Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

אתה באמת משווה חריגות בניה בערים חרדיות לבניה חופשית לחלוטין ביישובים בכל גווני המגזר? 

ברור, פה זה ערבים ופה זה יהודים. שונה לגמרי. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

אם כל פעם שמשהו לא מסתדר להם הם עובדים בשיטה "הערבית"  המוכחת של אלימות בלי לדפוק חשבון (גם מול האויבים שלנו ע"ע טיראן שנחטף והם "עזרו" לצה"ל להחזיר אותו בשיטות מהירות ויעילות)

צחקתי שוב בקול רם. ההגדרה שלך ל"אלימות" היא "משהו שערבים עושים" נכון?

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

בא נזרום איתך ונניח שכל מה שאמרת נכון ללא ערעור.

אני לא יכול לבנות בניינים ללא אישור כל שכן שכונות שלמות.

עזוב פרטים העיקרון כאן חשוב יותר. 

גם אם ניקח את יבגני או ארתור כאן כקנה מידה לכמה החרדים איומים. האלטרנטיבות גרועות בכמה סדרי גודל בכל פרמטר גם אם ניקח בחשבון את הדרוזים שמשרתים בצה"ל.

איזה עיקרון?

עקרונית החרדים הורסים את החיים שלי הרבה יותר מהדרוזים. גם פרטנית. 

גם איזה מן טעון זה?! אתה מצדיק את זה שאתם הורסים את החיים שלי בזה שאם הדרוזים או המוסלמים היו שולטים כאן אז היה יותר גרוע? ואו, תודה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 53 דקות, farkash7 כתב:

יש מחיר סביבתי אבל שאלת את עצמך מה האלטרנטיבה?

למשל לחייב תאים פוטו וולטאיים על כל גגות מבני הציבור בארץ וכל גג מעל לשטח מסויים ובניית תחנות אגירה שאובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 31 דקות, farkash7 כתב:

דיסטל

זה נאמר תחת השפעה, אין הסבר אחר 

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

ככה זה שהשנאה שולחת את ההיגיון לחל"ת.

תרגיל בדמיון מודרך - אם כל החרדים היו מוחלפים בדרוזים. היה לך כאן x טריטוריות ברמה שהיית צריך דרכון כדי לעבור....

גם היום זה אותו הדבר באיזורים החרדיים בירושליים ובית שמש למשל.

לפני שעה, yd b-4 כתב:

אם כל פעם שמשהו לא מסתדר להם הם עובדים בשיטה "הערבית"  המוכחת של אלימות בלי לדפוק חשבון (גם מול האויבים שלנו ע"ע טיראן שנחטף והם "עזרו" לצה"ל להחזיר אותו בשיטות מהירות ויעילות)

זה היה מתפוצץ לך בפרצוף מתי שהאינטרסים שלך ושלהם היו מנוגדים. 

אתה מתכוון כמו החרדים בירושלים?

הם ציבור שלא שונה ממכם או מאיתנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

זה לא כזה פשוט.

תאר לך שהשכן שלך חותם על חוזה עם חברה יזמית והם תוקעים טורבינה על הקרקע שלו, אבל גובלת בשטח שלך ומשפיעה עליך.

כל ההליך של אישורי הטורבינות האלו עבר בצורה מזורזת ומקלה, לטובת היזם.

לא יודע מה בדיוק הפורעים רוצים, פיצויים או ביטול (נראה לי שההשפעות על הסביבה פחות מעניינות אותם), אבל זה עדיין הליך שנוי במחלוקת מבחינת תועלת מול נזק.

אנחנו מדינת חוק לא? כל המחאה זה כדי שנישאר כזאת..

שיפנו לבית משפט. 

והטענה שלך מוגזמת ומומצאת - זה כמו שתגיד ששכן שלך מכר את השטח לחברה שמחר בבוקר מחליטה להקים קניון בתוך מושב. אתה יכול להגיד שהשכן מחליט לבנות בניין של 4-5 קומות, וזה יהיה הגיוני.

אם התהליך תקין - בעיה שלך (או של הדרוזים). 

הסיבה היחידה להפגין נגד זה היא אם מישהו התערב לטובת מישהו בתהליך, מה שככל הנראה לא קרה פה.

אם כבר - אתה צריך להיות מוטרד מזה שחברה שקנתה שטח על פי דין, לא יכולה להשתמש בו במשך 3 שנים תוך כדי שהמשטרה וכל גופי הביטחון מזהירים שאם ישתמשו בו יהיה פיצוץ. זה מקרב אותנו למדינת עולם שלישי יותר מעוד ציוץ של דיסטל או גוטליב.

• אהבתי 1
פורסם

אני מוטרד מאוד אם זה לקח רק שלוש שנים. 

אמור לקחת לפחות 15.

אני חושד שדילגו פה על הרבה נהלים. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

זה לא כזה פשוט.

תאר לך שהשכן שלך חותם על חוזה עם חברה יזמית והם תוקעים טורבינה על הקרקע שלו, אבל גובלת בשטח שלך ומשפיעה עליך.

כל ההליך של אישורי הטורבינות האלו עבר בצורה מזורזת ומקלה, לטובת היזם.

לא יודע מה בדיוק הפורעים רוצים, פיצויים או ביטול (נראה לי שההשפעות על הסביבה פחות מעניינות אותם), אבל זה עדיין הליך שנוי במחלוקת מבחינת תועלת מול נזק.

זה אכן לא כזה פשוט. הרבה יותר מורכב, בניגוד ללוקשים שמתנגדי הטורבינות (גם היאהוד) מוכרים לתקשורת.

כל פרוייקט כזה לא זז מילימטר בלי קודם כל הוכחת זיקה לקרקע (הסכמים חתומים עם בעלים/חוכרים), ואז תסקירים סביבתיים ואישורים מרשויות שונות מפה עד מחצ'קלה.

אני עובד בתחום מעל עשר שנים, מכיר אותו על בוריו מכל הכיוונים. ולא, אני לא קשור לא לפרוייקט הספציפי הזה (לשמחתי) ולא לאנרג'יקס בכלל. 

• מעניין 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

אתה לא מברה"מ לשעבר?

בדיוק נגמר לי הדום פריניון, אחרת הייתי חוגג את זה ש"הסרת" את החסימה שלי.

מה הנקודה שלך, שברוסיה גם לא מוכנים כנראה לדמוקרטיה אמיתית?

בהחלט יכול להיות, אבל זה לא סותר.

אני תמיד טענתי שהגזענים האמיתיים הם השמאל, כי הם רואים בערבים (וכנראה גם בדרוזים) סוג של פראי אדם, שלא מסוגלים לשלוט בעצמם, ולכן אסור לעצבן/להעליב אותם, בעוד שאני רואה בהם פשוט אנשים עם מנטליות וסט ערכים שונה, שאינם בהכרח מתיישרים עם סט הערכים של חיים במדינה מערבית.

בין אם זה רצח על כבוד המשפחה, פתרון סכסוכים בין חמולות באלימות או אצל השייח' ועוד.

זה לא טוב או רע, זה פשוט שונה, וברגע שאנשים כאן יבינו את זה, אז אפשר יהיה להגיע לפתרון.

אי אפשר לנהל מדינה אם אתה מרשה לקבוצות לפרוק קיטור רק כי הן "מקופחות". זה ישראל, יש פה קיפוח מפה ועד לירח.

כל האלימות מגיעה לא כי "קיפוח", אלא כי אפשר. המדינה הזניחה במשך עשרות שנים את שלטון החוק וההרתעה שלה במספר אזורים, בין אם זה בנגב, בצפון, אצל הדרוזים, אצל החרדים ועוד.

ברגע שקבוצות רואות שאפשר להשיג דברים באלימות, אז כל פעם שמשהו לא מתאים לקבוצה, בין אם זה טורבינות רוח לדרוזים, קברי צדיקים לחרדים, סלילת כביש 6 אצל הבדואים בדרום, אז עוברים לאלימות.

והבעיה הגדולה באמת היא שישראל מורכבת מהרבה "קבוצות", בניגוד למשל למדינות סקנדינביה, שהן יחסית "אחידות" (בינתיים), ולכן ברגע שקבוצה אחת בוחרת באלימות והמדינה מתקפלת, זה גורם לכך שקבוצה אחרת נדפקת, שלא "בצדק".

ספציפית אגב לגבי הנושא הנוכחי - אני לא מומחה טורבינות לייצור חשמל, אבל אני שמעתי דווקא דברים אחרים בנושא, דוגמת מחקר שנעשה ומצא את האזור הכי מתאים לכך עקב משטר הרוחות, תשלומים קודמים והסכמות עם הדרוזים ועוד.

כדאי גם לקרוא את תגובת הצד השני (שיש לו אומנם אינטרס, אבל עדיין):

"מדובר בפרויקט תשתית לאומי להקמת חוות רוח לייצור חשמל ירוק ונקי, שאושר על ידי הממשלה. לצערנו, אידיאולוגיות לאומניות פרו-סוריות מובילות קומץ מתנגדים, שפועלים למנוע הקמת פרויקט לאומי של מדינת ישראל בטענה שהוא מוקם על אדמות סוריות כבושות", מסרה החברה. "השקענו במסגרת הפרויקט כבר עשרות מיליוני שקלים לרווחת התושבים. אין כל בסיס לטענות המתנגדים בדבר פגיעתה של החברה בזכויות התושבים בקרקע".

• אהבתי 2

פורסם
לפני 2 דקות, SurfHigh כתב:

אני מוטרד מאוד אם זה לקח רק שלוש שנים. 

אמור לקחת לפחות 15.

אני חושד שדילגו פה על הרבה נהלים. 

1. מה שעצוב זה שמבחינת האזרחים במדינה פרויקט כזה אמור לקחת 15 שנים, אחרי זה מתפלאים למה לוקח 30 שנה לבנות שכונה.

2. 21 טורבינות רוח בגובה 220 מטרים: הפרויקט מאחורי מחאת הדרוזים (ynet.co.il)

"בשנת 2021 הוגשה עתירה נגד המיזם על ידי אגודות שיתופיות חקלאיות ותושבים דרוזים בגולן. במוקד היה שאלת הזכות על הקרקע, ולא ההשלכות הסביבתיות של הפרוייקט עצמו."

העתירה לפני 3 שנים הייתה על בעלות ונדחתה:
"השופט הבכיר יוסף סוהיל דחה את העתירה, ואף פסק כי התובעים ישלמו הוצאות בסף 15 אלף שקלים לחברת האנרגיה."

אפשר לנהל דיון על האם יש צורך בטורבינות רוח או לא, אבל אי אפשר להגיד שיש היגיון בלירות על שוטרים כי לא בא לך אותן ליד הכפר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

אנחנו מדינת חוק לא? כל המחאה זה כדי שנישאר כזאת..

שיפנו לבית משפט. 

הצדקתי איפשהו את הפרעות?

לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

הטענה שלך מוגזמת ומומצאת

לא מוגזמת ולא מומצאת.

יש את הטיעונים האובייקטיבים: טורבינות גורמות נזק לסביבה ומייצרות מעט מדי חשמל, יחסית לנזק.

החברה שמקימה את הטורבינות הפעילה לובי פוליטי כדי לקבל הקלות רבות. הכל חוקי. בימ״ש לא יעזור פה.

את הדרוזים פחות מעניין הנזק הסביבתי. הם מודאגים מערך הקרקע שלהם.

עוד דאגה עיקרית שלהם, איך יובילו את חלקי הטורבינות לאתר? זה נראה בלתי אפשרי בלי להפקיע שטח, גם מאלו שלא חתמו, כדי לסלול כבישים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, קורן בן אשר כתב:

ספציפית שם אלה אכן קרקעות פרטיות שלהם. 

אם זו קרקע פרטית וזה הגיע לשלב כזה אני מנחש שבעלי הקרקע אישרו את התוכנית.
אם הם אחרי זה התהפכו או שהשכנים שלהם לא מרוצים זה כבר עניין אחר.

לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

למשל לחייב תאים פוטו וולטאיים על כל גגות מבני הציבור בארץ וכל גג מעל לשטח מסויים ובניית תחנות אגירה שאובה.

זו לא אלטרנטיבה זו תוספת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...