמרי עם עניין השירות. טעון שיפור. אגב, אני קמתי לפני חצי שנה כשאני לא יכול לזוז ו/או לצאת מהמיטה. טלפון למוקד מכבי ואישרו לי לנסוע למיון בכל בית חולים שאבחר. לא יודע אם זה תלוי קופה או טלפנ/ית.

זאת דמגוגיה.

שהומלסים, נכים שלא יכולים לעבוד ומכורים לסם אפילו יקבלו מה שהם צריכים.

יענקי החרדי שבוחר לא לעבוד לא נמצא איתם באותה קטגוריה. מוחמד שעובד בשחור כנ"ל.

וכמו שרשם פרקש - אנחנו (=הציבור העובד) משלם ארגזים. 

אתה משלם 60 שקל לכללית/מכבי, אבל בתלוש משכורת יש עוד כמה מאות שאתה משלם למדינה, וכמובן שזה לא מכסה הכל אז אתה עושה גם ביטוח פרטי. ממש חינמי.

לפני 3 דקות, Renaultrap כתב:

לצערי, אנחנו בעידן של חוסר אמון חסר תקדים בתוך המחנה הזה וזה נראה בלתי אפשרי.

a cartoon tiger is holding a stick in its mouth and says `` i wonder why '' .
פורסם
לפני 4 דקות, SurfHigh כתב:

@Renaultrap

בתור אחד שמתעסק הרבה עם מספרים ונתונים, אגיד לך מה הגרף לא מראה, ומה לא מראים הרבה מדדים אחרים. 

הם לא מראים את ההתפלגות בתוך ישראל (או כל מדינה אחרת) של המספרים שהם מראים. 

דוגמא - נטל המס. 

בהשוואה למדינות אחרות ב OECD, נטל המס בישראלי סביר לגמרי. 

אבל, לא תראה של 80% מהמס אחראים 15% מהאוכלוסיה. 

זה עומס שמרגיש יום יום כל מפרנס ב 15% האלו. 

שעות עבודה, כנ"ל. 

זה מתייחס לעוד הרבה מדדים אחרים. 

בהמשך למה ש @farkash7 כתב על יבוש מערכת הבריאות, התהליך דומה במערכת החינוך. 

אצלנו המנהלת מבקשת מההורים לפרסם שחסרות שתי מורות אצלנו ביסודי (מורות שכבר היו סגורות לשנה הבאה והחליטו לעזוב), פשוט כי היא לא מצליחה לגייס בעצמה. 

חוץ מזה, בגלל החוסר הזה, נוצרים מצבים שבהם מורה מלמד חומר שהוא בכלל לא מכיר, נניח מורה לתנ"ך שמלמדת חשבון. 

על הרמה הכללית אני לא אוסיף, יש מורים מצויינים ויש מורים גרועים, אבל באופן כללי הרמה יורדת. 

הגרף גם לא מראה את יוקר המחיה. לא הצגתי אותו כדי לשכנע שהכל פה תותים, אלא כדי להפריך טענה שישראל לא סוגרת את הפער מול כלכלות אחרות (תוך שימוש לקוי באותו מדד בדיוק). על הדרך זו גם תזכורת לפעם קודמת שהצגתי אותו, כי במשך שלושה ימים רצופים נשאלה פה השאלה "איזה דבר טוב קרה פה ב-15 השנים האחרונות" ואף אחד לא טרח לענות. אפשר לשנוא, ממש, ובאותה עת לנהל דיון ענייני.

אני עם רוב האנשים פה בצד המפרנס ציבור לא יצרני גדול. הייתי מעדיף שהכסף יופנה למטרות אחרות. הילדים שלי למדו/לומדים במערכת החינוך שאתה מזכיר. המצבים שאתה מתאר לא זרים לי (אם כי התמזל מזלנו, ובורכנו גם במורות מדהימות!). המדינה משקיעה הון בחינוך, אבל התוצאות לא טובות.

education.png

• אהבתי 1
פורסם

בגלל שאתה אוהב את הגרפים האלה:

image.thumb.png.d16a02e7c4aa40fd49f49bf4a1d2aa15.png

ישראל, צרפת, גרמניה, בריטניה.

בלי לייבלים, רוצה להמר איזה גרף הוא של איזה מדינה? או יותר נכון, איזה מהגרפים הוא ישראל?

רמז - הוא היוצא דופן מבחינת כיוון.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

מישהו ביקר לאחרונה בבית חולים? לא מאחל לאף אחד אבל יצא לי להגיע למיון לאחרונה כי כאב לי משהו לא משנה.

לצערי מספר קרובים מאוד.

כן. צודק, גם לדעתי כתבתי על זה פה וזה עבר בהתעלמות. 

אבל גם לעתיד:

אם מדינת ישראל מתכננת לחיות על החרב עם אופציה למלחמה בכול רגע - אי אפשר שבזמן שלום התפוסה של בתי החולים (בין אם זה מיטות, או אנשי סגל כאלה ואחרים) תיהיה מעל 100%, אבל תכלס לא מעל 80 או אפילו פחות. כן, זה לא יעיל.

אבל (ושזה לא ישמע שאני לא מסכים לתת טיפולים לחיילים פצועים או משהו) זה לא הגיוני שמתחילה מלחמה, חיילים נפצעים, ואנשים עם בעיות רפואיות כאלה ואחרות יושבים וממתינים (במקרה שלך שעות, במקרה אחר שאני מכיר - כמה ימים שבסוף שלחו אותו הביתה). כאילו, רוצים לחיות על החרב? אין בעיה, אבל קחו בחשבון. 

ככה זה כשלא מתכננים. תפוסה בזמן שלום של 100%, מתחילים להגיע פצועים מהקרב, ואתה הולך במקרה הטוב לעשות בדיקות קריטיות באופן פרטי כי... כי העברת כמעט שבוע באישפוז בהמתנה לאיזו בדיקה ובסוף אמרו לך שהתור שלך עבר למישהו חשוב יותר ולך הביתה. מגניב אחי.

לאור זה שהממשלה מחליטה לא להחליט ולא לתכנן מאז... לא יודע.. אז אני לא מצפה שיהיה טוב.

במקרה הזה אני חושב שזה לא מאוד הוגן להאשים את החרדים, ערבים או לא יודע. אני מבין את זה שזה מעליב לשלם 3000 שקל ביטוח בריאות וביטוח לאומי ובסוף אתה מחכה עם כול הבטלנים. אבל הבעיה היא לא בבטלנים (לפחות לא ישירות). 

אם מנחם אותך אני יכול לכתוב לך פרטים בפרטי לגבי מערכת הבריאות בהולנד. כן, המקסימום השנתי שאני אשלם זה 150*12 + 385, אבל הבעיה היא שהם מאוד רגועים מבחינת הטיפול והתלונות שלך. קולגה הודי אחרי חודש של ברגוע הולנדי, טס להודו, קיבלת טיפול יום אחרי הנחיתה להכול. (שזה גם קצת מצביע על הבעיה בארץ אבל לא משנה).

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כן עדיין יש כסף במדינה בזכות מגזר יצרני אחד ועשר שנים או יותר של בועה וכסף בחינם.

וכמובן זה בזכות המלך ביבי. אני זוכר איך לפני 20 שנה הייתי אמור להתגייס לקד"צ מגדלי תפוזים. אבל ביבי הנחה שיהיה הייטק, ושלחו אותי ללמוד לתכנת בדקה ה90.

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, Renaultrap כתב:

וואלה? אתה חי בחו"ל, לא?

המחירים בסופר עלו ב-10-20% בקלות תוך שנה-שנתיים, אין כמעט מבצעים, כאילו אין תחרות בין הרשתות. באמת טירוף.

כן. ויש לי בחברים עוד חברה שחיים בחול.

המחירים עלו הרבה מאוד גם פה. 

אבל כמובן, אני לא עוצר אתכם מלחשוב שזאת בעיה יחודית לישראל. גם הדיור עלה בהמון, גם זה לא ייחודי לישראל. 

- By lifting money bags

פורסם

סיפורי דיור בהולנד שמעתי כבר לפני למעלה מ-40 שנה (יש לי שם שורשים וגם פמיליה). סטודנטים ששכרו דירה בשכירות משנה בשחור כי נאסר לשכור דירה ברדיוס של כמה עשרות קילומטרים מבית ההורים. וגם לא יכולת לבחור איפה תלמד, אלא היית נרשם למקצוע והמדינה היתה בוחרת את האוניברסיטה, כשהקרבה לבית ההורים היתה קריטריון עיקרי.

לגבי מערכת הבריאות - היא מנוהלת בשיטה עקומה לגמרי. קופות החולים מקבלות תקציב בחסר ובסוף השנה מנהלות מו"מ מול האוצר על השלמת הגירעון. כללית סובלת במיוחד כי היא מפעילה למעלה מ-10 בתי חולים שבם בור ללא תחתית (תחשבו על סורוקה ב-7.10, אני חושב שרק מאותם כמה ימים גרעון 9 ספרתי), וגם מכבי חטפה סטירה מצלצלת עם אסותא אשדוד, נדמה לי ששתי הקופות לא ניגשו בכלל למכרז של בית החולים החדש בבאר שבע. אז מה הפלא שמנסים לחסוך בכל פינה? להזכיר לכם את שרשור טופס 17 שהיה כאן לא צזמן?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי הדיור, מה שאתה מתאר שונה. אבל באמת שאין מה להיכנס לזה. 

לגבי בתי חולים שהם בור ללא תחתית. (בטח לגבי השביעי ואחריו). למה בית חולים צריך להיות עסק מרוויח? הוא צריך לספק לי שירות כאזרח. באמת שאני לא מבין את הטענה הזאת, לא הכול צריך להיות ריווחי, תח"צ, בריאות, חינוך... גם צהל לא רווחי. 

- By lifting money bags

פורסם

בתי חולים אינם חיים בחלל. 

בארה"ב חלק גדול ממערכת הבריאות מבוססת על עבודה פרטית, ובית חולים פרטי צריך להרוויח כמו כל חברה אחרת. זה גורם לניפוח עלויות ולהרבה שחיתות.

אבל בית חולים ציבורי, וגם קופת חולים גם אם הם ללא כוונת רווח, צריך לשלם את החשבונות, אחרת הספקים יפסיקו לספק ציוד והעובדים ישבתו. והשיטה בה מרעיבים את המערכת פוגעת בטיב השירות. בינינו, גם צה"ל צריך לשלם תמורת פגזים, גם אם הכסף מגיע מהדוד,סם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...