Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, Potato כתב:

יש גורם מחנך למקרי קצה שנקרא מערכת המשפט,

הוא מפקד בצורה אימפוטנטית לחלוטין מבחינת ענישה ועל זה כולנו משלמים את המחיר.

אם על אלימות "ספונטנית" כמו זו בכביש היו מקבלים עשור בכלא בתנאים פח,זה היה יושב לאנשים בראש והם היו חושבים 60000 פעם אם בכלל לצאת מהרכב.

אבל כשהנוהל פה הוא "אני אמרח את הפרצוף שלו על המדרכה ואקבל חודשיים עבודות שירות" התוצאה לפנינו.

זה לא כזה שחור ולבן. בארצות הברית ניסו עם השיטה של ענישה מחמירה. קשה להגיד שהיא תרמה שם למיגור הפשיעה. יתרה מכך, ראיתי לא אחת שהיא הובילה להחמרת הפשיעה כי העונש על עבירה פעוטה הוא כל כך גדול שכבר עדיף לשבת על עבירה חמורה. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 51 דקות, יובל .מ. כתב:

יש אובססיה לסימטריה מאז שהתרחשו מאות פיגועים כלפי יהודים אבל אחרי אירוע אחד כלפי ערבים התחילו עם "בני עמי בחרו בטרור". 

כשהתרחשו מאות פיגועים כלפי יהודים, מישהו מהסמולנים טען שהערבים לא בחרו בטרור?

היה איזשהו שלב בהיסטוריה של המדינה שהמיינסטרים הצדיק טרור ערבי?

כשאין לימין טענות אמיתיות, פונים לחפש סימטריה מזויפת ולוגיקה מסוג ואטאבאוטיזם

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש עוד בעיות כמו שענישה קשה יכולה להפוך אדם יחסית נורמטיבי לcareer criminal, גם קשה לי להאמין שבן אדם בסערת רגשות (crime of passion) עושה סטופ לחשוב מה יקבל כעונש

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 55 דקות, יובל .מ. כתב:

אין עם בעולם שסבל מטרור בארצו כמו היהודים וקיבל את זה בצורה כל כך רגועה.

הקשר בין זה לבין ״הומואים קופים״ מול ״חרדים עלוקות״ הוא...?

(זה גם לא נכון מה שאתה כותב, לא שזה משנה למשהו)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 44 דקות, Mech Morphix כתב:

יש עוד בעיות כמו שענישה קשה יכולה להפוך אדם יחסית נורמטיבי לcareer criminal, גם קשה לי להאמין שבן אדם בסערת רגשות (crime of passion) עושה סטופ לחשוב מה יקבל כעונש

ראיתי סרט על זה לפני כמה שנים, לא זוכר איך קוראים לו.

רואה חשבון מבלה עם חברים בפאב, נוהג שיכור הביתה, גורם לתאונה עם הרוגים, מקבל 15 שנה בmaximum security או משהו כזה, מתחבר שם לנאו נאצים ונהיה כלכלן שלהם.

או הסדרה making a murderer. איך מישהו הורשע על רצח שלא ביצע, ישב 20 שנה בכלא עד שזוכה, יצא מהכלא ורצח מישהי.

אני לא אומר שלא צריכה להיות ענישה מחמירה, אבל גם את זה צריך לקחת במידה. ענישה קלה מדי גורמת לחוסר משילות, ענישה כבדה מדי גורמת לנזקים בחברה וחוסר משילות.

לדעתי צריך להיות איפשהו באמצע.

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

יש אובססיה לסימטריה מאז שהתרחשו מאות פיגועים כלפי יהודים אבל אחרי אירוע אחד כלפי ערבים התחילו עם "בני עמי בחרו בטרור".

אז מה היו אמורים להגיד? "סבבה, לך על זה"?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

רואה חשבון מבלה עם חברים בפאב, נוהג שיכור הביתה, גורם לתאונה עם הרוגים, מקבל 15 שנה בmaximum security או משהו כזה, מתחבר שם לנאו נאצים ונהיה כלכלן שלהם.

זה די העלילה של אוז. חוץ מזה שרואה החשבון הוא עורך דין, והוא אמממ לא בדיוק נהייה הכלכלן של הנאצים. לפחות לא בהתחלה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, יבגניפ כתב:

זה די העלילה של אוז. חוץ מזה שרואה החשבון הוא עורך דין, והוא אמממ לא בדיוק נהייה הכלכלן של הנאצים. לפחות לא בהתחלה.

זה סרט אחר. אני זוכר ששיחק שם זה ששיחק את ג׳יימי לניסטר.

עריכה:

מצאתי. הסרט זה shot caller, והדמות הראשית מקבל 16 חודשים בכלא, לא שנים, אבל רוצח שם מישהו ועולה בדרגות בתוך האחווה הארית עד שנהיה הכלכלן שלהם.

https://www.imdb.com/title/tt4633690/

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, garicho כתב:

זה לא כזה שחור ולבן. בארצות הברית ניסו עם השיטה של ענישה מחמירה. קשה להגיד שהיא תרמה שם למיגור הפשיעה. יתרה מכך, ראיתי לא אחת שהיא הובילה להחמרת הפשיעה כי העונש על עבירה פעוטה הוא כל כך גדול שכבר עדיף לשבת על עבירה חמורה. 

הבעיה היא עם ענישה ללא שיקום.

אני הייתי בונה מערכת ענישה שונה לעבריינים שעלולים לחזור לפשוע (לא לאדם נורמטיבי שהביא שיפוצניק בשחור והיפוצניק נהרג אצלו בבית בתאונת עבודה). שליש ראשון שהוא החלק העונשי בתת תנאים כמו כלא במדינת עולם שלישי, שליש שני הכשרה מקצועית וכישורי חיים (מקצוע שיאפשר להתפרנס ואיך מנהלים משק בית, סדר יום, בודקים דף בנק וכו') ובשליש השלישי עבודה במקצוע במגזר העסקי (מעין כלא פתוח שיוצאים לעבוד וחוזרים אחרי העבודה) כשרוב השכר נחסך בחיסכון ייעודי על שם האסיר.

ככה עד השחרור המלא הוא יוצא עם סכום בסיסי לשכור דירה ולהתחיל את החיים, עם מקצוע ועם יכולת לפחות חלקית לנהל סדר יום נורמטיבי. עם ליווי מקצועי בחוץ יש סיכוי שיותר יצליחו לצאת מהמעגל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

אני הייתי בונה מערכת ענישה שונה לעבריינים שעלולים לחזור לפשוע (לא לאדם נורמטיבי שהביא שיפוצניק בשחור והיפוצניק נהרג אצלו בבית בתאונת עבודה). שליש ראשון שהוא החלק העונשי בתת תנאים כמו כלא במדינת עולם שלישי, שליש שני הכשרה מקצועית וכישורי חיים (מקצוע שיאפשר להתפרנס ואיך מנהלים משק בית, סדר יום, בודקים דף בנק וכו') ובשליש השלישי עבודה במקצוע במגזר העסקי (מעין כלא פתוח שיוצאים לעבוד וחוזרים אחרי העבודה) כשרוב השכר נחסך בחיסכון ייעודי על שם האסיר

אבל אז מתלוננים ש"הם גונבים/אונסים/רוצחים ואז עושים תואר בכלא על חשבוננו"

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אז מה היו אמורים להגיד? "סבבה, לך על זה"?

"היה רצח נורא, משתתף בצער המשפחה, הרוצח לא מייצג אותנו והוא יירקב בכלא".

סבבה לא?

לפני שתצטטו אותו, אני ארשום קודם: יאיר נתניהו ילד זין.

שמישהו ייקח לו את הטוויטר כבר סעמק.

פורסם
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

מבחינה אבולציונית, לאקט מחנך של השכן היו השלכות מאוד חיובית (או שליליות), אבל זה מה שזה. או שהפרט הבעייתי יתיישר וישתלב בכוח, או שבמקודם או במאוחר יבעטו אותו (רצח, נידוי וכו'). ואז החברה תחזור להיות הומוגנית מבחינה חברתית, תפיסתית. 

הנה הנקודה. 

ישראל לא הומוגנית בכלל, גם לא לפני 30 שנה. הערכים של נהג לילה יכולים להיות שונים לגמרי מהערכים של השכן שלו. בחברה שבטית זה כנראה לא היה קורה - או שהיו הולכים מכות.

יום אין אפשרות לעשות את זה כי ככה התפתחה החברה וזהו, זה מה יש ובהצלחה לכולם. 

כשמיישמים כפיה של ערכים מסויימים בכוח, מתחילות צעקות עם כול מיני מילים בומבסטיות. ומישהו קופץ וצועק קומוניזם.

זו אגב גם הסיבה, שבגינה ברוב העולם המערבי התפתחה חברה המקדשת בעיקר אינדיבידואליזם ו-"שבטיות" לרוב נתפסת כ"ברברית" או לא מוסרית.

השבטיות התחלפה פשוט במשהו אחר.

איבדיבידואליזם אבל עם המון הגבלות. הדוגמא הכי קלה לזה - הקורונה. ורואים לאיזה ויכוח עצום זה גרר בנושא החיסונים והתו הירוק.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 21 דקות, David32 כתב:

ישראל לא הומוגנית בכלל, גם לא לפני 30 שנה. הערכים של נהג לילה יכולים להיות שונים לגמרי מהערכים של השכן שלו. בחברה שבטית זה כנראה לא היה קורה - או שהיו הולכים מכות.

ומי בכלל קבי שהערכים שלי הם הערכים הנכונים?

יש מסגרת חוקית שקבע הרוב ובתוך המסגרת הזו אין לי שום סמכות למקם אחרים איפה שאני חושב שהם צריכים להיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

וכל המדינות שאנחנו מחשיבים משגשגות ועם רמת חיים גבוהה הן הומוגניות.. עד לאחרונה.. לא אגיד מה קרה רק תראו מי אונס בשוודיה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...