Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

לאוקראינה יש צבא

גם לגרמניה ופולין

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

לרוב האנשים זה עובד כשהם מתבגרים. תחשוב לשבת כל היום בקבינה רק עם גז וברקס. אפילו הגה אין.

אז תעשן משהו ותהנה מהנוף. שם זה חוקי, לא?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 19 דקות, vadim6385 כתב:

אז תעשן משהו ותהנה מהנוף. שם זה חוקי, לא?

יופי,

בגללך עכשיו אני לא אסע יותר ברכבות ובטראמים בהולנד. דווקא היו כלי התחבורה המועדפים עליי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

אתה מתעלם רק מהעובדה שיש עלות שמעליה אתה או מפסיק לייצר או שההשקעה בטכנולוגיה שתחליף את העובד הופכת לכדאית.

אני לא מתעלם מכלום, אתם טענתם טענה ואני התייחסתי אליה. כמו שברור (לי) שיהיה פשוט למצוא שוטף כלים בשכר של 100-130שח לשעה - כך ברור שאף מסעדה לא תהיה מוכנה לשלם את זה כי זה יקר מדי. 

כל זה מקביל למה שאתה אומר - שיווי המשקל בשכר נהיה ממש קשוח לעסקים קטנים בישראל כי אנשים רוצים לקבל הרבה ולשלם מעט, ויוקר המחיה בישראל מטורלל לגמרי מלכתחילה אז להעלות מחירים עוד יותר זה לא פשוט. כשמוסיפים מעל זה את ה'פינוק' של הישראלי הממוצע + מדיניות ממשלתית שתומכת בבטלה, מקבלים בעל עסק שמעדיף לשלוח את הייצור שלו לסין, ובצדק. 

גם בעסק שלי ניסיתי למצוא אנשים למשהו מסוים במשך הרבה מאוד זמן, בסוף גייסתי מישהו מוונצואלה שעולה לי רבע ומדלוור פי2. גלובליזציה ופיתוח תשתיות תקשורת גורם למיקור חוץ של low level tasks. זה עוד לפני שמדברים על השלב הבא (בינה מלאכותית) שתחולל שינויים ענקיים נוספים. בדיוק דיברנו על זה השבוע בפודקאסט החובבני שלנו "לא, תודה", אם זה מעניין מישהו במקרה - 

https://open.spotify.com/episode/1nU42VLjZ18Ev1XkbhUPUw?si=7lie3ne5RzGRLQyl3QDe9w

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

למה לא עובדת? עובדת מצויין.

אוקיי, זאת אפשרות ג' : כולם משקרים - אין מחסור בכוח עבודה. 

לפני שעה, vadim6385 כתב:

מחפשים נהגי קטר בהולנד? איפה נרשמים?

https://www.werkenbijns.nl/vacatures/machinist-utrecht-utrecht-940048
קח, במרכז המדינה שיהיה לך נוח.

תן לי לסכם לך:

ספוילר

דרישות:
משהו שמקביל בערך ל 12 שנות לימוד
יכולת לראות ולשמוע.

יכולת להבחין בין צבעים.

בגובה סביר (מעל 160 מתחת ל 196)
מגורים עד 45 דקות נסיעה בתחבורה אישית.

מקבלים:
36 שעות עבודה שבועיות (תכלס זה שבוע של 5 ימי עבודה, שבוע של 4)
החל מ- בערך משכורת ממוצעת (טיפה פחות אבל מקבלים גם בונוס)
אפשרות לעוד 900 יורו בחודש תלוי בשעות העבודה
3% בונוס שנתי
מ 24 ועד 32 ימי חופש שנתיים. אולי יש להם גם עוד סוג שונה של ימי חופש - אני לא יודע, לי יש 27 + 13)
תנאים עם ועד שבאמת דואג לך.

מזכיר, כול זה עם דרישות שמסתכמות ל "דופק ולא מטומטם לגמרי"

לפני 39 דקות, oryo כתב:

מדיניות ממשלתית שתומכת בבטלה

איזו מדיניות ממשלתית שתומכת בבטלה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 שעות, eladns כתב:

שאני אומר לכם שווה להיות מדינת רווחה, תגידו אמן.

יצאתם עליי שאי אפשר שכולם לא יעבדו.

הנה.

עוזרים.

איזה אחוז מהכסף הזה נראה לך שמגיע אל האזרחים במצרים?

אגלה לך סוד - בין אפס לשואף לאפס.

וגם סיוע למדינות נחשלות זה משהו שדמוקרטים עשירים מאוד אוהבים לעשות. מצד אחד להראות את עצמם כאילו הם עושים מעשה טוב, מצד שני קונים את הלויאליות של הדיקטטורים המקומיים.

כן, ברור להם שהכסף רק מסייע לרפד חשבונות בנק של השליט ומקורביו, הם לא טיפשים. גם ברור להם שהכסף לא יחזור אליהם. אבל הם יודעים טוב מאוד על מה הם משלמים. והם גם מקבלים תמורה על כל דולר.

סוג נוסף של סיוע, כמו ה"סיוע" האמריקאי לישראל זה להתנות אותו בלקנות מוצרים מחברות אמריקאיות. וגם במקרה של אותו "סיוע" אמריקאי, אמריקאים מקבלים כל סנט בחזרה עם ריבית, בצורת מידע מודיעיני, טכנולוגיות וההשפעה על השלטון של הדבר הכי קרוב לדמוקרטיה במזה"ת.

עד כאן הייתה פינת הפוליטיקה העולמית של ודים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

אוקיי, זאת אפשרות ג' : כולם משקרים - אין מחסור בכוח עבודה.

זה כמו עם נפט - אין באמת מחסור בנפט בעולם, יש מחסור בנפט זול ואיכותי.

אין באמת מחסור בכח עבודה - יש מחסור בכח עבודה איכותי, מנוסה וזול.

לפני 1 דקה, eladns כתב:

אז למה הם כן ואנחנו לא אדון ואדים?

למה אנחנו אוכלים אחד את השני?

א) אתה לא רוצה לחיות במדינה שתלויה בסיוע זר. רק מהסיבה שאתה לא תקבל כלום ממנו, רק השלטון יקבל.

ב) סיוע זר זה קללה למדינה. ככה לשלטון יש אפס מוטיבציה להשקיע באזרחים. הרי למה להם הכנסות ממיסים, אם מקבלים כסף מבחוץ גם ככה.

ג) בעצם בקצב הזה משאלתך תתגשם, אולי בקרוב, כשיהיה רוב חרדי בכנסת ובמדינה, אתה תגור בדיוק במדינה כזאת. רק שמדינת רווחה זאת לא תהיה. כי לרבנים שישלטו פה יהיה מאוד ברור שכל שקל שמבזבזים על אזרחים זה שקל שהולך לפח.

• אהבתי 2

פורסם

רגע אדון ואדים היקר.

ראית את אדווה דאדון? מה אמרה?

שמעניין מאוד שרוב האנשים שזכו במחיר למשתכן זה אנשים עשירים משום מה.

העניים לא קיבלו דבר

אז אני שמח שיתנו עכשיו ללא הגרלה דירות בהנחה.

מי שצריך,עם 10 ילדים, יקבל. 

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

אני לא מתעלם מכלום, אתם טענתם טענה ואני התייחסתי אליה. כמו שברור (לי) שיהיה פשוט למצוא שוטף כלים בשכר של 100-130שח לשעה - כך ברור שאף מסעדה לא תהיה מוכנה לשלם את זה כי זה יקר מדי. 

ישלמו את זה ולא עוד הרבה זמן. זה יעלה את מחיר המנות במסעדות, מרבלי התן ביס למיניהם יעלו יותר והכל יתייקר עד ששכר המינימום יתיישר עם אותו שוטף כלים.

אף אחד לא יביא כסף מהבית כדי שהעסק ימשיך לעבוד 

פורסם
לפני 41 דקות, vadim6385 כתב:

אין באמת מחסור בכח עבודה - יש מחסור בכח עבודה איכותי, מנוסה וזול.

אם זה מה שאתה טוען - אז זה מנוגד לטענה הראשונית שזה עיניין של ביקוש והיצע / כוחות השוק.

אגב לא סתם הבאתי לך דוגמא. תנאים טובים (יש ויכוח על זה?) ויש מחסור.

אני בטוח שאם אחפש לך משרות חינוך העיניין יהיה דומה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
בתאריך 17.12.2022 בשעה 20:52, oryo כתב:

(בשביל להיות רצף שמרוויח כמו הייטקיסט, אם יש כזה בכלל, צריך הרבה מאוד נסיון - והדרך לנסיון רצופה (חה) בעבודה קשה)

באחד השרשורים הגדולים כאן על הייטק סוכם שמשכורת ממוצעת של הייטקיסט היא 30 אלף לחודש. 

בהנחה וזה אכן כך יש לא מעט רצפים שעוברים את זה בקל... לצורך הדוגמא הרצף האחרון שעבד אצלי בבית (בן דוד מהשטחים)  קיבל 7000 נטו מזומן ביומיים וחצי עבודה. ועוד שילמתי זול לאיכות עבודה כזו.

ולא, אין צורך בניסיון עצום. וברור שלא פרומיל מההשקעה בכדי להיות מהנדס תוכנה.

פורסם (נערך)

יש 2 טעויות בפוסט הזה

1- השכר הממוצע של הייטקיסט הוא לא 30 אלף, זה אולי מייצג אך ורק את סקטור התוכנה, אך ורק באיזור המרכז. "הייטק" מורכב מעוד הרבה תפקידים בעוד הרבה איזורים (אני לא מדבר על HR/דיגיטל וכל מיני נלווים שאינם מהנדסים)

המספר האחרון שראיתי שמנסה להעריך את זה מדבר על משהו כמו 22-24

2- לספור מה שחאפרים עושים בשחור זו לא ממש השוואה, ובניגוד לעובד שכיר שמקבל שכר, לבעל מלאכה יש גם הוצאות. השוואה טובה תהיה בעל מלאכה שמגיע למקום בו החומר והכל מאורגן מראש, הוא בא רק לעבוד וחוזר לביתו בסוף העבודה.

בדיוק סיימנו שיפוץ גדול בבית של אחד מבני המשפחה, אני לא ממש רואה איך מישהו מבעלי המלאכה האלו מרוויח סכומים מופלגים.

כסף טוב? כן. 30-40 אלף בחודש ברוטו אחרי כל ההוצאות? קשה לי להאמין.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

24 נטו או ברוטו?

רצף באזור הדרום (המחירים כאן נמוכים מאזור המרכז ) לוקח בין 80 ל100 למ"ר של ריצוף סטנדרטי. 

עלות עבודה נטו ללא חומרים. 

עזוב רצף אם זו באמת  המשכורת הממוצעת בהייטק. יש לא מעט בעלי מקצוע "פשוטים" כמו חשמלאים נגרים ואינסטלטורים שעושים את הסכום הזה בקל...

הקאץ' הוא שצריך להיות עצמאי בד"כ. וזה מצריך סט יכולות נוסף משכיר.

עם כל זה הכשרה להייטק כפי מה שאני מתרשם כאן לפחות היא לא פחות קשה ואפילו הרבה יותר קשה.

אבל יש הילה ויוקרה בהייטקיסט מה שלא ממש קיים באינסטלטור.

לשם שינוי אני רואה נתונים אמיתיים של לקוחות במשרד. (יעוץ מס) 

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
פורסם

ברוטו. 24 נטו זה שכר עתק (42+ בברוטו)

וגם פה, חשמלאי בבאר שבע בטח שלא מרוויח מה שאחד בת"א כן. יש בהחלט סיכוי שחשמלאי או אינסטלטור בתל אביב ירוויח יותר ממה שמרוויח מהנדס בדימונה נגיד, אבל כאשר משווים את המקצועות בתוך תחום של אותו איזור- רואים יפה מאוד שהשכר בהייטק גבוה די משמעותית לעומת כמעט כל תחום אחר.

פורסם
לפני 5 דקות, yd b-4 כתב:

רצף באזור הדרום (המחירים כאן נמוכים מאזור המרכז ) לוקח בין 80 ל100 למ"ר של ריצוף סטנדרטי

רצף זה אחד המקצועות הכי קשים פיזית ולכן מגיע לו להרויח טוב.

גם אין מה להשוות שכיר לעצמאי.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...