Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, Renaultrap כתב:

או שאתה באמת נייטרלי במלחמות ישראל, או שזה virtue signalling מהזן הנחות ביותר

במלחמה אנשים מתים מחוסר ברירה כי אתה חייב לעשות את מה שאתה חייב לעשות.

אם -המטרה שלך- היא להרוג אנשים, חביבי, אני (וכנראה רוב האנשים שקצת מצפון נותר בהם) לא הייתי רוצה להיות בצבא הזה ולא משנה לאיזו מדינה הוא שייך.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 31 דקות, Renaultrap כתב:

רק עכשיו שמתי לב. זה אמיתי?

הדבר היחיד מדויק בהשוואה בין האומללים שנטבחו ב-7.10 לבין האזרחים הלא מעורבים שנהרגו בעזה הוא שהאשמים במותם הם חמאס.

חייבת להיות לך איזה פרשנות אחרת להשוואה, או איזה "הוצא מהקשרו" או משהו...

זה ההבדל בהגדרה בין נרצח לנהרג.

תושבי העוטף נרצחו באכזריות כי באומבמטרה להרוג אותם ואף אחד לא משווה אותם לאף אחד.

אדם שמוצא את מותו בהפצצת שטיח למשל או מטיל נט שפוגע בבית נהרג כי המטרה לא היתה הוא ספציפית.

לא מבין איך הבנת מזה שאני משווה בכלל בין עזתי לישראלי או לקורבנות העוטף שחלקם היו חברים קרובים שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

אני לא חולק על הציטוט בדיוק כמו שאתה לא חולק על זה ש 50,000 עזתים הפסיקו לחיות ולא בנסיבות טבעיות.

הבעיה היא שאתה מניח שאם הוא אומר נרצחו (ואני לא מסכים עם המינוח. הם נהרגו ולא נרצחו) אתה מסיק מיד שהוא קורא לייילי צהל רוצחים.

יש שם מלחמה אכזרית עם אזרחים באמצע שנהרגים. בין אם בגלל שהם נמצאים במקום הלא נכון בזמן הלא נכון ובין אאם הפכו בעל כורחם למגן אנושי. 

אנחנו חלוקים רק על זה שאתה חושב שהוא קרא לחיילי צהל רוצחים.

אני דוחף את המקאה הזה כי אני מגנה כל קריאה לחייל רוצח ולא מעניין אותי מה ההשתייכות או הסיבה של הקורא ודווקא ממך שמצטייר לפחות ממה שאתה כותב כאן כלאומני אבל לא כגזען אני מצפה ליחס זהה לעבריין בלי קשר לזהותו.

אני מאד חולק על ה-50000 בכלל, ועל הכללת פושעי החמאס ועוזריהם ב"אזרחים באמצע שנהרגים". גם אתה חולק על זה בדיוק כמוני, אבל אתה לא יכול להודות בזה משום מה. האמירה הזו מזעזעת אך צפויה. הקושי של ישראלים מתעבי ביבי להודות בזה הרבה יותר חמור. ואף מילה על תפקידה של התקשורת. איך זה שרק "שופרות" מדווחים על זה?

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

אבל שת"פ עם נציג של ערבים ישראלים זה לא שת"פ עם התנועה האיסלמית.

להעביר כסף לעזה כדי להפוך אותה למעוז טרור כן.

להחליש את הצבא ולהוריד כוננות מהגבולות כן.

"ממשלת עבאס" לא היתה בשלטון מספיק זמן כדי לעשות משהו מהדברים האלה. מי שהפיל אותה עשה את זה במשך שנים ארוכות.

אתה באמת לא מבין?

מבחינתם, המעשים לא חשובים. חשוב מה אתה אומר צורח, ודואג שישמעו אותך צורח. זה הכל. 

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 6 דקות, Pika007 כתב:

במלחמה אנשים מתים מחוסר ברירה כי אתה חייב לעשות את מה שאתה חייב לעשות.

אם -המטרה שלך- היא להרוג אנשים, חביבי, אני (וכנראה רוב האנשים שקצת מצפון נותר בהם) לא הייתי רוצה להיות בצבא הזה ולא משנה לאיזו מדינה הוא שייך.

היית מטיל את פצצת האטום הראשונה על יפן?

היית שורף בסופות אש את ערי גרמניה הנאצית?

לפני 22 דקות, RK כתב:

לא, כי יש כזה דבר (שאני מבין שהוא לא עקרוני לך כל כך) שנקרא חופש הביטוי. ולא, דבריו אלה לא חצו את גבולות חופש הביטוי. הם לא נמדדים בדברים שנוחים לך, אלא בדברים בסגנון הזה, שלא נוחים. זאת מהות הדמוקרטיה, ולא בהחלת חוקים ששמוציאים עין לחלקים מהציבור כי אתם הרוב.

מאחל לך ולצד שלך שתשכילו אי פעם להבין שמה שחשוב זה מעשים (למשל, בעשור וחצי של שלטון) ולא מילים של אנשים שלא קובעים דבר, בין אם זה שר ערבי, ובין אם זה ראש ממשלה או נשיא העליון מלפני שני עשורים.

חופש הביטוי מאד חשוב לי. למרות חשיבותו מיכאל בן ארי נפסל מלרוץ לכנסת על אמירותיו בלבד. השבוע גם הוגש נגדו כתב אישום.

מנסור עבאס עדיין כאן, ובסקרים הבאים שתראה בטלויזיה רשימתו תהיה חלק מ"גוש המרכז-שמאל".

אני מאחל לצד שלי ולצד שלך בית משפט שלא יפרש את החוק לפי גחמות פוליטיות של שופטיו הבוחרים את עצמם. הלוליינות השטחית שלך מול מציאות וחוקי יסוד רק משכנעת אותי שמה שחשוב הם מעשים.

לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

זה ההבדל בהגדרה בין נרצח לנהרג.

תושבי העוטף נרצחו באכזריות כי באומבמטרה להרוג אותם ואף אחד לא משווה אותם לאף אחד.

אדם שמוצא את מותו בהפצצת שטיח למשל או מטיל נט שפוגע בבית נהרג כי המטרה לא היתה הוא ספציפית.

לא מבין איך הבנת מזה שאני משווה בכלל בין עזתי לישראלי או לקורבנות העוטף שחלקם היו חברים קרובים שלי.

מקבל את ההסבר. תודה.

רק אומר שדבריך יכולים להתפרש אחרת. לא פעם היתה ביקורת על הקלות שבה מתייחסים לנפגעי האש של צה"ל, כי הטייסים מורידים פצצות ולא מתמודדים עם הברוטליות של המוות.

אגב, לצורך הדיוק בעזה (סליחה על הפאן) לא היו הפצצות שטיח.

פורסם
לפני 7 דקות, Renaultrap כתב:

אני מאחל לצד שלי ולצד שלך בית משפט שלא יפרש את החוק לפי גחמות פוליטיות של שופטיו הבוחרים את עצמם. הלוליינות השטחית שלך מול מציאות וחוקי יסוד רק משכנעת אותי שמה שחשוב הם מעשים.

בניגוד אליך, ולדמגוגיה בגרוש שלך, אני לפחות ראיתי את העליון (ולא רק) מבפנים, הופעתי, והגנתי ועודני מגן על זכויות אדם על אמת. תחסוך ממני את הטפות המוסר המצטדקות שלך, בטח כשאתה מראש טוען שאתה לא צריך להבין, רק לדקלם מה שנראה לך נכון.

האנשים בהם אתה תומך, והרפורמה בה אתה תומך, היא אסון. אין ספק שצריך רפורמה במערכת המשפט, וזה ייראה לך אולי מוזר, אבל מי שעוסק במשפט יום יום, כנראה מבין מה צריך יותר ממי שקורא אתרים מטעם כמוך. מה שבטוח לא צריך, הוא פוליטיזציה של המערכת והצפתה בבובות שמקבלות את עמדת השלטון כדברי אלהים חיים, שזה בדיוק מה שהוצע.

• אהבתי 5

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 11 דקות, RK כתב:

אתה באמת לא מבין?

מבחינתם, המעשים לא חשובים. חשוב מה אתה אומר צורח, ודואג שישמעו אותך צורח. זה הכל. 

אתה לא מבין? מבחינתם... עו"ד. טוב נו, גם איתמר בן גביר עו"ד.

לפני 2 דקות, RK כתב:

בניגוד אליך, ולדמגוגיה בגרוש שלך, אני לפחות ראיתי את העליון (ולא רק) מבפנים, הופעתי, והגנתי ועודני מגן על זכויות אדם על אמת. תחסוך ממני את הטפות המוסר המצטדקות שלך, בטח כשאתה מראש טוען שאתה לא צריך להבין, רק לדקלם מה שנראה לך נכון.

האנשים בהם אתה תומך, והרפורמה בה אתה תומך, היא אסון. אין ספק שצריך רפורמה במערכת המשפט, וזה ייראה לך אולי מוזר, אבל מי שעוסק במשפט יום יום, כנראה מבין מה צריך יותר ממי שקורא אתרים מטעם כמוך. מה שבטוח לא צריך, הוא פוליטיזציה של המערכת והצפתה בבובות שמקבלות את עמדת השלטון כדברי אלהים חיים, שזה בדיוק מה שהוצע.

גם איתמר בן גביר הגן על זכויות אדם, אבל אני מניח שלא על האנשים הנכונים בעיניך. חבל. אביגדור פלדמן הגן על עמירם בן אוליאל בעליון בלי ששניהם יסכימו על פסיק. ההתרברבות במשלח היד שלך מיותרת.

ההתפתלויות שלך סביב חוק יסוד הכנסת ומנסור עבאס מלמדות כל מה שצריך לדעת על משפט ופוליטיקה בישראל 2024

פורסם
לפני 12 דקות, Renaultrap כתב:

גם איתמר בן גביר עו"ד

עו"ד טוב, אגב. הוא לחלוטין מעבר ליכולות שלו בתפקידו הנוכחי, אבל כעו"ד הוא ממש טוב במה שהוא עושה.

לפני 13 דקות, Renaultrap כתב:

גם איתמר בן גביר הגן על זכויות אדם, אבל אני מניח שלא על האנשים הנכונים בעיניך. חבל. אביגדור פלדמן הגן על עמירם בן אוליאל בעליון בלי ששניהם יסכימו על פסיק. ההתרברבות במשלח היד שלך מיותרת.

הוא הגן על מי שהוא ייצג, לא נכנסתי מעולם לשאלה שהעלית. כל אחד זכאי לייצוג משפטי. כנ"ל פלדמן, כנ"ל שפטל עם דמיאניוק.

לפני 14 דקות, Renaultrap כתב:

ההתפתלויות שלך סביב חוק יסוד הכנסת ומנסור עבאס מלמדות כל מה שצריך לדעת על משפט ופוליטיקה בישראל 2024

השימוש שלך במילה "התפלפויות" (שזה אומר דיון אמיתי בסוגיה במקום לבוא אליה ממקום של אמונה או התלהמות) הוא שאומר הכל.

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 36 דקות, Renaultrap כתב:

אני מאד חולק על ה-50000 בכלל, ועל הכללת פושעי החמאס ועוזריהם ב"אזרחים באמצע שנהרגים". גם אתה חולק על זה בדיוק כמוני, אבל אתה לא יכול להודות בזה משום מה. האמירה הזו מזעזעת אך צפויה. הקושי של ישראלים מתעבי ביבי להודות בזה הרבה יותר חמור. ואף מילה על תפקידה של התקשורת. איך זה שרק "שופרות" מדווחים על זה?

אני לא מתייחס למספרעם כי אין לי מושג. אני פשוט לא חושב שיש אדם נורמטיבי העולם כולו שחושב שמי שלקח חלק בטבח (בין אם פעיל ובין אם ארגונית) שסופר אותם יחד עם עוד קבוצה כלשהי.

מקבל את ההסבר. תודה.

רק אומר שדבריך יכולים להתפרש אחרת. לא פעם היתה ביקורת על הקלות שבה מתייחסים לנפגעי האש של צה"ל, כי הטייסים מורידים פצצות ולא מתמודדים עם הברוטליות של המוות.

פה בדיוק הבעיה שכולנו כולל אני חוטאים בה לפעמים.

בגלל שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה אדם מסויים חושב בנושא מסויים אנחנו מסיקים מסקנות ומשלימים את התמונה כרצוננו. 

טוב שהעלת את זה כי סביר להניח שאתה לא היחיד שפירש ככה את דבריי.

אגב, לצורך הדיוק בעזה (סליחה על הפאן) לא היו הפצצות שטיח.

יודע. זו היתה דוגמא כללית. 

הצבא שלנו דווקא עושה כל מאמץ סביר כדי לא לפגוע בלא חמושים וטוב שכך. לא רוצה להיות כמוהם 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 47 דקות, Renaultrap כתב:

היית מטיל את פצצת האטום הראשונה על יפן?

היית שורף בסופות אש את ערי גרמניה הנאצית?

השאלות האלו רלוונטיות איך בדיוק? אתה מתאר אירועים שבהם אוכלוסיה אזרחית רבה נפגעה, אבל המטרה בהם (לכאורה) לא הייתה פגיעה באזרחים נטו.

*יש לי השגות לגבי השאלה הראשונה כי תהליך המחשבה מאחורי בחירת המטרות היה די חולני.

לשאלתך הזו לפחות, כן, הייתי מטיל- במיקום אחר.

פורסם

@Renaultrap

אם כבר אתה מייחס חשיבות כה עצומה להתבטאויות של אנשי ציבור למיניהם, מעניינת דעתך על דבריו של הרב יצחק יוסף ("מי שמקבל לידיו צו גיוס - שיקרע אותו"). יש הטוענים, שראוי להעמידו לדין על המרדה ושידול לעבירה על החוק.

מה דעתך?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 14 דקות, RK כתב:

@Renaultrap

אם כבר אתה מייחס חשיבות כה עצומה להתבטאויות של אנשי ציבור למיניהם, מעניינת דעתך על דבריו של הרב יצחק יוסף ("מי שמקבל לידיו צו גיוס - שיקרע אותו"). יש הטוענים, שראוי להעמידו לדין על המרדה ושידול לעבירה על החוק.

מה דעתך?

אומנם אני לא מלכודת צרפתית, אבל זה מרד לפי הגדרה. כל יום שהוא עדיין רב ראשי זה תעודת עניות למדינה.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

אני לא חולק על הציטוט בדיוק כמו שאתה לא חולק על זה ש 50,000 עזתים הפסיקו לחיות ולא בנסיבות טבעיות.

הבעיה היא שאתה מניח שאם הוא אומר נרצחו (ואני לא מסכים עם המינוח. הם נהרגו ולא נרצחו) אתה מסיק מיד שהוא קורא לייילי צהל רוצחים.

יש שם מלחמה אכזרית עם אזרחים באמצע שנהרגים. בין אם בגלל שהם נמצאים במקום הלא נכון בזמן הלא נכון ובין אאם הפכו בעל כורחם למגן אנושי. 

אנחנו חלוקים רק על זה שאתה חושב שהוא קרא לחיילי צהל רוצחים.

אני דוחף את המקאה הזה כי אני מגנה כל קריאה לחייל רוצח ולא מעניין אותי מה ההשתייכות או הסיבה של הקורא ודווקא ממך שמצטייר לפחות ממה שאתה כותב כאן כלאומני אבל לא כגזען אני מצפה ליחס זהה לעבריין בלי קשר לזהותו.

אם מישהו נרצח בהכרח מישהו צריך להיות רוצח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

אתה באמת לא מבין?

מסתבר שלא צעקו מספיק חזק על חמאס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עזבו צעקות, תביאו לי M16, רובה צלפים ומטול רימונים וכמובן המון תחמושת. עם השאר אני אסתדר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

אני לא שמח על אף אדם שמת, זה לא עיניין של מספרים. לא על ישראלים שמתים, לא על עזתים מתים, לא לבנונים מתים, לא אוקראינים מתים, לא רוסים מתים. אני גם לא מסכים שצריך לשמוח על זה שהם מתים, זה הרי בדיוק מה שאתם מאשימים בו את האוכלוסיה האזרחית הפלסטינאית או הפלסטינאים בשאר העולם "חגגו ישראלים מתים". 

מבחינת ישראלים רבים, אם מישהו רואה בעיה במותם של אזרחים בעזה, הוא תומך בחמאס. המציאות היא כמובן מורכבת יותר. יש אנשים, לא הרבה מהם, אבל יש, ששונאים את שני הצדדים באופן זהה, או מתנגדים למלחמה בכלליות. וכמובן שזה לא הופך אותם לתומכי חמאס. בדיוק כמו שזה לא הופך אותם לתומכי צהל לצד השני.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...